Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verbeek heeft geen goede herinneringen: ‘Vond het geen prettige persoonlijkheid’

Laatste update:

Gertjan Verbeek had geen klik met Tom Boere, zo vertelt de analist en trainer in gesprek met Voetbalzone. Verbeek werkte in het verleden bij FC Twente samen met de spits, maar dat beviel niet goed. “Ik vond het geen prettige persoonlijkheid, maar dat zou hij misschien ook over mij zeggen, denk ik”, aldus de ex-trainer van onder meer Feyenoord. Verbeek gaat ook in op onder anderen Santiago Gimenez, Brian Brobbey en Graziano Pellè.

Coen Dillen-index


De spitsen uit de traditionele top drie weten veel aandacht op zich te vestigen dit seizoen. Gimenez schoot deze campagne uit de startblokken en leek samen met Vangelis Pavlidis een serieuze bedreiging te vormen voor het record van Coen Dillen. In het seizoen 1956/57 wist laatstgenoemde namens PSV maar liefst 43 goals te noteren.

De doelpuntenproductie van de Mexicaanse Feyenoorder stokte kort na de winterstop. Gimenez maakte zijn laatste doelpunt op 14 januari in de thuiswedstrijd tegen NEC (2-2). Zijn doelpuntenproductie dit Eredivisie-seizoen blijft daardoor voorlopig haken op negentien treffers. Luuk de Jong staat momenteel eveneens op negentien goals, terwijl Brobbey inmiddels op veertien doelpunten staat. Vooral de spits van Ajax maakt grote indruk op Verbeek.

“Alleen al om het feit dat Brobbey een slecht spelend Ajax bij de hand neemt. Ook toen Maurice Steijn nog trainer was in Amsterdam vond ik hem al een openbaring, zeker als je het vergelijkt met de seizoenen hiervoor. Hij heeft echt veel stappen gezet, met name ook in het fysieke aspect”, begint Verbeek lovend over de 22-jarige aanvaller uit Amsterdam.

“Onder Steijn was hij al de enige die overeind bleef en die vorm heeft hij doorgezet. Ik vind het zo ontzettend knap hoe hij wekelijks de uitblinker is bij zo’n slecht Ajax.” Brobbey is vrijwel wekelijks belangrijk voor Ajax en is vaak ook van waarde in het aanvalsspel van de Amsterdammers als hij niet scoort.

Brian Brobbey neemt Ajax weer eens bij de hand.

Op plaats twee achter Brobbey kiest Verbeek voor De Jong. “Met zijn specifieke kwaliteiten past hij perfect bij dit PSV. De speelstijl die de trainer heeft geïmplementeerd past perfect bij hem. Hij hoeft niet veel te verdedigen omdat PSV zo snel de boel vast weet te zetten. Hij hoeft in fysiek opzicht minder te doen, zeker in de Eredivisie. Daardoor heeft hij de energie om elke wedstrijd beslissend te zijn. Het zijn ook vaak belangrijke doelpunten.”

Verbeek kiest Gimenez als zijn nummer drie. “Ja, dan blijft Gimenez over. Hij had een geweldige seizoenstart, maar op dit moment heeft hij een behoorlijke vormdip. Hij loopt heel erg te zoeken naar de bevrijdende goal, maar daardoor betekent hij te weinig voor Feyenoord. Hij is te veel op zoek naar eeuwige roem en goals zodat hij zijn vertrouwen terugkrijgt, maar dat gaat ten koste van zijn spel. Op dit moment is hij zeker mijn derde keus”, besluit de clubloze trainer zijn oordeel over de drie spitsen.

Pellè


In zijn trainerscarrière heeft de in Deventer geboren oefenmeester met veel spitsen gewerkt. Onder anderen Afonso Alves en Jozy Altidore werden gevreesde aanvalsleiders onder leiding van Verbeek, maar niet met iedere spits was het feest. Tussen 2010 en 2013 stond de trainer wekelijks aan de zijlijn bij AZ. Daar maakte hij naast Altidore ook Pellè mee.

In Rotterdam werd de Italiaan een absolute publiekslieveling, maar in Alkmaar was zijn dienstverband een stuk minder memorabel. “Met Pellè heb ik best veel ‘gevechten’ gehad. Een paar jaar daarna heeft hij een glansrijke periode gehad bij Feyenoord en Southampton, maar bij AZ heeft hij niet het maximale uit zijn kunnen gehaald, absoluut niet toen ik er trainer was. Hij was lang niet altijd basisspeler.” In drie jaar bij AZ stond Pellè. desalniettemin 95 keer binnen de lijnen, waarin hij goed was voor 16 goals en 8 assists.

Roy Makaay


Verbeek heeft daarnaast geen goede herinneringen overgehouden aan zijn samenwerking met Roy Makaay. Laatstgenoemde keerde in 2007/08 terug op de Nederlandse velden na een Europese rondreis langs Tenerife, Deportivo La Coruña en Bayern München. De spits werd als grote vedette aangekondigd bij Feyenoord, maar die verwachtingen kon hij nooit helemaal waarmaken.

Wel wist Makaay een grote stempel te drukken op de bekerwinst van Feyenoord in zijn debuutseizoen. De goalgetter van weleer noteerde in vijf wedstrijden zeven treffers. Verbeek werd in het seizoen 2008/09 aangesteld als hoofdtrainer van de Rotterdammers. Het boterde alleen niet tussen de trainer en das Phantom.

Makaay kwam geblesseerd terug bij Feyenoord nadat hij met het Nederlands elftal actief was geweest op de Olympische Spelen in de zomer van 2008. “Aan Makaay heb ik gewoon geen prettige herinneringen”, zegt Verbeek. “Hij was één van de oudgedienden in mijn selectie, maar kon het totaal niet meer brengen dat seizoen. Hij kwam geblesseerd terug en had ook moeite om de motivatie op te brengen om twee keer per dag te trainen. Dat was gewoon niet aan hem besteed.”

Ook Boere is geen spits waar Verbeek warme herinneringen aan over heeft gehouden. “Tom was gewoon niet goed genoeg voor de Eredivisie. Hij werkte keihard, maar hij lag ontzettend met zichzelf in de knoop. Als hij een kans miste, was hij heel boos op zichzelf. Ik vond het ook geen prettige persoonlijkheid, maar dat zou hij misschien ook over mij zeggen, denk ik”, aldus de trainer.

Na een fantastisch seizoen bij TOP Oss, waarin de spits 33 goals maakte in 38 wedstrijden, klopten meerdere Eredivisie-ploegen op de deur in Oss. Uiteindelijk viel de keuze op FC Twente, maar in het oosten kwam de Bredanaar niet uit de verf. Verbeek werd nog voor het einde van het seizoen 2017/18 ontslagen. Boere degradeerde vervolgens met Twente naar de Keuken Kampioen Divisie. Tegenwoordig is de spits weer ‘thuis’ bij NAC Breda.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Net als Tom Boere, was Verbeek helaas ook niet goed genoeg voor de ED in z'n periode bij Twente.

20 februari 2024 om 15:42

Nou ja, Verbeek is vooral vergif voor een club als dingen niet gaan zoals hij wil. Toch kun je de degradatie niet per se op zijn conto schrijven. Ik denk eigenlijk dat een degradatie sowieso gebeurd was. Was het niet dat seizoen, dan misschien wel het seizoen erop. Verbeek wist vooral geen raad met de omstandigheden, maar daarin is hij ongetwijfeld niet de enige. De omstandigheden waarom gewoon heel slecht dat jaar. De helft van die selectie was niet eens fit genoeg om een helft te spelen. Dat was nou eenmaal de vijver waaruit gevist werd.

20 februari 2024 om 21:18



Onder Hake ging het niet goed, maar minder slecht dan onder Verbeek. Maar van Halst raakte in paniek en de sponsoren pushten voor Verbeek. Van Halst luisterde daar helaas naar. Dus moest Verbeek zonodig komen.

Ik vraag me nog steeds af of we onder Hake ook gedegradeerd waren. Al deed dat jaartje KKD ons niet eens zo slecht.

21 februari 2024 om 00:56

Dat jaartje KKD heeft de club minstens twee jaar in herstel teruggebracht, dus ja... Dat jaar KKD heeft FC Twente uiteraard geen goed gedaan.

Verder was je misschien onder Hake niet direct gedegradeerd (met de nadruk op 'misschien', maar dan was het 't jaar erop wel gebeurd. Die situatie was op dat moment niet te vermijden, denk ik.

Feyenoord heeft ook niet zulke goede herinneringen aan Gertjan Verbeek. Die man ging als een olifant door de Rotterdamse porseleinkast heen. Ik twijfel nog altijd over wie de slechtste trainer van Feyenoord was deze eeuw; Stam of Verbeek.

20 februari 2024 om 15:22

Was Mario Been beter ? Of doet hij niet mee voor de prijs omdat hij een Feyenoorder is ?

20 februari 2024 om 15:37

Mario Been staat voor mij op de derde plek. Als je kijkt naar punten per wedstrijd, is Verbeek veruit de slechtste van de drie met 1,08 PPW. Dan heb je Stam met 1,5 PPW en Been met 1,6 PPW.

20 februari 2024 om 15:42

Verbeek wilde teveel in korte tijd. Als je ziet hoe de faciliteiten er toen bij zaten en Verbeek om verandering vroeg, was het al gedoemd te mislukken. Allemaal overbetaalde, volgevreten vedettes die geen stap harder deden voor Verbeek. Dan houdt het op. Slechtste trainer? Nee. Slechtst gebalanceerde elftal? Ja.

20 februari 2024 om 15:46

Verbeek is niet per se ontzettend slecht als trainer, maar wel een heel naar persoon als de club niet exact doet wat hij zegt. Dan heb je gewoon niets meer aan Verbeek en breekt hij alleen maar dingen af in plaats van ze op te bouwen.

Wel vind ik dat men te makkelijk naar FC Twente en Feyenoord wijst. Die stonden er heel slecht voor toen Verbeek instapte. Bij FC Twente ging het wel slechter sinds hij binnenkwam omdat Verbeek slecht met de omstandigheden omging, maar degradatie was bij FC Twente onvermijdelijk en net als een aantal zware jaren voor Feyenoord. Daar is Verbeek hooguit een factor in, maar geen oorzaak.

20 februari 2024 om 15:53

Vooral zijn norsheid en eigenwijsheid heeft ertoe geleid dat hij wel moest vertrekken. Hij kreeg het voor elkaar om een koffiejuffrouw die zich al decennia voor de club inzette weg te pesten en verwachtte dat voormalig wereldtoppers wel even twee keer per dag gingen trainen en rondjes door het bos gingen lopen.

Als je kijkt naar het aantal punten per wedstrijd van alle niet-interimtrainers, heeft Gertjan Verbeek alleen Pim Verbeek onder zich.

20 februari 2024 om 17:54

Gekke is dat hij bijna overal gelijk in had, Feyenoord had ook weinig recht van spreken omdat t jarenlang chaos en onderpresteren was. Iemand die iedereen met de neus op de feiten drukt was hard nodig maar bij een topclub zijn ze enorm eigenwijs, zie Ajax nu bijv.
Blijkbaar moet een een bepaalde ondergrens gehaald worden alvorens men ingrijpt.
Geldt ook voor Twente, baggerbende daar maar gewoon alles laten gebeuren.
Verbeek heeft genoeg inzicht en een onverzettelijke mentaliteit, helpt niet altijd maar mensen kunnen ook eens meedenken…

21 februari 2024 om 08:31

Verbeek kwam ook echt op het verkeerde moment daar. Feyenoord zat vol met dure oudere spelers en dan komt Verbeek die altijd vol wil trainen en hamert op fitheid bij spelers die in hun hoofd al aan het afbouwen zijn.

21 februari 2024 om 10:30

Nee die man wou een fitte selectie maar de "oude" spelers die terug kwamen waren daar niet van makaay , hofland, de cler etc. want volgens mij ging verbeek met een staande ovatie van de supporters weg uit de kuip

Makaay deed het helemaal nog niet zo slecht toch? Zijn afscheidswedstrijd tegen herenveen knalde Hij nog ff een hatrickje tegen de touwen, waarvan 1 heel mooi stifje!
Was ook al op leeftijd, scoorde zn goals. Na mijn weten prima.

20 februari 2024 om 15:40

Speelde inderdaad prima, met 50 goals in 103 wedstrijden ook gewoon een prima moyenne.

20 februari 2024 om 18:30

In ieder geval wat je er van verwacht en wat hij dus altijd al deed; scoren. Weet niet wat ze anders hadden gehoopt van ze.

Alle indices kunnen we overboord gooien, aangezien ze niet te vergelijken zijn met de huidige tijd
Tegenwoordig kan je als je groot geschapen bent al buitenspel staan
Verbeek geeft gewoon zijn visie en dat hoeft niet de mijne te zijn, denk ik

Bij Feyenoord liet hij een puinhoop achter. Bas van Noordwijk wou hem op de bek slaan of vertrekken. Zo’n vreselijke figuur schijnt hij te zijn.

20 februari 2024 om 17:55

Haha Bas vN… dan weet je t wel.
Leuk maar geen visie

Ik vind de combi tekst en quote niet echt goed gekozen. Het lijkt alsof hij het over Makaay heeft,terwijl het eigenlijk over Broere gaat

Ik vind gertjan verbeek een goede trainer. Hij is wat ongelukkig geweest met z'n trainerkeuzes. Maareh mag wat mij betreft kvw bij hveen opvolgen.

Van Beek had met veel spelers problemen, Misch ligt dat ook een beetje aan zijn persoonlijkheid?

21 februari 2024 om 12:17

Sven ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren