Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van 't Schip geeft update: kunnen Brobbey en Berghuis spelen in de Kuip?

Laatste update:

Het is nog geen uitgemaakte zaak of Brian Brobbey mee kan doen in de Klassieker komende week. Dat vertelt Ajax-trainer John van 't Schip na het duel met PEC Zwolle (1-3 winst). Van 't Schip zegt te hopen dat Brobbey kan aantreden in de Kuip, maar is minder optimistisch over Steven Berghuis.

Van 't Schip moest zondag improviseren om tot zijn basiself te komen. Naast Brobbey en Berghuis ontbraken onder meer Jordan Henderson, Ahmetcan Kaplan en Josip Sutalo, waardoor Chuba Akpom in de basis startte en Sivert Mannsverk als centrumverdediger acteerde.

Tegen PEC kwam het nog goed, maar zondag tegen Feyenoord zal Van 't Schip met grover geschut willen komen. De kans bestaat dat Brobbey het treffen gaat halen.

"Dat is nog niet afgeschreven", sprak Van 't Schip desgevraagd op de persconferentie zondag. Daar herhaalde hij tevens dat Henderson de ontmoeting sowieso niet gaat halen. Dat geldt ook voor het treffen met Go Ahead Eagles, dat donderdag op het programma staat. De midweekse wedstrijd komt ook voor Brobbey te vroeg.

Over Berghuis tast Van 't Schip nog aardig in het duister. De linkspoot kampt al een tijdje met rug- en knieklachten en trainde sinds het uitduel met FK Bodø/Glimt pas één keer mee. "Dat was voor de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard", aldus Van 't Schip. "Toen is hij door zijn rug gegaan. Er is nog niets over te zeggen."

Akpom

Het leek zondag even of ook Akpom zich bij de ziekenschare zou voegen. De Engelsman, die tweemaal trefzeker was, oogde enigszins aangeslagen toen hij van het veld stapte.

Van 't Schip nuanceerde dat al door het 'gewoon kramp' te betitelen. "Zoals het er nu naar uitziet is het niks", aldus Van 't Schip.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Berghuis is de laatste klassiekers niet echt in goede doen. Alsof hij toch nog wat last heeft van zijn overstap.

31 maart 2024 om 17:28

De bedreigingen aan zijn adres door Feyenoord supporters, die in de aanloop naar de klassieker ook nu weer wel geuit zullen worden, gaat een mens ook niet in zijn koude kleren zitten lijkt mij. Zou me niets verbazen als hij daar last van heeft.

31 maart 2024 om 17:48

Haha ik denk inderdaad dat hij deze liever overslaat.

Berghuis kennende komt het hem niet slecht uit als hij een moeilijke wedstrijd aan zich voorbij kan laten gaan.

31 maart 2024 om 17:35

Had je hem niet gezien tegen Tagliafico?

1 april 2024 om 15:29

Je slaat de spijker op z’n kop. In z’n Feyenoord tijd als expres geschorst worden voor de klassieker. En in de meeste toppers was het super goed (hattrick tegen PSV) of super dramatisch.

Als ik Berghuis was zou ik nog lekker een weekje in de ziektewet blijven. Wie heeft er nou zin om 90 minuten uitgescholden of erger te worden in de Kuip. En Brobbey zou ik ook nog sparen voor de wedstrijden die daarna gaan komen die belangrijk zijn voor het behouden van de 5e plaats.

31 maart 2024 om 17:54

Ik hoop vooral dat Feyenoord deze keer de veiligheid van de Ajax spelers wel kan garanderen. Je moet er toch niet aan denken dat er weer een aanval vanaf de tribune plaatsvindt. Ik neem aan dat ze weer een deel van de onderste ring leeglaten?

31 maart 2024 om 17:59

Je bedoelt net zoals die veiligheid bij de 0-4 in de Arena laatst? Waar iedereen al weken zag aankomen dat die wedstrijd niet uitgespeeld zou worden en Ajax geen enkele maatregel heeft genomen om dat te voorkomen. Ondanks de risico's voor de spelers van Feyenoord.

31 maart 2024 om 18:03

Ik heb geen speler van Feyenoord geblesseerd gezien. Maar veelzeggend dat jij weer gaat wijzen. Ik hoop gewoon dat deze klassieker veilig voor de Ajax spelers kan verlopen. Overigens nam ik toen ook afstand van die “supporters”.

31 maart 2024 om 18:14

De spelers van Feyenoord moesten na die gestaakte wedstrijd lange tijd in de kleedkamer wachten omdat jij en je vrindjes jullie hondsdolheid botvierden op jullie eigen stadion - en op de mensen die daar werken.

Overigens kan ik me in de Kuip ook geen incident herinneren waarbij een supporter op het veld een speler van de tegenstander aanviel. Ook dat is aan de superieure Amsterdammers voorbehouden.

Over het aanstekerincident kunnen we kort zijn. Niet goed te praten en een absolute schandvlek in Feyenoords rijke clubhistorie. Feyenoord was trouwens niet de eerste club die dit overkwam. Enkele jaren eerder waren de Amsterdammers ons weer voor door Steven Berghuis - destijds speler van Feyenoord - te met hetzelfde voorwerp te bekogelen.

31 maart 2024 om 18:15

Aanval van de tribune, man wat overdrijf je.... Lul totaal niet goed wat er toen gebeurd is.

Maar als er 1 of andere gek denkt ik pleur een aansteker naar een Ajax speler, is het een aanval van de tribune. Zitten daar nog duizenden mensen die er totaal anders over denken.

31 maart 2024 om 20:44

"Enkele jaren eerder waren de Amsterdammers ons weer voor door Steven Berghuis - destijds speler van Feyenoord - te met hetzelfde voorwerp te bekogelen."

Als je dan toch terug wil gaan in de tijd doe het dan ook goed. Ken je klassiekers.....😶

Wim Jansen die als speler van Ajax bij zijn terugkeer in de Kuip (1980) een sneeuwbal (lees; ijsbal) uit een Feyenoord vak vol in z'n bakkus krijgt. Na een kwartier wazig te hebben gezien kon hij niet verder en moest worden gewisseld....

31 maart 2024 om 23:04

Misschien hoopt Ajax wel dat de veiligheid niet op orde is, kunnen ze toch nog van al die rommel afkomen!

1 april 2024 om 01:30

Er is toch niets lekkerder, dan worden uitgescholden, om vervolgens met een goal de gehele kuip stil te krijgen. Ja dit lijkt gezien de vorm van Ajax onmogelijk, maar de bal is nog steeds rond.

De klassieker is allemaal leuk en aardig, maar totaal niet het meest belangrijke duel voor Ajax. Go Ahead Eagles thuis op donderdag is voor de competitie veel belangrijker voor ons, de klassieker is een ingecalculeerde nederlaag waarin je de schade moet beperken.

Ik zou het ook graag anders zien, maar realistisch gezien is de midweekse speelronde veel crucialer. Zorgen dat je met marge op plekken 6 en 7 de klassieker in gaat zodat je de laatste 5 duels die plek kan veroveren.

Bij Berghuis kan ik me maar niet aan de indruk onttrekken dat hij gewoon geen zin heeft om dit seizoen nog te spelen. Hij zal wel het een en ander hebben, maar je krijgt er amper hoogte van. Maar dat geldt bijna voor alles bij Ajax....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren