Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verbannen 'toptalent' krijgt nieuwe kans in selectie FC Twente

Laatste update:

Jesús Corona krijgt een nieuwe kans bij FC Twente. De Mexicaan heeft een teleurstellend eerste seizoen in de Eredivisie achter de rug en keerde te zwaar terug van vakantie, waarna hij naar de beloften werd teruggezet. Alfred Schreuder is echter tevreden over wat Corona in de afgelopen periode heeft laten zien en heeft besloten om hem weer bij de eerste selectie te halen.

/

Twente speelt zondag thuis tegen Go Ahead Eagles en Corona, die bij zijn komst naar Enschede werd beschreven als een toptalent, zit bij de groep. Dat geldt mogelijk niet voor Kasper Kusk, die last heeft van zijn knie en een twijfelgeval is. Wanneer de Deen niet kan spelen, zou Corona zijn vervanger kunnen zijn. Schreuder kan echter ook nog kiezen uit nieuwkomer Ryo Miyaichi, Bilal Ould-Chikh en Shadrach Eghan.

Twente heeft dit seizoen nog geen enkele keer gewonnen; slechts vier keer gelijkgespeeld. Daar moet zaterdag verandering in komen, benadrukt Schreuder op de website van zijn club. "We moeten winnen, daar moeten we niet omheen draaien", aldus de oefenmeester.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die gozer kostte toch zo'n 4 miljoen euro? Het valt mij op dat Twente best veel spelers aantrekt. PSV wordt dan een koopclub genoemd maar geloof dan Twente daar ook wat van kan.

12 september 2014 om 14:58

Twente is juist meer een Verkoop club geven de statestieken aan.

12 september 2014 om 15:00

Twente loopt in ieder geval geen financieel risico, omdat Corona is aangetrokken door (regionale?) investeerders.

12 september 2014 om 17:38

Doyen hebben ze ook contacten mee

12 september 2014 om 18:41

Doyen heeft niets met Corona te maken

12 september 2014 om 22:18

Wijsneusje.

Ik dacht toen echt dat ze een super groot talent hadden binnengehaald die misschien wel even goed kon worden als Messi, maar even zonder grap zat Barcelona en dergelijke grote clubs nou ook niet achter deze jonge aan? Als ik hem zelf mag geloven dan.

12 september 2014 om 14:56

Volgens zijn zaakwaarnemer ja.. ik geloof er iig niks van dat is puur om ff vraagprijs op te krikken.

12 september 2014 om 15:00

Inmiddels is idd duidelijk dat het fabeltjes van zijn zaakwaarnemer zijn geweest.
Was wel een ster op het jeugd WK

13 september 2014 om 13:12

Schijnt wel iets van waar te zijn,maar zeker weten doe je t nooit. Ik zie m regelmatig op de training en dat gastje kan serieus voetballen,ma k ben bang dat ie onder deze trainer nooit een ster gaat worden. We hebben een zeer matige trainer en k heb t idee dat ie ook niet het gevoel heeft om spelers beter te maken,of hun talent eruit kan knijpen.

Ik zou gewoon lekker creatief beginnen.

Shadrach Eghan verdient nu wel eens een basisplaats in mijn ogen. Gaat ten koste van Ebecilio, ik vul alleen het offensieve vlak in.

12 september 2014 om 15:05

Vind Ebecilio de laatste tijd ook heel zwak spelen. Alsof hij op 40% speelt. Totaal geen strijd en passie in zijn spel.

Marsman
Martina
Lachman
Bjelland
Koppers
Eghan
Mokotjo
Ziyech
Corona
Castaignos
Ryo
12 september 2014 om 15:16

Vind het eigenlijk allemaal wat lauw, lauw ogen bij Twente, heb voor mijzelf ff de wedstrijden van dit seizoen beoordeelt, inclusief de voorbereiding
Edit dit ook op basis van vorig seizoen.
.
Marsman, matig tot redelijk
Breukers, matig
Martina, redelijk,
Lachman, matig,
Bjelland, goed,
Bengtson, behoorlijk,
Koppers matig,
Gutiérrez, heel goed,
Mokotjo, redelijk maar met potentie,
Ziyech, redelijk maar met potentie,,
Ebecilio, redelijk, met potentie,
Schilder, parodie,
Engelaar, zucht,
Tapia, veel potentie,
Eghan, redelijk maar met potentie,
Mokthar, matig,
Kusk, heb er nog te weinig van gezien voor een eerlijke beoordeling, maar tot nu toe matig.
Corona, redelijk maar met potentie,
Bilal, heel veel potentie
Cataignos, tja, weet het niet zo goed, prachtige loop acties, vaak op de goede plek, maar de afwerking.
Börven, heb er nog te weinig van gezien voor een eerlijke beoordeling, maar tot nu toe gezien heb matig
Ryo kan ik nog niet beoordelen, hij heet immers nog niet voor Twente gespeeld

Kan natuurlijk zijn dat al de spelers hun potentie ineens gaan waarmaken dan is een plek bij de eerste 4 gewoon reëel, maar als dat niet gebeurt hoeven we ook niet raar op te kijken dat Twente met deze selectie strijd voor een plek tussen de 4 en 8, dus ergens van de subtop tot de middenmoot.
En dat is met deze begroting Twente onwaardig

12 september 2014 om 15:53

Dat is raar. Bij Rio geef je aan dat je hem nog niet kan beoordelen,maar bij Engelaar is het dan van zucht? Die heeft toch ook nog niet voor Twente gespeeld. Met zijn ervaring kan het wel eens goed uitpakken voor Twente.

Verdedigend achterin vind ik het gewoon niks. Dat zou niet het niveau moeten zijn wat je wil nastreven. Op het middenveld lopen veel van de zelfde spelers rond. Veel defensief ingestelde mensen met weinig creativiteit. Voorin snap ik gewoon niet waarom het er niet uit komt bij Luc. Met zo'n middenveld achter je,moet hij gewoon alleen in de 16 spelen. Niet meer uit de spits komen.mensen achter je die je bedienen en bij balverlies snel heroveren. Die spelers lopen er wel rond!

Ik zou graag een opstelling willen maken,maar er is gewoon te veel keus op het middenveld. Dan zou je dus met 5 middenvelders moeten spelen. Een soort van 3-2-4-1 opstelling?

Dan zou ik het maar op deze manier doen en verwachten van iedereen op het middenveld, behalve ziyech , de verdediging ondersteunt. Zo heb je een sterk blok van 7 achter 3 pure aanvallers. Dan combinerend scoren en pressie spelen. Als dan je backs opkomen,moet het middenveld afspreken wie zakt.

Zoiets?

Marsman
Martina
Bengtson
Koppers
Eghan
Mokotjo
Guitierrez
Ebecillio
ziyech
Castaignos
Borven
12 september 2014 om 16:18

Ryo heb ik na zijn Feyenoord tijd niet meer zien spelen, ja een wedstrijdje of 2, Engelaar heb ik nog wel een wedstrijdje of 4 a 5 in de A league zien spelen.
Waar hij overigens meestal al na een uurtje werd gewisseld omdat hij het niet aankan.
En natuurlijk weet ik dat het niveau in de eredivisie slecht is, maar dat is het in de A league ook, denk zelfs dat het niveau daar nog slechter is als in Nederland.

Daar komt bij dat het niveau van Ryo nog beter kan worden, dat van Engelaar alleen maar minder

12 september 2014 om 16:47

Domste wat ik heb gehoord afgelopen dagen. Dan wordt het middenveld totaal overlopen. Ebecilio zorgt juist voor balans op het middenveld. Is ook de enige die nog druk durft te zetten tot op de verdediging van de tegenstander. Eghan heeft daarnaast ook geen lengte dus dat mis je ook nog eens.

Hehe eindelijk!

Volgens mij heeft Schreuder ongelovelijk op zijn donder gehad van Munsterman.. komen ook meteen betere teksten uit: "we moeten winnen, daar moeten we niet omheen draaien". Hopelijk staan morgen Ryo en Corona op de flanken. Dan moet het wel goed komen thuis tegen Go Ahead.

12 september 2014 om 15:07

Ongelovelijk op zijn donder ?!
Hij had er allang uit geflikkerd moeten worden, na 2x op rij geen Europees.
Schreuders voorgangers gngen voor minder weg....

12 september 2014 om 16:48

Preud'homme ging zelf en Steve ging 1 keer zelf en 1 keer door slechte resultaten. Co ging weg omdat hij van iedereen een vijand had gemaakt.
Minder? Niet echt.

12 september 2014 om 17:26

We hebben het over betaald voetbal. Als je vrienden wil maken dan ga je maar op Fb.
En slechte resultaten ? Niemand deed het zo slecht als schreuder. Die toen hij het overnam van Mcclaren alleen maar nog maar verder weg zakte op de ranglijst en uiteraard hierdoor Europees voetbal mis liep....

de kilo's zijn er inmiddels weer af? Nouja, het pleit voor Corona dat hij het niet helemaal heeft laten lopen, hopelijk kan hij zijn kans nu wel pakken. Voetballen moet hij toch kunnen.

Terecht ook dat hij er gewoon weer bij zit. Heeft zich goed laten zien bij de beloften, en met een geblesseerde Kusk en matige Mokhtar moet je toch eens iets proberen.

Mooi ! Heel snel die Kusk na jong Twente. Brama nog vastleggen, guiterez fit worden en dan kunnen we zo spelen :

marsman
Ebecilio
Bengston
Bjelland
Andersen
Brama
Mokotjo
Guiterez
Zyech
Luc
Corona
12 september 2014 om 15:54

Ik zou ook inderdaad 4-4-2 spelen, alleen is Brama in dit opzicht een beetje overbodig, Mokotjo en Gutierrez zijn controlerend beide prima. Martina is in combinatie met Bjelland een prima centrum, omdat hij meer complementair is aan Bjelland. Bengtsson en Bjelland missen beide snelheid, dat hebben we vorig seizoen wel gezien. Ebecilio heeft een grote toekomst als centrale middenvelder voor zich, dus die zou ik op dit moment niet tot rechtsback degraderen. Ik zou juist Tapia wel eens op die positie willen zien, dan kan hij dit seizoen mooi veel minuten maken, om volgend seizoen naar het middenveld te verhuizen. Verder Kusk erin, omdat hij als rechtshalf veel beter uit de voeten komt; hij kan makkelijker naar binnentrekken vanaf daar en Corona/ziyech/castaignos wegsturen met zijn goede passes. Als Corona en Castaignos naar buiten trekken ontstaat er veel ruimte voor Kusk, Ziyech en Ebecilio die allen een goed afstandsschot in huis hebben. Gutierrez er nog uitgelaten, omdat hij voor de winterstop sowieso nog niet terug is.

Marsman
Tapia
Martina
Bjelland
Koppers
Mokotjo
Kusk
Ziyech
Ebecilio
Corona
Castaignos
12 september 2014 om 16:01

Ebecilio, een box-to-box speler op de flank?? Dit gaat nergens over.

12 september 2014 om 16:08

Ebecilio speelt nu als rechtermiddenvelder, en hierboven als linkermiddenvelder (wellicht was een ruit duidelijker geweest, maar die vind ik zo smal.) Hij komt vanaf die positie beter uit met zijn rechterbeen voor een afstandsschot en aangezien er geen vleugelspelers zijn, hoeft hij ze ook niet met links aan te spelen. Verder kan hij als Corona naar buiten trekt bij de 2e paal opduiken en Castaignos bij de eerste. Daarnaast moet hij Mokotjo ondersteunen in zijn verdedigende taken, dat lijkt me precies wat een box-to-box speler hoort te doen.

12 september 2014 om 16:38

Kusk in de basis ?! Je lijkt Schreuder wel....

12 september 2014 om 16:58

Kusk is aan zijn knie geblesseerd en zal waarschijnlijk niet bij de selectie zitten, na Schreuder gehoord te hebben, denk ik dat dit de opstelling wordt.

Kan nog zijn dat Ryo gelijk in de basis begint, maar verwacht het niet.

Marsman
Martina
Lachman
Bjelland
Koppers
Ebecilio
Ziyech
Mokotjo
Corona
Castaignos
Ould Chikh
15 september 2014 om 10:59

Schreuder stelt hem op als buitenspeler, terwijl hij helemaal geen actie noch een voorzet noch snelheid/explosiviteit heeft en hij ook niet goed naar binnen kan trekken vanaf daar. Bij Aalborg speelde hij rechtshalf, bij mij ook. Zijn kwaliteiten liggen namelijk in de passing (gemiddeld 3.3 keypasses per wedstrijd, waarmee hij 3e staat in de eredivisie) en zijn schoten met zijn linker. Vanuit de rechtshalf positie kan hij veel gemakkelijker naar binnentrekken.

12 september 2014 om 16:49

Ja, het hele systeem omgooien inderdaad. Corona met 0 body in de spits. Flanken die compleet overlopen worden. Geweldig lijkt me dat ja.

12 september 2014 om 17:20

Het hele systeem omgooien ja ! Lijkt mij nogal logisch als je je al 2 jaar op rij nog niet eens plaats voor de El,je dit seizoen nog niet gewonnen hebt en het voetbal niet is aan te gluren.

13 september 2014 om 10:33

Haha, Corona werd juist buiten de selectie gelaten omdat hij teveel body had

Zal ook eens tijd worden, deed het bij Jong Twente best goed (wel als aanvallende middenvelder) maar toch. Op de flanken kan hij ook goed uit de voeten.
Trouwens morgen is Bilal Ould-Chikh er ook niet bij!!

@j.staatsen,

Serieus is dat je opstelling,

dat word niks, geen vleugels alles fuikt naar binnen zo als jij het neerzet, dat is nu juist het probleem van Fc Twente.

marsman
martina
bengtson
bjelland
Koppers
Ebecilio
ziyech
mokotjo
corona
castaignos
Miyaichi
12 september 2014 om 15:19

Over de vleugels spelen en dan Luc in de spits zetten. Dat kan toch niet ?
Lachwekkend dat Schreuder dat al 2 jaar probeert. Zonder succes uiteraard....
Luc kan niet koppen. Sterker nog de gemiddelde spits van een 4e klasse kopt stukken beter. Dus over de vleugels heeft geen zin. Daarnaast zijn de vleugelspelers van Twente niet goed genoeg en is Luc ideaal voor een 2 spitsen systeem. Corona kan dat spelletje ook goed.

12 september 2014 om 16:50

Wanneer heeft Corona bewezen goed te renderen in een 2 spitsensysteem? Kan het me niet voorstellen, heeft namelijk alleen nog maar op de vleugels gespeeld. Wordt ook aan alle kanten van de bal gezet om dat hij op het fysieke deel nogal tekort komt voor de spits.

12 september 2014 om 17:17

Bij jong Twente speelde hij centraal. 2 goals in 10 minuten....
In dit systeem heb je juist geen fysieke spitsen nodig, maar lopende. Corona en Luc moeten de ruimtes induiken. Die vooral veel aan de zijkanten zullen ontstaan.

13 september 2014 om 17:32

Jong Twente is een heel ander niveau. Overigens baseer je je hele verhaal nu op 1 momentje toen het hele team goed speelde.

Hoezo hebben we lopende spitsen nodig? We spelen op de helft van de tegenstander. Overigens is Corona helemaal geen loper zoals Luc dat is.

Ruimtes aan de zijkanten en daar moeten de spitsen dan induiken ja? Dat slaat helemaal nergens op.

Gewoon Corona of Ould-Chikh op rechts. Laat Miyaichi het eerst maar eens bewijzen, en laat Kusk maar eens gaan voetballen. En dan Mokhtar er ook uit voor Corona/Ould-Chikh want hij is alleen maar egoïstisch en als hij een voorzet geeft vliegt de bal de Veste uit.

Op het middenveld Ebecilio en Mokotjo, totdat Gutiérrez terug is - dan Mokotjo en Gutiérrez. Hopelijk kunnen Tapia, Andersen, Ntuli, Tanda en Ould-Chikh zich dusdanig ontwikkelen dat ze volgend jaar gewoon basis staan / tegen basis aan staan. Als je deze groep dan compact kan houden heb je de juiste balans tussen ervaring en jong talent.

Marsman
Martina
Bengtsson
Bjelland
Koppers
Ebecilio
Mokotjo
Corona
Ziyech
Mokhtar
Castaignos

Eindelijk, Corona er weer bij is beter voor Twente. Prima vervanger van de (?) geblesseerde Kusk. Miyaichi op links en Corona op rechts dat is toch wel iets beter dan wat er nu staat. Laten we hopen dat Schreuder ook dit tactisch inzicht heeft.

Beetje jammer Vz; wedstrijd is morgen al om 18:30!

En ik, en met mij velen, maar denken dat de wedstrijd tegen de Go Ahead Eagles niet zondag maar al zaterdagavond in de Grolsch Veste wordt gespeeld........

Kan mij niet aan de indruk onttrekken dat hij nu mee mag doen omdat Schreuder geen opties heeft, Kusk geblesseerd en Ryo kan volgens zijn eigen filosofie niet(moet eerst meer meetrainen) dus wie dan?

Maar goed dat Schreuder deze buiging maakt, verwacht dat Mokthar vanaf de eerste minuut weer mag aanknooien?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren