Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

V/d Vaart schaamt zich voor Ajax en schrikt van speler: ‘Als je hem haalt...'

Laatste update:

Rafael van der Vaart is geschrokken van het niveau van Anton Gaaei. De analyticus is totaal niet te spreken over het optreden van de rechtsback van Ajax in de duels tegen AZ en FK Bodø/Glimt en stelt in het programma Studio Voetbal van de NOS dat de Deen totaal niet geschikt is voor het niveau van Ajax.

“Gaaei... Kijk, ik heb in Denemarken gevoetbald, gewoond, geleefd en heel veel voetbal gekeken”, zo begint Van der Vaart. “Maar als je deze speler haalt... Hij kan het niveau gewoon niet aan. Ik vind het ook gewoon kunnen dat hij gewisseld wordt. Donderdag schaamde ik me ook voor Ajax tegen FK Bodø/Glimt trouwens.”

In de 35ste minuut verloor Gaaei na een hoekschop van Ajax op een zeer gevaarlijke plek de bal. Daardoor stormde AZ met drie-tegen-een naar het doel van Ajax. Kenneth Taylor kon de counter er met een sliding nog net uithalen en barstte in woede uit.

Van 't Schip had daarmee genoeg gezien en bracht Ahmetcan Kaplan binnen de lijnen. Devyne Rensch schoof daardoor van het centrum van de defensie naar de rechtsbackplek.

De eveneens aanwezige Ibrahim Afellay vindt het overigens niet kunnen dat Gaaei al zo vroeg naar de kant werd gehaald en wijst naar andere spelers. “Ik vind het wel makkelijk om Gaaei eruit te halen.”

“Hij had ook Sutalo kunnen wisselen. Van ‘t Schip stelde hem natuurlijk ook zelf op, en ik denk dat je hem op een gegeven moment tegen zichzelf in bescherming moet nemen.”

“Gaaei is al vaker eerder naar de kant gehaald. Dan denk ik: wacht dan tenminste tot aan de rust. Het zijn nog maar tien minuten. Maar Sutalo mag wel gewoon blijven staan, terwijl hij ook niet vrijuit ging bij de goals. En hij is een van je grootste aankopen”, aldus Afellay.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Afellay: "het is makkelijk om hem eruit te halen. Hij had ook Sutalo kunnen kiezen". Nou Ibi het is ook heel makkelijk om steeds Sutalo aan te pakken want blijkbaar is het verboden kritiek te uiten op Rensch en Hato, deze 2 zijn laatste tijd nog slechter bezig dan Sutalo. Vooral Rensch die al 3 jaar laat zien niet geschikt te zijn voor ajax.

25 februari 2024 om 23:09

Het verschil zit hem wel in dat Hato en Rensch niet voor bijna 30m gehaald zijn. Hato mag ook best aangepakt worden maar die is 17, als dat nou de leider van dit Ajax moet zijn is het wel slecht gesteld. Voor de bedrag dat er betaald is voor Sutalo, Bergwijn etc. Verwacht je wel dat het de jongens zijn die opstaan wanneer het minder gaat.

25 februari 2024 om 23:15

Klopt. Maar ik wil een ajax zien dat kampioenswaardig is. En dan moet je van 95% afscheid nemen , al is dat niet realistisch. Maar als we denken dat ajax weer mee gaat doen met de titel door spelers als Sutalo, Gaaei , Forbs en Tahirovic te verkopen kom je van een koude kermis thuis. Want ook een Taylor en Rensch zijn niet ajax waardig. Daarnaast roepen we nu allemaal in koor dat Berghuis en Bergwijn zo erg worden gemist. Tuurlijk zijn die beter dan Forbs maar ook deze 2 vind ik niet kampioenswaardig. Beide heren presteren eens in de 5 wedstrijden zijn verder onzichtbaar. Voorlopig kan je alleen bouwen op Brobbey en Ramaj.

25 februari 2024 om 23:16

Waarom verwacht je dat? Wij verkopen spelers voor 50-100 miljoen waarvan clubs die garantie niet hebben in het buitenland. Waarom zouden wij dat met een aankoop van 20 miljoen wel hebben? De tijden dat je voor dat geld wereldtoppers haalde is wel voorbij. Iedere speler die het bij Ajax, PSV of Feyenoord leuk doet wordt al naar een veelvoud van 20 miljoen geschreven in de media..

Sutalo doet het voor wat je van hem kan verwachten gewoon goed. Jonge jongen, voor het eerst buiten Kroatië. Staat de afgelopen weken ook nog eens opeens links centraal en vandaag in een vijfmaal defensie. En zelfs zonder stabiliteit is hij met afstand de beste achterin. Nee, als je verwacht dat hij zijn eigen man kan verdedigen, die van Rensch en Hato, en constant kan anticiperen en voetballen op een Hato die consequent vijf meter achter zijn verdedigende linie staat en daarmee keer op keer de buitenspelval opheft. Nee, dat kan Sutalo niet allemaal. Maar weet je, dat zou prime Ramos ook niet kunnen met zo'n stel kneuters om hem hee.

25 februari 2024 om 23:16

Onzin natuurlijk. Hato heeft net een nieuw contract getekend waarbij hij als een grote jongen betaald krijgt dus het argument 17 jaar mag de koelkast in. Hato laat zich kinderlijk uitkappen bij de 0-1. Zo makkelijk zie je alleen op zaterdag bij Fc balophetdak.

25 februari 2024 om 23:17

Ik vind het een slap excuus om er telkens bij te halen dat Hato pas 17 is. Hij staat ondertussen lang genoeg in de basis en heeft misschien zelfs onderhand wel al meer ervaring dan bijvoorbeeld een Gaaei. Hato loopt notabene vandaag met die band om zijn arm, maar mag wel gewoon fout op fout blijven maken zonder dat iemand dat durft te benoemen. Taylor liep vandaag eindelijk eens mee terug en schoot ons donderdag per ongeluk naar de volgende ronde, maar die mag ook wekenlang schutteren zonder consequenties. Ik vond het slachtofferen van Gaaei vandaag ook echt wel heel makkelijk en vind het heel makkelijk om telkens af te geven op Sutalo. Natuurlijk hebben die het niveau niet, maar er zijn er misschien uberhaupt maar 3 a 4 bij Ajax die de potentie hebben om goed genoeg te zijn/worden.

25 februari 2024 om 23:19

Hato, Rensch, Sosa, Gooijer en Gaaei maken per wedstrijd 8 keer zo veel fouten als Sutalo en toch wordt Sutalo er constant uitgeplukt door de analisten (en door myvision 😂).

Dat argument over prijskaartjes en ervaring gaat hier niet op, dit is gewoon een hetze aan het worden. Overigens was Sutalo 20 miljoen, geen 30. Dat scheelt toch bijna een hele Akpom in je berekening.

Jongens die opstaan als het minder gaat is al helemaal niet meer van toepassing in dit Ajax met deze veldbezetting. Wat moet Sutalo doen dan? Zijn collega's een verrot schelden elke 5 minuten? Zichzelf klonen zodat hij alle fouten van zijn medespelers op kan lossen bovenop zijn eigen spel?

25 februari 2024 om 23:39

Gaat je bijna afvragen of soccerfan niet dezelfde persoon zijn. Die had dezelfde rare streek met het eeuwig verdedigen van Mislintat

26 februari 2024 om 00:15

Als dit serieus het verwachtingspatroon was van Sutalo had je vooraf wel een heel laag beeld van de Ajax aankopen. Een international van Kroatië met ervaring in de CL moet zich altijd staande kunnen houden in de Eredivisie. Ik kan mij nog goed herinneren dat 90% van de Ajax fans helemaal overhypted was toen Sutalo was gekomen. Nu hij al 8 maanden bagger speelt, is de kritiek niet meer dan terecht. En natuurlijk speelt daar ook nog het prijskaartje van 25 miljoen mee.

26 februari 2024 om 00:32

Sutalo vormt gewoon met Hancko en Boscagli de drie beste verdedigers van de Eredivisie. Hij speelt ook steeds beter, met name dit kalenderjaar is hij echt goed.

Het "probleem" is dat Hato verantwoordelijkheid mag zijn voor zes tegengoals in een paar weken. En men hem dan een zesje geeft van "hij is jong en maakt fouten maken." En een Sutalo van maar een paar jaar ouder in een nieuw land. Kan een ijzersterke wedstrijd spelen. Maar als hij in de 72ste minuut één bal inlevert krijgt hij een 4 van "oh nee hij staat weer fouten te maken!!1!" Tja, als je spelers zo beoordeeld kan je nooit goed spelen..

Sutalo is dat prijskaartje meer dan waard, en als je er wat beters naast zet in plaats van die drie clowns gaat die zo voor het dubbele weg richting serieuze Europese subtop..

26 februari 2024 om 00:48

Spelers als Wouter Goes, Bas Kuipers en Robin Pröpper spelen nog stabieler dan Sutalo. Die hebben ook geen Cannavaro of Nesta naast zich spelen. Als dit is wat je verwacht van een aankoop van 25 miljoen is de lat wel heel laag gelegd

26 februari 2024 om 03:18

Spijker op de kop. Ajax zou nu een moord plegen om het centrale duo van Fc Twente te hebben.

26 februari 2024 om 03:32

Nee hoor, Sutalo - Kaplan is een stuk beter..

26 februari 2024 om 06:30

Nou dat hebben we gezien...

26 februari 2024 om 07:41

Haha Sutalo nu bij de beste 3 verdedigers van de eredivisie plaatsen. Je maakt het mee met Martijn.

26 februari 2024 om 07:54

Heeft Ajax daarom al 40 tegengoals? Maak jezelf niet zo belachelijk Martijn, het verdedigen bij Ajax lijkt nergens op en daar is ook Sutalo debet aan.

25 februari 2024 om 23:11

Ik begin me bij Hato inmiddels ook wel af te vragen of het vorm is of dat hij misschien toch niet zo goed is als we allemaal dachten. De fouten die hij wekelijks maakt kunnen echt niet meer. Dan kun je 17 en een toptalent zijn maar je laat je uitkappen als een F-pupil, heft minimaal 1 keer per wedstrijd buitenspel op in een cruciale situatie en zet nauwelijks meer druk op de man als hij een direct duel aan moet gaan, ook positioneel gezien gaat het slechter en slechter. En opbouwend komt er ook al niks meer uit.

Comfortabel aan de bal. Maar meer dan dat is het de laatste weken eigenlijk ook niet meer.

25 februari 2024 om 23:17

Dat over dat buitenspel gaat echter niet om Hato die met zijn hak te ver blijft staan, hij staat gewoon 3 meter er achter. Dat is echt heel erg slecht, dat hoort er als verdediger wel in te zitten.

25 februari 2024 om 23:20

Hij is 17 jaar man, wat verwacht je dan? Hij is geen De Ligt, Courtois of Messi die op hun 17/18de er stonden. Natuurlijk word Hato gehyped, hij word nooit basisklant bij Oranje.
Hij staat daar omdat er momenteel gebrek aan beter is.

26 februari 2024 om 00:09

Ik verwacht persoonlijk niet zo veel, maar wel dat hij in staat is om op één lijn te staan met de laatste linie.

26 februari 2024 om 02:11

Ik denk dat de Ajax aanhang ook wel wat verwend is geraakt met wat er door de jeugd kwam de laatste pakweg 5-10 jaar. Waardoor we nu denken dat alles wat doorstroomt geweldig is.

Timber was leuk. Maar zonder Lisandro naast hem was hij afgelopen seizoen echt onthutsend zwak, en de slechtste man achterin. We zijn echt heel goed weggekomen met wat we daar aan overgehouden hebben.

Nu hebben we Hato, die in alles eigenlijk een niveau minder is dan Timber. Nóg wat zwakker in duels, voor hoever dat mogelijk was. Inderdaad totaal geen gevoel voor ruimte en de situatie. En dan was Timber in ieder geval nog wel goed aan de bal, waar Hato als we gul zijn 'oké' is.

We zitten gewoon met een hoop spelers als Hato, Vos, Martha, Gooijer, Rensch. Dat was voorheen al lang doorgeselecteerd. En dan ben ik persoonlijk wel fan van Hlynsson. Maar voor hem hadden we Unuvar die nooit een kans heeft gehad, en die was eigenlijk nog wel beter.

Ik heb ook het idee dat de technische staf werkelijk geen idee heeft. Neem zo'n Martha. Die is begin het jaar in Jong als noodoplossing voor het vertrek van Baas op linksback gezet. Puur en alleen omdat hij de buitenspeler was met het minste talent/kwaliteit. Heeft welgeteld vijf (!) wedstrijden in de jeugd op die plek gespeeld. En wordt daar leuk als 'uitvinding' gedeponeerd in Ajax 1. In andere woorden: je hebt een oen in de technische staf gehad die een linksback zocht, simpelweg naar het wedstrijdformulier van Jong Ajax heeft gekeken van het weekend ervoor. Waar toevallig dus eens Martha stond. En dat was zo onze linksback opeens. En dat maakt dan technisch beleid bij onze club..

26 februari 2024 om 04:37

Ik snap als eerst niet waarom je je formatie aanpast voor AZ.

Ten tweede, ze kiezen hele tijd een individuele speler om te kritiek te geven alleen kunnen dat echt wel stuk of 6 tot 7 spelers zijn.

26 februari 2024 om 07:14

Ze hadden geen buitenspelers op forbs na. Hoe wil je dan 433 gaan spelen?

26 februari 2024 om 15:48

Sosa op links en Forbs op rechts in een 4-3-3 was nog logischer geweest dan wat de staf er nu van gebakken heeft.

26 februari 2024 om 18:02

@JtjeVtt, dit dus. Of Banel. Anyone! En als je dan met 5 wil spelen omdat je echt de handdoek in de ring gooit als managers, speel dan 532. Wat was dit?? Tegen Bodø heb ik hardop gelachen om onze spelers. Tegen AZ was de staf op circusniveau. Je opstelling aanpassen zodat Gaaei, je zwakste speler, beter rendeert. Gaat het even.

Bij Gaaei ligt het gewoon aan kwaliteit. Is een van de weinigen die wel met 100% inzet lijkt te spelen. Enorm kut voor hem dat het hem 2x overkomt voor rust gewisseld te worden.

26 februari 2024 om 00:22

Ja het is sneu dat het die jongen overkomt die wel zijn best doet. Ajax moet echt een godsvermogen aan sportpsychologen gaan uitgeven zo.

Die sutalo wordt tegenwoordig overal bijgehaald. Was vandaag inderdaad weer niet foutloos maar die goals kon hij weinig aan doen.

26 februari 2024 om 00:24

Vond hem bij die eerste goal een van de drie schuldigen, samen met Gaaei en Hato. Daar laat hij zomaar zijn man weglopen uit zijn rug. Verder wel eens met je, hij wordt er vaak bijgehaald terwijl hij niet altijd de meest erbarmelijke is (soms wel).

Ze moeten Raffie tegen zichzelf in bescherming nemen en een blaastest laten doen voor de aflevering. Die zit toch weer een potje onzin te verkopen de hele aflevering.

26 februari 2024 om 07:57

Ben enorm van Raffie, omdat hij altijd zo lekker direct is en echt goed kijk heeft op middenvelders. Maar als Ajax slecht draait lijkt hij snel de draad kwijt en dat merk je in z'n analyses en stemming haha.

Ik kan er wel van genieten!!

Afelay waarom moet je wachten tot aan de rust, als een trainer vindt dat hij er uit moet dan maakt wanneer niet uit.
Nee laat hem staan zodat hij nog meer fouten maakt

De eerste keer dat Schip een keer ingegrepen heeft. Hulde!

Kan er niets van. Komt blijkbaar ook niet van de scouting af maar van ons Duitse orakel. Wat een oplichter is dat gebleken.

26 februari 2024 om 00:15

Wat ik me dan afvraag, hoe kom je uit bij Gaaei?

Het enige waarin hij me opvalt is zijn uithoudingsvermogen, en dus het vermogen om langs de lijn op en neer te rennen. Verder? Technisch, tactisch en defensief echt belabberd. Hij is toch niks beter dan een willekeurige kkd back?

Hoe hij tegen PSV in de eerste wedstrijd gewoon Lozano probeerde te verdedigen door richting de cornervlag te lopen , terwijl Lozano recht op het doel afging.. blijft echt een van de meest rare acties die ik een verdediger heb zien doen.

26 februari 2024 om 00:57

Het is een draver. Die waren 20 jaar geleden best populair, maar het voetbal is snel veranderd. Backs zijn niet meer de minste voetballers van het elftal, ze moeten nu meer techniek en gogme hebben. Gaaei heeft allebei niet.

Denk best dat ie het bij Mainz of Bochum kan redden, maar niet in de top van NL, geen enkele kans.

Van 't Schip wilde even de grote jongen uithangen over de rug van een jonge speler als Gaaei. Diep triest en dan faal je eigenlijk gewoon als trainer.

Als Ajax de Conference League wint, stroomt het door naar de Europa League. In dat geval kan Ajax proberen Ziyech terug te halen en wellicht wat andere gerichte versterkingen, om daarmee kwalificatie voor de Champions League te bereiken. Indien Ajax volgend jaar Conference League haalt, wordt Ziyech (en andere kwaliteitsspelers) aantrekken wat lastiger...

26 februari 2024 om 08:02

Ajax wint de conference league helaas niet.

Gaaei komt inderdaad gewoon kwaliteit tekort. Kan totaal niet verdedigen en heeft geen idee waar hij moet staan. Ook aan de bal is het heel zenuwachtig en neemt steeds de verkeerde beslissing. Zo'n jongen moet gewoon 2 jaar verhuurd en zich daar ontwikkelen. Mentaliteit is prima bij hem maar het ontbreekt hem juist aan kwaliteit.

AJAX heeft nu alleen mensen nodig met een ajaxhart. De passanten van de laatste jaren hebben ajax bijna naar de afgrond gebracht, dat is wel gebleken.

Waarom schamen....dit is het niveau van ajax

Een speler waar je in de zomer 20 miljoen voor hebt betaald haal je er in de 35e minuut niet uit Ibrahim. Iedereen bij Ajax ziet dat Sutalo geen meerwaarde is maar hem eruit halen in de eerste helft betekent kapitaalvernietiging. In de zomer zullen verschillende zaakwaarnemers de opdracht krijgen hem te verkopen met zo min mogelijk verlies, dan gaat zo een wissel enorm in je nadeel werken over 3 maanden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren