Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Zweden noemt verrassende naam als droomtrainer van ADO

Laatste update:

John van Zweden, of de behangkoning, zoals zijn bijnaam luidt, is sinds jaar en dag fervent ADO Den Haag-supporter en komt graag bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Na barre tijden in de Hofstad lonkt dit jaar promotie naar de Eredivisie. Voetbalzone zocht Van Zweden op.

ADO staat momenteel tweede in de Keuken Kampioen Divisie en ligt daarmee op koers voor directe promotie naar de Eredivisie. De Hagenezen kunnen rekenen op een, voor Keuken Kampioen Divisie begrippen, ijzersterke selectie.

Het vertoonde spel en de resultaten zorgen voor vertrouwen bij de supporters van ADO, zo ook bij Van Zweden. “Ik word dit seizoen positief verrast door ADO en ik ben zo ongelooflijk trots op de club. Na zoveel shit en ellende van de afgelopen jaren”, vertelt de Behangkoning.

Frisse wind


Sinds dit seizoen zwaait Darije Kalezic de scepter in de Hofstad. Ook heeft de club met Natascha van Grinsven-Admiraal een bevlogen directrice rondlopen. De voormalig topamateur kwam over van Telstar, waar ze de functie van commercieel directrice bekleedde.

Van Zweden had bij de aanstelling van zowel Kalezic als Van Grinsven-Admiraal de nodige twijfels, maar kan inmiddels niet anders concluderen dan dat de twee zijn verwachtingen hebben overtroffen. “Ik zeg het eerlijk, toen ze (van Grinsven-Admiraal, red.) werd aangesteld had ik er absoluut geen hoge pet van op in het begin."

"Niet omdat ze een vrouw is, maar ze kwam van Telstar. En hetzelfde geldt voor Kalezic. Ik had liever een Haagse trainer aan het roer gehad, maar wat hebben die twee mij verrast”, vertelt Van Zweden met een glimlach.

ADO is dit seizoen een baken van rust, terwijl het in voorgaande seizoenen eerder een vulkaan op het punt van ontploffing imiteerde. Een groot verdienste van Van Grinsven-Admiraal, zo oordeelt Van Zweden. “Er is nergens ruzie bij ADO, alles loopt op rolletjes en Natascha is echt een lot uit de loterij gebleken.”

Ook Joris Mathijsen krijgt de credits. De oud-international is tegenwoordig technisch directeur van de Residentieclub en stelde ondanks het geringe budget een selectie van formaat aan. “Dat Mathijsen technisch directeur is bij ADO vind ik al uniek. Een man met zijn statuur die deze club uit de brand helpt. Als je ziet wat voor selectie er nu staat is dat gewoon onbegrijpelijk."

Dirk Kuijt


Van Zweden geniet van iedere minuut dit seizoen. Hoe anders was dat vorig seizoen. Nadat de club Dirk Kuijt aanstelde als nieuwe hoofdtrainer bivakkeerde ADO zelfs even in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie. Na een paar maanden moest Kuijt het veld ruimen.

Van Zweden: “Toen Dirk Kuijt bij ADO kwam was dat niet mijn eerste keuze. Ik had liever een Haagse trainer aan het roer gezien. Maurice Steijn of Danny Buijs bijvoorbeeld, maar ze kwamen met Kuijt.”

“Kuijt was als voetballer natuurlijk een echte strijder. Een beperkte voetballer die op inzet en mentaliteit de top van het voetbal heeft behaald. Ik gaf hem het voordeel van de twijfel.” Dat voordeel van de twijfel betaalde Kuijt nooit terug.

"Hij is compleet door de mand gezakt bij ADO. Het was zijn eerste klus als hoofdtrainer en ik denk dat hij het heeft onderschat. Er zat totaal geen emotie bij die jongen. Als een stokstaartje met de armen over elkaar stond hij in zijn vak. De resultaten waren slecht, het spel was niet om aan te zien en hij zette spelers op vreemde posities neer."

Als het aan Van Zweden ligt, komt Edwin Grünholz ooit voor de groep te staan in Den Haag. "Dat zou ik echt geweldig vinden. Dick Advocaat als mentor... Maar voor we scheve gezichten krijgen, ik ben heel blij met Kalezic en ik hoop dat we aan het eind van het jaar met hem een mooi feestje kunnen vieren. Dat zou meer dan verdiend zijn."

Grünholz is een geboren en getogen Hagenees die bekendheid verwierf als zaal- en veldvoetballer. Als trainer was hij onder meer werkzaam bij de amateurs van Haaglandia, Westlandia en Quick Boys. In het seizoen 2021/22 was hij al eens assistent bij ADO.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geringe budget lijkt me relatief. Als je jongens als Veerman en Van Mieghem aan hebt kunnen trekken moet je wel wat te besteden hebben.

14 februari 2024 om 11:09

Tot nu toe komen er bijna altijd huurlingen of transfervrije jongens naar ADO. Dat zegt wel veel over de middelen die door de eigenaar beschikbaar zijn gesteld om transfers te doen. Vlak is de eerste dit seizoen die voor een aanzienlijke transfersom (circa half miljoen) is gekomen. Dat is bijvoorbeeld niet te vergelijken met een Utrecht die bijvoorbeeld een speler van 4 of 5 miljoen aantrekken. Met de buitenlandse eigenaren hoop ik dat we ook een paar toppers uit Scandinavië of iets dergelijks kunnen aantrekken als we promoveren. Denk aan jongens die normaal voor 2 a 3 miljoen naar AZ of Utrecht gingen. Dan staat er tenminste wat kapitaal op het veld en kun je eindelijk eens echt financiële stappen gaan zetten als dat soort jongen daarna weer voor 8 a 10 miljoen vertrekken, het AZ-model dus een beetje kopiëren.. Matthijssen.. lees je mee?? : )

14 februari 2024 om 11:25

dan denk ik dat je je toch iets beter in moet gaan lezen als je een Utrecht gaat noemen,
Utrecht heeft ooit een speler (gerndt) voor 4,8 miljoen gekocht, dat is al meer dan 10 jaar geleden, en voor van wolfswinkel (de 2e duurste inkomende speler ooit) is 2.8 milj betaald dat is ook alweer 13 jaar geleden, de meest recente dure aankopen waren in seizoen 21/22 douvikas voor 1.2 milj (gedeelde 5e plek qua duurste aankoop) en afgelopen seizoen sagnan en bozdogan ieder 1 miljoen. een gedeelde negende plek qua duurste aankopen
En ik denk dat dat bij de meeste eredivisie ploegen hetzelfde zal zijn, met af en toe ergens een uitschieter, maar nooit heel veel meer

14 februari 2024 om 12:30

Voor KKD begrippen is 5ton voor een speler betalen niet gering. Daarbij zijn o.a. van Mieghem en Veerman 2 spelers die qua salaris echt wel tot de top van de KKD gerekend moesten worden. Ik neem niet aan dat ze bij Ado veel minder verdienen dan dat ze eerder deden.

14 februari 2024 om 13:16

Door jouw opsomming bevestig je inderdaad mijn punt. ADO geeft zowat nooit transferbedragen uit.. ook niet van 1 miljoen en ook niet 2.8 en ook niet van 4.8. Hopelijk kan de AZ-visie wat meer ontstaan in Den Haag.. toptalenten uit de regio Haaglanden (en die is enorm groot) tijdig vastleggen en bovenal perspectief bieden! Toptalenten uit de eigen jeugd + slimme aankopen van 1 a 2 miljoen en dan is het bedrag niet eens belangrijk maar vooral dat het buitencategorie is die normaal niet haalbaar is voor ADO maar die een perfecte investering is om een paar jaar later voor een veelvoud te kunnen verkopen!

14 februari 2024 om 19:36

Maar alles wat ze gehaald hebben speelt natuurlijk op Amateur basis voor ADO. Prima dat ze het goed doen, goed voor hun dat ze promoveren. Maar roepen er is geen geld en kijk eens hoe knap de selectie is samengesteld, dan moet je blij zijn dat je ze kon huren of contract aan kon bieden, maar ze verdienen voor KKD gigantisch. Denk dat ze er onderin de ED jaloers op zijn.

15 februari 2024 om 00:15

Goed toch als ze onderin de Eredivisie jaloers zijn.. wij zijn dat weer op AZ en AZ is dat weer op Ajax en die is dat weer op City enz enz. Ik ben natuurlijk niet objectief maar deze club hoort gewoon middenmoot Eredivisie te spelen. Hopelijk keren we komend seizoen weer terug waar we horen! Met 3e stad van het land, een stadion van 15.000 toeschouwers, een begroting vaak van rond de 15 miljoen, een gigantisch achterland aan talent in de regio Haaglanden + inmiddels in handen van een rijke buitenlandse eigenaar (Bolt) zijn alle ingrediënten natuurlijk aanwezig om hier iets moois van te bakken.. Hopelijk lukt het de beleidsmakers met Matthijssen voorop om dat de komende jaren te verwezenlijken 🔰🔰

15 februari 2024 om 13:28

Een stabiele middenmoter zou fanatisch zijn, maar eerst maar is zorgen dat we morgen met punt(en) weer naar Den Haag gaan. Ben bang dat we het ontzettend lastig gaan krijgen terwijl morgen wel ontzettend belangrijk is.

Edwin Grunholz...... Veel technischer voetballers heb ik niet gezien in mijn leven. Perfecte zaalvoetballer, maar op het veld heeft ie het niet waar kunnen maken.

14 februari 2024 om 12:57

Jermaine vanenburg toen ook, wow!
Maar niet te handelen. Zonde.

14 februari 2024 om 22:59

Darl Douglas was in het begin ook zo n supertechnische speler,maar die heeft zich dusdanig aangepast aan het keurslijf dat daar op een gegeven moment alle franje vanaf was,maar hij toch een prima carrière op het veld heeft gehad.

Ik denk dat Steijn helemaal geen gekke optie is voor ADO. Steijn is een prima trainer voor de middenmoot van de Eredivisie, lijkt mij de doelstelling van ADO voor volgend seizoen. Zowel club als trainer zouden dan uit een dal kunnen klimmen.

14 februari 2024 om 11:36

Laat ze nou eerst eens promoveren, iedereen doet alsof promotie al veilig is gesteld terwijl ze twee punten los staan van de play-off plekken met nog 10+ wedstrijden te gaan.

Denk je aan ADO, denk je aan John van Zweden? Bij ADO denk ik eerder aan Aadje Mansveld, Lexie Schoenmaker, de broertjes Grünholz, maar Van Zweden? De voormalige behangkoning bemoeide zich jarenlang met Swansea en heeft inmiddels een paar jaartjes een meninkje. Maar hij is absoluut niet de eerste die ik met ADO associeer.

Met Dirk Kuijt hadden ze een droomtrainer. Iemand met zo'n grote naam in de voetballerij gaan ze niet snel meer krijgen.
Dirk heeft in diverse landen op het allerhoogste niveau gespeeld. Zijn kennis en kunde zouden voor veel (top)clubs van toegevoegde waarde zijn.
Helaas heeft mijn eigen club ook weer achter het net gevist na het ontslag van Mourinho.

14 februari 2024 om 12:14

Dus jij wou Kuijt bij Roma zien? Je bent sarcastisch hierover toch? Toch?😳

14 februari 2024 om 12:33

Ah ik zie dat Dirk Kuijt zelf ook actief is op Voetbalzone, leuk! Hi Dirk!!

14 februari 2024 om 19:27

Kijk @voetbalzone, hier hebben we het dus over gehad. Ik krijg een ban omdat ik teveel en te sarcastisch op Brobbey berichten reageerde, maar deze gebruiker mag altijd en non stop sarcastisch reageren op berichten over Kuyt. Geen enkel bericht uitgezonderd. Wees consequent dan. Of heeft het dan toch te maken met clubvoorkeur, waar 90% van de gebruikers die niet voor ajax zijn jullie al van verdenkt. (Oja, dat is ook sarcastisch)

15 februari 2024 om 11:27

Kuijt heeft niet genoeg naar Napoli en City gekeken om van Roma wél een leuk spelende ploeg te maken.

Grunholz is een leuke trainer als je heel opportunistisch wil spelen.
Zijn clubs scoren vaak maar de verdediging is zo lekker als een mandje. Dat zag je bij quick boys en Westlandia. Nu moet hij Kozakken Boys zien te redden. Maar ik denk niet dat ADO beter wordt van hem als hoofdtrainer

Ik blijf me verbazen hoe men Kuijt probeert weg te zetten als een ''degelijke'' voetballer. De beste man heeft meer als 100 goals voor Feyenoord gemaakt, onbetwist basisspeler bij Liverpool. meer als 100 interlands gespeeld en dan nog proberen weg te zetten als een lulletje rozenwater bij wijze van spreken.

Kijk alleen al naar zijn basistechniek en vergelijk dat met de meeste voetballers en dan zul je je verbazen hoe goed Kuijt zijn basitechniek was. Daarnast zal een speler als Gakpo bij langa na niet bereiken bij Liverpool wat een Kuijt daar heeft bereikt, gepresteerd en betekent heeft.

14 februari 2024 om 14:31

Ik ben blij dat jij het tenminste ook ziet.
Mede dankzij hem hebben wij een WK finale gehaald. Hij was jarenlang de bindende factor in het Nederlands Elftal

15 februari 2024 om 12:29

Kuyt was geen oogstrelende speler, maar zijn techniek, handelingssnelheid, scorend vermogen waren weldegelijk van een ontzettend hoog niveau. Daarnaast ook gewoon goed in de combinatie en enorm arbeidsethos. Mensen verkijken zich wellicht hierop door z'n ietwat houterige motoriek.

Even voor de ADO volgers?!

Aan het begin van het seizoen waren er niet eens genoeg spelers en ik dacht dat de financiën onzeker waren en vandaar ook dat er geen goede selectie stond.

Hoe is dit ineens toch gelukt? Geldschieter of gewoon heel veel risico?

15 februari 2024 om 09:16

Sinds ongeveer 2 jaar is ADO overgenomen door miljardair David Blitzer via zijn bedrijf Bolt.

15 februari 2024 om 15:16

Okido gabbers.
Maar was er aan het begin van het seizoen nog geen budget oid?
Want waarom waren er dan niet genoeg selectie spelers?!

15 februari 2024 om 12:12

Ze hebben vier spelers geleend en een bak transfervrije spelers opgepikt.

Bij mijn weten liep ADO vorig seizoen tegen een verlies van plm 6 miljoen aan en lijkt dat ook voor het lopende seizoen het geval te zijn. Kennelijk is dat niet erg als de club promoveert, maar als dat niet gaat lukken dan hebben we de zoveelste crisis in de stad.

16 februari 2024 om 02:10

Zelfs als we niet promoveren hebben we een miljardair als eigenaar die eventuele tekorten aanvult. Exact zoals Van Seumeren al tientallen miljoenen in Utrecht heeft gestoken. Maar laten we van het positieve uitgaan en dus promotie : )

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren