Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verbazing om zelfkritische Mats Wieffer: ‘Dat interview leek wel zelfkastijding’

Laatste update:

Mario Been vindt dat Mats Wieffer te hard voor zichzelf is. De middenvelder van Feyenoord liet vorige week na afloop van het doelpuntloze gelijkspel tegen Fortuna Sittard bij ESPN weten niet tevreden te zijn over zijn eigen spel. Door de komst van Ramiz Zerrouki moet Wieffer het op een iets andere positie op het middenveld laten zien, maar daar moet hij nog aan wennen, gaf hij zelf aan. Volgens Been had het interview wat weg van ‘zelfkastijding’.

Afgelopen seizoen stond Wieffer vaak op de nummer 6-positie, maar die plek wordt sinds dit seizoen meer ingevuld door Zerrouki. Daardoor krijgt Wieffer een meer aanvallende rol, maar zowel tegen PSV (0-1 verlies, in de Johan Cruijff Schaal) als tegen Fortuna moest de middenvelder daar nog flink aan wennen. "Ik ben nog niet de Mats die ik vorig jaar was", zei hij vorige week zondag voor de camera van ESPN. "Ik ben een beetje zoekende nog."

"Persoonlijk speel ik iets anders dan vorig jaar", vervolgde de rechtspoot. "Daar moet ik heel erg aan wennen. Op het laatst (tegen Fortuna, red.) speelde ik weer iets meer op 6, dat bevalt me wat beter. Maar dat zijn geen excuses. Ik weet het niet, het loopt gewoon niet, ik val over de bal heen... Dat soort dingetjes. Ik weet niet waar het aan ligt, maar het is de afgelopen anderhalve wedstrijd niet goed genoeg. Ik handel gewoon te traag, dus er is persoonlijk ook nog werk aan de winkel."

“Dit is hoe ik Mats ken”, zegt Been tegenover de NOS. “Oprecht. Eerlijk. Een strebertje. Bij Excelsior was dat ook al zo. In Nederland hebben wij problemen met mensen zonder zelfkritiek, maar dit sloeg wel door. Het leek wel zelfkastijding.” Been, tegenwoordig analist bij ESPN, vindt niet dat Wieffer aan zichzelf moet twijfelen. “Zo slecht was het tegen Fortuna niet, maar hij geeft een interview alsof hij niet kan voetballen. Dat is helemaal niet waar. Hij heeft gewoon twee wedstrijden een mindere fase. Dat kan toch?”

Volgens Been hebben de mindere wedstrijden van Wieffer te maken met ‘jeugdigheid en onervarenheid’. “Ik zou er niet te zwaar aan tillen, maar door dit interview wordt het wel een issue voor de buitenwereld. Hij legt zichzelf te veel druk op en wil het team op sleeptouw nemen. Ik vind het wel goed dat Arne Slot hem erop heeft aangesproken. Ik zou hem tegen Sparta weer op 6 zetten. Dat is zijn beste positie. Hij moet even terug naar de 'basis' en het spel simpel houden. Dan is hij een van de beste middenvelders van Nederland."

Reactie Slot
"Ik heb het er met hem over gehad", zei trainer Slot vrijdag op de persconferentie voor het duel met Sparta Rotterdam. "Als je zelf in zo'n extreme mate gaat onderkennen dat je niet goed hebt gespeeld, dan verwacht ik de komende wedstrijden dat niemand jou nog goed vindt. Elk balverlies zal worden uitvergroot. Ik vind het hartstikke goed dat een speler zelfkritisch is, maar je moet daar wel de juiste nuance in vinden om te voorkomen dat het sentiment is dat hij uit vorm is. Dat is best knap na anderhalve wedstrijd.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Hou toch op man. Was een mooi en zelfbewust interview. Misschien ietwat streng voor zichzelf, maar dat maakt je beter. Je ziet hier heel goed wie er niet kritisch naar zichzelf durft te kijken.

20 augustus 2023 om 10:37

Was ook niet zo moeilijk, want vooral de eerste helft was zeer slecht. Ik vond het wel sneu voor Zerrouki dat hij de dupe werd van de rode kaart want tot dat moment was Wieffer echt de slechtste man van het veld. Daarna herpakt hij zich enigszins.

20 augustus 2023 om 11:59

Echt he. Dag in dag uit zeggen we dat voetballers een groot ego hebben en het ligt nooit aan hun zelf. Is er een keer iemand zelfkritisch, komt deze Mario Been weer met dit soort onnozele termen.

Het is te hopen dat hij goed in zijn vel komt en van waarde is voor Feyenoord voor dit seizoen in ieder geval.
Ik zie alleen niet dat hij voor de top is gemaakt. Middenmoot eredivisie niveau na een jaartje feyenoord zou me niet verbazen.

20 augustus 2023 om 10:52

Heeft vorig jaar uitstekend gespeeld in een team dat kampioen is geworden en in Oranje zag het er ook prima uit. Helemaal niets wijst erop dat deze speler middenmoot Eredivisie niveau is, ook wel duidelijk gezien de concrete interesse van Lazio.

Vond het zelf wel een keer een verademing om een speler gewoon terecht heel zelfkritisch te zien. Als je dat dan vergelijkt met het interview van een Brobbey gisteren over zijn gemiste kansen, dan zie ik veel liever een Wieffer die een eerlijke en inhoudelijke reactie geeft.

Als hij het niveau van vorig seizoen weer aantikt dan is de tendens ook zo weer omgeslagen en is iedereen weer hartstikke positief over hem.

20 augustus 2023 om 12:19

Brobbey zegt zo ongeveer hetzelfde alleen met veel minder woorden. Hij zegt ik had die bal er gewoon in moeten koppen simpel. Balen.Wiefer haalt met zijn interview de druk van buiten er een beetje af denk ik.De media veroordeelt spelers vrij snel. En voert daarmee de druk op een Wieffer en Brobbey best op

Mooi man voetbaljournalistiek. Als iemand niet zelfkritisch genoeg is, is dat reden voor ophef en als iemand te zelfkritisch blijkbaar ook. Lijkt me dat elke topsporter zo kritisch is op zichzelf, maar Mats koos ervoor om het allemaal uit te spreken voor een camera. Lijkt me allemaal niet heel bijzonder.

Vond het mooi en getuigen van topsport mentaliteit. Echt lekker voor de marktwaarde is het niet. Ik verwacht niet dat hij zichzelf in de weg zal zitten daarvoor acht ik hem te nuchter en intelligent.

Je moet kritisch zijn, maar niet te kritisch. Je moet zelfverzekerd zijn, maar niet arrogant. Je moet een basisplaats willen, maar niet ten koste van je teamgenoten. Je moet het hoogste willen nastreven, maar geen club te hoog. Je moet een unieke persoonlijkheid hebben, maar wel in het gareel blijven.

Interviews geven als voetballer hoeft niet zo moeilijk te zijn als jeje maar houdt aan bovenstaande eisen.

Wat een onzin. 99 van de 100 voetballers heeft mede door hun waardeloze hielenlikkende provitetende sociale omgeving een totaal vertekend zelfbeeld en is elke verbinding met de realiteit verloren.. nu heb je er 1 die realistisch probeert te zijn en zelf kritisch, en dan gaan we zeggen dat ie niet goed wijs is. Wees blij dat er nog normale mensen zijn in de voetbalwereld.

Hoop echt dat ie zich vandaag herpakt en topwedstrijd speelt! Ben echt bang dat Mats teveel na gaat denken en daar teveel last van ondervindt

Been heeft de Dickvoormekaarpodcast van afgelopen dinsdag teruggeluisterd. Krabbendam en van Egmond grapten dat het interview van Wieffer op zelfkastijding leek, zonder hem daar overigens voor te veroordelen. Creatief hoor Mario

Hij gaf ook helemaal niet de schuld aan anderen of aan het veld ofzo. Ook niet een keer benoemd dat het een hetze is van de media om hem af te branden. Alleen maar zelfreflectie en wat kritiek op z'n eigen functioneren. Wat een amateur.

Ik vond het wel mooi, ego aan de kant. Echt sterk.

Prachtig en oprecht interview. Zouden een heleboel spelers een voorbeeld aan kunnen nemen. Hoop dat deze jongen niet te intelligent is want dat zou hem wel eens kunnen opbreken tussen al die nare mannetjes in de voetbalwereld. En iedereen mag een mindere periode hebben zeker na vorig jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren