Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

V/d Meijde ziet maar één Ajacied die wil winnen: ‘Maar bij Berghuis zie je...’

Laatste update:

Andy van der Meijde en Wesley Sneijder zijn niet onder de indruk van de vorm waarin Steven Berghuis verkeert, zo maakt het duo duidelijk tijdens het programma Veronica Offside. Sneijder zou er niet van opkijken als trainer John van ‘t Schip de aanvaller zou passeren, terwijl Van der Meijde suggereert dat Berghuis niet gemotiveerd is.

“Op dit moment is Brian Brobbey eigenlijk de enige in het team die er nog een beetje in gelooft en wil werken voor het team”, zo merkt Van der Meijde op tijdens de uitzending op maandagavond. “De rest loopt er maar beetje bij van: het zal allemaal wel.”

“Het ligt natuurlijk ook wel aan de kwaliteiten. Als je kijkt naar hoe Ajax wil opbouwen met een doorschuivende Rensch... dat had je normaal wel kunnen doen met goede spelers, maar die heb je niet. Dat positiespel ga je dus ook niet leren.”

“Hij is echt nog de enige die sleurt, sprint en een bal wil vasthouden”, vervolgt Van der Meijde. “Hij is alleen maar bezig met het winnen van die wedstrijd en daar moet de rest een voorbeeld aan nemen, maar dat wordt heel moeilijk.”

“Je ziet ook gewoon dat het positiespel niet werkt met deze spelers. Ze spelen elkaar allemaal op het verkeerde been, te laat of te hard aan. Het maakt niet uit wie je dan voor de groep zet, maar dat positiespel ga je niet kunnen spelen.” De oud-vleugelspits laat blijken dat hij bij onder meer Berghuis ziet dat de echte strijdlust ontbreekt.

“Iemand als Berghuis had eerst heel goede spelers om zich heen, maar speelt nu met spelers die niet weten wat ze aan het doen zijn. Dan denk je: ik kan er wel twee in schieten, maar we krijgen er drie om de oren”, aldus Van der Meijde, die bijval krijgt van Sneijder.

“Ik denk dat Van ‘t Schip hier wel veel van geleerd heeft. Wat hij dit weekend heeft gezien kan zomaar gevolgen hebben voor bepaalde spelers. Voor wie? Nou, voor een Berghuis bijvoorbeeld. Hij was een beetje geblesseerd aan zijn kuit, maar dat is geen excuus”, geeft ook Sneijder aan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mwa, Berghuis rendeert eigenlijk ook vooral onder bepaalde omstandigheden en los van het feit dat hij een goede speler is voor een Nederlandse topclub, zal het ook nooit meer worden dan dat. Ik krijg dus ook wel het gevoel dat men meer van hem verlangt dan dat hij kan geven. Berghuis is bij lange na niet van het kaliber De Jong, Ziyech of Tadic. Het probleem is juist dat dit soort spelers nu belangrijker worden dan ze eigenlijk hadden moeten zijn, juist door het gebrek aan jongens die op elk moment het verschil kunnen maken.

14 november 2023 om 00:12

Ik vind dit nogal onzin. Natuurlijk is hij geen Tadic, Ziyech of de Jong. Maar we moeten ook niet doen alsof hij een koekenbakker is. Voorheen was hij toch altijd een van de betere van de eredivisie, dat mis ik nu toch wel echt bij hem. Het probleem is niet dat hij belangrijk wordt gemaakt dan hij moet zijn, maar dat hij gewoon totaal niet in vorm is.

14 november 2023 om 00:33

Sirius heeft een goed punt hoor. Voorheen was Berghuis een van de spelers die prima mee voetbalde. In de topjaren zelfs wisselspeler. Nu is hij de absolute vedette bij Ajax, dan wordt er gewoon anders naar je gekeken. Daarbij komt ook dat Berghuis ook wel gevoelig lijkt voor welke sfeer er is en zijn vorm hier ook wel veel last van heeft.

14 november 2023 om 00:58

Hij kon Feyenoord destijds toch ook bij de hand nemen? Waarom zou hij dat bij Ajax nu ineens niet meer kunnen?

14 november 2023 om 08:44

Is dat zo? NAM hij Feyenoord zo bij de hand dat zij beter voetbalden? Natuurlijk is het volgende wel erg zwart-wit maar volgens mij voetbalt Feyenoord sinds zijn vertrek een stuk beter. Je kunt dus ook stellen dat Feyenoord al beter was dan het toen leek.

14 november 2023 om 14:32

@appel1004 - Bij Feyenoord ging alles via hem en niets via de overige aanvallers. Bovendien was hij op dat moment bij Feyenoord met afstand de beste aanvaller. Sinisterra was er pas net en verder had je een Narsingh die op dat moment al op was, Azarkan, Bozenik, Linssen, Jorgensen die geen knikker meer raakte en Pratto. Ook was Berghuis toen een aantal jaartjes jonger. Je rendeert als aanvaller natuurlijk wel heel wat makkelijker als jij 95 procent van de ballen krijgt. Het zegt ook wel genoeg dat hij daarna bij Ajax niets meer dan 1 van de 11 was en zelfs als invaller begon.

Dat is natuurlijk onzin. Iedereen heeft de wil om te winnen. Alleen Brobbey heeft ook iets stoïcijns. Lees hier veel negativiteit over die jongen. Ik vind het een fantast. Ze mogen kletsen wat ze willen. Brobbey is mijn spits ! < 3

14 november 2023 om 00:08

Waar heeft ie veel fantasieen over dan? 😜 Overigens verder met je eens hoor. Ik hoop dat bij Brobbey dat snelle en diepe in zijn spel van zijn beginperiode ook weer terug komt uiteindelijk, dan krijgt hij nog veel meer mogelijkheden om af te maken, die hij natuurlijk ook nog wel moet gaan afmaken dan haha

14 november 2023 om 00:17

Hahaha echt waar? Ik heb het geïnterpreteerd als een maar wat in elkaar geknutselde term voor iemand die ik in deze context fantastisch vind. Maar even terug naar de schoolbankjes dan denk ik maar.

14 november 2023 om 06:57

Haha ik las er vooral veel hartjes richting Brian in en die deel ik volledig! Nu nog afmaken van die kansen en de poster kan op de deur

14 november 2023 om 00:10

een fantast ? Da's een bijzondere kwalificatie ...

14 november 2023 om 09:01

De term fantast vind ik wel op zijn plaats hier. Maar los van dat hij een van de hardste werkers is op de Nederlandse velden, is hij qua kwaliteit natuurlijk perfect het gemiddelde van dit team. Als je ziet hoeveel opgelegde kansen hij mist, of door zijn gebulder het overzicht verliest ga je ook met hem de oorlog niet winnen.

Tsja, ‘sleuren’, ‘werken’ en ‘blijven gaan’ zijn mooie termen die passen bij de middenmoot, degradatievoetbal of de KKD. Niet bij Ajax. Opgeleid in Amsterdam, terug gekocht voor 17 miljoen. Dan verwacht je gewoon meer dan dat, veel meer. Naast dat je van een spits van Ajax gewoon mag verwachten dat die de ruimte binnen de palen kan vinden.

14 november 2023 om 07:29

Zou de wedstrijd tegen Almere maar nog eens terug kijken dan. Bleef bij elk schot op doel op zijn poten staan, elk schot was daadwerkelijk op doel ipv ernaast of erover, nu nog beter gaan plaatsen ipv luk raak schieten. Dat gaat wat langer duren want dat lijkt vooral met rust in zijn hoofd te maken te hebben. Net zo als hij de counter van Ajax verprutst waar uiteindelijk de tegen goal uit komt, is hij op het moment dat hij zelf schiet ook onrustig. Diezelfde onrust ontbreekt als hij in de 16 balletjes terug legt. Dus het zit er wel in. Misschien ook iets meer met Miksutadze optrekken, die juist dat aspect wel lijkt te hebben, maar de mist/moet leren.

14 november 2023 om 07:56

Als je de rust op die leeftijd na de Ajax-opleiding niet hebt, dan ga je die ook niet meer krijgen vrees ik. Dat heb je of dat heb je niet. Iedere situatie is anders en hij zal altijd op instinct en snelheid moeten handelen. Als je de rust nu niet hebt, ga je dat niet meer krijgen.

14 november 2023 om 14:33

We moeten daarin ook niet voorbijgaan aan de omstandigheden bij Ajax. Dat is voor iedere spits lastig. Brobbey moet inderdaad het 1 en ander verbeteren, maar ik heb ook wel het idee dat hij onnodig veel kritiek krijgt. Hij kan het echt wel.

Ach zo was berghuis ook voor hij in een keer naar de "rivaal" Ajax ging, je zag dat hij er geen zin meer in had. Hij wilde iets nieuws, bekers winnen. Nu zal hij aangezien dat hij zonder vuur speelt, allang iets geregeld heeft dus samen met Bergwijn vertrekken in de volgende transfer periode, zodat van het Schip kan bouwen aan een nieuw team.
Zelfs als Feyenoorder, vind ik het sneu Ajax zo laag te zien

Over Brobbey gesproken, zou deze jongen al een media-training hebben gehad ? Hoe hij altijd voor de microfoon staat is gewoon een lachertje. Totaal ongeïnteresseerd en hij spreekt alsof hij zijn laatste cent verloren heeft. Misschien dat sommige mensen het "authentiek" vinden, maar dit kan echt niet.

Hoor wie het zegt! Als er nou iemand met de pet ernaar heeft gegooid in z’n carrière is het Vd Meyde wel.
Zijn opmerking is niet geheel onterecht natuurlijk, maar het is niet aan hem om die te maken. Hij blijft maar zeuren omdat z’n vriendje Steijn is weggestuurd.

14 november 2023 om 09:07

Je kunt dus ook zeggen dat hij weet waar hij over praat. Behalve dan dat hij (bij Ajax) meegemaakt heeft dat hij één van de betere spelers was.
Ik vind Berghuis nog steeds een goede speler, echter wel één met een verkeerde mentaliteit. Als het niet loopt zoals hij wil dan is hij eerder een last dan een toegevoegde waarde voor het elftal.

Het valt mij wel op dat het zo weinig over Bergwijn gaat. Bij een Berghuis zie je bijvoorbeeld nog de frustratie dat het niet loopt (dat is niet goed, maar je ziet nog wel dat het hem bezig houdt) maar bij Bergwijn lijkt het alsof het hem allemaal niet interesseert zolang hij zijn miljoenen maar krijgt.

14 november 2023 om 09:18

@Janssen ik heb sterk het gevoel dat sinds Tottenham het gehele voetbal hem niks meer interesseert. Zit geen passie, strijd, plezier of frustratie bij hem. Niks.

14 november 2023 om 09:08

Giannini hij is nu "analist" dus lijkt me zeker wel aan hem om die opmerking te maken. Zeker als hij terecht is. Is natuurlijk gekkigheid dat iemand geen mening mag geven (terwijl dat letterlijk zijn werk is) omdat hij heel vroeger ook iets deed. Lijkt me daardoor juist een ervaringsdeskundige.

14 november 2023 om 09:35

Hij is analist….. Hij krijgt gewoon betaald om gijp te imiteren. Want het enige wat scoort op sbs is dat programma dus maken we er maar een soort van kopie van om nog wat kijkers te trekken. Inhoudt zich er niet in bij die 2

14 november 2023 om 10:06

Socce... ik zette analist tussen aanhalingstekens omdat ik het wat ver vond gaan. Maar zijn werk is in ieder geval over voetbal praten. Dan mag hij natuurlijk zijn mening geven, zelfs als hij zich vroeger schuldig maakte aan hetzelfde gedrag. Iets waar hij trouwens ook heel eerlijk voor uitkomt.

14 november 2023 om 14:35

@soccerfan_1 - In dit soort reacties wel dan?

14 november 2023 om 14:34

Waarom zou hij die link niet mogen maken? Hij is zelf de eerste die toegeeft dat hij er met de pet naar heeft gegooid en bovendien zit hij er niet meer als voetballer, maar als analist. Soort zoekt soort, dus je zou ook kunnen stellen dat Van Der Meijde ze eruit kan pikken. Iedereen ziet dat er iets niet lekker zit bij Berghuis. Daar hoef je niet eens ervaringsdeskundige voor te zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren