Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verweij snapt niets van keuze Van Gaal: ‘Nog een keer herhalen: bizar’

Laatste update:

Mike Verweij en Valentijn Driessen snappen er weinig van dat Ryan Gravenberch voor het eerst sinds anderhalf jaar niet bij de selectie van het Nederlands zit. Volgens het duo was dit een ideale mogelijkheid geweest voor de middenvelder van Ajax om te wennen aan het nieuwe systeem dat Louis van Gaal wil introduceren bij Oranje. De bondscoach liet Gravenberch bij Jong Oranje terugkeren omdat er belangrijke EK-kwalificatieduels op het programma staan en omdat hij een slechte periode heeft meegemaakt op clubniveau.

"Toch blijf ik het gek vinden, nog even een keer herhalen: bizar", opent Verweij vrijdag in de Kick-Off-podcast van De Telegraaf. "Als je toch wil implementeren, mensen wegwijs wil maken met dit systeem. Dit was dan zeg maar dé week om te laten zien wat hij (Van Gaal, red.) allemaal van plan is. Ja, Gravenberch is daar niet bij." Collega Driessen las afgelopen week met verbazing enkele quotes van Erwin van de Looi, de bondscoach van Jong Oranje.

Mike Verweij en Valentijn Driessen snappen weinig van de beslissing om Ryan Gravenberch te passeren bij Oranje.

"En heel vreemd is ook dat de coach van Jong Oranje in Voetbal International zegt dat er helemaal niet over gesproken is dat Gravenberch bij Jong Oranje zou zitten", zo stipt Driessen aan. "Vanwege die wedstrijd tegen Jong Zwitserland (aanstaande dinsdag, red.). Want dat gaf Van Gaal natuurlijk als mede als een verklaring voor het feit dat hij ontbrak in deze selectie", brengt de voetbaljournalist in herinnering.

Gravenberch heeft inmiddels tien interlands voor het Nederlands elftal achter zijn naam staan. In september 2020 speelde hij zijn vierde interland namens Jong Oranje, waar hij na anderhalf jaar afwezigheid dus is teruggekeerd. Gravenberch begon vrijdagavond in de EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Bulgarije aan de linkerkant van een viermansmiddenveld, dat verder bestaat uit Quinten Timber, Ludovit Reis en Jurgen Ekkelenkamp.

Ryan Gravenberch had gewoon bij het grote Oranje moeten zitten

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij is niet goed genoeg. Hij heeft kans na kans gekregen bij het Nederlands elftal. Hij was dramatisch.
Op het EK ook dramatisch in een 5 3 2 opstelling.

25 maart 2022 om 20:31

Eens is op alle vlakken minder dan Koopmeiners, die ook nog eens gewend is om in dat systeem te spelen.

Verweij wil teveel op Valentijn lijken heb ik de indruk de laatste tijd.

Van Gaal loopt een beetje achter. Een paar weken geleden was dit de juiste keuze maar de laatste tijd is Gravenberch juist weer in een betere vorm aan het geraken; ondanks de mindere weken van Ajax valt hij toch aardig positief op. Het blijft daarnaast gewoon een geweldig talent die veel meer potentie heeft dan een De Roon of Klaassen.

25 maart 2022 om 20:18

Van Gaal kijkt verder dan een paar weken goede vorm. Heeft genoeg de kans gehad in Oranje. Nu is het tijd om het beste team samen te stellen voor Qatar. Niet de beste groep talenten.

25 maart 2022 om 20:38

Maar juist daarom was het toch een idee geweest om hem wel op te roepen? Als het alleen om deze wedstrijd zou gaan had ik het best begrepen, hij speelde ook een tijd lang niet best.
Maar van Gaal riep 28 spelers op die mee zouden kunnen, dan mag je best langs een vormdip van een 19 jarige kijken als het WK nog 8 maanden weg is.

25 maart 2022 om 21:29

Maar zou Gravenberch dan minder zijn voor dit groepsproces dan bijvoorbeeld Clasie? Die is al in de dertig en voetballend volgensmij nu al minder dan Gravenberch.

26 maart 2022 om 01:18

Gravenberch speelt dit hele seizoen al ruk. Haalt heel toevallig de laatste 3 potten wel het gewenste niveau terwijl een classes dit hele seizoen gewoon een ruime voldoende speelt. Laat Ryan zich eerst maar eens even bewijzen ipv dat gezeik dat ie mee moet omdat ie een talent is. Pleurt toch op man. Gewoon presteren en het desgewenste niveau halen. En zou gravenberch dan minder zijn voor het groepsproces? Wat een vraag. Presteren, niet nog moeten leren. We gaan naar een WK

25 maart 2022 om 20:33

Ik vraag me eigenlijk af of er nog zoveel meer in het vat zit bij Gravenberch. Hij zal vast nog wel groeien, maar of het de wereldtop wordt, ik weet 't niet. Verder ben ik het wel met Asroma8 eens. Als Gravenberch bovendien goed blijft spelen, zal hij er ongetwijfeld bij zitten. Het WK is pas in november, dus er is nog redelijk wat tijd. Z'n 10 interlands waren niet om over naar huis te schrijven, dus de keuze van Van Gaal om Gravenberch niet op te nemen nu snap ik wel.

25 maart 2022 om 20:53

Ik vind wel dat hij over veel eigenschappen beschikt om het in de top te kunnen redden. Begrijp me niet verkeerd want er moet dan echt nog heel wat verbeteren. Zo'n stap naar Bayern komt in principe te vroeg natuurlijk maar gek genoeg denk ik dat dat juist in zijn voordeel kan werken. Want daar zal die echt moeten knokken en aanpoten wil die speeltijd krijgen anders kan je het schudden. Het is nu nog te vrijblijvend allemaal bij hem. Ben benieuwd hoe ver die gaat komen.

25 maart 2022 om 21:37

ik weet het niet Sirius, maar Bayern toont niet zomaar interesse. Ik vind dat bij uitstek wel een topclub die niet zomaar een zak geld neerlegt voor een speler maar dit alleen doet na een uitvoerig scouting rapport te hebben opgemaakt. Zij zullen in ieder geval wél denken dat Gravenberch nog erg veel kan groeien, en die neem ik dan eigenlijk wat serieuzer dan mensen zoals jij of ik die af en toe eens een potje kijken en verder gewoon alle gedachten op dit forum spuwen. Ik dacht bijvoorbeeld zelf dat Veerman bij PSV niets zou worden maar moet na een paar weken die woorden alweer nederig inslikken.

25 maart 2022 om 21:38

Maar dat geloof ik dus niet. Ik geloof echt niet dat hij het structureel niet op kan brengen om 100 procent gefocussed te zijn. Het is een te makkelijk excuus en vooral als je over een lange periode hoort dat je als een natte krant speelt. Ook in Oranje oogde het erg flegmatiek en ik moest gelijk aan de interlands van Bazoer denken. Dat kan duiden op een gebrek aan handelingssnelheid. Als het tempo hoog ligt, oogt hij namelijk wel erg slordig.

25 maart 2022 om 22:35

Ik denk persoonlijk dat gravenberch wel een toptalent is. Maar van gaal wil hem gewoon prikkelen, zoals ten hag ook gedaan heeft, na zijn mindere periode. Wat mij wel stoort is dat verweij en driessen helemaal gek worden als je gravenberch er een x naast laat, maar als je bij wijze van spreken gakpo, malacia of koopmeiners passeert (wat ook zeer grote talenten zijn), dan hoor je mike verweij en valentijn niet.

Hij is jong, niet in vorm en als ik het zo leeset zijn kop bij een andere club. Er is maar 1 trainer die ik ken die exact weet en durft te reageren hierop! Wie heeft ooit Wesley Sneijder bloedje fanatiek en afgetraind terug gekregen.

Ik vind het schrijnend dat wij als Nederlanders altijd proberen een persoon die fantastisch werk levert proberen te pakken op zwakkere punten (uitspraak, taal enz)

Wel een beetje vreemd om dan Clasie wel mee te nemen.. zelfs Wijnaldum is vreemd (speelt nooit)

Ik ben eigenlijk toch wel verbaasd dat mensen niet in lijken te zien dat dit een puur tactische zet is om hem te motiveren om alles op alles te zetten om mee te gaan naar het WK. Een Gravenberch in topvorm kan cruciaal blijken voor het systeem dat Van Gaal wil hanteren. In 2014 deed Van Gaal dit met Sneijder - hij bleek toen niet fit (genoeg) en door een ronde niet geselecteerd te worden (waar overigens ook iedereen toen schande van sprak) heeft Wesley aangezet om hard te werken en vervolgens als cruciale pion in Brazilie het team van briljante aanvoer te kunnen voorzien.Ik zie nog wel een sleutelrol weggelegd voor Gravenberch als hij geen gekke transfer maakt in de zomer en door blijft gaan op de goede weg zoals Sneijder dat destijds deed.

Hou nou toch op! Die knul wordt helemaal over het paard getild. Schopte tot twee weken geleden een heel seizoen lang geen deuk in een pakkie boter! Met twee goede wedstrijden wordt hij meteen tot vaste waarde in Oranje gebombardeerd! Laat 'm eerst maar eens een heel seizoen de kwaliteiten tonen die hij ontegenzeggelijk heeft!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren