Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verloren jaar voor Boilesen: 'Ik heb nergens spijt van'

Laatste update:

Voor Nicolai Boilesen is dit een verloren seizoen geweest. De verdediger van Ajax weigerde om zijn nog een jaar doorlopende contract te verlengen en Frank de Boer besloot daarom om niet meer naar hem om te kijken. Boilesen mocht zelfs geen wedstrijden bij de beloften meer spelen en heeft nu bijna een jaar niet gevoetbald. Toch zegt hij nergens spijt van te hebben.

/

Boilesen staat achter de beslissing die hij heeft genomen: “Ik heb geen controle gehad over wat er is gebeurd”, zegt de Ajacied in gesprek met het Deense DR. “Dat het zover moest komen dat ik niet meer met de trainer praat, had ik niet verwacht. Maar ik heb nergens spijt van, omdat ik altijd eerlijk ben geweest.”

Boilesen kreeg een aanbieding om zijn contract te verlengen, maar voelde daar niets voor. De linksback zegt dat hij een nieuwe uitdaging aan wilde gaan, maar omdat Ajax hem niet wist te verkopen, belandde hij in een uitzichtloze situatie. Mitchell Dijks is nu de eerste keus op linksback en als hij afwezig is, speelt Nick Viergever op de flank. Boilesen vertrekt aan het einde van dit seizoen transfervrij uit Amsterdam.

Het is oneerlijk hoe er met Nicolai Boilesen is omgegaan

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zelfkritiek is niet deze jongen zijn sterkste punt....

15 april 2016 om 18:33

Die reactie raakt kant noch wal. Hij wilde ergens anders voetballen na afloop van zijn contract, en dat is zijn goed recht. Dat je hem dan geen eerste keus maakt snap ik, zeker op basis van zijn kwaliteiten, maar om hem helemaal te negeren en nieteens meer te laten spelen is wel oneerlijk richting Boilesen toe vind ik.

15 april 2016 om 18:34

Met nieteens meer te laten spelen bedoelde ik ook de belofte.

15 april 2016 om 18:41

Strikersun. Ajax en De Boer hebben en duidelijke regel: verleng je je contract niet als die nog een jaar duurt, dan moet je of vertrekken of je komt niet meer aan spelen toe. Waarom zou je voor Boilesen een uitzondering maken als je jeugdspelers hebt die nog veel progressie moeten maken?

15 april 2016 om 18:42

Vreemd dat wanneer een speler een ethisch dubieuze beslissing neemt dat 'zijn goed recht is', maar wanneer een club dat doet is het 'oneerlijk'. Het is net zo goed het recht van Ajax om een jongen die weg wil niet meer op te stellen als het Boilesen's goed recht is om weg te willen.

Wat heeft Ajax er aan om hem bij de beloften te laten voetballen? Dan loopt hij de ontwikkelimg van de belofte die daar hoort in de weg. Voetbal is hard, voor zowel clubs als spelers.

15 april 2016 om 18:45

Deze jongen heeft vooral uitgeblonken in blessures en zijn fatsoenlijke wedstrijden zijn op een hand te tellen. Dat Ajax je een voorstel op verlenging doet mag je God op je blote knieën bedanken.. Maar hij wil verder kijken.. Ik zeg gelukkig.. Wat een aanfluiting deze jongen. Bak talent maar een super slechte mentaliteit...

15 april 2016 om 18:49

@strikersun

Hij kon elders voetballen, er waren genoeg aanbiedingen uit diverse landen afgelopen zomer echter hij wilde niet naar de clubs. Tergerlijkertijd hij wilde ook niet meer bijtekenen. Normaliter spreekt men dan gewoon een minimale transfersom af en tekent men alsnog bij, echter in dit geval wilde de speler dat niet.

Hij is overigens niet genegeerd, hij mocht gewoon trainen en kreeg keurig elke maand zijn salaris.

15 april 2016 om 19:10

Heedt weinig zin om zo'n jongen te laten spelen bij de beloften. De enige die daar baat bij had was hij zelf. Was gewoon geen slimme keuze van hem. Het is natuurlijk zijn goed recht, maar ik denk dat wanneet hij verlengt had er nu beter voor had gestaan dan nu.

15 april 2016 om 18:35

Zeg dat. Herinner me nog goed hoe hij als aanvoerder na een wedstrijd geconfronteerd werd met z'n vele balverlies. Hij reageerde dat hij niet de enige was die veel balverlies leed.

Deze jongen heeft het recht om niet te willen verlengen en z'n geluk elders te beproeven. Wat het vervelend maakt is dat hij in een slachtofferrol kruipt. Als je bij een club de gehele jeugdopleiding hebt doorlopen, je zoveel blessureleed hebt gehad, de club in je is blijven vertrouwen (zelfs nieuwe contract aanbood tijdens blessure), en de club een algemeen beleid voert om te voorkomen dat spelers transfervrij vertrekken, dan snap ik niet waarom je nog zo loopt te piepen.

Deze jongen mag god op z'n blote knieën danken dat hij z'n geld verdient met voetbal, en dat Frank zoveel vertrouwen heeft gegeven.

15 april 2016 om 18:37

Amen !!

15 april 2016 om 18:36

Zeker niet. Boilesen is echt de meest overschatte linksback die Ajax ooit gehad heeft. Hij speelde alleen in zijn debuutjaar in 2011 een aantal sterke wedstrijden maar daarna voetbalde hij alleen maar slechter mede door zijn vele blessures. Ik verwacht dat Boilesen volgend seizoen bij een degradatiekandidaat in de PL speelt en ik hoop voor hem dat hij het daar beter gaat doen dan bij Ajax.

15 april 2016 om 18:48

Ik gok zelfs een niveatje onder de PL. Maar we gaan het zien

Nergens spijt van 😂 zowat niks gespeeld man

15 april 2016 om 18:38

Dat is een tactische zet geweest. Wellicht krijgt de Boilesen die een jaar lang stil staat sneller een club dan de Boilesen met nog een jaar als vorig seizoen. Dan was de interesse helemaal verdwenen.

15 april 2016 om 19:35

Als het een tactische zet is dan weet hij dus zelf dat hij niet goed genoeg is. Anders had hij wel de kans gepakt om te gaan spelen en zich in de kijker te spelen.

15 april 2016 om 21:04

Ik dacht dat de sarcasme er wel vanaf sprong

Bedoelde gewoon dat hij vorig jaar zo dramatisch was, dat hij niet kon riskeren om nog zo'n seizoen te spelen... Vorig jaar speelde hij zich niet bepaald in de kijker.

Tja als je gewoon een tonnetje of 8 binnenharkt met alleen af en toe trainen, zou ik ook niet klagen

15 april 2016 om 18:40

Maar dat is uiteindelijk niet waarom je voetballer wordt.

15 april 2016 om 18:43

Volgend jaar alweer 25 ? Carrière vergooid totaal niet wedstrijdfit.

Hij had überhaupt nooit een nieuwe contract mogen krijgen. Volgend seizoen waarschijnlijk Championship'je voor deze jongen. Als Fischer niet snel verlengt wacht hem het zelfde.

Jammer hoe het uiteindelijk gegaan is. Toen hij net in het eerste zat dacht ik dat hij echt top zou halen maar dat is helaas niet gelukt en lijkt ook niet meer te gaan lukken. Nu gaat hij met problemen bij Ajax weg. Ik gun hem alsnog wel een mooie club, kan hij er misschien toch nog wat van maken.

Ik gun hem het allerbeste. Ajax hanteert een duidelijke
regel...en is zeer konsekwent in het toepassen daarvan.
Iedereen weet waar ze aan toe zijn

Hoe achterlijk is het om die jongen een jaar op de bank houden. Frank de Boer zou beter een voorbeeld nemen aan Gio. Die laat Vilhena toch ook gewoon spelen ondanks zijn weigering te verlengen. Dat is die jongen zn goed recht om niet te verlengen. Had je m maar moeten verkopen. Maar een jaar op de bank houden om hem te dwingen is zelfs voor ajax begrippen laag om te doen.

15 april 2016 om 19:06

De afspraken bij Ajax zijn duidelijk. Boilessen wist wat het gevolg zou zijn. Zijn goed recht om er voor te kiezen om niet te gaan, het recht van Ajax om hem niet op te stellen. Mbt Vilhena: als men bij Feyenoord hem niet nodig had gehad, had hij wss ook (bijna) biet gespeeld. Plus: 'zelfs voor Ajax begrippen laag'?! Waar doel je op dan?

15 april 2016 om 19:15

Helemaal niet. De regels bij Ajax zijn duidelijk. Zo belemmert hij iig niet de ontwikkeling van een ander. Ik denk dat veel jeugdspelers daar blij mee zijn.

Ajax kiest in deze voor de club en investeert niet in een persoon waar men na een jaar niets meer aan heeft. Dat vindt ik juist goed!

15 april 2016 om 19:37

Afgezien van de contractperikelen is hij ook gewoon niet goed genoeg. Hij heeft hopeloos gefaald vorig jaar en toch een contractverlenging aangeboden gekregen. Hier staat dat hij verder wil kijken, maar de echte reden is dat hij loonsverhoging wilde. Deze man heeft gewoon een compleet verkeerd beeld van zichzelf, ook aangemoedigd door de onbegrijpelijke beslissing om hem aanvoerder te maken.

15 april 2016 om 20:23

Hij had een nieuw contract aangeboden gekregen, ondanks zijn slechte spel. Ja het is zijn goed recht om niet te tekenen. Maar het is ook Ajax' goed recht om niet mee te gaan in zijn salaris verhoging.

18 april 2016 om 12:24

Dit heet "beleid"......een speler waar je veel in investeert,
en die een uitstekend salaris verdient heft het volste
recht om niet bij te tekenen als zijn contract afloopt.
Ajax heeft dan ook het recht om te zeggen....dat laatste
jaar kom je niet meer aan spelen toe, wij gaan door met
spelers waar het contract wel van doorloopt. Deze jongen
is veel, heel veel, geblesseerd geweest......heeft altijd het
vertrouwen gekregen...weigerde zijn contract....en wilde
ook niet verkocht worden (heeft wat mogelijkheden gehad)
Als je er echt op uit bent om transfervrij te vertrekken
dan met dezelfde maat meten...niet meer opstellen.

traint hij nog wel?

15 april 2016 om 19:59

Voor zichzelf, ook bij jong Ajax is hij niet welkom.

Wel mooi om te lezen dat alle Ajacieden hier het zo goed weten. Kan me de vele discussies nog herinneren, waarin men aangaf dat we moesten wachten tot Boilessen terug van zijn blessure was en hij de best lb van de eredivisie was. Nu ligt het allemaal aan hem en vind men het zelfs normaal dat de trainer niet eens tegen hem praat. De Boer is een lomperik die bruggen verbrand en denkt dat hij zo om kan gaan met mensen. Dat heeft hij vaak genoeg bewezen, terwijl echte toptrainers (op Guardiola na) veel meer klasse tonen t.o.v. het hele team.

15 april 2016 om 20:16

Boilesen speelde niet goed in zijn laatste wedstrijden die hij speelde. Dat moet hij gewoon zelf ook doorhebben. En toen kreeg hij nog een contract aangeboden van Ajax. Dat hij dat niet ondertekend is 1 ding, maar om om een salaris verhoging te gaan vragen? En daarbij wist hij wat de consequenties waren als hij niet zou tekenen, dat was hem vaak genoeg verteld en uitgelegd. Dat contract kon hij nog steeds ondertekenen (weet niet hoe lang maar in ieder geval een tijdje). Maar hij wilde niet en dan krijg je wat je is verteld. Niet meer dan logisch zo is het beleid bij Ajax.

15 april 2016 om 20:31

O ja, Guardiola als voorbeeld nemen hoe om te gaan met een speler. Die deed volgens mij hetzelfde met Zlatan. Zlatan had zich in deze situatie juist aangepast aan de club en de trainer, maar Guardiola wilde niks van hem weten.
En als spelers niet willen meewerken, prima. Dan maar verbannen, zodat het geen negatief effect
op de andere spelers heeft. Wat heb je aan een speler die totaal geen inzet toont, kennelijk niet dankbaar is voor alle steun tijdens zijn (vele) blessures en lekker gratis de deur uit wilt? Jongens als Dijks vechten elke wedstrijd om de basisspeler te zijn. Van die mentaliteit van Dijks kan Boilesen nog wat leren.

Boilesen heeft totaal geen zelfreflectie en alles ligt aan een ander.

15 april 2016 om 21:38

@ajaxcitizen, lees nogmaals wat ik schrijf.

De grootste fout van de Boer was om Boilesen vorig seizoen captain te maken. Met alle respect voor deze jongen, maar
dit besluit heeft de speler helemaal geen goed gedaan. Het is hem naar zijn hoofd gestegen. De linksachter had gewoon bij moeten tekenen. De regels waren duidelijk.

15 april 2016 om 21:50

Was een laatste push hem bij te laten tekenen want het sloeg inderdaad nergens op deze jongen aanvoerder te maken. Denk dat beide Ajax als Boilesen het achteraf jammer vinden want Boilesen krijgt starks wel een miljoentje bijgeschreven maar niet op het niveaus dat hij nastreefde. En Ajax heeft natuurlijk ook lang geinvesteerd in iets waar ze weinig van terug hebben gezien door de vele blessures en zonder bijtekenen.

Wat Ajax doet is in feite niet goed, iedere werknemer heeft de vrijheid maar snap Ajax wel heel goed dat ze willen aangeven dat er niet te spotten valt en dat het hard gespeeld moet worden. Overigens zagen ze de investering van Moisander wel als jaarlijkse afschrijving tot einde contract en bij Boilesen dus niet. Ben benieuwd waar de preciese scheidslijn ligt. Ze zullen wel zeggen dat Boilesen Ajax dankbaar moet zijn, hij zelf zal zeggen dat hij altijd alles gegeven heeft ondanks blessures. Wie bepaald de waarheid?

15 april 2016 om 22:33

@piranha, de waarheid ligt altijd ergens in het midden. Toch kies ik deze keer makkelijk de kant van Ajax omdat ik er van uit ga dat Boilesen wel genoeg het geld krijgt waar hij recht op heeft. Ik ga er echt van uit dat beide kemphanen best tot een nieuwe verbintenis zouden kunnen komen. Ik weet niet wat de club Boilesen wou bieden, maar ga er van uit dat Ajax heus wat water bij de wijn zou willen doen. Ik heb geen probleem met de speler, maar snap zijn keuze totaal niet. Als hij na al die blessures nog een echte boost aan zijn carrière kan geven dan zou hij tenslotte de winnaar worden, maar ik ga er van uit dat Nicolai op het verkeerde paard heeft gegokt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren