Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vercauteren beleeft ondanks assist Schaars teleurstellend debuut

Laatste update:

Franky Vercauteren heeft geen gelukkig debuut als hoofdtrainer van Sporting Portugal achter de rug. De Belgische hoofdtrainer zat zondagavond voor het eerst op de bank en hij zag Sporting opnieuw verliezen: ditmaal van Vitória Setúbal, dat met 2-1 te sterk was. Sporting heeft na acht wedstrijden pas zeven punten verzameld en dat zijn er al vroeg in het seizoen dertien (!) minder dan koplopers FC Porto en Benfica. In alle competities heeft Sporting pas twee keer gewonnen in veertien duels.

/

De nachtmerrie van de ploeg uit Lissabon is dus nog niet voorbij. Vercauteren moest het doen zonder de geblesseerde Khalid Boulahrouz, liet Zakaria Labyad, Stijn Schaars en Ricky van Wolfswinkel starten en zag Vitória na een klein halfuur spelen op voorsprong komen. Een schot van Pedro Santos werd van richting veranderd, waardoor Rui Patricio een antwoord schuldig moest blijven. Sporting moest in de achtervolging en kwam snel al bijna op gelijke hoogte, maar een inzet van Labyad werd spectaculair gepakt door Pawel Kieszek.

De voormalig doelman van Roda JC Kerkrade kon niet voorkomen dat het kort voor rust alsnog 1-1 werd. Schaars vond Jeffren Suárez, die het evenwicht in de score herstelde. In de tweede helft kwam Vitória echter opnieuw op voorsprong, via Albert Meyong Zé, en zodoende moest Sporting opnieuw beginnen. De bezoekers kwamen een kwartier voor tijd met een man meer te staan, toen Miguel Martelo Lourenco een directe rode kaart kreeg na een harde overtreding op Van Wolfswinkel, maar Sporting wist niet te profiteren van die situatie. Van Wolfswinkel kreeg in blessuretijd nog wel een aardige mogelijkheid, maar schoot over. Sporting ging zodoende opnieuw onderuit.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Stein Schaars terug naar AZ en Ricky naar Ajax.

4 november 2012 om 23:30

Zie Ricky eerder terug gaan naar Vitesse hoor, doen het dit jaar beter dan Ajax, kunnen ook een goed salaris betalen en hij is daar opgeleid. Als Bony weggaat is dit een prima optie voor Vitesse.

4 november 2012 om 23:34

Denk niet dat een stap naar Vitesse beter is ten opzichte van Sporting en Ajax is gewoon een grote club in Nederland en als ze willen kunnen ze RVW halen.

5 november 2012 om 01:24

Wat moeten Ajax of Vitesse met v Wolfswinkel? die heeft nergens meer dan 9 veldgoals in een competitie per seizoen gemaakt met 0-2 assists gemiddeld.

Zwaar overschat, zijn moyenne lijkt nog wat omdat ie penalties mag nemen en hij de mazzel had dat vorig jaar Sporting en Utrecht 2 seizoenen lang er in verhouding veel kregen.

Zeer matige wapenfeiten dus.

5 november 2012 om 17:18

Even kompleet off topic: VZ zou voor de gein eens de statistieken moeten maken met de volgende woorden: mols1970 - van Wolfswinkel - veldgoelas.

Denk dt je een heel interessante uitslag zou krijgen. Denk alleen dat de woorden Gordon en homo meer met elkaar geassocieerd zijn maar voor de rest weet ik het niet

4 november 2012 om 23:38

Van Wolfswinkel zou wel een goede zijn voor Ajax, is meer dan een doelpuntenmaker maar ook het aanspeelpunt voor het middenveld. Redelijk kopsterk en maakt achter Huntelaar en RVP toch redelijk goede kans op 3de spits positie Oranje.

4 november 2012 om 23:42

Ik denk dat Bas Dost wel iets dichter bij de rol van derde spits is.

5 november 2012 om 00:05

@ Googlelt

Van Wolfswinkel is juist alles behalve een aanspeelpunt. Snap niet waar je dat vandaan haalt? Wat maakt hem een goede aanspeelpunt dan?

5 november 2012 om 12:40

meer dan een doelpuntenmaker? hij is niet eens een doelpuntenmaker man, hij scoort per seizoen nooit meer dan 9 (penalties niet meegerekend want die kan een andere speler ook maken) en geeft maar 0-2 assists per seizoen,

de meeste betere aanvallende middenvelders scoren al beter

Kopsterk? nou als ie van die 8-9 goals in de competitie 1 met zijn hoofd maakt is het veel

en een aanspeelpunt is ie zeker niet, dat was ie bij Vitesse niet en ook niet in de 2 jaar bij Utrecht dat ik hem heb zien spelen en die wisten niet hoe snel ze hem weg wilden doen want het rendement was te laag voor de miljoeneninvestering en salaris die ze toen voor hem hadden gedaan en zijn laatste jaar bij utrecht is nog steeds zijn beste seizoen qua rendement in zowel competitie als europa League.

die komt nooit in Oranje want hij staat al 4 jaar stil.

Dost , De jong zitten voor hem en Lens of nog een andere aanvaller die zich komen de tijd misschien nog ontwikkelt zijn of zullen hem nog voorbij gaan voor Oranje

Leedvermaak zal wel groot zijn onder de Psv fans, omdat hij daar maar vaker dan hem lief is op de bank zit, en het loopt daar niet echt..

4 november 2012 om 23:26

Labyad was lange tijd geblesseerd en vandaag was die fit en speelde hij.

4 november 2012 om 23:31

In potentie is hij beter dan Ibi, heeft alles eigenlijk overzicht inzicht kan ene hele grote worden.. Wat hij Psv heeft aangedaan is onvergeeflijk .

4 november 2012 om 23:57

In potentie mag hij de veters niet eens strikken van ibi

5 november 2012 om 01:36

En toch is het zo.

Het zag er een stuk beter uit. Ik heb er wel vertrouwen in met deze trainer. We speelden beter, maar verloren weer. Het komt goed ik geloof erin, al is dit natuurlijk wel erg vervelend als supporter.

4 november 2012 om 23:33

Ja maar jullie zouden dit jaar toch meedoen voor de titel en het valt heel erg tegen wat Sporting tot nu toe presteert in de liga en hopen voor Portugal dat ze weer in vorm raken en meer hun eigen jeugd gebruiken waar ze heel bekend om zijn.

4 november 2012 om 23:48

@ Dnipro

Sporting is elk jaar een van de 3 kandidaten. Het ligt ook echt niet aan de kwaliteit van de ploeg. Want die is er wel. Wat precies het probleem is is moeilijk te zegen. Ik vind zoiezo dat Onyewu nooit verhuurd had mogen worden. Dat was een beest in de lucht. Was voetballend niet top. Maar was fysiek sterk. Boulharouz speelt slecht en Rojo heeft potentie maar heeft vaak concentratie verlies.

De rest van het elftal speelt redelijk tot redelijk goed. Maar dat is niet genoeg om 3 punten te krijgen in deze competitie wat vreselijk wordt onderschat hier op deze site. Ik hoor dat mensen zegen dat Setubal met vreselijk veel mentaliteit speelde? Nou geloof me zo speelt 9 van de 10 ploegen in Portugal. En als je geen vertrouwen hebt als ploeg maken ze daar flink gebruik van zoals vandaag.

5 november 2012 om 00:20

@ fernando

misschien maakt je clubliefde je blind, maar evenals spanje, is er in portugal een top 2, benfica en porto.

sport portugal was in 2002 voor het laatst kampioen, daarvoor boavista en daarvoor ook sport portugal . daarvoor staat er iets van 5 keer porto kampioen. daarnaa ook overigens, met 2 x benfica en de rest porto. lol, porto owned

maar ik moet wel erkennen dat jullie grote talenten voortbrengen, dat is altijd een pluspunt, maar top 3? hmmmmm

5 november 2012 om 00:49

Sporting heeft de afgelopen 10 jaar feitelijk beter gepresteerd dan Benfica. Dat je over Porto begint begrijp ik. Maar Sporting heeft t niet minder gedaan dan Benfica. En dat is feitelijk zo. Zoek het maar op. Hier:
http://www.google.nl/imgres?um=1enhl=nlensafe=offe... estabilidade.htmlendocid=vg4krokdkj92amenimgurl=ht... 2n0wwvyygqbwenzoom=1eniact=hcenvpx=185envpy=477end...
Link is te groot.

4 november 2012 om 23:37

Ik wil van Wolfswinkel niet meer zien spelen.
Hij is nooit op de goeie positie en als hij moet schieten gaat de bal ernaast.
Ik had meer het gevoel dat Insua de spits werd.

4 november 2012 om 23:44

Wie moet dan spelen? Die houten klaas van een Helder Postiga die totaal niet kan meevoetballen en speelt scoort alleen wanneer het elftal goed draait. Ik zou als ik Sporting was Nolito lenen van Benfica en samen laten spelen met Rvw.

4 november 2012 om 23:47

Postiga speelt niet meer bij Sporting, die is verkast naar Zaragoza.
Nou ik zou maar Betinho inzetten als spits, veel slechter kan het niet worden en de B elftal doet het erg goed op dit moment

5 november 2012 om 00:10

@dnipro

Ik denk niet dat Sporting gemakkelijk Nolito zou kunnen lenen van Benfica, Benfica wil natuurlijk niet de concurrentie sterker maken.
@ssj2
V Wolfswinkel is jullie beste spits en heeft vorig zeizoen heel erg goed gepresteerd, nu hij weinig kansen krijgt moet je hem daarom niet laten vallen, het is de schuld van zijn medespelers dat hij zo weinig scoort.

5 november 2012 om 01:26

hehe ook iemand die het eindelijk ziet

v wolfswinkel staat al 4 jaar stil, bij utrecht maakte die meer goals dan bij sporting en daar wilde men al van hem af omdat hij teveel kansen miste en het amper compenseerde door anderen te laten scoren

Het is geen killer, maar een eeuwig talent net als Robin Nelisse was.

5 november 2012 om 11:20

@dnipro

Grappig dat je een speler als 'houten klaas' bestempeld en een oordeel over hem hebt terwijl je hem nooit ziet voetballen. Anders had je wel geweten dat Posiga niet bij Sporting speelt.

5 november 2012 om 12:47

Hij heeft veel goals gemaakt vorig seizoen, maar hij presteerde niet bijzonder goed.
Als je kijkt naar hoeveel penalties Van Wolfswinkel heeft gescoord, dan zou je toch kunnen zeggen dat dat er meer dan de helft waren van de goals die hij vorig seizoen heeft gescoord.
Het is ook een beetje de schuld van de spelers dat ze ook slechte voorzetten geven, maar als het een goeie is, waar is Van Wolfswinkel dan?
Hij staat dan ook weer op de verkeerde plek en hij kan ook niet schieten met de bal. Ik wil liever Rubio of Betinho. Elke andere spits dan V Wolfswinkel is goed voor mij.
Ga dan ook niet zeggen dat V Wolfswinkel goed is, want dat is hij niet.
Jeffren en V Wolfswinkel zijn de 2 spelers bij Sporting waar ik me aan erger.
Als zij even goed waren als Insua of Rinaudo dan was het mooi geweest, want die 2 spelers waren in mijn ogen vorig seizoen de beste van Sporting.

5 november 2012 om 12:42

beste Fernando, dat zei je vorig jaar ook toen de vorige trainer kwam en je in zijn visie geloofde en ook omdat het een clubman was. Misschien is de selectie gewoon matig? en kan een trainer niet meer doen dan hopelijk beter te zijn dan de mindere clubs in Portugal waardoor je al snel 4e kan worden?

3e of 4e meer zit er echt niet in

geen scorende spitsen in huis, en goals zijn nodig om te winnen

5 november 2012 om 13:56

Het probleem bij Sporting is vooral dat ze geen spits hebben om 4-3-3 te spelen. Van Wolfswinkel vind ik niet zo slecht als wat jij hem vind. Maar ik vind m zeker ook niet zo goed zoals mensen hier beweren. Ik hoor soms mensen zegen dat hij beter naar Porto kan ofzo? Hij mag blij zijn dat die bij Sporting mag voetballen. Voetballend is die de zwakste in de basiself.

Sporting moet een 4-4-2 systeem hanteren waar Ricky zo min mogelijk met het spel wordt betrokken maar wel meer ruimte krijgt om de juiste gaten in te duiken. We hebben echt geen mindere selectie dan Braga daar ben ik van overtuigt. Een gebrek aan zelfvertrouwen en het verkeerde systeem zijn grote problemen. Aan kwaliteit ligt het niet. We hebben de beste keeper van de competitie, Rui Patrício. De beste linksback Insúa. Een van de betere verdedigende middenvelder, Rinaudo. Een van de betere aanvallende middenvelders, Izmailov. Een een van de betere wingers, Capel, Carrillo en Jeffren. We kunnen met dit matriaal echt wel voor de top 3 strijden.

5 november 2012 om 20:37

idd, maar ik heb maar wel 2 opmerken.
1: 4-4-2 is goed ja, maar capel, carrillo,labyad en jeffren zijn vleugelspelers, dus dat kan wel moeilijk voor hun zijn om zich aan te passen aan de middenveld, trouwens, pranjic is ook een linkermiddenvelder.
2: jeffren is niet zo goed, vind ik, alleen in deze wedstrijd deed hij het beter, hij wordt de nieuwe yannick djalo van sporting en dan weet je wel wat er met jeffren aan de hand is.

hadden we liedson nog voor een paar jaar, dat was een echte spits die zijn kansen afmaakte

Dit Sporting is gewoon nog slechter dan Feyenoord, mijn hemel wat een belabberd voetbal. En dan ook nog bijna twintig minuten met een man meer op het veld, na overigens een terechte rode kaart voor Lourenço (smerige overtreding op Van Wolfswinkel, terwijl de scheidsrechter al gefloten had).

Pedro Santos is trouwens wel een bedrijvig mannetje, al had hij erg veel geluk bij de 1-0. Schaars met een mooie assist op Jeffrén, die het goed afronde. Sporting had trouwens wel geluk dat het zelf geen rood kreeg, ik vond die overtreding van Rinaudo (gestrekt been) ook rood waard. Bij die goal van Meyong was de verdediging van SCP echt aan het slapen, hij kon zomaar doorlopen richting Rui Patricio. Mijn complimenten trouwens aan Pawel Kieszek, hij keepte erg sterk vandaag. Dit terwijl hij bij Roda vaak nogal vreemde capriolen had. Van Wolfswinkel kreeg weinig kansen, die in de laatste minuut kreeg hij de bal te veel achter zich. Setubal heeft verdiend gewonnen, wat een vechtlust hadden ze vandaag.

P.s. met wie zat die trainer/assistent van Vitoria te bellen tijdens de wedstrijd, vond het nogal opmerkelijk. Vooral toen Meyong scoorde, zat hij vrolijk te bellen alsof er niets gebeurd was

4 november 2012 om 23:33

Dat was de assistent die aan het bellen was naar de coach van Setubal.

4 november 2012 om 23:40

Slechter dan Feyenoord?
Op basis van wat vind jij Feyenoord slecht?

Verder vind ik dat er bij Sporting veel te hoge verwachtingen liggen.
Zulke hele goeie spelers hebben ze niet, en al helemaal niet in vergelijking met Porto en Benfica. Als je Porto weer 5-0 ziet winnen en een paar dagen later Sporting ziet worstelen...
Erg groot verschil, dat kan geen trainer overbruggen want dat ligt puur aan de kwaliteit van de selectie.

4 november 2012 om 23:51

Feyenoord is toch ook een gerenomeerde topclub, die ondermaats presteert. Dat was vandaag wel duidelijk, maar dat is een andere discussie.

5 november 2012 om 12:44

Feyenoord is inderdaad niet best, ook niet slecht maar die zullen moeite hebben om dit jaar voor den plek bij de 1e 5 te gaan hoor na vertrek Guidetti, Bakkal, Vlaar, etc etc dat vang je met een Mathijssen, Immers, Pelle etc niet zomaar op

4 november 2012 om 23:41

Waar in hemels naam heb je het over?! Sporting speelde een goede eerste helft. Tweede helft was wat minder maar dat gold voor beide elftallen.

Sporting verliest hier duidelijk door een te kort aan zelfvertrouwen. Setubal had precies 1 kans in de eerste helft. Sporting een heleboel en het staat 1-1 in de rust. Alles zit vreselijk tegen.

En dat van Rinaudo was echt geen rode kaart waard, ging duidelijk voor de bal. Rode kaart van Setubal was een heel ander catogorie. Puur bedoeld om Van Wolfswinkel te blesseren.

4 november 2012 om 23:49

Rinaudo raakte geen bal hoor, er zijn scheidsrechters die er rood voor geven. Hij werd daarna misschien ook wel uit voorzorg gewisseld. Ik ben het trouwens niet helemaal met je eens dat het alleen tegenzat, kijk die 1-0 was zwaar ongelukkig, maar voor de rest had Sporting ook niet heel veel kansen. Die kans voor Setubal moet je ook niet vergeten, was dat niet Pedro Santos, die de bal net naast schoot. Als je vervolgens in het slotkwartier nog met een man meer staat, mag je ook wat meer kansen creeëren. Als alles meezat, was een gelijkspel wellicht haalbaar, mocht je het zo interpreteren. Maar de vechtlust van Setubal, heeft ze (terecht) drie punten gebracht.

4 november 2012 om 23:59

Rinaudo raakt 100% de bal en daarna een beetje van ze scheenbeen wat overigens niet hard was. Hij kan moeilijk ze been in de lucht laten staan als die de bal wil heroveren. Sporting was de hele wedstrijd voetballend de bovenliggende partij. Ze hadden veel meer kansen dat Setubal. Je noemt het laatste kwartiertje op. Setubal zat met 10 man geplakt in de 16 meter. Wel meer teams hebben daar moeite mee... Griekenland is ermee kampioen geworden.

Ik snap niet hoe jij een wedstrijd beoordeeld. Sporting speelde gewoon verdienstelijk zeker de 1e helft. Terechte ruststand had 2-0 moeten zijn. 2e helft was het slecht van beide partijen. Dus hoe jij Setubal als terechte winnaar ziet is mij een raadsel. Maarja dan ook weer niet, je lult wel vaker onzin.

5 november 2012 om 00:10

Misschien keek ik wel objectief, en niet als supporter van Scp. Waarom altijd meteen zo hatelijk, met je ''je praat onzin''. Ik vond Setubal sterk spelen als collectief, en Sporting stelde mij teleur vandaag. Als alles mee zat, zeg ik hierboven ook, zat er een gelijkspel in. Maar jij vond dat Sporting veel uitgespeelde kansen had?

5 november 2012 om 00:19

Ja haha jij keek objectief he? Je wilt gewoon na onze discussie van vorige keer gelijk krijgen pannenkoek.

Statistieken van deze wedstrijden:
Balbezit: 43% tegen 57% Sporting +1
Corners: 3 tegen 7 Sporting +2
Schot op doel 4 tegen 9 Sporting 3+
Schot naast/over het goal: 5 tegen 7

Als je dit hier boven leest, hoe in hemels naam als het een beetje meezat volgens jou verdiend Sporting maar een gelijkspel? Ze waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij.

Cedric, Insua, Ricky, Izmailov en Jeffren kregen allemaal gewoon kansen om te scoren. Dus antwoord op je vraag, ja. Sporting had voldoende uitgespeelde kansen.

5 november 2012 om 00:49

*zucht*

Heel leuk al die cijfertjes, maar die vertellen niet dat Sporting gewoon belabberd speelde en dat ze meer kansen kregen is logisch, gezien het feit dat Setubal een lange tijd de voorsprong moest verdedigen. Ik ga er verder maar niet op in, want dan zet ik weer kwaad bloed. Veel succes tegen Braga

5 november 2012 om 00:54

*pannenkoek*

Tegen feiten kan je niet op.

5 november 2012 om 01:27

was een geluk geweest voor Sporting, dan hadden ze een spits erin kunnen zetten die wel rendement levert

5 november 2012 om 01:28

ja maar ze hebben geen kwaliteit om het af te maken en dat is niet de 1e x dus terecht verloren

5 november 2012 om 03:06

En jij kunt niet tegen de waarheid, met stroop alsjeblieft.

5 november 2012 om 08:51

Setubal 2 - Sporting 1 en dat is dus +3 voor Setubal! Sporting is gewoon dra ma tisch dit seizoen met zoveel investeringen en een topbegroting!

5 november 2012 om 09:34

Dat is mooi juist, tegen cijfers kun je wel op want Sporting verliest gewoon #pannenkoek#

5 november 2012 om 12:47

ik word ook vaak aangevallen op feiten het is maar hoe je ze gebruikt

als een spits goed speelt maar niet scoort of assist geeft kan je wel beter spelen maar feitelijk is het rendement 0

dan kan je beter een slecht of onzichtbare spelende spits hebben die wel een kans weet te benutten of een ander weet te laten scoren

ik heb de wedstrijd ook gezien en vond Sporting niet veel beter hoor, matig spel, maar goed wat moet je met die middelmaat aan spelers. Niveau FC Utrecht, AZ of wat afgedankte spelers die bij andere clubs niet aan de bak komen maakt je geen kampioens kandidaat, niet eens top 3

5 november 2012 om 12:50

feit is dat ze een matig spits hebben die feitelijk nooit meer dan 9 veldgoals per seizoen maakt en 0-2 assists, dat zijn feiten, kan je nog zo goed spelen (doet Ricky overigens ook niet), maar dan win je niet

je wint alleen als je meer scoort dan de tegenstander, dat zijn de feiten, en daar telt het in het voetbal om het aantal goals voor en tegen

want ranglijsten worden nog steeds gemaakt a.d.h.v wedstrijdpunten en dan goals voor en tegen, en niet op vertoond spel

Eindelijk deed Jeffren eens wat
Hij speelde vandaag wel iets beter, nou maar hopen dat Jeffren niet nog erger wordt.
De 2 goals van Setubal waren ook onredelijk, de eerste was geluk en natuurlijk krijgt sporting weer ongeluk en de 2de was gewoon buitenspel.
De scheidsrechters zijn elke keer tegen ons!

4 november 2012 om 23:33

Hij stond op één lijn, met Xandao geloof ik. Was geen buitenspel bleek in de herhaling.

4 november 2012 om 23:35

Ik ben er best zeker van dat het buitenspel was, maar ach.
Het zou dan gelijkspel zijn geweest en dat had ik niet willen zien.

Wat een drama dat Sporting. Eerste helft nog redelijk, maar daarna zwakjes.
Ik denk dat ze beter het tweede team van Sporting kunnen opstellen , want die staan bovenaan in de eerste divisie in Portugal. Alleen ze mogen niet promoveren naar de portugese eredivisie.
Volgende week zullen ze ook heel moeilijk krijgen want dan spelen ze tegen Braga thuis.
Ook opvallend dat Sporting (6 doelpunten) de minste gescoorde doelpunten heeft in de liga na Maritimo (4)

Goh verliezen ze weer eens? Goeie keuze he Labyad met je mooie uitspraken dat je kampioen wilt worden met Sporting.

Ja geweldig man kijk ff voor de zekerheid naar de stand en je speelt bijna voor degradatie.

gaat goed met de club die zoveel beter is als de nederlandse top volgends een bepaald persoon haha

V.setubal is de bom, ik ben trots op me clubje.... :-)

Sporting ik smeek het je.zet A.u.b. Rubio in plaats van Wolfs. Want dit kost ons punten.

On:
Jammer dat Sporting heeft verloren maar goed.volgende keer beter hoop ik

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren