Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Rhijn de schlemiel na ‘kutgoal’: ‘Nu ben ik natuurlijk het haasje’

Laatste update:

AZ leed zaterdagavond in De Galgenwaard een 2-1 nederlaag tegen FC Utrecht. Ricardo van Rhijn was uiteindelijk de schlemiel in de Domstad, omdat hij enkele minuten voor tijd zijn eigen doelman passeerde en daarmee de eindstand bepaalde. “De bal werd nog wat getoucheerd, komt voorbij de eerste verdediger en vervolgens op mijn rechterbeen”, analyseert de verdediger in gesprek met FOX Sports.

“Ik sta verkeerd ingedraaid en daardoor raak ik de bal helemaal verkeerd. Uiteindelijk is het een kutgoal tegen en die kun je jezelf verwijten. Nu ben ik natuurlijk het haasje, maar ik vind wel dat we als team veel sterker waren dan FC Utrecht. Dan zie je dat je met één moment verliest”, zegt Van Rhijn. AZ kwam al na twee minuten op voorsprong door een doelpunt van Björn Johnsen, maar zag Utrecht die stand uiteindelijk omdraaien door een treffer van Urby Emanuelson en het eigen doelpunt van Van Rhijn.

Utrecht-trainer Dick Advocaat beaamt in gesprek met de NOS dat zijn ploeg een ‘gestolen’ overwinning boekte. “Het is heel lekker, het liefst heb ik dit elke week, zo'n heel gelukkige overwinning. Ze moeten keihard werken om een resultaat te boeken. Dan zit het een keer mee, zoals vanavond”, stelt de oefenmeester. “Ik zie op de training dingen die ons zeggen dat we de goede kant opgaan. Maar dat zie je nog niet terug op het veld.”

Bij collega John van den Brom was er de nodige teleurstelling. “Maar de manier waarop we hebben gespeeld is voor mij als trainer allesbepalend en dat stemt me optimistisch”, zegt de trainer van AZ. “Qua resultaat is er zeker kans op crisis, we hebben twee keer op rij verloren. Maar de ene nederlaag is de andere niet. We krijgen een belangrijke serie thuiswedstrijden. Als je wat we vandaag hebben laten zien als basis gebruikt, dan zal het zeker goed gaan vallen.”

Vond jij de overwinning van FC Utrecht terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zuur voor Van Rhijn. Die bal veranderde zo laat nog van richting, hij kon er niet veel aan doen. AZ had natuurlijk wel meer verdiend.

Kan trouwens echt genieten van de manier waarop Van Rhijn de media te woord staat. Geen gespeelde emoties, geen irritante clichés (in tegenstelling tot bijna alle andere voetballers); met hem kan de journalist nog een normaal gesprek voeren.

21 oktober 2018 om 09:25

2e keer in 2 wedstrijden. Is maar goed dat ie niet meer in belgie speeld. Anders waren alle alarmbellen gaan rinkelen.

21 oktober 2018 om 09:55

AZ had wel een puntje verdiend ja. En Van Rhijn kon er wel wat aan doen hoor. Kerk veranderde de bal nauwelijks van richting, van Rhijn stond gewoon helemaal verkeerd. Bij zo’n bal van de zijkant heb je alle tijd om open te gaan staan. Hij stond nu zo opgesteld dat ie hem alleen maar of over de achterlijn of in eigen doel kon werken.

Dat AZ hier niet ging winnen tekende zich in de 30e minuut al af. AZ domineert, scoort maar 1x, vervolgens komt Utrecht vrij simpel terug op 1-1. Simpelweg met meer inzet. Daarna is de 2e helft apathisch rondtikken geblazen en wachten op de 2-1 voor Utrecht. Als AZ dit 1x overkomt is het pech, gebeurt het 2x dan is het vervelend, maar het gebeurt zo vaak dat AZ wordt verslagen door enerzijds inzet en passie van de tegenstander en anderzijds door een gebrek aan ideeën en doortastendheid van AZ zelf. Het is geen toeval meer. Of het nu Ajax, Feyenoord, Zwolle of Utrecht betreft. Al die wedstrijden verlies je (punten) door dit slappe gedrag. Vorig seizoen werd er enkel lamlendig gespeeld tegen de traditionele topclubs, maar dit seizoen ook tegen de overige 15 clubs. Hopelijk komen Wuytens, Stengs en Boadu snel terug, want wat er nu staat is gewoon slappe hap.

21 oktober 2018 om 11:14

Reactie uit emotie hoop ik?

Begin van het seizoen werden de eerste 2 wedstrijden nog gewonnen met prachtig mooi voetbal en zelfs Feyenoord werd bijna verslagen op inzet.
Az zit nu gewoon moeilijk, Idrissi-Ouwejan loopt niet meer, Til is zwaar uit vorm, Boadu zwaar geblesseerd en de verdediging word wekelijks door elkaar gehaald waardoor het niet staat en gaat zoals het moet.
Az had zichzelf gisteren inderdaad "gewoon" moeten winnen en dan stond je weer goed voor de 3e en tevens dit seizoen hoogst haalbare plek.
Nu is het hopen dat je de komende 2 wedstrijden thuis tegen Heerenveen en De Graafschap winnend afsluit en weer iets van vertrouwen terug wint.

Echt verschrikkelijk zonde dat we (az) hier niet gewoon winnen.
Een overwinning was hard nodig na het pak slaag in Amsterdam, maar in tegenstelling tot dat krijgen we weer een zure domper te verwerken.
Denk dat John er trouwens goed aan doet om Guus er eens naast te zetten volgende keer.
Talentvolle jongen die totaal uit vorm is geraakt, waarschijnlijk door de druk van het aanvoerdersschap.

Met een middeveld uit vorm moet je Maher lekker op de bank laten. Samen met een spits van niks zal het niet beter worden. Invloed vd Brom is op. Wegwezen en Slot naar hoofdtrainer.

Vond het geen hele hoogstaande wedstrijd van beide teams. Tot aan de een meter van 25 van het goal van de tegenstander vond ik beide teams best leuk voetballen maar ze konden op een paar momenten na niet echt tot hele grote kansen komen. 1-1 was verdient geweest, FC Utrecht had alleen net iets meer geluk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren