Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal: Koeman gaat flink wijzigen

Laatste update:

Ronald Koeman voert dinsdagavond vermoedelijk flink wat wijzigingen door in de opstelling van het Nederlands elftal. De bondscoach koos tegen Schotland nog voor de traditionele 4-3-3-formatie, maar in en tegen Duitsland lijkt een 5-2-3-systeem voor de hand te liggen. Denzel Dumfries, Joey Veerman, Daley Blind, Matthijs de Ligt én Donyell Malen lijken zich op te mogen maken voor een basisplaats.

Bart Verbruggen zal onder de lat staan in de Deutsche Bank Park in Frankfurt. Koeman kondigde al aan dat de doelverdediger van Brighton & Hove Albion tegen Duitsland zijn kans zou krijgen, wat ten koste gaat van Mark Flekken. De oefenmeester hinkt al langer op twee gedachten over het te spelen systeem. Bekend is dat hij ook een voorstander is van een vijfmansdefensie en Duitsland-uit is de optimale gelegenheid om wat vastigheden te creëren.

Jeremie Frimpong stond tegen Schotland aan de aftrap, maar de Bundesliga-revelatie speelde ongelukkig en heeft met Dumfries bovendien een zeer geduchte concurrent in huis. Het ligt voor de hand dat Dumfries het vanaf het begin mag laten zien. Aan de linkerkant komt er een plekje vrij voor Blind, die gebruik maakt van de afwezigheid van Quilindschy Hartman. Centraal achterin lijkt Lutsharel Geertruida zijn basisplaats te moeten afstaan aan De Ligt. Virgil van Dijk en Nathan Aké completeren het centrum.

Tijjani Reijnders was tegen Schotland een van de beteren op het veld en lijkt de komende tijd zeker van zijn plek op het middenveld. Daarop maakten Georginio Wijnaldum en Mats Wieffer geen onuitwisbare indruk tegen de Schotten. Zij zouden zomaar naar de bank verwezen kunnen worden en in dat geval komt Veerman op het middenveld terecht en Malen in de voorhoede.

In die voorhoede is de kans groot dat Xavi Simons naar de bank verwezen wordt na zijn matige optreden afgelopen vrijdag in de Johan Cruijff ArenA. Malen maakte als vervanger van Simons een prima indruk en lijkt te mogen starten. Memphis Depay lijkt zeker van zijn plek in de punt van de aanval, net als Cody Gakpo aan de linkerkant.

Duitsland


In Duitsland heerst er plotseling weer een jubelstemming rondom de nationale ploeg. Bondscoach Julian Nagelsmann zag zijn manschappen zaterdag een zeer knappe zege boeken op Frankrijk: 0-2. Met name de manier waarop er gewonnen werd van les Bleus, maakte internationaal indruk.

In de eerste helft stonden de Duitsers nog wel wat onder druk, maar met name na rust toonde Duitsland volwassenheid aan de hand van 'verloren zoon' Toni Kroos en Florian Wirtz, de baltovenaar van Bayer Leverkusen. Nagelsmann kondigde maandag al aan geen wijzigingen door te voeren in zijn opstelling. "Het gaat in het voetbal snel van negatief naar positief en andersom. Maar de wedstrijd tegen Frankrijk was maar een eerste stap, de tweede willen we zetten tegen Nederland", aldus Nagelsmann.

Vermoedelijke opstelling Duitsland:

Ter Stegen; Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt; Andrich, Kroos; Musiala, Gündogan, Wirtz; Havertz.

Vermoedelijke opstelling Oranje:

Verbruggen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké, Blind; Reijnders, Veerman; Malen, Depay, Gakpo.

Vermoedelijke wisselspelers Oranje:

Flekken, Bizot; Frimpong, Geertruida; Schouten, De Roon, Q. Timber, Wieffer; Wijnaldum, Simons en Weghorst.

Duistland - Nederland:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De Ligt heeft meermaals bewezen het zeer lastig te hebben in dit systeem, geeft hij zelf ook aan, maar toch staat hij er weer in?

26 maart 2024 om 07:05

De keren dat de Ligt faalde in dit systeem was hij sowieso behoorlijk uit vorm. Ik begrijp wel dat Koeman hem nu nogmaals probeert. Zal misschien wel z’n laatste kans in een 5 mans defensie zijn

26 maart 2024 om 07:21

Hij heeft ook al aangegeven dat hij spijt heeft van die uitspraak die hij destijds in the heat of the moment deed. Speelt bij Bayern ook gewoon regelematig in een 3-mans blok. Het is een feit dat hij met 2 CV's (of centraal met 3 man) beter is omdat ie dan minder aan de buitenkant terecht komt tegen snelle en behendige vleugelaanvallers. Maar het is het helemaal niet gek dat Koeman deze optie gewoon als back-up open houdt voor RCV.

26 maart 2024 om 07:38

Zou me niet verbazen als de Ligt zijn positie gewoon vasthoudt. Denk ook dat hij weleens de opvolger van Virgil kan worden als aanvoerder, want is een leidersfiguur en heeft die band al eens eerder omgehad.

26 maart 2024 om 07:53

Ik zie ook wel de natuurlijke opvolger van Virgil in hem inderdaad ja. De Ligt is nog altijd relatief jong, die gaat echt nog voldoende spelen in Oranje. En zeker als die plek centraal in het driemans blok op den duur vrij komt als Van Dijk met pensioen gaat, daar past hij uitstekend.

26 maart 2024 om 08:33

Deze Nederlands elftal verliest sowieso met elke opstelling ben ik bang. Hopelijk komt er een omkeer . Tot nu toe vallen ze mij tegen.

26 maart 2024 om 12:59

Volgens mij heeft "deze" Nederlands elftal afgelopen week gewoon nog een potje gewonnen.

26 maart 2024 om 15:21

van Duitsland bedoelt hij/zij waarschijnlijk.

26 maart 2024 om 18:22

Natuurlijk bedoel ik Duitsland. We kunnen toch niet zeggen dat we Schotland weg geblazen hebben. Die hadden 4 moeten maken. Het is hij .sunmaster@

26 maart 2024 om 19:31

De laatste keer winnen we in Duitsland. Zal nu wel lastig worden, maar kansloos zijn we niet.

26 maart 2024 om 14:07

Prima opstelling! De Ligt kent een aantal tegenstanders en met deze drie CV' ers staat er een sterk blok! Blind voor de opbouw en heeft hiermee genoeg rugdekking. Dumfries onbetwist wat mij betreft en laat Veerman maar de balletjes naar voren geven. Die drie voorin zijn snel genoeg en hebben de techniek en fysieke kracht om een mannetje uit te spelen.

Koeman wil toch met 3 middenvelders spelen, in welk systeem dan ook. Bij deze opstelling mis ik er een..?

26 maart 2024 om 07:22

Dan noem je Memphis een verkapte 10 en je bent er weer

26 maart 2024 om 08:16

Volgens mij heeft het nix met 'noemen' te maken. Memphis is een aanaller dus dan speel je er nog met 2.

26 maart 2024 om 09:13

In een van zijn laatste interlands voor zijn blessure speelde hij ook achter de spits volgens mij, destijds met Weghorst in de punt. Ook Gakpo heeft die rol achter de spits(en) al weleens ingevuld bij Oranje. Ik denk dat een van beiden (en dan neig ik naar Memphis) de opdracht krijgt om meer als CAM achter de spitsen te voetballen. En als Memphis wel diepte zoekt zal Gakpo meer uitwijken naar links en zal Blind ook vaak in die halfruimte links als verkapte middenvelder spelen lijkt me.

26 maart 2024 om 09:07

Blind zal vaak de extra middenvelder zijn, gok ik. Dumfries zal wat behoudener spelen. Dus in de wedstrijd kan er soms geswitcht worden naar 4-3-3.

Wat mij betreft de beste opstelling voor Oranje, als je De Ligt nog vervangt door De Vrij en Veerman door De Jong. Maar die zijn beide afwezig, dus prima dat hij het zo probeert.

26 maart 2024 om 07:49

Blind? Verbruggen? Dumfries?

26 maart 2024 om 07:56

Wat is er mis met Dumfries? Of gaan we de man die (bijna) altijd levert nu al afschrijven omdat zijn concurrent beter is in clubverband? Frimpong moet zichzelf in Oranje gaan bewijzen weer, net als Xavi.

26 maart 2024 om 08:11

Frimpong had je vandaag toch als wingback moeten uitproberen vooral tegen Duitsland ligt er veel meer ruimte in de omschakeling. Dumfries had juist in een 4-mans defensie moeten spelen tegen de Schotten. Koeman maakt keer op keer de verkeerde keuzes.

26 maart 2024 om 08:42

@Derkaiser daar ben ik het met je eens hoor, dat was vele malen logischer. Maar ik zie nu al vaker terugkomen dat Frimpong de basis in wordt gepraat ten kosten van Dumfries, dat slaat echt nergens op. Dumfries is gek genoeg vaak een van onze beste spelers en vrij belangrijk, dus voor die positie moet Frimpong echt keihard gaan werken.

26 maart 2024 om 08:47

Frimpong is simpelweg veel beter dan Dumfries.

26 maart 2024 om 12:23

Duidelijk, goed onderbouwd ook.

26 maart 2024 om 12:29

Is er nog onderbouwing voor nodig? Kijk is wat wedstrijden van beide. Dan weet je genoeg

26 maart 2024 om 14:51

Ja, Blind, Verbruggen en Dumfries zouden zeker in mijn ideale opstelling staan. Hooguit tegen een team met zowel een hele goede rechtsbuiten (opgevangen door Ake) als een hele goede opkomende rechtsback dat ik voor Hartman zou kiezen. Maar normaal altijd Blind, dat levert je aanvallend gewoon veel meer op. Dumfries vs Frimpong is voor mij een nobrainer, altijd Dumfries. En Verbruggen is de wat mij betreft de beste stabiele keus, bouwen op een blessuregevoelige keeper zie ik niet echt zitten.

26 maart 2024 om 14:54

Zowel Hartman als Maatsen leveren je zoveel meer op in aanvallend opzicht (verdedigend idem dito).

Verbruggen is echt niet beter dan Flekken, Flekken is de meest stabiele keus en is vaste basis.

Frimpong is beduidend beter dan Dumfries.

26 maart 2024 om 18:19

Frimpong heeft in Oranje nog niet aangetoond beduidend beter te zijn dan Dumfries. Ik snap wel dat Koeman voorlopig nog Dumfries kiest.

26 maart 2024 om 18:25

Als Frimpong is een serieuze kans krijgt dan kan hij het laten zien. Wat verwacht je precies na 1.5 interland?

26 maart 2024 om 09:30

Mag toch hopen dat Hartman de voorkeur krijgt ipv Blind. Tegen Gibraltar e.d. kan ik begrijpen dat de voorkeur naar Blind uitgaat. Maar tegen landen als Frankrijk, Italië e.d. heb ik toch liever een opkomende verdediger met snelheid voor de omschakeling bij balverlies.

26 maart 2024 om 12:27

@4fredondo Hartman en ook De Vrij, Koopmeiners en Brobbey zijn eerder al geblesseerd afgehaakt.

26 maart 2024 om 19:20

Hartman zit niet eens bij de selectie van het Nederlands elftal, die is geblesseerd afgehaakt al voor de wedstrijd tegen Schotland.

26 maart 2024 om 11:43

Het kan ook niet meer door blessures maar ik zou nu juist dingen uitproberen. Zoals bijv een spitsenduo in brobbey en malen met gakpo erachter. En Reijnders naast de Jong. Beetje jammer dat koeman ook altijd aan zijn lievelingetjes blijft vasthouden. Blind, wijnaldum, memphis. Het is dat hij niet speelt anders was klaassen er zelfs bij

Frimpong had je juist in de 5 mans defensie moeten laten spelen. Duidelijk dat hij in een 4 mans defensie niet in zijn kracht komt. Dumfries heeft al laten zien in een 4 mans defensie ook goed te kunnen spelen. Als je ze beide 1 wedstrijd wilt laten spelen had het andersom gemoeten.

In een 5-2-3 met buitenspelers had je juist met Simons aan de binnenkant in kleinere ruimtes moeten spelen ipv als pure rechtsbuiten, waar Malen juist met zijn snelheid en diepgang in zijn kracht komt. Ook bij deze twee had het andersom gemoeten.
Zullen morgen wel weer horen dat Malen tegenviel…

Koeman blijft hele onlogische dingen doen.

26 maart 2024 om 08:07

Frimpong en Xavi (die in Duitsland grote indruk maken) niet tegen de Duitsers laten spelen vind ik überhaupt lelijk staan.

26 maart 2024 om 19:14

Ja dat snap ik wel McMulenga, maar ze speelden allebei tegen de Schotten wel echt heel slecht helaas. Wel in een ander systeem natuurlijk zoals Dennis al zegt maar toch.

26 maart 2024 om 08:22

Het lijkt mij logisch dat Dumfries in de basis staat komende zomer, dat behoeft geen uitleg.

26 maart 2024 om 13:11

Toch zal ik graag uitleg willen? Dumfries is in alles een mindere voetballer dan frimpong, behalve als je naar drive/kracht kijkt.

26 maart 2024 om 13:59

Hij kan dan wel technisch minder zijn, maar hij levert een veel grotere bijdrage.
Ik vind het jammer dat men Dumfries daar maar op blijft afrekenen.
Hij verdedigd goed, bestrijkt de gehele rechtenflan met snelheid en kracht, brengt dreiging en scoort ook nog regelmatig. Geen idee of ie in oranje ook al veel gescoord heeft, maar hij heeft dat wel in zich.
Typisch nederlands om alleen maar naar de balbehandeling/techniek te kijken.

26 maart 2024 om 15:27

Dumfries al vaak en belangrijk gescoord.. Ook al veel assists. Mentaal sterk en een winnaar.

26 maart 2024 om 19:09

Precies dat, Dumfries is al vaak belangrijk geweest met doelpunten en assists, daarnaast is hij een waterdrager en een teamplayer, loopt gaten dicht en knapt het vuile werk op. Frimpong moet zich nog bewijzen binnen oranje en vlak voor zo’n toernooi zou ik daar niet aan beginnen. Je zou hem wel mee kunnen nemen als reserve.

Blind in de basis? Pffff. Grote kans dat we ons weer mogen ergeren aan deze non-verdediger. Althans ik wel in ieder geval. Kom maar op met de opmerkingen; hij is positioneel zo goed en hij heeft een geweldige pass, en hij heeft dit gewonnen en dat gewonnen.
Allemaal prima maar feit blijft dat hij een gevaar is voor zijn eigen verdediging omdat hij simpelweg niet zo goed kan verdedigen. Zijn allergrootste minpunten zijn zijn snelheid en zijn omschakeling van aanval naar verdediging. Beide een score van 1 op een schaal van 10. En nee, dat kan je niet compenseren door zijn goede positionering. Want dat kan je niet compenseren als je er niet staat natuurlijk en nog ergens op de helft van de tegenstander terug aan het sjokken bent..

Voor mij al jaren geen Blind meer in Oranje. Blind de Hobbelaar.

26 maart 2024 om 07:47

Noem een alternatief. Hartman is volgens mij naar huis

26 maart 2024 om 07:48

Dan had je gewoon Maatsen moeten meenemen.

26 maart 2024 om 07:56

Elke andere verdediger van Oranje-niveau.
Ik zou er nog liever een Schouten of Wieffer zien staan dan Blind. En dat meen ik serieus.

26 maart 2024 om 11:50

Ake op linksback? Of gewoon 4-3-3 met deze spelers. Kan ook prima.
Dumfries - de ligt - van dijk- ake
Reijnders - Veerman (in de zomer de Jong)
Simons
Malen - memphis - Gakpo

Extra opties die je hebt zijn dan nog: Bergwijn, Berghuis, De Ligt, Frimpong, Veerman, Blind, Brobbey, Weghorst, Botman, Schuurs, Koopmeiners, Geertruida, Wieffer, Lang en dan vergeet ik vast ook nog een paar. We hebben best wel een sterk team die ook nog jong is. Daar kunnen we de komende 8 jaar echt wel van genieten

26 maart 2024 om 19:29

Ik zou Blind ook niet per se opstellen maar met de huidige selectie is het in een 532 best logisch dat je bij hem uitkomt voor de linksback plek. Dan speelt hij ongetwijfeld veel vanaf het middenveld en moet Ake daar rugdekking geven. Ik zou zelf liever doen wat Alexander234 voorstelt, 433 spelen, precies die opstelling ook. Al kan je Koopmeiners voor Xavi neerzetten, die liep te rommelen tegen de Schotten.

26 maart 2024 om 08:06

@ProTukker je heb nu even geen gelijk. Kijk jij wel eens naar de spaanse competitie, ik ben geen fan van Blind maar hij is de baas bij zijn club. Hij is dus in vorm, als je dan kijkt naar waar de coach naar kijkt dan zijn het spelers die in vorm zijn.

26 maart 2024 om 08:32

@Jjd86 nou en? Blind is in Oranje bijna altijd de zwakke schakel geweest. Het is echt niet te verklaren dat hij er nog steeds bij zit. Leuk voor hem dat hij bij Girona goed speelt maar in Oranje heeft hij werkelijk niks te zoeken

26 maart 2024 om 08:58

Ik kijk nauwelijks Spaanse competitie, maar volgens mij speelt Blind daar nooit als wingback.

26 maart 2024 om 11:10

Nee ik kijk niet naar de Spaanse competitie en dat heb ik ook niet nodig want ik zie hoe hij in Oranje al jarenlang gewoon te kort komt.

Omdat ik zelf verdediger ben geweest kijk ik bijna altijd een tegengoal/gevaarlijke tegenaanval van Oranje terug om te kijken wat er misgaat. En echt heel vaak speelt Blind hierin een negatieve (hoofd)rol.
Of eigenlijk geen rol, want hij staat dan nog vaak op de helft van de tegenstander terug te sjokken.

26 maart 2024 om 13:42

Als jij zo’n goede verdediger bent waarom sta jij er niet in dan ? Blind kan prima zolang er iemand is die zijn gebrek aan snelheid corrigeert

26 maart 2024 om 14:06

Hoezo ben ik zo’n goede verdediger dan? Rare opmerking.

Omdat ik een mindere voetballer ben dan Blind mag ik geen kritiek hebben?

26 maart 2024 om 09:17

Wat bedoel je met 'al jaren' dan? Daley is al zijn hele carriere een trage verdediger met een ongeloofelijke voetbalintelligentie en prachtige pass, hij is nu egt wel beter dan in bijv 2014. Hij is nooit sneller of meer verdedigend geweest, waarom dan nu opeens niet meer meenemen

En nu gaat die wel met 5 achterop spelen had dat dan uitgeprobeerd met Frimpong als rechter wingback in plaats met 4 achterop, wat een rare kwibus is het ook.

Na vanavond zal het wel over zijn met de jubel stemming in Nederland… die Mickey mouse poule komen we nog wel door. Daarna runner up Group E, Slowakije of Roemenië… Daarna Portugal in de kwartfinale: game over.

26 maart 2024 om 13:13

En dan hebben we met dit team toch gewoon normaal gepresteerd? Er zijn ook gewoon minstens 5 Europese teams die een betere selectie hebben dan wij

26 maart 2024 om 14:19

Aan welke jubelstemming in Nederland refereert U precies? Om mij heen is er geen enkel vertrouwen in Oranje op het EK. In de media wordt soms nog wel geroepen dat Oranje goede spelers herbergt of dat de Eredivisie de 6de competitie van Europa is maar Oranje kent geen spelers van de buitencategorie zoals Mbappé, Bellingham of Kane of het zou verdediger Van Dijk moeten zijn. Qua competitie vind ik trouwens Portugal sterker dan Nederland, maar niet in de breedte. Ook Turkije komt qua competitie minimaal in de buurt en mogelijk ook België en Rusland. Het is trouwens zeker niet onmogelijk dat Nederland de poule niet overleeft, ik zou Oostenrijk en Polen zeker niet onderschatten en veel zal afhangen van de resultaten van de gedoodverfde poulewinnaar Frankrijk tegen de andere landen in de poule.

nederland speelde vorige wedstrijd alles behalve een 433 opstelling, wie schrijft deze verslagen, speelt die gene zelf wel voetbal en wat voor 433 speelde die persoon?

Is dit nou een 5-2-3 opstelling of 4-3-3 met Blind op 6 oid?

26 maart 2024 om 12:32

Of gewoon 3-4-3 als backs Dumfries en Blind doorschuiven. Blind zal sowieso wel veel doorschuiven want anders wordt het middenveld met enkel Veerman en Reijnders volledig overlopen. Persoonlijk had ik gewoon 4-3-3 gespeeld met Xavi op 10.

26 maart 2024 om 13:14

Of een 5212 waarbij depay/gakpo uitzakt naar 10. Formaties zijn sws allemaal voor de buhne het gaat erom hoe spelers het invullen

Vz zit er wel vaker (bijna altijd) naast wat betreft vermoedelijke opstellingen. Ik gok erop dat Schouten zal spelen ipv Blind, en gewoon in 4-3-3. Anders gaat Blind opereren als extra middenvelder, als tactisch genie is hij een “slot” op de deur, aangezien Reijnders en Veerman aanvallender zijn ingesteld.

Blind en Depay eruit en dan Schouten en Xavi erin. 4-4-2 is toch logischer dan 5 verdedigers met Blind….

Niemand snapt nog iets van Koeman. In zijn eerste periode als bondscoach was hij prima bezig maar nu is hij niet meer te volgen. Onlogische keuzes en spelers op de verkeerde positie zetten waardoor ze verzuipen. Vervolgens heeft ie daar dan veel kritiek op maar hij zet ze verkeerd neer.
Spelen met Depay Wijnaldum en Blind of iets dergelijks dat is wel de stijl van Koeman.
Hij kan maar moeilijk afscheid nemen van spelers die over de top zijn en nieuwe spelers in te passen en op de juiste plek neer te zetten. Daar is Koeman te conservatief voor. Hij grijpt liever terug op het oude vertrouwde met alle gevolgen van dien.

Flekken
Dumfries, De ligt, V dijk, Ake
Schouten, Reijnders
Simons
Malen, Depay, Gakpo

Hij speelt met 4 achterin met Frimpong en gaat nu met 5 achterin met Dumfries spelen? Dumfries kan prima in een 4 mans maar Frimpong is overduidelijk een wingback/rm.. heeft Koeman dan serieus zo weinig inzicht?

Zou toch wel een lachertje zijn als je met deze 11 gaat starten. Typisch zo'n FM manager opstelling. Ik kijk naar de grote namen en daar ga ik een elftal van maken.
Mocht ik tijd vinden om te kijken dan ga ik vooral kijken voor Kroos. De man dat al jaren 1 van de, zo niet, beste middenvelder van de wereld is en hoogstwaarschijnlijk dit Nederlands elftal turreluur zal spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren