Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax bereikt akkoord in Spanje over transfersom van 18-jarig talent

Laatste update:

Ajax en Sevilla zijn op hoofdlijnen akkoord over de transfersom van Stanis Idumbo Muzambo, zo meldt De Telegraaf maandag op basis van enkele bronnen rondom de Spaanse club. Sevilla moet zelf nog wel tot een persoonlijk akkoord komen met het Belgische talent van Ajax.

Fabrizio Romano maakte vorige week vrijdag al melding van de aanstaande overeenkomst. Het achttienjarige toptalent, dat over een aflopend contract beschikt in de hoofdstad, besloot vorige maand dat hij de Amsterdammers wil verlaten. Sevilla en Ajax naderden onlangs al een akkoord over de transfersom.

Volgens De Telegraaf ontvangt Ajax de gebruikelijke opleidingsvergoeding van circa driehonderdduizend euro voor Idumbo Muzambo. Dit bedrag kan door diverse bonussen nog met enkele tonnen oplopen. Daarnaast is bij doorverkoop van het talent een percentage van de transfersom bedongen.

Voetbal International wist eerder te melden dat de Amsterdammers graag wilden verlengen met hun pupil, maar dat Idumbo Muzambo de boot afhield. De contractonderhandelingen werden daarom gestopt.

Naast Sevilla waren ook Tottenham Hotspur, RSC Anderlecht en drie andere clubs nadrukkelijk geïnteresseerd in de diensten van Idumbo Muzambo. The Spurs leken de grootste kanshebber op de handtekening van de Belgische jeugdinternational, maar lopen hem dus alsnog mis.

De middenvelder kwam in de zomer van 2021 transfervrij over van de jeugd van KAA Gent. Sindsdien kwam hij uit voor verschillende jeugdelftallen van de Amsterdammers, alvorens hij begin 2023 zijn debuut maakte in het profvoetbal namens Jong Ajax.

In het huidige seizoen kwam hij elf keer in actie in de Keuken Kampioen Divisie. In die duels wist Idumbo Muzambo drie keer het net te vinden. De in Frankrijk geboren Belg is niet het enige talent uit de Ajax-opleiding dat transfervrij kan vertrekken. Eerder werd al bekend dat Gabriel Misehouy in de belangstelling staat van Manchester City.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou helemaal geen gekke transfer zijn. Sevilla is een interessante ploeg en het klimaat is ook prima. Hij zal daar sneller door kunnen breken dan bij Ajax verwacht ik zo.

5 januari 2024 om 17:29

Eerst zien dan geloven. Zo zijn er al meer dan zat jonge talenten vertrokken en ook niet altijd met de beste uitkomst

5 januari 2024 om 19:10

Klopt, deze jongen vertrok uit het warme Gent. En dan bedoel ik de stad Gent en niet het dorpje bij Nijmegen. Een dozijn optredens in jong-ajax was zijn beste uitkomst.

5 januari 2024 om 17:40

Inderdaad, het klimaat is prima, dus zal hij sneller door kunnen breken dan bij Ajax. Puike redenatie wel
Sevilla is volgens mij niet echt een club die uitblinkt in (buitenlands) talent de kans geven?

5 januari 2024 om 18:15

Toch ook weer door verkeerd beleid bij Ajax. Dit soort talenten moet je dan toch eerder vastleggen voor een paar jaar. Dan kunnen ze mogelijk door breken bij Ajax of voor een hogere transfersom vertrekken.
Zonde toch!
Deze jongen heeft daar in tegen misschien niet de juiste mentaliteit dat hij het bij Ajax niet aandurft.
Zal bij Sevilla wel mislukken denk ik.

8 januari 2024 om 15:17

Is inderdaad zo. En zeker als je naar de topclubs kijkt dan heb je Brugge, (in iets mindere mate) Gent, Anderlecht en Genk die elk jaar van mekaar talenten afsnoepen en 80 van de profclubs ligt in diezelfde as. Dat is een strook van zo'n 200 km.

8 januari 2024 om 15:51

Zou het , zijn op dit moment niet in beste vorm en staan niet hoog in la liga maar hebben hele goede spelers lopen daar. Als hij denkt dat hij daar wel effe basis speelt komt hij bedrogen uit. Zal wel een stap in salaris maken en dat is waar het tegenwoordig om gaat

Tot over 4 jaar bij FC Utrecht Muzambo!

Zonder grappen. Jammer maar helaas, als iemand niet wil blijven kun je hem moeilijk forceren. Waarom je dan naar Sevilla gaat is mij onduidelijk, nog grotere onrust dan bij Ajax en is dat nou echt een club waar eigen jeugd de kans krijgt?

Wens hem succes met zijn verdere carriere maar lijkt me persoonlijk niet zo'n handige stap.

5 januari 2024 om 17:31

Sterker nog, degradatie is niet een heel gek scenario. Sevilla is echt schokkend slecht dit seizoen, sta je straks in de 2e liga te ballen.

5 januari 2024 om 17:34

Dat zou voor een talent niet slecht zijn. Ze hebben al geldproblemen, en bij degradatie zullen ze het nog meer op jeugd moeten gooien denk ik.

5 januari 2024 om 17:36

Dat zal zijn perspectief op speeltijd misschien wel iets vergroten, aangezien bij degradatie Sevilla redelijk zal leeglopen. Maar goed, ik denk eerlijk gezegd dat Sevilla zich wel zal handhaven.

5 januari 2024 om 18:32

Precies. Voor Brobbey, Hato en Summerville bijvoorbeeld waren de crisissen bij hun clubs helemaal niet verkeerd voor hun speeltijd. Sterker nog, het heeft hun doorbraak versneld.

5 januari 2024 om 20:04

En waar voetbalt hij nu dan? Al die haat berichten ipv accepteren dat ajax op dot moment niet de focus heeft op het doorstromen van eigen talent.

8 januari 2024 om 17:41

Ten eerste welke haat? Ten tweede geen doorstroming talent, Hato, Taylor, Rensch zijn er ff 3 snel. En hij voetbalt als 18 jarige in jong Ajax die kkd spelen. Als hij echt zo goed zou zijn speelde hij gewoon. Jij bent nu aan het zuigen, maargoed ik ziecdat wel vaker van je.

8 januari 2024 om 16:18

Dat het niets wordt denken ook vaak supporters van een kleine club als Ajax, Feyenoord of PSV weer een talent weghaalt. Daarbij weet je dat er meer talenten het niet halen ten opzichte van de talenten die wel betaald voetbal gaan halen.

Typisch weer zo'n speler die erg uitblonk in de jeugd (samen met Kalokoh) op basis van fysieke voorsprong. Bij Jong Ajax vond ik hem nog niet erg indrukwekkend. Als ze Misehouy maar aan boord weten te houden, want die steekt er wel duidelijk bovenuit bij Jong.

5 januari 2024 om 18:16

Fysieke voorsprong? Op zich is hij best sterk hoor, maar die jongen is zo ongeveer de kleinste die er rond loopt bij Jong en 1… Toch bijzonder om dat dan te zeggen. Is ook gewoon wel een goede voetballer. Ook geen schande om je op je 18e nog wat aan te moeten passen aan het seniorenvoetbal lijkt mij.

Buiten dat vind ik het maar een bijzondere transfer. Sevilla is tegenwoordig nou niet bepaald een team dat veel kansen geeft aan jeugd en daarnaast is het er al net zo’n rommeltje als bij Ajax.

5 januari 2024 om 18:24

Je zegt het zelf al, fysiek betekent niet per se lengte. Verder inderdaad best een prima voetballer, maar ik denk niet dat hij het gehaald had bij Ajax.

5 januari 2024 om 18:48

Zo bijzonder vind ik het allemaal niet. Vond hem merendeel van de tijd tegenvallen bij jong. Bovendien, als je echt zo getalenteerd bent dan maak je de stap vanuit de jeugd direct naar het 1ste. Dat talent heb ik nooit in hem gezien. Een goede voetballer, technisch begaafd maar veel te weinig rendement in zijn spel terwijl hij heel aanvallend kan/mag spelen. Sevilla is niet direct voor de hand liggend maar ik laat me graag verrassen.

5 januari 2024 om 18:56

@Dsquared, ik vind alleen niet dat hij uitblonk op basis van fysieke voorsprong. Er zit een verschil tussen fysiek sterk zijn en uitblinken omdat je fysiek sterk bent. Dit is een jongen die technisch gewoon heel begaafd is. Ik noem hem overigens ook geen toptalent hoor, maar wel een talent waar ik veel potentie in zie.

Erg jammer dat we Muzambo kwijt raken, toch een van de talenten die perspectief had om Ajax 1 te halen. Tegelijk zat dit er natuurlijk al een tijd aan te komen, dan kun je hem inderdaad beter deze periode laten gaan en nog iets overhouden dan hem aankomende zomer transfervrij zien vertrekken.

Stond bij KAA Gent, ook niet bepaald een (europese) hoogvlieger, ook niet in de basis, dus zo'n "toptalent" zal het wel niet zijn.

5 januari 2024 om 18:03

Schandalig inderdaad dat die op zijn 15 niet in de basis stond bij Gent…

Jammer, maar zo gaat het overal aan toe. Sevilla lijkt mij een lastig elftal om binnen te komen op dit moment. Tenminste houden we er iets aan over. Hoop vooral dat Misehouy als nog blijft dat is wel een talent waar ik perspectief in zie.

Als hij 18 is en niet tegen het eerste aan zit bij het huidige Ajax, zal het met dat "toptalent" wel meevallen.
Gewoon een talent als zovelen die te vroeg de stap wil maken ipv eerst eens te excelleren in de eredivisie.

Helaas, zag hem graag spelen. Sevilla is op zich wel een bijzondere keuze, ik dacht dat ie terug zou gaan naar België. Genoeg eerste elftallen waar er echt perspectief was voor hem.

Dan maar hopen dat Misehouy blijft. Anders hebben we een probleem.

het is jammer, maar ik zag hem niet als supertalent of iets dergelijks. je hoeft geen supertalent te zijn om door te breken en een goede ontwikkelling te maken. ik hoop dat ajax er 1/2 miljoen aan overhoud. doordat je mikautadze en muzambo weg doet, kan je wel kijken naar een versterking in de winter. ik heb veel gelezen over die martinelli heb hem opgezocht, en dat bevalt dan allemaal wel. een voetballende 6, die niet vies is van een stevige tackle. hij gaat wel duur uitkomen geloof ik, je gaat zo richting de 10 miljoen+. als het lukt alsjeblieft een rechtsback erbij ! en ik geloof dat ziyech weg ging bij gala. die meot je meteen huren met optie tot koop. je kan dan echt wel knokken voor de plek nummer 3. een voorbeeld opstelling.

Rulli
Tete
Sutalo
Hato
Sosa
Martinelli
Boomen
Ziyech
Taylor
Bergwijn
Brobbey

Daar horen we helemaal niks meer van. Maar goed, als hij weg wil dan moet ie lekker gaan. Succes gewenst.

8 januari 2024 om 15:31

Ach, dat gebeurt met 90% van de jeugdvoetballers, of ze nou in Nederland blijven of niet. Dan beter een mooi avontuur op je naam alvorens je de maatschappelijke carrière begint

8 januari 2024 om 18:15

Als je kijkt naar het aantal jeugdspelers in de opleidingen bij de (top) clubs die doorstromen en uiteindelijk de top/oranje halen en het aantal spelers die vroeg weg gaan en vervolgens de top halen kun je statistisch gezien het beste maar naar een buitenlandse (top) club in de jeugd.

Probleem is dat iedereen wijst naar de paar spelers die blijven en wel de top halen maar niet naar alle spelers die blijven en uiteindelijk nooit in het betaalde voetbal terecht komen.

Er is dus wel nog geen akkoord met de speler zelf. Aangezien hij vooral opzoek was naar meer speelkansen ergens in een eerste team, zou het wel nog steeds kunnen dat hij hier niet op ingaat. Al lijkt het wel helemaal zeker te zijn dat hij deze maand of komende zomer Ajax zal verlaten.

Die jongen heeft al meerdere clubs versleten terwijl hij nog geen 20 is. Dat wordt denk ik een pure clubhopper.

8 januari 2024 om 19:57

Dat zie je wel meer bij Belgische spelers. Bakayoko heeft voordat hij naar PSV kwam, 3 bvo's gehad in Belgie. Saibari zelfs 4 maar eentje ging failliet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren