Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vice-voorzitter FIFA stuurt 'symbool van verraad' terug naar Engeland

Laatste update:

De poging van Engeland om het WK van 2018 of 2022 binnen te halen door FIFA-officials te paaien met dure cadeaus is bij velen in het verkeerde keelgat geschoten. Vice-voorzitter Jack Warner kreeg in de afgelopen periode veel kritiek omdat hij een fraaie handtas voor zijn vrouw in ontvangst had genomen. Om de schijn tegen te gaan heeft Warner het presentje maar weer teruggestuurd.

24 stemgerechtigde leden van het bevoegde FIFA-comité kregen vorige week van Engeland een dure handtas cadeau, wat door Brits politicus Hugh Robertson al direct ‘een gigantische misrekening’ werd genoemd. De Engelse ambassadeur voor de WK-kandidatuur, Richard Caborn, probeerde de brand nog te blussen door te stellen dat Engeland ‘zich gewoon aan de regels hield’. Daar was schijnbaar niet iedereen het mee eens.

Warner, die juist in Engeland was om het WK-bid te bekritiseren, is de kritiek nu zo beu dat hij besloten heeft de dure handtas terug te geven aan het comité. “Die handtas is symbool geworden voor spot, verraad en schaamte”, zo liet hij optekenen. “Ik kan de kritiek op mijn vrouw en de FIFA niet toestaan. Ik heb al veel moeten verdragen, maar dit is echt overdreven. Er is dus maar één oplossing: wij kunnen het geschenk niet aanvaarden.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou, Engeland uitsluiten lijkt me. Dit vind ik niet kunnen.

5 november 2009 om 14:50

Engeland uitsluiten? Dan hebben we dalijk een WK in Rusland, nee daar moeten we blij mee zijn. Laten we nou allemaal met beiden benen op de grond blijven staan, Nederland zal die WK nooit toegewezen krijgen. Veelste kleine stadions die dan uitgebreid moeten worden en na het WK halfleeg zullen blijven bij competitiewedstrijden...

5 november 2009 om 14:52

Wat is er mis met Rusland?

5 november 2009 om 15:00

Niejo, even ter informatie: Rusland heeft grotere steden en stadia dan Nederland, Rusland heeft geldschieters die werkelijk de complete economische crisis in Europa kunnen doen wegspoelen. Dus maw, zij kunnen genoeg geld in dit project pompen om het een succes te maken, en daarbij is Rusland gewoon een heel mooi land met vele contrasten. Kun je van Engeland bijv. niet zeggen, al is dat ook wel een mooi land (afgezien van de grote steden, waar veel bouwvallen staan).

5 november 2009 om 15:11

Ik wou net zeggen, Rusland heeft een ongelooflijk rijke cultuur en een geweldige geschiedenis. Als er 1 land is dat dingen groot kan aanpakken is het Rusland wel. Bovendien zullen ze dit zien als een prestigeproject, wat hen nog meer drive geeft er een geweldig feest van te maken.
de Russische architectuur is ook prijzenswaardig, ben benieuwd wat voor nieuwe stadions er dan uit de grond gestampt worden.

denk alleen dat de voetbalvrouwen het niet zo prettig vinden, als je ziet wat voor moois daar rondloopt!

5 november 2009 om 15:28

Ach, gelukkig lopen er ook genoeg manwijven rond daar

maar ja, Rusland is een prima land om zo een toernooi te organiseren. Beter dan Engeland nog, in mijn ogen. Engeland heeft al vaak genoeg dit soort dingen georganiseerd. Ook is voetbal steeds groter aan het worden in Rusland, en de competitie word steeds beter. Lijkt mij wel leuk als het een keer in Rusland is.

5 november 2009 om 15:42

Dan krijg je straks net als de olympische spelen gewoon een WK in een stad: Moskou. Bijna alle russische clubs liggen in moskou, en buiten dat is het verschrikkelijk koud in Rusland. Ik denk dat werkelijk niemand buiten de Russen zelf daarop zit te wachten. Geef mij maar Spanje. Grote stadions, mooie cultuur, lekker weertje, en ook nog eens dichtbij.

5 november 2009 om 15:42

"die Wk"; goed nederlands man.

ik vind dit omkoping en ben ook van mening dat engeland zou moeten worden uitgesloten.

5 november 2009 om 15:42

Mocht ik je een compliment kunnen geven IG, dan deed ik het (maar de knoppen blijken niet te werken).

rusland heeft inderdaad een schitterende cultuur en geschiedenis. Als er één land is dat ik binnenkort dolgraag eens zou willen bezoeken is het Rusland wel. Een stad als Sint-petersburg hoort gewoon tot de mooiste steden van de wereld, zowal op vlak van kunst, geschiedenis, architectuur, etc. Evenals steden als Moscow, Kazan, Novgorod, etc.

nu wil ik er hier geen toeristische dienst van maken, maar Rusland lijkt mij gewoon een schitterend land om een WK te houden. Hoewel ik persoonlijk dan wel zou opteren om het in het Euraziatische deel van Rusland te houden, en niet naar pakweg Vladivostok te trekken.

als zij uiteindelijk het beste bod hebben, dan is dat zo en daar zou ik me zeker mee kunnen verzoenen, ook al daalt de kans dat wij Belgen het WK dan halen direct met 80 percent

afca8cesc, verschrikkelijk koud in Rusland? In de zomer? Het is daar gewoon meer dan 20 graden hoor 's namiddags. Zelfs in uiterst noordelijk gelegen steden als Archangelsk of Murmansk halen ze makkelijk de 15 graden in juni-juli

5 november 2009 om 17:19

King Eric, ik ben het helemaal met jou eens. Ik vind dat IG het hierboven precies op de juiste manier uitlegt, in hele mooie bewoordingen. Ook de stadions mogen geen problemen opleveren, tegen de tijd van het WK zijn er al diverse nieuwe bijgekomen.( bijvoorbeeld dat van Zenit).

5 november 2009 om 17:21

Beste King-eric,

je bent al gecomplimenteerd voor je reactie, maar ik wil nog wel even verduidelijken dat kiezen voor het Euraziatische deel van Rusland dus niet mogelijk is.
rusland bestaat uit een europees deel en een aziatisch deel.
dus ik neem aan dat je wilde melden dat het europese gedeelte dan gebruikt dient te worden.

voorde volledigheid:
eurazië is de naam van de, op Afrika-eurazië na, grootste landmassa op aarde en is een supercontinent dat de continenten Europa en Azië omvat.

ook al ben ik het wel met je eens, Rusland zou juist gebruik moeten maken van het feit dat het in twee continenten ligt om haar kansen te vergroten, het is namelijk een WK, geen Ek.
alleen zal dat organisatorisch (lees voornamelijk TV, dus sponsors) onmogelijk zijn, omdat dan wedstrijden weer op verschrikkelijke tijden gespeeld gaan worden.
dus weest niet ongerust, mocht Rusland het WK toegewezen gaan krijgen, dan wordt alles in Europa gespeeld, mss m.u.v. de wedstrijd om de derde plaats in Vladivostok,

5 november 2009 om 19:57

Ja, je hebt natuurlijk helemaal gelijk. Ik weet niet waarom ik met die term "euraziatisch" afkwam. Ik bedoelde natuurlijk zowat alles ten westen van de Oeral.

ik denk trouwens ook wel dat Rusland zelf nooit zal voorstellen om die Oostelijke regio's erbij te betrekken. Het zou hun bod alleen maar schaden. Er zijn stadia genoeg in het Europese deel.

Lekker makkelijk, als je kritiek krijgt het toch maar terugsturen.

helaas maakt het waarschijnlijk toch niets uit. Blatter heeft namelijk corruptie uitgevonden dus dit zal geen probleem zijn.

Dit is wel een hele trieste manier om het WK binnen te halen. Dit zou als Engeland zijnde helemaal niet nodig zijn. En nog erger van al die bobo's die het dan ook nog aannemen ook. Alsof ze zelf nog niet genoeg opstrijken. Je bent een "onafhankelijk" orgaan, dan neem je zulke presentjes niet aan.

Dit is de normale gang van zaken, waarom er juist nu ineens ophef over gemaakt wordt, ontgaat mij. Niet dat ik het er mee eens ben, maar corruptie is hier aan de orde van de dag.

Daarom zal Nederland waarschijnlijk Nooit in aanmerking komen voor een WK te organiseren, wij zijn te correct in dit soort zaken.

5 november 2009 om 15:34

Mm wees niet roomser dan de Paus. Denk je dat er in Nederland geen corruptie is?? Hoe hoger je komt in de zakenwereld of sportwereld, alles draait om geld...

Wat een vreselijke hypocrisie! Elk toernooi en elke verkiezing van de Fifa gaat gepaard met enorme fraude en corruptie. Jack Warner heeft zijn hele imperium opgebouwd uit corruptie en fraude verbonden aan zijn functies bij de Fifa. Deze verontwaardiging is wel erg selectief. Dat weil niet zeggen dat ik dit soort cadeaus goed spreek, maar als we het hier over gaan hebben dan zou het misschien ook eens tijd zijn om schoon schip te maken binnen die hele rotte appel die de Fifa heet, inclusief Blatter, Warner en het hele executive committee met hun royale vergoedingen. Misschien ook een idee om nu al eens te kijken naar de reisjes van Blatter en Warner nu de verkiezing van Fifa preses er weer aan komt. Hoeveel miljoenen stromen er nu binnen bij de kleine landjes in Afrika en de Pacifische Oceaan. Hoeveel miljoenen deelt Warner zichzelf weer toe en zijn vriendjes binnen de Concacaf?
dat dit uit komt heeft te maken met de oude vete die de meerderheid van de Fifa (lees Blatter kliek) met Europese bonden heeft. Het is gewoon nog een overblijfsel van de steun van die bonden aan Johanssen toen die met Blatter streed om het voorzitterschap. Bovendien heeft Blatter het WK waarschijnlijk allang beloofd aan de hoogst biedende en belangrijkste stemmentrekker voor zijn herverkiezing. Dit is gewoon een manier om enigszins ethisch over te komen.

Haha Jack Warner, niet te volgen die gast. Hij is er alleen maar op uit om alles wat met Engeland te maken heeft te bekritiseren, tot de grond gelijk te maken, uit te schelden en het zal denk ik niet lang duren voordat Trinidad een atoombom op Engeland gooit. Dat zo'n gast vice-voorzitter is, is echt onbegrijpelijk.

Ik hoor hier al weer mensen zeggen dat Nederland en Belgie geen groot genoege stadions hebben, maar voor zover ik weet wil Nederland als zij het wk krijgen de Arena, het Phillips stadion en de Grolsch veste uitbreiden. Tevens wil men in Rotterdam een mega stadion neerzetten van 80.000 man. In Belgie zijn soortgelijke plannen met onder meer Sclessin, het koning boudewijn stadion, het stadion van Anderlecht en volgens mij met het stadion van Club Brugge. Denk dat Nederland gezien haar goede naam van organiseren een goede kans maakt!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren