Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van 't Schip krijgt er spoedig optie bij en moet knopen doorhakken bij Ajax

Laatste update:

Goed nieuws voor Ajax. Branco van den Boomen sluit 'een dezer dagen' weer aan bij de groepstraining van de Amsterdammers. Dat meldt Tim van Duijn namens Voetbal International. Het einde van zijn blessure is daarmee in zicht, zo benadrukt het voetbalblad.

"Ook zijn eerste wedstrijdminuten komen dichterbij", schrijft Van Duijn. "Ajax en Van den Boomen hopen dat hij zeer snel weer deel zal uitmaken van de wedstrijdselectie."

Het is de bedoeling dat Van den Boomen op de groepstraining zo spoedig mogelijk weer met alle oefenvormen mee gaat doen. De middenvelder zelf hoopt snel weer op het veld te kunnen staan.

Het is goed nieuws voor trainer John van 't Schip, die met ook de naderende rentree van Sivert Mannsverk en Silvano Vos straks weer zal beschikken over een geheel fit middenveld.

Begin november werd Van den Boomen geopereerd aan zijn knie. Waar de van Toulouse overgekomen middenvelder onder Maurice Steijn allesbehalve een vaste waarde bleek, lijkt hij onder Van 't Schip een basisspeler.

Kort na de aanstelling van de interim-trainer raakte Van den Boomen echter geblesseerd. In de wedstrijden onder zijn hoede maakte Van den Boomen een goede indruk in het Ajax-shirt.

En dus is het plots dringen geblazen op het middenveld van de Amsterdammers. Met Van den Boomen, Benjamin Tahirovic, Kristian Hlynsson, Jordan Henderson, Kenneth Taylor, Kian Fitz-Jim, Mannsverk en Vos kent de recordkampioen een meer dan ruime bezetting in die linie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had Fitz Jim dit niet aan zien komen?

6 februari 2024 om 18:40



dit wel, maar niet dat Henderson nog zou komen.
Hoe dan ook, het middenveld begint eindelijk zwaarte met wat diepgang en techniek te krijgen met Henderson/boomen/hlynson

Daarachter zitten dan Tahirovic en Taylor, en daarachter Fitz-Jim en Vos en Mannsverk

Oftewel: komende zomer mogen zeker wel 3 middenvelders vertrekken.
Ik hoop dat Tahirovic met winst wordt verkocht, samen met Taylor en bv Vos.
Dan mag er behoorlijk wat geã¯nvesteerd gaan worden in de flanken. Zowel de wingbacks als de buitenspelers zijn aan vernieuwing toe (berghuis mag van mij blijven, Bergwijn mag doei).

6 februari 2024 om 18:54

Zou Fitz-Jim, Taylor en eventueel Tahirovic of Mannsverk van de hand doen (als je op 1 van hun 2 winst kan maken, en van dat geld zelf in een nieuwe 10 investeert). Dan heb je met Henderson/Boomen/Tahirovic (/of Mannsverk)/Vos de 2 defensieve middenveld posities aardig bezet. En moet er nog iemand komen als concurrent voor Hlynsson. Denk dat het geld voor de vleugels en backs vooral van de verkopen van Bergwijn (met iets verlies ben ik bang), Forbs (tegen aankoopprijs) en eventueel Akpom (als je die met winst kan verkopen) moeten komen. Verder ook gaan snijden in Sosa, Avila (als die te verkopen is, want nog geblesseerd volgens mij?), Wijndal, Rulli, Gaaei, Sutalo (als die voor zn aankoopprijs verkocht kan worden) en eventueel ook Rensch. Er valt nog wel aardig wat te bouwen haha

6 februari 2024 om 19:05

3 middenvelders laten vertrekken, om vervolgens bij 1 of 2 blessures weer een paniekaankoop te moeten doen? Een brede selectie is gewoon belangrijk en van de genoemde spelers zijn Vos/Fitz/Mannsverk gewoon jeugd en vooral voor de toekomst. Wellicht 1 of 2 verkopen en een echte versterking terughalen.

6 februari 2024 om 19:10

Vos moet je natuurlijk nog niet verkopen, geef die jongen net zoveel kansen als Taylor heeft gehad en je gaat straks goed aan hem verdienen. Taylor zal niemand willen hebben , hang maar een bordje om z’n nek met gratis afhalen. Dan trapt misschien een NEC of Heerenveen er nog in.

6 februari 2024 om 19:16

Marton. Ik zit vooral te kijken naar wat er nog allemaal gebouwd moet worden naast t middenveld en dan zie ik wat meer prioriteiten op de back-posities (2 nieuwe linksbacks, concurrent voor Gooijer), een goede rcv, goede nummer 10 erbij, 2 goede linksbuitens en een goede concurrent voor Berghuis erbij. Dan denk ik dat het middenveld aardig bezet is ja als je bovenstaand plaatje zou doen, als je ziet wat er naast allemaal nog moet gebeuren. Tahirovic zou ik overigens volledig laten afhangen van of je 'm met winst zou verkopen (evenals Mannsverk). Dus zou kunnen dat je dan nog 1 optie erbij houdt en dus Tahirovic, Mannsverk en Vos als back-ups hebt voor die 2 posities.

6 februari 2024 om 19:35

Niels fleuren. Ook Taylor ga je voor luttele miljoenen aan een buitenlandse club kunnen verkopen hoor. Reken er ook maar op dat die tussen minimaal de 10 a 15 vertrekt.

6 februari 2024 om 19:43

Mannsverk zou ik niet te snel afschrijven eerlijk gezegd. Het is de enige aankoop waarvan ik positief verrast was dat Ajax hem heeft weten te strikken, gezien de lovende verhalen qua talent. Zijn debuut was mss niet geweldig, maar het zou me niet verbazen als hij (mits fit en wedstrijdritme heeft) de plek naast Henderson gaat opeisen.

6 februari 2024 om 20:47

Ik snap het vertrouwen in Mannsverk niet goed, ik geloof niet dat er mensen de competitie waar hij vandaan komt volgen. Zijn debuut was dramatisch. Natuurlijk hij is jong maar z’n debuut was zo dramatisch dat ik het gelijk het vertrouwen verloren ben , daarnaast kwam hij op advies van boef Mislintat. We weten allemaal hoe het met de rest van zijn gekochte spelers gaat.

6 februari 2024 om 21:18

@Nielsfleuren

Met Ramaj die basisspeler is, met Sosa die basis speler lijkt te worden. Met Sutalo die wekelijks speelt, met Boomen die onder van het Schip basis speler zal zijn.

Mannsverk heeft letterlijk nog geen kans gehad

6 februari 2024 om 21:51

Ja Bergkamp, Ramaj keept leuk, Sosa die bij gebrek aan beter de linksback positie af en toe mag invullen, het seizoen is al 20 wedstrijdje onder weg en een vaste basisplaats heeft hij allerminst. Sutalo loopt wekelijks te stuntelen. Boomen leuke trap, komt verder gewoon tekort voor Ajax, tenminste voor het niveau dat Ajax zou moeten nastreven. Dus wat is het punt van je lijstje namen ? Iedereen doet alsof Mannsverk de nieuwe Frenkie is. Nou ik zie dat niet. Ik heb er dus ook niet zoveel vertrouwen in. Z’n debuut was zo matig , ik zie ten alle tijden liever Vos en misschien zelfs Fitz-Jim.

6 februari 2024 om 21:56

Als je zo veel verkoopt is volgend jaar hetzelfde. Nog geen team, dus ze spelen slecht, geen zelfvertrouwen etc.

Nu even bouwen. Dus de basis die wel werkt laten staan.
Sutalo is nog niet geweldig, maar is echt gewoon een goede speler voor de eredivisie. Hem en sosa erbij houden. Eventueel Sosa als 2e en er mag nog een top vc erbij. Belangrijkste nu zijn
Vr (is nu echt het slechtste vh elftal)
Vc (er krap in de bezetting)
Aml/amr (we hebben een topper nodig die langs zijn man kan dribbelen. Kan scoren etc. Zoals een Neres. Misschien kan Forbs dat worden. Die speelde blijkbaar in de jeugd supergoed.

6 februari 2024 om 23:18

Mannsverk heeft echt wel potentie. Meer potentie dan Tahirovic. In 20 minuten in Jong Ajax liet hij al glimpen van wat klasse zien.

6 februari 2024 om 23:42

Ik heb ook beelden gezien van Mannsverk bij zijn vorige club en het staat voor mij vast dat hij meer talent heeft dan Tahirovic. Die 2 rushes op eigen helft gisteren vond ik klasse verraden. Dit deed hij structureel ook bij Molde.

Momenteel vind ik Mannsverk gewoon verder dan Vos, die meer talent heeft maar echt nog veel moet leren. In principe heeft hij heel veel om te slagen. Nergens zeg ik dat Mannsverk zich even in de basis speelt en een waanzinnig talent is.

6 februari 2024 om 18:46

Vast wel, maar voor Fitz Jim is het toch ook alsnog beter om zijn minuten bij jong Ajax in de Kkd te maken dan bij Excelsior op de bank te zitten?

6 februari 2024 om 19:08

Hij begon bij excelsior op de bank maar is gaandeweg meer minuten gaan maken en was richting het einde van de eerste seizoenshelft, mits fit, wel basis speler.

Hij is ook alleen terug gehaald omdat Ajax op een gegeven moment nog maar 3 fitte middenvelders over had, niet omdat het beter zou zijn voor hem.

6 februari 2024 om 18:49

Achteraf totaal overbodig. Gaat nu ineens wel weer druk worden als Mansvkerk en Van den Boomen terug zijn.

6 februari 2024 om 18:50

Belachelijk dat ze die terug gehaald hebben was lekker ervaring aan het op doen bij excelsior en zit nu alleen maar de bank warm te houden

6 februari 2024 om 18:57

Eeeehmm.. hij was bij Excelsior anders precies dezelfde ervaring aan het op doen als nu bij het 1e bij Ajax? Toekijkend vanaf de bank . Met als verschil dat hij nu bij jong Ajax iig op Kkd niveau zijn wedstrijden nog mee pakt.

6 februari 2024 om 19:08

Hij had zich begin november in het basiselftal gespeeld na een onwennig begin. Even eruit met blessure maar het uitzicht op speeltijd was juist steeds positiever bij excelsior

6 februari 2024 om 21:19

@Inkemontana

Bij Excelsior was hij ondertussen basisspeler, maar meer dan dat word hij ook niet. Fitz-Jim is niet goed genoeg voor Ajax en dat word hij ook gewoon niet.

6 februari 2024 om 23:21

We gaan het zien D-Bergkamp. Ik denk persoonlijk dat je er naast gaat zitten. Zijn piek ligt hoger dan Excelsior, ga je aan de uitspraak houden.

Ok mooi... kunnen we het restant van het seizoen mee vooruit hopelijk.
Wel jammer voor Fitz Jim...die wilde voor zijn kans gaan, zal moeilijk worden

6 februari 2024 om 20:26

Verhuren aan Trabzonspor.

Kan hij lekker samen met Henderson op middenveld spelen. Zijn we eindelijk af van die VERSCHRIKKELIJKE Taylor. Niet dat Branco geweldig is maar met zijn traptechniek voegt hij tenminste nog wat toe.

6 februari 2024 om 18:52

Die is net zo slecht

6 februari 2024 om 20:40

Nee hoor, Branco is een stuk beter. Die gaat gelukkig de plek van Taylor innemen, die 0,0 toevoegt.

6 februari 2024 om 19:10

Ik denk dat Taylor gewoon blijft staan en dat vd Boomen op de bank komt.

Zoals Ajax wil spelen heb je op 8 een lopende speler nodig, dat is hij niet. En hij is te langzaam om als 6 te spelen in dit Ajax.

6 februari 2024 om 19:20

Denk je niet dat vd Boomen - Henderson een te traag duo gaat worden?

6 februari 2024 om 19:24

@tvl11 Dat gaat het daarom ook niet worden. Dat is een middenveld zonder diepgang. vd Boomen heeft en niet de snelheid en het loopvermogen niet voor de 8 positie.
Henderson is ook geen lopende 8 (al wees iemand er mij laatst op dat hij 15 jaar gelden hij Southhampton wel zo speelde).

6 februari 2024 om 19:31

Henderson was ook een 8 bij liverpool

6 februari 2024 om 19:38

Maar zeker niet in de rol zoals ze die bij Ajax hebben, een speler van wie je verwacht dat hij bij sluit en in de 16 van de tegenstander op duikt.

Dat heeft hij bij Liverpool vast wel eens gespeeld en gedaan maar dat was zijn rol daar ook niet.

6 februari 2024 om 19:40

Met vd Boomen of Henderson (en misschien Mansverk) heb je die controlerende middenvelder positie wel goed ingevuld. Hlynsson vind ik ook voldoen. Eigenlijk heeft Ajax nog behoefte een een dynamische middenvelder zoals Q Timber en Saibari dat zijn. Tahirovic vind ik eigenlijk nergens in uitblinken, Taylor ook. Misschien dat Fitz Jim die rol kan passen.

Hij moet natuurlijk gaan spelen ipv Taylor. Dat ziet iedereen wel denk ik..

6 februari 2024 om 19:21

Ik zie het niet gebeuren eigenlijk

Vd Boomen is zo langzaam, heeft een mooie trap, maar met zijn snelheid heeft hij niets in Ajax te zoeken. Taylor krijgt wel eens kritiek dat hij niet mee loopt, vd Boomen is langzamer dan Blind, die kan niet eens mee lopen al zou hij het willen.

Van 't Schip stelde vd Boomen toen hij net kwam ook niet op in plaats van Taylor maar in plaats van Tahirovic en Vos en Tahirovic was inmiddels in de pikorde ingehaald door Vos, alleen door alle blessures is hij vervolgens toch gaan spelen tot het moment dat Henderson kwam.

Ik ben bang voor de grote groep Taylor haters dat die gewoon blijft staan. Zeker niet omdat hij zo goed is, maar omdat hij van de spelers die op 8 kunnen spelen de minst slechte is.

Dan wordt er over PSV gezegd dat ze gehandicapt waren tegen Ajax door de afwezigheid van Til, Lang en Veerman, maar er wordt niets gezegd dat wij al 4 maanden gehandicapt zijn door de afwezigheid van Vd Boomen, Mansverk en Vos.

6 februari 2024 om 18:43

Die 3 jongens hebben geen van allen zo'n indruk gemaakt als Veerman. Die is in z'n eentje belangrijker geweest dan die drie van Ajax bij elkaar. Dus het is logisch dat de nadruk veel meer op de blessures van PSV lag.

6 februari 2024 om 18:55

Blessure van die 3 spelers tegelijk zorgde er wel voor dat Ajax geen enkele defensief ingestelde middenvelder had, daarom werden we ook tegen elke willekeurige tegenstander compleet overlopen. Natuurlijk is Joey Veerman een betere speler, maar neemt niet weg dat het (toch al vrij zwak bezette) middenveld van Ajax maandenlang zwaar gehavend is geweest. Dat werkt niet bepaald mee in zo'n dramatisch seizoen.

6 februari 2024 om 19:05

Zelden zo'n slechte vergelijking gezien. Mannsverk heeft net 'n wedstrijd gespeeld en werd volledig afgekraakt toen, Vos heeft nog geen enkele keer aangetoond het niveau aan te kunnen en vd Boomen is een oké speler. Totaal niet te vergelijken natuurlijk.En daarbij vergeet je Tillman nog

6 februari 2024 om 20:14

Meer door de AANwezigheid van Taylor op je middenveld

Hoop niet dat hij Hlynsson slachtoffert en Taylor op 10 zet. Hlynsson is echt heel belangrijk met z’n loopacties en sinds hij vast in de basis staat, speelt Berghuis ook weer een stuk beter.

Hopelijk dat Van den Boomen gewoon op de plek komt van Taylor. Hlynsson gewoon lekker staan als nummer 10. Met Van den Boomen en Henderson krijg je wel veel meer controle aan de bal. Zonder bal was Taylor toch al waardeloos dus die mis je sowieso niet verdedigend. Daarnaast is de passing van Van den Boomen subliem net zoals zijn standaardsituaties.

Gedroomde middenveld

Henderson/ van de Boomen of vos
Hylinson 10 of Taylor

Denk wel dat een middenveld met Henderson en van de boomen te traag wordt. Daarom vos veel speelminuten geven. Taylor moet op schietles dan zie ik hem wel op 10 komen. Voor de rest maar kijken hoe tahirovic en mannsvkerk zich ontwikkelen.

6 februari 2024 om 19:28

Bij Taylor is het afronden een dingetje geworden.
Dat kon hij vroeger, in de jeugd/jong prima maar ook afgelopen seizoen waren 8 goals geen onaardig aantal voor een speler die op 6/8 speelde.

6 februari 2024 om 23:27

Waarom willen mensen Vos zien? Ontstijgt het niveau van JA nog niet eens en heeft nog niet bepaald indruk gemaakt in 1. Heeft wel talent, maar moet zich nog flink ontwikkelen. Zowel Mannsverk als Fitz-Jim zie ik liever.

Gaat nog interessant worden wie er vertrekken in de zomer, Mannsverk en Vos zou ik sowieso behouden. Fitz Jim gaat het niet redden helaas, Taylor en Tahirovic is wel van bekend wat de gebreken zijn. En tja Branco beetje de publiekslieveling in een slechte periode maar ik ben er niet van gecharmeerd.

Henderson gewoon op t bankie lijkt me?

Er hoeft helemaal geen knoop te worden doorgehakt. Van den Boomen is geen basisspeler. Anders krijg je een geblokt middenveld zonder enig voetenwerk, creativiteit en handigheid. We blijven wel Ajax.

6 februari 2024 om 20:10

Vd Boomen is de speler met de beste traptechniek van de selectie en enorm veel creativiteit in zijn spel (heel goed spelinzicht en ziet de ruimtes ook altijd vallen op het veld). Hij is misschien wat traag soms maar dat was Schone ook. Zie hem best die rol vervullen bij Ajax maar dan naast Henderson die meer het verdedigende oplossende en degelijke werk doet. Een beetje als Schone en Frenkie samen.

6 februari 2024 om 20:22

Waarom zou Van den Boomen niet op de plek van Taylor kunnen. Denk dat hij er meer in schiet en bepalender is.

Hé hé, we hebben eindelijk meer dan 3 middenvelders en straks iets te kiezen. Voor het eerst dit seizoen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren