Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

V/d Gijp mag onderwerp niet aansnijden: ‘Prima joh, het interesseert me niks'

Laatste update:

René van der Gijp kreeg vorige week vrijdag in het programma Vandaag Inside geen kans het eerste doelpunt van Rangers tegen PSV in de play-offs van de Champions League te bespreken. Door de aanwezigheid van voormalig politicus Alexander Pechtold was er geen ruimte om het onderwerp ‘voetbal’ aan te snijden. In de podcast KieftJansenEgmondGijp legt Van der Gijp uit wat hij wilde zeggen.

Rangers profiteerde in de slotfase van de eerste helft tegen PSV van slordig balverlies van Ibrahim Sangaré, die in de problemen werd gebracht door doelman Walter Benítez. Abdallah Sima krulde de bal vervolgens prachtig in de rechterbovenhoek. Van der Gijp kreeg vrijdag niet de kans om het moment te bespreken bij Vandaag Inside. "Ik sta er heel anders in. Daar kom je in ons programma niet meer mee weg. Ik heb aangegeven dat ik het er even over wilde hebben, maar we gaan het over Alexander Pechtold hebben, nou, prima. Het interesseert me niks. Prima joh."

"Maar ik vind het geen fout van Sangaré”, geeft Van der Gijp in de podcast aan. “Wat hij met die bal ging doen, was het enige wat hij kon doen. Doordraaien om zich proberen vrij te spelen. Dat lukte hem niet. Ik denk dat Busquets zich in één keer vrijspeelt. Dat duurt een halve seconde. Frenkie de Jong ook. Maar hij kan dat niet, dus hij neemt hem aan. Op dat moment weet hij nog niet wat hij gaat doen. Dat bedenkt hij pas na de aanname. Dan ben je gewoon te laat. Dus het enige wat hij kon doen, dat deed hij. Dat ging mis.”

Van der Gijp begrijpt echter niet waarom Sangaré in de belangstelling staat van verschillende Europese topclubs. “Als wij namens Paris Saint-Germain op de tribune zouden zitten met interesse in Sangaré, zouden we na twee aannames zeggen: dat gaan we niet doen. Verratti is op die positie tien klassen beter dan Sangaré. Maar op de één of andere rare manier zijn clubs er toch in geïnteresseerd.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een bericht in de categorie ‘ René van der Gijp bestelde koffie maar kreeg een kopje thee’ en gaf vervolgens aan dat hij dat ook lekker vindt

29 augustus 2023 om 07:56

Lekker belangrijk. Sangare verlies de bal toch ? Maar belangrijk is gewoon dat Psv moet winnen van de Rangers.

29 augustus 2023 om 09:20

Ik heb als Ajax fan vrede met beide uitkomsten. Als PSV zich plaatst verdienen ze 5 punten voor de Coëfficiëntenlijst en gaan ze een zwaar seizoen tegemoet wat de kans op puntverlies in de eredivisie doet toenemen. Als ze zich niet plaatsen verdient PSV weinig geld en zijn ze zwaar teleurgesteld. Dat is als Ajax fan ook altijd prachtig. Win win dus!

29 augustus 2023 om 08:05

En toen kreeg ik thee, maar dat interesseert me geen hol. Nee man. Gewoon thee, laat gaan joh.

29 augustus 2023 om 09:06

Ahjoh, thee, gewoon water met een smaakje, laat gaaaaan joh.

29 augustus 2023 om 08:27

Eerder: ' René van der Gijp bestelde koffie, kreeg ook koffie en klaagde vervolgens achteraf dat hij eigenlijk thee had gewild'.

De heren wilden toch zo graag een meer maatschappelijke talkshow maken? Lijkt er op dat Gijp tot het besef is gekomen dat het hem allemaal een beetje boven de pet gaat als het niet over voetbal gaat

29 augustus 2023 om 09:16

Dat wilde Johan vooral. Gijp ging er in mee omdat hij dat zo graag wilde. Zelf praat hij liever over voetbal natuurlijk.

29 augustus 2023 om 09:44

Gijp zit daar nu al weer een tijdje he, hij kent het nieuwe format nu zo langzamerhand wel. Ik vind het juist mooi dat hij na zo'n sportweekend wel over alle sporten wat te vertellen heeft. Daarnaast zat Driessen er gisteren, wat er automatisch voor zorgt dat ze toch meer over voetbal gaan praten. Als je Gijp gaat inwisselen voor iemand die wel meer kijk heeft op maatschappelijke zaken, dan is de formule die de heren hadden ook weg denk ik.

Je weet gewoon dat als vd gijp zegt dat het hem niks interesseert, dat hij er waarschijnlijk nachten van heeft wakker gelegen.

Vd Gijp gaat hier even voorbij aan het feit dat Sangaré geen 6 is en meer box to box. Als er dan ook nog een Ramalho achterstaat dan krijg je dit soort fouten, want dan is er disbalans.

29 augustus 2023 om 08:07

Want als 6 moet je eerste aanname niet goed zijn? Of je spelintelligentie? 😅

Vind het oprecht jammer dat Gijp niet meer over voetbal kan praten, uiteraard niet voor de expertise, maar de manier van vertellen en eigen ervaring vond ik altijd vermakelijk om naar te luisteren. Je ziet hem ook helemaal stilvallen en voor m uit zitten kijken als Wilfred een politiek gerelateerde vraag op tafel gooit. Erg treurig om te zien. Jammer dat we de combinatie Gijp - Bosman maandag na de speelronde nooit meer gaan zien. Nu krijgen we Derksen met populistisch gelul over het vluchtelingenbeid zonder enige vorm van voorkennis🥲

29 augustus 2023 om 08:31

Dan had hij Vandaag Inside aan zich voorbij moeten laten gaan en bij Offside moeten aanschuiven. Het was bij voorbaat al het format van het nieuwe VI dat het niet meer over voetbal zou gaan. Van der Gijp is erachter gekomen dat hij over andere onderwerpen zeldzaam weinig in te brengen heeft. De maandelijkse post van ome John compenseert dat echter ruimschoots.

29 augustus 2023 om 08:50

Eens, maar ik vind persoonlijk Offside echt een aanfluiting ten opzichte van oude VI. Andy van de Meijde is een 15-jarig kind in een veertigjarig lichaam en Sneijder vindt de show alleen interessant als het over Sneijder gaat. Ik ben geen fan van Vandaag Inside, omdat ik de mening van Derksen en Gijp over maatschappelijke problemen te ongenuanceerd en niet interessant genoeg vind, maar ze konden wel een vermakelijke voetbalshow maken waar ik elke maandag en vrijdag voor klaar zat.

29 augustus 2023 om 08:41

Ze hebben dat format omgegooid omdat het tot meer controverse = meer aandacht leidt. Niet omdat Derksen of Gijp echt verstand hebben van structurele maatschappelijke problemen ofzo. Derksen die denkt dat ie het heel goed begrijpt (want hij is oud) en Gijp interesseert het gewoon geen reet. Genee heeft misschien wel een iets meer gelaagde en genuanceerde opvatting op persoonlijk vlak, maar hij heeft geen ziel en heeft er daarom geen problemen mee om Derksen op te zwepen.

Dat er dan een Alexander Pechthold te gast komt, toe nou. Nodig dan Youri Baas uit.

Ik kijk al een tijdje niet meer naar de steeds slapper wordende aftreksels van VI. Het was leuk toen Gijp, Derksen, Boskamp en Genee lekker over voetbal konden ouwehoeren met zo nu en dan een schuine grap of een leuke anekdote. De heren moeten zich vooral niet bezig gaan houden met politieke en etische vraagstukken, ze zijn daarvoor totaal niet geschikt. Vooral Derksen is inmiddels wel alle geloofwaardigheid kwijt.

29 augustus 2023 om 09:08

Lekkere kantinepraat was dat ja. En dan af en toe een ander onderwerp er tussendoor. En dan Hansie met een rake analyse, de enige rake analyse, die dan pats bij het oud vuil werd gegooid. Mooi man haha

Hij heeft hier gelijk denk ik. Het was echt een bizar moelijke bal van Benitez. Dat Sangare niet wist wat hij met de bal wou doen geloof ik niet. Elke top amateur en prof krijgt dit aangeleerd om zo te denken. De uitvoer stokt wel eens. Ik vermoed dat Sangare niet had verwacht dat hij zó onder druk stond. Ook een kwestie van coachen. En goed Benitez had die bal niet moeten inspelen en moeten inschatten dat die situatie te moeilijk en gevaarlijk werd.

schoenmaker blijf bij je leest. van Sangare moet je voetballend geen wonderen verwachten en Gijp moet je geen commentaar vragen als het niet over voetbal gaat.

Van der Gijp had beter zijn mond open kunnen doen in de afleveringen met die Rutte. Toen zat hij er als een mak schaap bij, terwijl hij anders zijn snater niet stil kan houden. Viel mij toen vies tegen van hem

29 augustus 2023 om 09:34

Valt wel mee toch? Van wat ik gezien hebt van Vandaag Inside is Gijp doorgaans stil het moment dat het over "serieuze" onderwerpen gaat. Lijkt me eerder zelfkennis vanuit zijn kant dat hij weet dat hij (en eigenlijk niemand aan tafel) verbaal iets heeft in te brengen tegen Rutte.

29 augustus 2023 om 11:27

Ze kunnen anders ook wel hun zegje doen.Dan moet je die man toch niet uitnodigen. Die weet dus ook wel waar naar toe te gaan om zieltjes te winnen. Veel kijkers en geen tegenspraak. Hoop dat ze er van geleerd hebben

Hoop niet dat VZ nu van elke quote in die podcast een artikel gaat maken. René is op z'n best in die podcast, waar hij met vrienden lekker kan relativeren en over voetbal kan praten. Je merkt ook dat hij daar de ruimte krijgt om te vertellen wat hij wil, en dat hij daarom veel rustiger z'n verhaal doet. Bij VI weet hij dat hij voor de grappen moet zorgen en gaat hij overcompenseren door heel hard te lachen. Heb hem in die podcast nog nooit zo overdreven hard horen lachen. Denk dat René er op die manier veel meer plezier in heeft dan op tv. Lekker man, flesje wijn er bij, hapje eten, laat gaan.

Vandaag Inside is een waardeloos programma geworden! Het voetbal staat niet meer op 1, Geneé die op alle gebieden een vieze rat is (vreemdgaan, de boel onnodig opjutten, politieke meningen opleggen en/of doordrijven etc , etc... Derksen met zijn uitgesproken meningen die steeds vaker de plank misslaan en ja, een Gijp die geforceerd antwoorden moet geven waarvan hij geen of weinig kaas heeft gegeven. Als dat programma zich voor 90% bij het voetbal houdt, wordt het programma als ook de meningen van de tafelheren weer serieus genomen. Mijn keuze in deze? Oprotten met Rat Geneé, geen politiek gelul meer aan tafel en het programma laten leiden door Helène!

Ik ging er eigenlijk vanuit dat de komkommertijd nu wel voorbij zou zijn.

Ze nemen je niet serieus Rene!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren