Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Raakt Ajax achttienjarig talent kwijt? ‘Eerste club meldt zich in Amsterdam’

Laatste update:

Stanis Idumbo Muzambo staat in de belangstelling van Anderlecht, zo meldt Sacha Tavolieri van de Belgische tak van RMC Sport. Het Belgische talent uit de Ajax-opleiding beschikt in Amsterdam over een aflopend contract en kan dus transfervrij naar zijn thuisland vertrekken. Het is onbekend hoe Idumbo Muzambo zelf tegenover een vertrek bij Ajax staat.

Voetbal International wist eerder te melden dat de Amsterdammers graag wilden verlengen met hun pupil, maar dat Idumbo Muzambo de boot afhield. De contractonderhandelingen zijn daarom vooralsnog gestopt.

Anderlecht denkt daar nu dus van te kunnen profiteren. Door zijn in de zomer van 2024 aflopende contract mag Idumbo Muzambo vanaf komende januari in gesprek met andere clubs over een dienstverband.

De achttienjarige middenvelder kwam in de zomer van 2021 transfervrij over van de jeugd van KAA Gent. Sindsdien kwam hij uit voor verscheidene jeugdelftallen van Ajax, alvorens hij begin dit jaar zijn debuut maakte in het profvoetbal namens Jong Ajax.

Inmiddels staat de wedstrijdenteller in de Keuken Kampioen Divisie op 21. Daarin wist Idumbo Muzambo twee keer het net te vinden. Dit seizoen speelde hij tot dusver negen wedstrijden namens de beloftenploeg, waarvan zes als basisspeler.

Idumbo Muzambo is niet het enige talent uit de Ajax-opleiding dat transfervrij kan vertrekken. Eerder werd al bekend dat Gabriel Misehouy in de belangstelling staat van Manchester City.

Ajax zou graag verlengen met de achttienjarige controleur, maar Misehouy wil zekerheid krijgen op een kans bij de eerste selectie. Ajax is vooralsnog niet bereid die belofte te maken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Raad de transfer! ????
Reacties

Ja, dit zijn wel logische gevolgen van het wanbeleid van afgelopen 2/3 jaar. Het zou een ramp zijn als dit soort spelers vertrekken bij Ajax, want een Idumbo Muzambo en Misehouy zijn gewoonweg talenten die langzaam bij het eerste ingepast horen te worden. Helaas geeft de club al jaren de voorkeur aan aankopen, grotendeels middelmatig en niet van Ajax niveau.

8 december 2023 om 09:22

We passen toch genoeg jeugdspelers in dit jaar ? En het gaat niet echt top met Ajax dus als je dan geen kans krijgt ben je nog niet goed genoeg voor het eerste . Je moet ook wel goed genoeg zijn en je best blijven doen . En als je niet wil verlengen zie ik niet echt in waarom we een kans zouden moeten geven . Dan beginnen ze net te draaien bijvoorbeeld en dan zijn ze 1 maand later transfervrij..

8 december 2023 om 09:26

Volledig mee eens. Maar er moet wel perspectief zijn, vind ik persoonlijk.
Ik snap best dat Muzambo nog geen kans heeft gehad. Je hebt nu net een Hlynsson die een beetje doorbreekt op het middenveld.

Afgelopen jaren hebben talentvolle spelers de kans gekregen. En zo'n Van Axel Dongen heeft pure pech met blessures. Die lijkt niet gemaakt voor profvoetbal soms...

Enige wat ik bedenk: op de 10 hebben meerdere talenten geen echte kans in Ajax 1 gekregen momenteel hé. Denk hierbij aan een Nouri, Misehouy, Unuvar, bijvoorbeeld.

8 december 2023 om 09:37



Mwah. Als er geen jeugd wordt ingepast, omdat er simpelweg geld is om over de grens te shoppen, dan wordt het -jeugdspelers zijn blijkbaar niet goed genoeg voor Ajax 1 - gebruikt als onderbouwing. Ik geloof dat afgelopen 2 jaar toch wel is gebleken dat een beleid andersom (namelijk; we gaan pas iets kopen als het aantoonbaar beter is dan wat we al hebben rondlopen) ook best te verdedigen valt.



8 december 2023 om 09:42

Nouri had volgens mij wel echt veel concurrentie. Unuvar nog niet goed genoeg denk ik anders verhuur je hem niet steeds aan andere clubs. En Misehouy ken ik niet goed genoeg . Maar hij heeft Hylnsson voor zich of Taylor of Vos ? Alle 3 jeugdspelers 2 der van dit seizoen een kans gekregen . Dus vind dat wat moeilijk oordelen

8 december 2023 om 09:48

Nouri heeft nooit een echte kans gehad omdat bij zijn echte doorbraak Klaassen op zijn positie stond. absolute sterkhouder en aanvoerder van dat elftal toen. Nadat Klaassen vertrok stond Donny van de beek gelijk op. Unuvar in de keren dat hij mee heeft gedaan gewoon telicht bevonden, maar zien ze nog wel een toekomst in je verlengd je contract niet zomaar.

8 december 2023 om 09:34

Want dit gebeurde voorheen nooit? Het is een "talent" dat gek gemaakt wordt. Lekker laten gaan en energie stoppen in de talenten die wel willen of andere talenten er voor terug halen.

8 december 2023 om 10:13

Hoezo gek gemaakt wordt. Misschien zijn er voor hem wel meer mogelijkheden bij Anderlecht. Wie zegt dat hij het niet wil bij Ajax, hij zal niet zo maar naar Amsterdam zijn gegaan vanuit België. Maar goed als je op een gegeven moment ergens anders betere opties hebt, dan is het toch logisch dat zo’n speler een overstap overweegt.

8 december 2023 om 10:37

@memphisdepay Deels met je eens hoor, maar als je in dit Ajax team geen kansen voor jezelf ziet om door te breken… tja waarom maak je dan überhaupt de stap naar Ajax?

8 december 2023 om 10:42

Die stap heeft hij toch al een aantal jaren geleden gemaakt. Hij is ook gewoon minder dan Misehouy die volgens mij van ongeveer dezelfde leeftijd is. Daarnaast moet je ook niet doen alsof je nooit een verkeerde stap kan maken, op voorhand weet je namelijk nooit hoe het loopt.

8 december 2023 om 09:41



Wat een onzin betreft het wanbeleid. Ajax is momenteel de club met de meeste jeugdspelers in de selectie. Je mening over dat ajax de voorkeur geeft aan middelmatige aangekochte spelers wordt daarin ook ontkracht door Hato die speelt in plaats van Avila, Vos die speelt in plaats van Tahirovic, Hlynsson die speelt in plaats van Akpom of Mikautadze en Martha in plaats van Sosa. Misehouy moet kijken naar zijn leeftijdsgenoten die momenteel de voorkeur krijgen boven de aankopen. genoeg perspectief en wat mij betreft mag hij mits hij goed presteert rouleren met Hlynsson.

8 december 2023 om 09:47

Misehouy begon sterk bij Jong maar is inmiddels al een hele tijd geblesseerd - mocht dat niet het geval zijn geweest had ie ongetwijfeld al weleens bij de selectie gezeten van het eerste denk ik. Muzambo vind ik nou nog niet echt een onuitwisbare indruk maken in Jong Ajax. Met Hato (vorig jaar ook al deels), Hlynsson, Vos en Martha zijn er toch ook dit jaar gewoon weer een aantal jongens uit de opleiding die echt wel flink wat minuten maken in het eerste in hun debuutjaar, of ligt dat nou aan mij? Ajax speelt het grootste gedeelte van het seizoen met een ploeg van gemiddeld 21/22 jaar en van de spelers met meer dan 1000 minuten dit seizoen komen er nota bene 4 van de 8 uit de opleiding (en dan tel ik Steven Bergwijn niet mee natuurlijk).

8 december 2023 om 09:51

Wat een onzin zeg. Dit gebeurt al jaren met talenten en aflopende contracten en heeft niets met wanbeleid te maken. Kijk hoeveel jeugd er dit seizoen al heeft meegedaan. Jij wil het hele elftal volstoppen? En volgens mij staat Hlynsson wekelijks te shinen op het middenveld dus hoezo voorkeuren aan aankopen. Merendeel van het elftal staat vol met spelers die ooit in de jeugdopleiding hebben gespeeld of die de afgelopen jaren uit de jeugd komen. Rensch, Hato, Martha, Taylor, Hlynsson, Bergwijn, Brobbey. En dan heb je Vos nog en Banel die z’n minuten heeft gekregen. Je kan ook doorslaan hè

8 december 2023 om 09:52

Wat een geleuter zeg, Ajax speelt wekelijks met de meeste jeugdspelers van alle Nederlandse clubs.

Al vele jaren zien we spelers die niet willen bijtekenen om daarna elders een dik contract te tekenen. En niet alleen bij Ajax. ook Feyenoord en PSV hebben daar al jaren last van.

8 december 2023 om 11:36

Goedkope kritiek zonder enige factchecking. Maar hee, je kan weer lekker zuigen en dan is je doel weer bereikt, toch?

8 december 2023 om 15:00

Ajax is de club met de meeste jeugd spelers bij of in het 1e selectie dus ik snap niet waar jij je logische gevolgen weg haalt dat er speelers gekocht ja maar dat doet elke club

Wel jammer als hij gaat naar Man City . Maar als hij niet wil verlengen omdat hij garantie wil krijgen om bij het eerste selectie te zitten gaat hij toch lekker . Als jeugdspeler moet je het wel verdienden om bij het eerste te zitten bij welke club dan ook en niet omdat je anders geen contract tekent . Je laat je als club toch niet opnaaien door een jeugdspeler.

8 december 2023 om 10:29

Denk je dat Manchester City hem wel een garantie geeft dat hij in het eerste elftal gaat spelen?

Paar jaar geleden ging Rijkhoff ook weg bij Ajax. Want Dortmund had zoveel betere plannen voor hem. Na jaren later wacht hij nog altijd op zijn eerste wedstrijd in het eerste elftal. Met de 19 jarige Moukoko en de weer helemaal fitte Haller voor hem, zal dat nog lang gaan duren.

Er zijn bijna geen clubs in deze wereld waar zoveel spelers in het eerste elftal spelen als bij Ajax. Dus als ze zeggen elders meer perspectief te zien, gewoon laten gaan. Want dan draait het om de centjes.

8 december 2023 om 12:27

Denk niet dat hij een kans krijgt bij bij Man City . Maar hij wil garantie van Ajax dat kan je natuurlijk niet krijgen als jeugdspeler . Dus daarom zei ik ook dan gaat hij 5och lekker weg.

Er zullen altijd talenten zijn die vinden dat ze te weinig kansen (of geld) krijgen en het dan liever bij een andere club proberen. Dat was in het verleden al zo en dat zal ook in de toekomst zo blijven.
Daarbij zie je toch steeds vaker dat spelers ook via een kleinere club uiteindelijk wel de stappen maken. Dus in veel gevallen is het ook gewoon een goede beslissing. jonge spelers moeten op een zo'n hoog mogelijk niveau veel minuten maken. En dat is niet in de KKD.

De cruciale fase tussen talent en basisspeler. Die fase heet bij economische startups de valley of death. Zeer velen vallen erin als ze te weinig geduld hebben. De keerzijde is dat dat ook gebeurt als ze simpelweg onvoldoende niveau hebben om te slagen. Ook die vallen erin en moeten de ambities bijstellen.

Tsja. Ik weet het niet hoor. Ajax heeft jarenlang wel veel spelers in het eerste de kans gegeven, mits je het talent er voor had. Sommige hebben die kans gepakt, sommige niet. En sommige hebben de kans gekregen, terwijl ze eigenlijk (in mijn ogen) sowieso te kort kwamen.

Eieren voor je geld kiezen als Muzambo zijnde. Is een 10/linksbuiten toch? Die positie heb je wel meerdere ''sierlijke'' spelers gehad die amper tot geen kans hebben gehad. Denk aan een Nouri, Unuvar, Misehou bijvoorbeeld. Of op middenveld aan een Regeer.

Soms is het misschien beter om toch te gaan bij Ajax. Niet iedereen krijgt een kans.
Al zou ik als Muzambo zijnde niet direct naar Anderlecht gaan. Is nou ook niet een heel stabiele club

8 december 2023 om 09:31

Momenteel gewoon een stabiel en ervaren elftal. Zouden zo maar eens de titel kunnen pakken dit jaar. Wat nu ook niet echt enorm knap zou zijn met hun uitgaven.

8 december 2023 om 09:50

Stabiel elftal misschien dit jaar ja. Maar in zijn geheel vind ik het geen stabiele club. Er is in mijn ogen te vaak onrust voor talenten om zich goed te kunnen ontwikkelen.

8 december 2023 om 10:01

Er hebben zich toch meer dan genoeg talenten ontwikkelt de laatste jaren.

De selectie van ajax is op z’n allerjongst. Als je nu je kansen niet pakt, dan kun je idd beter vertrekken

Wat ik maar niet begrijp is waarom Ajax talenten niet meer verhuurt om ze zo de kans te geven ervaring op te doen bij een eredivisie club waar de lat minder hoog is. Zo kunnen ze zich wellicht ontwikkelen en is het voor Ajax makkelijker te beoordelen of het er wel of niet in zit bij een talent.

8 december 2023 om 10:24

Momenteel zijn o.a. Baas, Fitz-Jim en Unuvar verhuurd binnen de Eredivisie om meer minuten op hoger niveau te maken. De verhuur van de overige spelers (dus Conceicao, Sanchez en Wijndal) is meer met het oog op een mogelijke toekomstige verkoop.

Muzambo speelde al voor 4 clubs voordat hij naar Ajax ging. Misschien kan Ajax meer doen om hen te houden maar het was ook voorspelbaar dat deze jongen zou dreigen met vertrek vanaf dat hij de kans zou krijgen. Wel een groot talent, maar ik heb toch altijd twijfels bij jongens die al zoveel clubs verslijten voordat ze nog maar hun debuut hebben gemaakt in een eerste elftal.

8 december 2023 om 10:33

Wat moet je nog meer doen met een 18 jarige speler dan hem wekelijks de kans te geven in de KKD? De 19 jarige Hlynsson speelt nu op de plek van AM in het eerste elftal. Als hij beter was dan Hlynsson, dan zou hij vast wel op die positie gespeeld hebben.

8 december 2023 om 11:04

Ik zei "misschien" omdat ik de interne werking niet ken en er nog andere zaken kunnen spelen bij zo onderhandelingen, maar ja ik ben het met je eens dat Ajax weinig meer kan doen dan hem kansen geven in de KKD. Voor Ajax 1 is hij nog niet klaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren