Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vertrekkend Ajax-talent Muzambo kan ook naar tweede Europese topcompetitie

Laatste update:

Niet alleen Tottenham Hotspur heeft interesse in Ajax-talent Stanis Idumbo Muzambo, zo laat transfermarktexpert Fabrizio Romano weten via X. Volgens de Italiaanse journalist kan de achttienjarige middenvelder, die beschikt over een aflopend contract in Amsterdam, ook tekenen bij Sevilla. Zodoende kan Idumbo Muzambo kiezen tussen LaLiga en de Premier League.

Volgens Romano is het uitgesloten dat Idumbo Muzambo alsnog kiest voor een langer verblijf bij Ajax. De Belgisch jeugdinternational heeft meerdere aanbiedingen van de Nederlandse recordkampioen afgeslagen en mikt op een nieuw avontuur.

Die kans gaan Sevilla en Tottenham hem bieden middels een contractvoorstel. Idumbo Muzambo mag per 1 januari officieel met andere clubs in gesprek en kan dan alvast tekenen voor een overstap in de zomer van 2024. Ook sluit Romano niet uit dat Ajax ervoor kiest om Idumbo Muzambo te verkopen in de winterse transferperiode.

In dat laatste geval lijkt Tottenham de grootste kanshebber te zijn voor de handtekening van Idumbo Muzambo, daar Sevilla al langere tijd kampt met financiële problemen. Hoewel Idumbo Muzambo geen al te hoge transfersom zou kosten, moet de nummer 15 van LaLiga op iedere euro letten.

Vertrekwens
Voetbal International wist eerder te melden dat de Amsterdammers graag wilden verlengen met hun pupil, maar dat Idumbo Muzambo de boot afhield. De contractonderhandelingen werden daarom gestopt. Wat de reden voor het besluit van de aanvallende middenvelder is, is onbekend.

Idumbo Muzambo kwam in de zomer van 2021 transfervrij over uit de jeugd van KAA Gent. Sindsdien kwam hij uit voor verschillende jeugdelftallen van Ajax, alvorens hij begin dit jaar zijn debuut maakte in het profvoetbal namens Jong Ajax.

In het huidige seizoen kwam hij elf keer in actie in de Keuken Kampioen Divisie. In die duels wist Idumbo Muzambo drie keer het net te vinden. RSC Anderlecht lijkt afgehaakt in de strijd om het Belgische toptalent, daar Romano de nummer twee van de Jupiler Pro League in tegenstelling tot de vorige berichtgeving niet meer noemt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap dat sommige talenten ontevreden zijn met de speelminuten die ze krijgen. Echter als je dan leest naar welke clubs ze eventueel zouden kunnen / willen dan zou je gewoon moeten zeggen dat je ontevreden bent over het financiële aanbod en niet over het perspectief. Wat ik absoluut niet veroordeel !! Echter vind ik wel dat spelers vooral naar perspectief moeten kijken. Door minuten te maken wordt je beter, en als je goed bent komt het geld vanzelf.

28 december 2023 om 10:11

Dan had hij überhaupt nooit naar Ajax moeten vertrekken en gewoon bij Gent moeten blijven.

28 december 2023 om 10:27

Inderdaad, als je ziet dat zijn leeftijdsgenoot Fofana er nu al 64 matchen heeft opzitten in het eerste team van Gent terwijl Muzambo in de jeugd een iets groter talent was...

28 december 2023 om 10:30

Ajax staat nog steeds wel bekend om een ploeg waar talenten een goede opleiding en een kans krijgen. Je kunt je alleen afvragen of Ajax altijd de juiste stap is.

Voor een Mika Godts leek het vorig jaar een hele goede stap (toen kreeg hij toch best vaak minuten) terwijl hij dit jaar tot aan zijn blessure veel vaker ook andere talenten een kans op zijn positie zag krijgen.

28 december 2023 om 10:39

Mwah, je kunt vinden dat Ajax meer minuten moet geven aan jeugd dit seizoen, dat kan, maar dit seizoen krijgen bij Ajax als ik mij niet vergis jeugdspelers nog altijd meer minuten dan bij Genk. Bij Genk heb je Samoisse (meen ik?) en Fofana die uit de eigen jeugd komen en veel minuten maken. Enkele spelers hebben dan enkele minuten gemaakt, maar niet veel.
Bij Ajax heb je Hato, Rensch en Taylor die heel veel minuten maken en daarnaast Martha, Hlynsson en Vos die serieuze kansen krijgen. Dan zijn er ook nog de nodige jeugdspelers die wat kansjes krijgen, of in ieder geval wat speeltijd (Godts, Banel, Van Axel Dongen).
Dan maakt de jeugd toch echt wel de nodige minuten? Ik vind het gevaarlijk dat spelers steeds meer het idee lijken te krijgen dat ze op 17/18-jarige leeftijd al in het eerste moeten staan. Zie een Vos, Misehouy of deze Muzambo.

28 december 2023 om 10:58

Lierse1997. Ajax jeugdopleiding levert nog steeds de meeste spelers voor de Europese velden, dus dat is natuurlijk niet zo.

28 december 2023 om 11:04

Voor Godts is het ook geen goede stap geweest. Spelen in een jong elftal op het tweede niveau kon hij ook gewoon bij Genk en aangezien Tresor daar deze zomer vertrok was er gewoon een gat geweest op links.

28 december 2023 om 11:06

@InkeMontana,

In dat lijstje (trainingsindex) van CIES staat Barcelona op plek 3 en Real Madrid op plek 5. Ga je me nu wijsmaken dat je een overstap van Muzambo van Gent naar een van die twee clubs ook een goede stap geweest zou zijn?

Fofana bewijst het gewoon. Bij Gent had die 100.000 keer meer kans op speelminuten in het eerste elftal.

28 december 2023 om 11:34

De Gentse jeugd heeft ook niet hetzelfde aantal toptalenten rondlopen als Ajax, logisch gezien het niveau verschil in opleiding, maar dat zorgt er ook voor dat er minder jongens doorbreken natuurlijk.

Spelers rond de 17/18 zoals Muzambo of Godts hadden bij Gent of Genk al minstens 30 matchen in het eerste gespeeld. Misschien pakt hun stap naar Ajax goed uit op de lange termijn, maar op dit moment waren ze verder geweest als ze bij Gent/Genk waren gebleven. Ik denk dat het verschil tussen Muzambo en Fofana dit seizoen genoeg zegt daarover. Ajax is een grotere club waardoor dit soort talenten gewoon sneller kansen krijgen bij een club daar iets onder.

28 december 2023 om 11:53

Hoezo dat? Zelfs nu kun je niet stellen dat talenten geen kansen krijgen. Ondanks de vele aankopen krijgen toch aardig wat jeugdspelers kansen. Ze moeten ze alleen wel grijpen. Ik bedoel; waar hebben we het over? Die jongen is bij wijze van spreken net uit de luiers. De meeste jongens breken pas door bij een club als Ajax zo richting hun 20ste of 21ste. Daarvoor mogen ze af en toe invallen of ze spelen hun wedstrijden bij Jong Ajax. Het is trouwens ook niet zo dat die jongen nou zo vreselijk veel indruk maakt in de KKD.

28 december 2023 om 11:58

Dat is dus het punt. Bij Ajax is dat rond je 20 of 21. Bij Gent of Genk is dat rond je 18. Minder grote talenten bij die clubs (zeker bij Gent), dus meer kans dat jij de kans krijgt.

Sowieso breekt er amper iets door op de flanken bij Ajax de laatste jaren. Ook niet zo vreemd als je keer op keer spelers van 10 miljoen of meer koopt voor die plekken.

28 december 2023 om 12:20

Muzambo maakte dit seizoen net wel indruk bij JA wanneer hij volledig fit was, net zoals Godts en Misehouy, dat is net de reden waarom er zoveel aandacht rond hem is.

28 december 2023 om 12:45

Op zich is het wel grappig. Hierboven staat dat hij voor perspectief moet kiezen. Daar reageer je dan op dat hij meer perspectief had bij Gent, maar dan is dat plots niet relevant meer omdat Ajax een goede opleiding heeft of zo?

28 december 2023 om 13:48

Lierse1997. Nee er wordt terecht op gewezen met feiten dat het perspectief van jeugdspelers bij Ajax blijkbaar groter is dan bij Gent, gezien het aantal jeugdspelers dat in eerste elftal rondloopt bij Ajax tov Gent, en sowieso als ze al dan niet doorbreken op de Europese velden rondlopen vanuit de Ajax jeugdopleiding. Hoezo had hij eigenlijk meer perspectief bij Gent? Stond hij daar al in het eerste? Of doe je gewone een wilde inschatting?

28 december 2023 om 13:59

De logica dat hij bij Gent al in het eerste had gespeeld is nochtans niet moeilijk te begrijpen. Hij speelt op een gelijkaardige positie als Fofana, was een groter talent toen ze samenspeelden en Fofana heeft er al 64 matchen in het eerste opzitten. Is dat dan een 'wilde' inschatting?

28 december 2023 om 14:02

Je volgt duidelijk Gent niet eens in de verste verte maar weet toch dat het perspectief daar groter is?

28 december 2023 om 10:45

Deze jongen is een clubhopper. Hij zal nooit een grote speler worden door van club naar club te verhuizen. Zoiets als Antonucci. Het zij zo.....

28 december 2023 om 12:28

Bij de genoemde clubs gaat aanzienlijk minder kans maken op speelminuten maar wel salaris.

Op niveau minuten maken kan je beter naar België gaan of bijvoorbeeld AZ die een duidelijke filosofie hebben over jonge spelers kans geven.

Wellicht niet de meest voor de hand liggende ruil maar zou Gudelj geen interesse hebben om terug te keren bij Ajax? Sevilla speelt dit jaar enkel nog in La Liga en bij Ajax is hij natuurlijk met een zure nasmaak vertrokken. Het middenveld van Ajax kan wel een blok als Gudelj gebruiken lijkt me.

28 december 2023 om 10:16

Ligt totaal niet voor de hand, en is totaal ook niet gewenst. Gudelj speelt ook centraal achterin bij Sevilla, verdient een aardig salaris, en is niet de speler die Ajax nu nodig heeft.

Jammer dat Muzambo vertrekt, echter zou ik voor speelminuten gaan als ik hem was. Een laagvlieger in Frankrijk of naar Belgie met speeltijd zou hem goed doen. Bij Tottenham en Sevilla verwacht ik geen speeltijd en dan zien we hem over 2 a 3 jaar weer ergens opduiken of gestald met verhuur.

28 december 2023 om 11:20

Waarom zou Gudelj dat willen? Qua klimaat,land,club,salaris zit ie op dit moment in alles beter dan bij Ajax

28 december 2023 om 11:39

Voor hem een onlogische stap en moet Ajax ook helemaal niet willen. Gaat het elftal niet heel veel beter maken en lijkt niet heel goed te kunnen dealen met tegenslagen

28 december 2023 om 11:55

Waarom zou Sevilla dat willen? Muzambo is momenteel gewoon een jong talent van 18 jaar waarvan het contract deze zomer afloopt. Gudelj is een gewaardeerde kracht met een contract tot 2026. Dat zou wel een eenzijdige ruil zijn, aangezien je pas iets aan potentie hebt zodra het er uitkomt. Bovendien heeft Ajax hem niet per se nodig.

Weer een talent met dollartekens in de ziel en ongeduld op weg naar vergetelheid. Zonder mentale weerbaarheid ga je het in de top niet redden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren