Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot husselt defensie na wegvallen Hartman

Laatste update:

Feyenoord kan donderdagavond tegen FC Volendam de volgende stap richting Champions League-voetbal zetten. Trainer Arne Slot moet het in het Kras Stadion stellen zonder een zevental spelers, al lijkt er niet gek veel te veranderen aan de opstelling ten opzichte van de 4-2 zege op FC Utrecht. De wedstrijd begint om 18:45 uur en is te zien op ESPN 2.

De blijdschap om de knappe remontada tegen FC Utrecht maakte al snel plaats voor een mineurstemming toen de ernst van de knieblessure van Quilindschy Hartman bekend werd. De verdediger veroorzaakte tegen de Domstedelingen een strafschop en raakte daarbij zwaar geblesseerd aan zijn knie. De linksback moet in ieder geval de rest van het seizoen missen, inclusief het EK.

Slot is dus genoodzaakt om zijn opstelling te veranderen. Marcos López is in principe de aangewezen vervanger van Hartman, maar de Peruviaan moest toezien hoe Slot het tegen FC Utrecht toch anders deed na het uitvallen van Hartman. Niet López, maar Bart Nieuwkoop werd het veld in gestuurd.

Dávid Hancko schoof door naar de linksbackpositie, Lutsharel Geertruida vormde het centrum met Thomas Beelen en Nieuwkoop werd de nieuwe rechtsback. Slot lijkt weinig reden te hebben om dat te wijzigen. Na de invalbeurt van Nieuwkoop boog Feyenoord een 0-2 achterstand volledig om en bovendien maakte Hancko als linkerverdediger op prachtige wijze de 3-2.

Op het middenveld en in de aanval worden er geen wijzigingen verwacht. Vermoedelijk zullen Mats Wieffer en Ramiz Zerrouki achter nummer 10 Quinten Timber staan. Calvin Stengs maakte tegen FC Utrecht zijn rentree, maar Slot lijkt geen haast te hebben met de basisrentree van de creatieveling. Niet in de laatste plaats omdat zondag Feyenoord - Ajax op het programma staat. Voorin staat de aanval met spits Santiago Gimenez en flankspelers Yankuba Minteh (rechts) en Igor Paixão (links) zo goed als vast.

Paixão profiteerde tegen FC Utrecht van het afhaken van Luka Ivanusec door op schitterende wijze voor de 1-2 te tekenen. Ivanusec is nog niet fit genoeg om in Volendam in actie te komen. Naast de Kroaat en Hartman moeten ook Justin Bijlow, Gernot Trauner, Antoni Milambo, Gjivai Zechiël en Alireza Jahanbakhsh verstek laten gaan. Bijlow, die er al enige tijd uitligt met een kuitblessure, heeft de training inmiddels wel weer hervat.

FC Volendam


FC Volendam moet een enorme stunt bewerkstelligen om een stap in de goede richting te zetten. Het Andere Oranje staat momenteel zeven punten achter het als zestiende geklasseerde Excelsior en met nog zeven wedstrijden te gaan telt ieder punt. Volendam mist tegen Feyenoord de nodige spelers. Zo moeten Milan de Haan, Bilal Ould-Chikh, Déron Payne en Calvin Twigt geblesseerd toekijken. Daarnaast liet Regillio Simons tegenover het Noordhollands Dagblad weten dat er een aantal spelers griep hebben (gehad).

Vermoedelijke opstelling FC Volendam: Backhaus; Buur, Benamar, Flint, Cox; Mirani, Booth, Le Roux, Maulun, Johnson; Vivaldo Semedo.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Nieuwkoop, Beelen, Geertruida, Hancko; Zerrouki, Timber, Wieffer; Minteh, Gimenez, Paixão.

Bekijk FC Volendam - Feyenoord live op ESPN via Ziggo!

FC Volendam - Feyenoord:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind het helemaal niks om de hele defensie om te gooien. Laat toppers als Geertruida en Hancko lekker staan en in hun ritme blijven, maar het zal wel zijn met het oog op Ajax ofzo? Als Nieuwkoop onverhoopt geblesseerd uitvalt, mag Lopez dan alsnog linksback spelen en schuiven we de rest weer terug?

4 april 2024 om 07:05

Geertruida en Hancko speelden beide onwijs sterk, ook op de nieuwe posities. Ik zie alleen veel liever Read dan Nieuwkoop. Alles ziet er onbeholpen en lomp uit bij die jongen, bij elk duel wat hij aangaat heb ik het idee dat hij een overtreding gaat maken en geel gaat pakken.

4 april 2024 om 07:42

Nieuwkoop was zondag gewoon prima. Het is niet heel gepolijst en met name verdedigend af en toe wat lomp, maar hij loopt de ballen uit zijn broek en voegt met zij rushes wel wat toe aan het aanvalsspel. Technisch valt hij een beetje uit de pas in dit team, maar zijn optredens zijn echt niet zo slecht als sommigen willen doen geloven. Een broekie van 17 is echt niet gelijk een verbetering.

4 april 2024 om 09:07

Houdt het veld breed, een buitenspeler moet vaak 2x om hem heen want blijft knokken plus is in de vijandelijke 16 een stoorzender zowaar afgelopen zondag met z’n kopbal bij de 2-2

4 april 2024 om 09:22

Een broekie van 17 is niet gelijk een verbetering nee maar wel een heel groot talent die in potentie echt veel beter is dan Nieuwkoop. Dan zijn dit juist de potjes waarin hij het mag laten zien, zeker gezien het puntverlies van Twente heb je nu de ruimte om zulke jongens minuten te geven. Tot nu toe laat hij in de minuten die hij krijgt hetzelfde gif en venijn zien als Nieuwkoop en laat daarnaast zien technisch veel beter onderlegt te zijn.

4 april 2024 om 09:26

Enige wat ik niet snap, waarom is Nieuwkoop teruggehaald? Ik snap dat verhaal van pedersen, maar er zijn toch veel meer betere keuzes geweest dan Nieuwkoop. Het liefst verkoop je hem om betere RB te halen. Read gewoon vaker laten invallen.

4 april 2024 om 09:48

Ik denk dat het idee was Geertruida als eerste rb te zien. Dan heb je iemand nodig die genoegen neemt met af en toe bankzitten. Dat Trauner dan structureel in het centrum wegvalt en Geertruida daar vaak het gat opvult is dan een nadeel van een beperkte portemonnee. Het idee was Pedersen eruit en Nieuwkoop erbij en 3 miljoen winst. Vind ik niet een hele gekke gedachte

4 april 2024 om 11:04

IJsmuts, Nieuwkoop was juist op het oog om Geert te vervangen. Echter ketste de deal verrassend af met Leipzig (door een blessure van hun). Toen had je 3 backs en moest je Pedersen wegdoen.

Blijft dus een onbegrijpelijke keuze.

4 april 2024 om 11:53

Nee hoor, als Geertruida was verkocht, hadden ze een nieuwe 1e rechtsback gehaald! Nieuwkoop was sowieso de back up.

4 april 2024 om 12:23

@Arsenal: Pedersen stond al ruim voor de komst van nieuwkoop in Italiaanse belangstelling. Wanneer Geertruida verkocht zou zijn had Feyenoord echt de portemonnee getrokken voor een waardige opvolger. Het was nooit de bedoeling dat Nieuwkoop structureel Geertruida zou vervangen, maar juist Pedersen. Het is een kopie.

4 april 2024 om 13:02

@weef,
Maar hij had ook weer rood kunnen hebben als het net even lulliger uitvalt.
Dat moment vlak voor rust dat hij de bal weer niet onder controle heeft en vervolgens vol in wil grijpen.
Daar komt hij gewoon goed weg dat hij de speler niet vol raakt, anders was het een vergelijkbare rode kaart als in het begin van het seizoen.

Ik denk dat Lopez vanavond juist speelt. Slot gaf aan dat Nieuwkoop niet in staat is drie wedstrijden binnen een week te spelen. Dan lijkt het logischer dat hij zondag speelt ipv vanavond.

Aangezien Nieuwkoop geen 3 wedstrijden per week zou kunnen spelen zal Lopez tegen Volendam wel spelen. Verwacht wel een half uurtje Geertruida centraal en Hancko op links om te oefenen voor het weekend.

Lopez kan prima spelen tegen een club als Volendam. Waar ik me drukker om maak is het middenveld: we gaan tegen Volendam toch niet met een blok Wieffer-Zerrouki spelen? Zet lekker Lingr erin in plaats van die vrachtwagen Zerrouki

4 april 2024 om 13:03

Of Milambo, of is die niet fit?

4 april 2024 om 13:11

Niet fit helaas want dan was dat een nog betere optie geweest

4 april 2024 om 16:37

Slory zit volgens mij bij de selectie. Wellicht dat Slot eens een keer optijd wisselt en jonkies de kans geeft.

Kan me niet voorstellen dat Nieuwkoop gaat starten want hij kan geen 3 wedstrijden in 8 dagen spelen. Lopez verwacht ik daarom als vervanger van Hartman.

Potverdikkeme doodzonde dat Hartman niet meegaat naar het EK… nu zal Blind sowieso een basisplaats krijgen helaas… Hartman had zich ook in de kijker kunnen spelen van de zomer, voor zover hij al niet in de kijker staat. Ben echt fan van hem, hopelijk snel herstel.

4 april 2024 om 16:17

Ake en Maatsen kunnen ook op linksback spelen dus het lijkt me absoluut geen zekerheidje dat Blind "sowieso een basisplaats" krijgt. Tegen Polen wellicht ja, maar tegen Frankrijk zeker niet in ieder geval. Hoe dan ook: absoluut jammer dat Hartman zich niet kan laten zien op aankomend EK inderdaad.

4 april 2024 om 17:39

Kans is groot dat Nederland met 5 man achterop gaat spelen. Maatsen lijkt te worden genegeerd. Dan kiest Koeman dus voor blind

5 april 2024 om 17:00

"maatsen lijkt genegeerd te worden". Dat lijkt me wat voorbarig, als hij basisspeler blijft bij Dortmund zou het wel heel vreemd zijn dat hij (zeker bij afwezigheid van Hartman) niet mee gaat naar het EK. Daarnaast heeft Koeman ook al eerder met Ake als wingback gespeeld, als Van de Ven weer fit is (lcv) en mee gaat is dit ook zeker een optie. Tegen een kleine club zou Blind inderdaad kunnen spelen, maar het is echt niet zo dat hij een zekerheidje is ofzo.

Dit wordt billenkoep voor Feyenort.
Weinig voetballend vermogen en Volendam heeft scorend vermogen met een echte spits in de start formatie

Betje gezet op Volendam, Volendam 4 - Feyenoord 1

Is die Read een links of een rechtsback? Van Nieuwkoop en Lopes wordt je elftal natuurlijk niet echt beter. Dan liever deze jongen de kans geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren