Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van ’t Schip toont berouw aan Ajax-speler: ‘Voor hem is het een hard gelag’

Laatste update:

John van ’t Schip heeft tekst en uitleg gegeven bij het feit dat middenvelder Kian Fitz-Jim sinds zijn vervroegde terugkeer van Excelsior nog geen minuut heeft gespeeld in het eerste elftal van Ajax. De trainer vindt het vervelend dat hij de twintigjarige Amsterdammer minder vaak gebruikt dan hij had verwacht, maar wijst op een veranderde situatie in de Johan Cruijff ArenA.

Fitz-Jim speelde tijdens de eerste seizoenshelft op huurbasis voor Excelsior. Na twaalf wedstrijden namens de Kralingers besloot Ajax de jeugdinternational afgelopen winter terug te halen, daar hij nodig zou zijn in de Amsterdamse hoofdmacht. Sinds de terugkeer van Fitz-Jim speelde Ajax liefst twaalf wedstrijden, maar in geen van allen kwam de controleur in actie.

Tijdens de persconferentie van woensdag kwam de situatie van Fitz-Jim bij Ajax ter sprake. “Voor hem is het best even een hard gelag nu”, aldus een goudeerlijke Van ’t Schip. “Maar wij moesten op dat moment een inschatting maken.”

Vervolgens kwam Van ’t Schip met een onderbouwing. “Op dat moment hadden we eigenlijk geen één ‘6’ en we moesten twee weken daarna de competitie in. Dan ga je kijken wat er mogelijk is en er was niet veel mogelijk. Maar inmiddels is dat veranderd.” Op het moment dat Fitz-Jim terugkeerde kampten Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen en Silvano Vos met blessures. Routinier Jordan Henderson was destijds nog niet overgenomen van Al-Ettifaq.

Wel gaat Van ’t Schip voorbij aan de aanwezigheid van Benjamin Tahirovic, die tijdens de eerste seizoenshelft regelmatig als controleur speelde. Inmiddels heeft de oefenmeester behoorlijk wat te kiezen op de positie van Fitz-Jim, die overigens wel met Ajax is afgereisd naar Birmingham voor het uitduel met Aston Villa.

Ook Vos maakt deel uit van de wedstrijdselectie van Ajax, maar volgens Van ’t Schip heeft dat vooral te maken met de afwezigheid van rechtsback Tristan Gooijer, die tijdens de heenwedstrijd in Amsterdam (1-1) een rode kaart te zien kreeg. “Er is een mogelijkheid dat we kijken of hij op een andere manier een rol kan hebben. We moeten kijken als er wat gebeurt op bepaalde posities, wie we dan achter de hand hebben.”

Momenteel komt Vos niet in aanmerking voor een plek op het middenveld. “Op ‘6’ hebben we er inmiddels vier die daar een beetje kunnen spelen, met Silvano vijf. We weten nu in ieder geval dat als het zou moeten, we nu de mogelijkheden hebben. Dat was in de winterstop niet het geval.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsja Fitz-Jim komt toch ook gewoon niet ene beetje, maar heel erg veel te kort voor Ajax. Leuk om te gebruiken tegen een linker rij club, maar ook daar zou hij het in dit Ajax moeilijk zat tegen hebben. Een goede techniek, maar te weinig spelinzicht en natuurlijk een totaal gebrek aan fysiek. Ik vind dit nu een typische speler die de ruimte moet krijgen in een vrije rol bij een club als GA Eagles. Dan kan hij echt wel leuke dingen laten zien.

14 maart 2024 om 09:27

Hij kwam bij Excelsior niet aan de bak, maar je ziet wel een rol bij Go Ahead? Een club die dit seizoen gelijkwaardig is aan Ajax? Daarbuiten is dit totaal mismanagement. Je haalt een speler terug van huur en laat hem niet spelen. Als ze zo op de extreme korte termijn blijven kijken, dan zien we Ajax voorlopig niet terug.

14 maart 2024 om 09:32

" Daarbuiten is dit totaal mismanagement. Je haalt een speler terug van huur en laat hem niet spelen. Als ze zo op de extreme korte termijn blijven kijken, dan zien we Ajax voorlopig niet terug." Wat heeft dit nu weer met mismanagement te maken? Je haalt een speler terug die toch niet speelt. Dan kun je hem toch beter bij je eigen club hebben, kijken of hij zich ontwikkelt. Hoe jij dan de conclusie trekt dat hierdoor Ajax voorlopig niet terug komt is mij echt een raadsel. Leg me die gedachtegang eens uit. Ik zou het namelijk erger vinden dat als een speler die niet speelt bij excelsior opeen wel vaste speler wordt in Ajax 1. Dat zou pas treurig zijn.

Wat betreft GA Eagles, ik vind dat die veel vrijer spelen dan Excelsior en mits hij daar een vrije rol krijgt kan hij leuke dingen laten zien. Die rol kreeg hij bij excelsior niet.

14 maart 2024 om 09:43

Is je vraag echt wat dit met mismanagement te maken heeft? Als je naar van het schip geluisterd had, dan had je wellicht gehoord dat ze hem teruggehaald hebben, omdat ze op dat moment geen 6 hadden, wat toch redelijk impliceert, dat het plan was dat ze hem wel hadden willen gaan gebruiken. Als er dan spelers een aantal dagen later gewoon wedstrijdfit worden EN ook nog eens beter zijn, dan slaat het gewoon echt helemaal nergens op om die jongen terug te halen en op een positie in de selectie te zetten waarin de kans nog veel kleiner is om aan spelen toe te komen dan op de bank bij excelsior.
m.a.w. mismanagement.

14 maart 2024 om 10:23

Je haalt hem weg bij een club waar hij nooit speelt en nu maakt hij veel minuten maar dan in de KKD, bij een andere club dus. Ik zie niet in wat er zo dramatisch is dat je het hier over mismanagement hebt als zijn speelminuten enorm gestegen zijn. Of is het meetrainen bij Excelsior dusdanig hoog niveau dat we hier nu een afbreuk doen aan zijn ontwikkeling?

14 maart 2024 om 10:41

Hij kwam bij Excelsior wel aan de bak. Was daar geblesseerd binnen gekomen, maar speelde zich later in de basis. Kort daarna haalde Ajax hem dus terug omdat hem kansen zijn beloofd.

14 maart 2024 om 10:42



@grasnaaier, een paar dagen later? van den Boomen en Mannsverk hebben een maand na de winterstop pas hun eerste minuten gemaakt. In de eerste wedstrijd na de winterstop zat Brandes nota bene op de bank. Brandes een vlieggewicht die op zijn 19e een half seizoen in Jong Ajax heeft gespeeld. Het is dat de Taylor, Tahirovic en Hlynsson geen blessures of schorsingen hadden

14 maart 2024 om 10:43

Beter houden jullie een verhuurde speler wat beter in de gaten. Gemiddeld speelde hij 45 minuten per wedstrijd, waar hij zelfs basis leek te halen voor de winterstop. Daarom is het natuurlijk mismanagement, in de KKD ontwikkel je waarschijnlijk wat minder snel.

En het is natuurlijk mismanagement als je dan een speler weghaalt, omdat de andere zessen korte blessures hebben en je ook al een nieuwe 6 op het oog hebt.

14 maart 2024 om 10:55

Gemiddeld speelt hij nog geen 40 minuten bij Excelsior in de eredivisie. Nu speelt hij meer dan het dubbele aan minuten maar dan in de KKD. Volgens mij moet je lekker veel minuten maken met veel weerstand in plaats van sukkelen tussen de basis en de bank. Volle wedstrijden zijn een stuk waardevoller dan invalbeurtjes.

14 maart 2024 om 11:18

En hij speelde zich dus net in de basis daar. Stomme beslissing dus om hem terug te halen als je hem toch niet laat spelen op ED niveau. Kan je excuses voor verzinnen, maar heeft gewoon slecht uitgepakt vooralsnog.

14 maart 2024 om 10:39

Weinig spelinzicht? Ken je deze speler wel? En altijd dat gezeur op zijn fysiek. Won anders 8/13 duels tegen de Graafschap. Fysiek is ook behendigheid en snelheid, niet alleen kracht.

Dus precies waarom komt hij zoveel tekort? En waarom zou een Tahirovic wel kansen verdienen en hij niet?

14 maart 2024 om 10:53

"weinig spelinzicht? Ken je deze speler wel?"

Niet persoonlijk, maar dat zal ook niet je vraag zijn. Ik heb deze speler vaker zien spelen ja en dan mis ik spelinzicht. Zeker bij balverlies is het treurig hoe hij zich positioneert en looplijnen openlaat

"en altijd dat gezeur op zijn fysiek. Won anders 8/13 duels tegen de Graafschap. "

Nou goed dat hij er 8/13 tegen de Graafschap!! won. Dat gaat hem al niet lukken tegen de top van NL laat staan in Europa tegen een Aston Villa. Het is maar aan welk niveau je het wil ophangen. Wat dat betreft leg jij de lat niet echt hoog he, met je de Graafschap.

Fysiek is ook behendigheid en snelheid, niet alleen kracht.

Dat is fijn maar daar koop je niets voor als je weinig spelinzicht hebt en als je de bal niet hebt heb je ook weinig aan behendigheid. Net vanwege die aspecten zie ik hem wel excelleren in een GA Eagles in een vrije rol.

Dus precies waarom komt hij zoveel tekort?

Daar was ik toch vrij duidelijk in. Maar waarom vind jij dan dat hij wel voldoet voor het niveau wat Ajax nastreeft. Die ene pot tegen de Graafschap?

En waarom zou een Tahirovic wel kansen verdienen en hij niet?

Omdat Tahirovic dus wel fysiek en spelinzicht heeft.

14 maart 2024 om 11:12

Hoe kan ik voorbeelden van andere wedstrijden noemen dan de KKD als hij momenteel niet in de ED speelt? Ik zeg ook niet dat als je tegen de Graafschap goed bent dat je tegen Aston Villa goed bent. Mooie conclusie man. Ik vind alleen dat hij wel de kwaliteiten voor Ajax 1 heeft. Hij is structureel 1 van de beteren in Jong Ajax, vond hem prima spelen bij Excelsior en zijn vermogen om een man uit te spelen op het middenveld is broodnodig. Hoge handelingssnelheid, gaat combinaties aan en kan ook steekballen geven.

Heeft normaal ook veel onderscheppingen en zet goed druk, dus dat hij geen verdedigend inzicht zou hebben vind ik vreemd. Tahirovic heeft veel minder spelinzicht en alleen kracht, geen behendigheid en snelheid. Dus helemaal niet zo’n goed fysiek.

Ander voorbeeld van iemand die kickt op kracht. Een speler voor Mourinho voetbal.

Maar je kan toch wel een redelijke inschatting maken over de komst van Henderson en de blessure gevallen van de 3 bovengenoemde spelers. Zeker omdat ze allemaal binnen enkele dagen of weken weer wedstrijdfit waren.

Ook vind ik een Fitz Jim, die zelfs bij Excelsior niet in de basis stond, je team niet sterker maakt dan bijvoorbeeld een Salah Edinne, Rensch of Hato een paar potjes op 6 te zetten.

14 maart 2024 om 09:30

Ja exact. Ik vraag me daarom ook af of Schip nu eerlijk is.

14 maart 2024 om 09:51

Mannsverk en Kaplan hebben iedereen verrast. De eerste dat hij toch best goed is en de tweede dat hij zo snel zo goed weer was.
Henderson was er nog niet.
Tahirovic en Taylor speelden slecht. Vd boomen geblesseerd en hlynnson is een amc.

Dan is een fitz-jim in een Frenkie/Anita rol helemaal geen slecht idee om als back up te hebben.

Dat nu henderson er is, mannsverk een goede aankoop blijkt en kaplan de verdedigende zorgen wegneemt viel vooraf niet te voorspellen.

Verder; Excelsior of jong Ajax maakt ook niet veel uit. Waarschijnlijk leert hij meer bij jong.

14 maart 2024 om 09:55

In een Frenkie/anita rol... Noemt 2 spelers die echt compleet verschillend zijn, zowel in manier van spelen als niveau.

14 maart 2024 om 10:24

@fcporto, ''maar je kan toch wel een redelijke inschatting maken over de komst van Henderson en de blessure gevallen van de 3 bovengenoemde spelers. ''

nee dat kan Ajax niet. Mannsverk zou in de eerste instantie 6 weken eruit liggen. Ik weet niet hoeveel tegenslagen hij heeft gehad, maar dat heeft dus gewoon 4 maanden geduurd. van de Boomen en Vos duurde ook veel langer. Van de Boomen was in november al geblesseerd, toen zat hij weer een wedstrijd op de bank. Daarna werd er gezegd dat hij tot de winterstop eruit zou liggen. Vervolgens heeft hij pas na een maand na de winterstop zijn eerste minuten gemaakt

14 maart 2024 om 10:43

Hij stond toen hij werd teruggehaald gewoon al een aantal weken in de basis. Zou dat nu ook nog staan, want zijn vervanger Goudmijn staat ook in de basis en ze hebben verder niks op de bank. Ook in Jong Ajax vaak weer de beste. Salah-Eddine zit nu bij Twente.

14 maart 2024 om 12:15

Een redelijke inschatting, dat is dus exact wat ze gedaan hebben zoals Van 't Schip vertelt. Helaas pakt die voor FJ niet zo goed uit.

Wel bijzonder dat wij hier allemaal die inschatting allang gemaakt hadden een de professionals dat blijkbaar niet kunnen....

Beetje vreemde onderbouwing. Fitz Jim was wedstrijdfit en beschikbaar op het moment dat al deze spelers dat nog niet waren en toch kreeg hij geen kans. En niemand kan mij wijsmaken dat de komst van Henderson bij van het schip niet bekend was. En ook die speelde de eerste drie wedstrijden na zijn komst nog niet. Totaal overbodig om die jongen tussentijds terug te halen. Heeft zijn ontwikkeling absoluut geen goed gedaan. Begon net een beetje zijn draai te vinden bij Excelsior.

Het is voor Fitz Jim idd een slechte zet geweest. Ipv minuten maken in de ED speelt hij nu weer in de KKD. Daar schiet hij niet veel mee op.

Maar omdat je geen echte 6 had haal je hem terug. Sinds wanneer is Fitz Jim meer een echte 6 dan Tahirovic? Van het Schip maakt het zichzelf met zijn uitspraken niet echt heel veel makkelijker.

Toch snap ik wel dat hij destijds is teruggehaald. Op dat moment waren er met Tahirovic en Taylor maar twee middenvelders beschikbaar voor een controlerende rol. Als een van hen dan ook nog uit was gevallen, hadden we helemaal geen middenveld meer

Veel interessanter is: wat ga je in de zomer met Fitz-Jim doen?
Ik vind dit dus wel een interessante speler die vooral gebaat is bij meters maken.
Technisch handig, snel, goede pass. Ik zou hem verhuren maar dan ook een jaar daar laten spelen.

14 maart 2024 om 15:29

Weg doen. Is gewoon niet goed genoeg. Als hij in deze selectie geen basisplaats weet te verdienen. Dan krijgt hij die nooit meer.

14 maart 2024 om 15:34

Die gasten zijn wel echt jong he?!
Het lijkt wel alsof we tieners moeten beoordelen als vaste waarden.

14 maart 2024 om 17:08



@dnsdkr, Fitz is de oudste bij Jong Ajax en wordt over 3 maanden 21. Als hij net 18 was geworden, dan had ik ook gezegd, ff een verhuur ertegen aan en dan zien we wel verder. Zo'n beetje alles wat in het veld staat bij Ajax 1 is rond de 20 en beoordelen we ook. Fitz heeft al vele trainers meegemaakt, waarbij hij oud genoeg was om eventueel speelminuten te maken en hij speelde alleen toen die halve selectie doodziek was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren