Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verrassende ontwikkeling in gesprekken tussen Willem II en PSV

Laatste update:

PSV en Willem II naderen elkaar in de onderhandelingen over een transfer van Robbin Ruiter, zo meldt het Eindhovens Dagblad donderdagavond. De Eindhovenaren azen op een bedrag van enkele tonnen en Willem II is bereid om de vraagprijs te benaderen, aldus de krant. Ruiter kan bij de provinciegenoot uit Tilburg de eerste keeper worden.

De toenadering tussen PSV en Willem II is opvallend, omdat het Brabants Dagblad dinsdag berichtte dat de kans op een transfer bijzonder klein is. De regionale krant maakte melding van een vraagprijs van 400.000 euro, waar Willem II niet aan wilde voldoen. De nummer vijf van het afgelopen seizoen wil komende maandag, bij de start van het nieuwe seizoen, per se al een nieuwe keeper hebben en leek niet te willen wachten op een daling van de vraagprijs, later in de zomer.

Inmiddels zou witte rook echter nabij zijn. Willem II zoekt naarstig naar een opvolger van Timo Wellenreuther, die onlangs de overstap maakte richting Anderlecht. Behalve Wellenreuther vertrok ook stand-in Michael Woud, die in de Keuken Kampioen Divisie tekende bij Almere City, terwijl het aflopende contract van Georgios Strezos per 1 april werd opgezegd. Hoewel de club niet uitsloot dat Strezos alsnog een nieuwe verbintenis krijgt aangeboden, is duidelijk dat de nummer vijf van het afgelopen seizoen nadrukkelijk behoefte heeft aan een nieuwe doelman.

Piet Velthuizen zou eveneens op het lijstje van technisch directeur Joris Mathijsen hebben gestaan. De voormalig keeper van onder meer Vitesse en AZ trainde in de voorbereiding op het seizoen 2019/20 al enige tijd mee met Willem II, al kwam het destijds niet tot een definitieve deal. Enkele maanden later lukte het hem ook niet om een basisplaats te veroveren bij Telstar. De clubloze Joe Hart lijkt vanwege financiële redenen niet haalbaar.

Afgelopen seizoen kreeg Ruiter onder trainer Mark van Bommel twee keer de kans onder de lat bij PSV: eenmaal tegen tegen Rosenborg BK (1-4 zege) en eenmaal in de Eredivisie tegen VVV-Venlo (4-1 zege). Zijn contract in het Philips Stadion loopt nog een jaar door. Gesprekken tussen PSV en sc Heerenveen, dat na het vertrek van Warner Hahn en Filip Bednarek een nieuwe keeper zoekt, liepen op niets uit.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Willem II is echt goed bezig. voor zo een club is Ruiter gewoon ook weer een echte versterking die je team beter maakt

23 juli 2020 om 23:56

Ik twijfel ik als hij in huidige vorm beter is dan Wellenreuther, hij is wel beter dan de keepers die Willem II er nu heeft lopen, daar kan ik je geen ongelijk in geven. Ik weet niet zo goed wat je dit seizoen van ze kan gaan verwachten met het verlies van Wellenreuther & Nieuwkoop, en daarnaast verwacht ik ook wel dat Pavlidis/nunnely opgepikt gaat worden.

24 juli 2020 om 00:02

Ik vond Wellenreuther ook wel een van de betere keepers in de Eredivisie vorig seizoen met Onana. Met alle respect, Wellenreuther was toch eigenlijk veel te goed voor Willem2? Denk dat Ruiter echt perfect past bij Willem2, blijft een redelijk goeie keeper voor de subtop, iets wat we Willem2 toch wel kunnen noemen na vorig seizoen.

24 juli 2020 om 00:03

Wellenreuther was een prima keeper maar echt niet onvervangbaar. Nieuwkoop was ook leuk voor een jaartje maar daar is Owusu al voor gehaald als vervanger. Denk dat die niet echt minder is dan Nieuwkoop. Pavlidis en nunnely zie ik allebei blijven, volgens mij heeft pavlidis zelf al aangegeven nog minimaal 1 jaar bij Willem II te willen blijven. Daarnaast Tresor vastgelegd en de twee jongens van Bayern gehaald (Kohn en Wriedt). Ik kan nou niet zeggen dat we er niet sterker op zijn geworden..

24 juli 2020 om 08:23

Wellenreuther was zeker niet een van de betere keepers vorig seizoen. Te wisselvallig, zo kwam hij nog regelmatig uit terwijl hij dat niet moest doen. Regelmatig maakte hij het zijn verdediging zo lastig. Wel heeft Wellenreuther nog veel potentie en kan hij over een paar jaar doorgroeien als 1e doelman daar. Die potentie heeft de Ruiter niet maar qua niveau schat ik ze gelijkwaardig in al zal De Ruiter rustiger zijn op doel ivm zijn ervaring. Voordeel nu is dat de twee talenten die we hebben rondlopen. Woud en VD Berg kunnen doorgroeien. Van Woud wordt verwacht dat ie over niet al te lange termijn eerste keeper kan zijn hier vandaar dat we hem hebben verhuurd.

Volgens bronnen binnen de club gaat het om een bedrag van onder de 2 ton. PSV en Willem II hebben voor de rest een prima verstandhouding dus denk dat ze voor 150.000-180.000 euro er wel uit gaan komen. Prima aanwinst voor ons en PSV houdt er ook nog een leuk bedrag aan over. Win-win situatie. De 5de aankoop van het seizoen weer bijna binnen!

24 juli 2020 om 00:07

Klopt. De verstandhouding is goed en voor een speler met zo'n marktwaarde en toekomstperspectief bij PSV moet je niet moeilijk doen. Wijntje erbij, gezellig onderhandelen. En als PSV bij Willem II aanklopt stellen zij zich ook niet ultra hard op. Doorverkooppercentage en gaan met die banaan 😉. Benieuwd hoe Willem II het volgend jaar doet! Onder Koster kijk ik er graag naar. Ruiter is wel echt een koopje hoor, prima keep.

24 juli 2020 om 03:13

Is de verstandhouding tussen Willem II en PSV werkelijk zo goed? Voor Frenkie de Jong vroeg Willem II een paar jaar geleden (in de ogen van PSV) nog te veel geld aan PSV. PSV kreeg het bedrag niet naar beneden. Later ging De Jong voor een euro een doorverkooppercentage en wat huurspelers naar Ajax.

24 juli 2020 om 05:44

En daarom zou de verstandhouding niet goed zijn? 😅

24 juli 2020 om 07:25

Willem II vroeg zowel aan Ajax als PSV volgens mij 1.5 miljoen. Ajax kwam vervolgens met de constructie om 15% te bieden in de toekomst, 3 huurspelers te sturen en Mitchell Dijks gratis een contract te laten tekenen. Dijks kochten ze vervolgens weer terug voor 1 miljoen, een jaar later. En 3/4 jaar later kreeg Willem II (en RKC) daar nog ruim 13 miljoen bij.. dat heeft dus niks te maken met de verstandhouding maar Ajax had gewoon meer te bieden dan PSV. Overigens neemt PSV vaak zat talenten over van Willem II (net als Ajax), het zijn misschien geen beste vrienden maar het contact tussen Willem II en PSV is naar mijn weten gewoon prima!

24 juli 2020 om 08:07

Het is natuurlijk ook gewoon een zakelijke relatie.

Ajax haalt spelers voor 15 miljoen en verkoopt spelers uit het tweede elftal voor 7-8 miljoen, terwijl PSV zit te onderhandelen over een paar ton. Is het verschil in budget in de Eredivisie tussen verschillende ploegen ooit zo groot geweest als nu? Ajax heeft nu 25% van de hele Eredivisie, terwijl in pak en beet 2003 of 2009 dit maar een aantal procenten was. Ik als neutrale kijker word toch een beetje huiverig dat Ajax de hele Eredivisie in zijn macht krijgt. Deze transfersoap van Ruiter is het schoolvoorbeeld van armoe bij de overige Eredivisieclubs. Overigens heeft Ajax zichzelf in deze positie gemanoeuvreerd, waar ik alleen respect voor kan hebben.

23 juli 2020 om 23:54

We hebben het hier over een 3e keeper die amper heeft gespeeld en transfervrij is overgekomen... Het siert psv alleen maar dat ze dit de speler gunnen.

23 juli 2020 om 23:58

3e keeper van Psv. Voor hoeveel miljoen gaat Benjamin van Leer van Ajax naar Sparta? Juist ja, geen miljoenen. Kunst is, leer te vergelijken want je nu vergelijk je appels met peren, werkt niet helemaal he.

24 juli 2020 om 00:06

@de vrij beetje selectief. Je pakt alleen mogelijk transfer van Botman maar voor gemak laat je veel andere transfer buiten beschouwing. Vd Leer, nog paar spelers zijn voor niets of zeer weinig naar clubs als Ado. Johnssojn met 1 jaar contract mag weg. Ajax zou met alles nu blij zijn. Als een club komt zal Ajax ook over paar ton gaan onderhandelen. Of weg laten gaan met clausules zoals met Zeefuik.

24 juli 2020 om 00:08

Huiveringwekkend zijn de enorm slechte vergelijkingen die jij nu maakt. Ajax kan zoveel geld op de bankrekening hebben staan als ze willen maar de afstand tussen Psv, Feyenoord en nu waarschijnlijk AZ en de overige eredivisie clubs is nog zoveel groter dan de afstand tussen die drie clubs en Ajax. Hierdoor kan het nooit zijn dat Ajax de hele eredivisie in haar macht krijgt want de clubs zijn gewoon niet goed genoeg om een vuist te maken tegen de overige top 4. Ruiter is een modale 33 jarige 3de keeper die PSV transfervrij heeft binnengekregen en die nog een contract voor een jaar heeft. Hoeveel miljoenen wil je daarvoor krijgen?

24 juli 2020 om 03:28

De vergelijking tussen de betreffende spelers is misschien niet helemaal goed, maar het verschil tussen Ajax en de overige clubs op financieel gebied is wel degelijk enorm en het verschil wordt ieder jaar weer groter. Ook komend seizoen zal Ajax weer veruit het meeste geld binnen krijgen. Alleen al door de Champions League inkomsten. De bedragen voor de spelers die Ajax verkoopt liggen ook substantieel hoger en Ajax haalt meer binnen aan sponsorinkomsten en tv-geld.

24 juli 2020 om 05:00

Jep eens met Boca. Bizar slechte vergelijking van die spelers maar het verschil tussen Ajax en de rest is gewoon heel groot en wordt alleen maar groter. Je gaat hier een Bayern situatie krijgen zoals in Duitsland. Of een Celtic situatie in Schotland. Ajax zal de komende jaren met gemak kampioen worden met af en toe een kleine bedreiging van PSV of misschien AZ.

24 juli 2020 om 05:56

Dat werd ook gezegd eind jaren 90. Toen was de hegemonie van Ajax ook heel groot. Maar dit gaat gewoon met golfbewegingen. Voetballend springen ze er totaal nog niet bovenuit en is het onderlinge verschil helemaal niet groot.

24 juli 2020 om 07:54

Dat werd toen helemaal niet gezegd omdat de verschillen toen nog niet zo groot waren. Praat geen onzin dus. Bedankt

24 juli 2020 om 08:08

Hoe groot zijn de verschillen nu? Vorig seizoen heeft PSV tot aan speelronde 32 alleen maar bovenaan gestaan en werd ajax op het nippertje kampioen. Dit seizoen stonden ze gelijk met AZ (waar ze ook nog 2x van verloren). Ajax is al jaren niet meer overtuigend kampioen geworden. Vaak teruggekomen van een achterstand of met net iets meer punten dan de nr2. Er wordt echt gedaan alsof ajax zo oppermachtig is maar dat valt heel erg mee

24 juli 2020 om 08:30

Het gaat erom dat het verschil in financiën steeds groter wordt. Uiteindelijk zal dat te zien zijn in de ranglijst. Hoe groter het verschil hoe duidelijker.

24 juli 2020 om 08:48

Over het seizoen 2019-2020 was het verschil in begroting tussen Ajax en PSV al 31,5 miljoen. Uiteindelijk zal het werkelijke financiële verschil nog groter zijn geweest aangezien Ajax de champions league inkomsten niet in de begroting had opgenomen en psv wel europa league inkomsten had begroot. PSV heeft al geluiden laten horen dat de begroting voor het komende seizoen mogelijk met ongeveer 30 miljoen teruggeschroefd zou moeten worden.

24 juli 2020 om 15:37

boca. Als Ajax een jaar de CL niet haalt en PSV wél, dan is dat verschil in de begrotingen ook weer navenant. Trouwens, Ajax begroot wel degelijk op basis van de inkomsten uit de groepsfase CL. Voor je begrip, PSV had in 2017 een hogere begroting dan Ajax. Zoals PSV in de afgelopen 40 jaar wel vaker meer geld te besteden had als Ajax én een hogere begroting had dan Ajax. Nu is dat weer even omgedraaid. Jij lijkt te suggereren dat Ajax een financieel gat heeft geslagen dat alleen maar groter, groter en groter wordt en niet meer in te halen zal zijn is een zandkasteel. Daar is de Nederlandse markt te klein voor. En zelfs dan nog, al heeft Ajax momenteel meer geld dan PSV en andere clubs, wat garandeert dat?dat het in de ranglijst te zien zal zijn. Dus Ajax pakt elk seizoen de landstitel? Bedoelde je dát? Dat ga je niet menen...?!

24 juli 2020 om 08:08

vorig jaar heeft Willem II Nunnely gratis opgehaald bij Ajax. Voor Willem II erg goede speler die nog een flinke stap gaat maken en waar Willem II een paar miljoen voor zal ontvangen (mits hij niet een zware blessure oploopt natuurlijk) Nu haalt Willem II een 33jarige 3e keeper bij PSV voor 2ton die geen verkoopwaarde meer vertegenwoordigd voor Willem II en die vermoedelijk ook niet echt veel beter zal worden. Denk dat PSV dat toch best goed heeft gedaan toch?

24 juli 2020 om 22:38

Nunnely was bij mijn weten niet transfervrij, alleen is transfersom nooit bekend geworden

Toen ik net de naamlas van Joe Hart schrok ik even.. die gaat dus echt niet voor een minimumloon in de middenmoot van de eredivisie voetballen xD Ook wel verbazingwekkend dat Velthuizen zelfs bij Telstar niet aan de bak kwam. Echt een faalkeeper. Waarom niet Michel Vorm terug naar Nederland halen?

Weet iemand waar Veldhuizen is beland??

24 juli 2020 om 00:04

Nog nergens. Telstar wilde hem niet hebben.

24 juli 2020 om 01:24

Ik zag laatst een foto van de nieuwe ADO tenues. Dacht dat ik hem daar zag haha.

Misschien leuk om te vermelden dat Fresku een nummer heeft genaamd voor Eindhoven -> PSV en dat er morgen om waarschijnlijk het uitshirt wordt gepresenteerd

Dat PSV toch nog 400.000 voor die oude Ruiter wilde vangen joh. Die gaan gewoon voor de Marc Nettomars tactiek. Zo’n schandalig hoog bedrag gaat toch niemand betalen.

24 juli 2020 om 05:58

Nee ze moeten beginnen met de vraagprijs van een ton, dan houd je niks over. Is meestal he dat je vraagprijs wat hoger ligt dan je daadwerkelijk wilt ontvangen.

24 juli 2020 om 08:24

Het is maar goed dat jij niet onderhandeld
Tuurlijk vragen ze te veel om vervolgens iets te zakken

24 juli 2020 om 10:02

Inderdaad maar goed dat ik niet onderhandel. Ik had geen idee dat je vraagprijs halveren tegenwoordig “iets zakken” is.

Willem II zal hem willen losweken bij psv, nadat ze dachten “hey, die hebben wel een Ruiter!”on: heeft een anoniem seizoen achter de rug bij psv. Logisch voor een derde doelman, maar omdat hij toch ook in potentie een eerste doelman kan zijn vond ik t wel apart dat psv hem als 3e keus aantrok. Of had dat een reden die ik gemist heb? Voor Willem II een goede optie lijkt me.

Dan kan Willem II het bedrag wat ze nog ontvangen hebben voor Wellenreuther wegstrepen tegen de transferkosten voor Ruiter

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren