Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Van Praag verwijst suggestie over nieuwe tijdelijke AD Ajax naar de prullenbak

Laatste update:

Louis van Gaal gaat in elk geval niet tijdelijk de honneurs als algemeen directeur van Ajax waarnemen, zo bevestigt Michael van Praag desgevraagd aan de NOS. Na de schorsing van Alex Kroes moeten de Amsterdammers die functie opnieuw vorm gaan geven.

Bestuurlijk leek Ajax langzaamaan in iets rustiger vaarwater terecht te komen. Met de komst van Kroes was na het Marc Overmars-schandaal eindelijk een nieuwe algemeen directeur gearriveerd.

Ook op het gebied van het aanstellen van een nieuwe technisch directeur werden vorderingen gemaakt. Zo kijkt Ajax nadrukkelijk rond bij het Red Bull-concern, waar Christopher Vivel (nog onder contract bij Chelsea) de beoogde opvolger van Sven Mislintat is.

Aan dat alles kwam dinsdagochtend plots een einde. Kroes werd geschorst door Ajax, nadat bleek dat hij op 26 juli 2023 17.500 aandelen kocht in het voetbalbedrijf. Van Praag verwacht dat zijn vertrek onomkeerbaar is.

En dus zijn er plots weer drie kernposities vacant, die Ajax zo spoedig mogelijk moet invullen: de hoofdtrainer, de technisch directeur en de algemeen directeur. “U moet niet denken dat wij maar stilzitten", reageert Van Praag.

"We zijn allang bezig met die functies invullen. En nu dus nog een nieuwe algemeen directeur erbij, dus we gaan deze week om de tafel met elkaar, profielen opstellen en aan de slag.”

Eén naam streept Van Praag in ieder geval door: Louis van Gaal gaat geen 'actievere functie' bekleden. "Louis heeft een hele actieve rol via de telefoon. Dat kan ook niet anders, want hij woont in Portugal en hij wil ook niet naar Nederland komen."

"Dus hij zal niet fysiek aanwezig zijn en hij zal ook geen tijdelijke CEO worden", zo werkt Van Praag dat idee uit de wereld. "Hij helpt ons op de achtergrond en is dagelijks in contact met Marijn Beuker (directeur voetbal, red.), dus dat komt goed.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die hele RvC mag er dan wat mij betreft ook weer uit. Hebben het nagelaten goed en gedegen onderzoek te doen naar die aandelen. Dan had dit hele debacle voorkomen kunnen worden. Sterker nog, dit hadden ze in de afgelopen 8 maanden ook uit kunnen zoeken. Het is te belachelijk voor woorden dat een journalist dit boven tafel moet krijgen terwijl er zogenaamd mensen met verstand in zo’n RvC zouden moeten zitten. Die hebben - wederom - aangetoond niet capabel genoeg te zijn. Dat was de vorige RvC en deze dus duidelijk ook.

2 april 2024 om 20:07

Lekker makkelijk praten. De RvC met Van Praag voorop vind ik nu juist daadkrachtig ingrijpen. Vorige week waren ze pas op de hoogte, vrijdag gesprek gehad en direct na het Paasweekend is Kroes onomkeerbaar op non-actief. Het is heel vervelend maar het was veel erger geweest wanneer Kroes Ajax net weer op de rit had gehad en dat het dan pas uitkwam.

2 april 2024 om 20:15

Nu daadkrachtig ingrijpen ja. Maar ook nalatig in het vooronderzoek bij gesprekken. Hij geeft aan dat elke CEO zijn aandelenpakket op tafel moet leggen. Lijkt me dat je dan ook gelijk daar iets nauwkeuriger naar kijkt.. niet nadat een journalist met wat vragen komt. Had die journalist dit niet gedaan dan wisten ze nog van niks nu..

2 april 2024 om 20:18

Daadkrachtig? Als het kalf verdronken is…. Zoals hierboven en hieronder al aangegeven, had de RvC dit een half jaar (!!!) geleden al kunnen weten.

2 april 2024 om 20:20

Ze waren volgens mij al de gehele tijd op de hoogte en niet pas sinds vorige week.

2 april 2024 om 20:24

Had de RvC bij de aanstelling van Kroes moeten doen, dat klopt. Maar toen was Van Praag nog geen lid van de RvC en daar refereert myvision naar,: de RvC met Van Praag voorop.

2 april 2024 om 20:26

In de eerste berichtgeving van juli staat dat men bekend was met het aandelenpakket. De RvC heeft nagelaten na te vragen wanneer die aankopen zijn geweest. Het is onzin dat ze het pas vorige week konden weten, dat is simpelweg niet waar. Wel zijn ze vorige week op de hoogte gesteld van hun eigen falen, dat klopt.

2 april 2024 om 20:26

Ze waren op de hoogte dat Kroes aandelen had, maar niet dat hij ze gekocht had op de dag dat hij hoorde dat hij ceo zou worden. Dat wist de RvC pas vorige week. Hadden ze dat eerder moeten weten? Eigenlijk wel ja, dus de RvC valt zeker wat te verwijten. Maar wat als de RvC het eerder had geweten? Ook dan hadden ze de aankoop niet kunnen terugdraaien, toch? Dan was misschien de hele soap nog korter geweest of Kroes helemaal niet aangesteld, maar het is niet zo dat ze opeens die aankoop hadden kunnen annuleren ofzo

2 april 2024 om 20:44

Als Kroes het netjes had gemeld wel ja. Je moet de boel niet omdraaien. Alex Kroes heeft een gigantische blunder gemaakt en de RvC had geen andere keuze dan hem te ontslaan.

2 april 2024 om 20:57

Denk je dat de RVC een week voor het tekenen van dat contract nog onderzoek moet doen naar dat aandelenpakket? Je gaat in gesprek met elkaar, komt tot een akkoord, screent de beste man en maakt een afspraak voor het tekenen van het contract. Die screening heeft natuurlijk al ruim van te voren plaatsgevonden en niet een paar dagen van tevoren wanneer alle onderhandelingen al afgerond zijn.

2 april 2024 om 21:27

Toen de rvc op de Ava meldde dat ze VOORNEMENS waren Kroes aan te stellen, wisten ze al dat hij 42000 aandelen had!

2 april 2024 om 21:31

Ik stel voor dat het interview met Van Praag even gaat checken: vorige week is pas bekend geworden dat Kroes 26 juli dat aandelenpakket heeft gekocht. En dat was een probleem, een strafbaar feit: handelen met voorkennis. En probleempje is dat Van Praag toen nog helemaal niet in de RvC zat.

2 april 2024 om 21:41

42000 aandelen is het probleem ook helemaal niet. De timing des te meer.

2 april 2024 om 23:40

Mee eens myvision. Waarom hier op dit forum hordes met mensen figuren als Steijn en nu ook Kroes de hand boven het hoofd willen houden en de schuld vooral meteen afschuiven op anderen is bizar.

2 april 2024 om 20:41

Alleen is dit volgens mij al niet meer de RVC die hem heeft aangesteld.
Pier Eringa nog een keer weg sturen kan niet.

2 april 2024 om 23:37

Van Praag geeft duidelijk aan dat zij niet op de hoogte waren van de aankoop van die laatste 17.000 aandelen op 26 juli. De RVC de schuld geven is natuurlijk een beetje omgekeerde wereld. Dit is Kroes zijn verantwoordelijkheid hier volledige transparantie in te geven dat heeft hij dus maar deels gedaan en heel toevallig dus niet over het meest kritische stukje waar hij nu voor onder kritiek ligt. Daarnaast gaat Kroes nu ook in de aanval en legt de zwarte piet bij de rvc neer dat zegt genoeg over het morele kompas van deze man.

Ergens denk ik: Miss is dit wel het moment om ajax aandelen aan te schaffen. Je zou zeggen dat alleen nog de weg naar boven mogelijk zou zijn?

2 april 2024 om 20:40

Zou kunnen. Top van de afgelopen 5 jaar was vlak voor Corona, rond de 22. Nu staan ze op 10. Alleen was die 22 relatief kort na enkele zeer goeie jaren, dus ik denk dat je wel een lange adem moet hebben voor serieus gewin.

3 april 2024 om 03:55

Kroes heeft in deze 19 dagen. 10K verdiend door ze aandelen. Gek genoeg zijn ze aan het stijgen

Was Ajax maar een B.V., dan had Kroes die aandelen niet (zo makkelijk) kunnen kopen. Ajax is een NV, waardoor aandelen vrij verhandelbaar zijn.

GTST is er niets bij. Echt heel jammer dit. Heb het idee dat we keer op keer opnieuw moeten beginnen na een kleine stap vooruit.

Kroes laten zitten aub. Dit is de enige persoon binnen de directie met (voetbal) know how. Van Praag en consorten teren op een CL winst van 30 jaar geleden (ontstaan door een goede generatie die met geluk in elkaar is gevallen) maar zijn inmiddels bejaard en weten niets van de huidige voetbalwereld. Alle Ajacieden dienen nu achter Kroes gaan staan. RVC faalt al sinds het vertrek van Overmars. Ook de nieuwe RVC doet hier leuk aan mee!

Dat van Kroes is niet goed te praten, ik zie het ook niet meer goedkomen. Hij mag nog van geluk spreken als hij niet strafrechtelijk vervolgd gaat worden.

Maar Ajax en RvC gaat hierin ook niet vrij uit. Op het moment dat Kroes de aandelen had aangeschaft zou er toch een belletje moeten gaan rinkelen? Hij heeft notabene openkaart gespeeld. Dus ja, dan hadden ze zijn aanstelling al gelijk ongedaan kunnen maken. In die 8 maanden die ze nu kwijt zijn had je al lang weer een nieuwe AD kunnen vinden.

Na alles wat er gebeurd is vandaag, de eerstvolgende wedstrijd maar aangrijpen om onvrede in de clubleiding te uiten en de wedstrijd te laten staken door rotzooi op het veld te blijven gooien? Tegen wie moet Ajax dit weekend? Weer dezelfde tegenstander als destijds? Gelukkig moeten ze nu uit en zijn er geen Ajax-supporters bij. Dan kunnen ze die achterlijke actie van destijds niet herhalen. Geluk bij een ongeluk dat er juist bij de wedstrijd van dit weekend geen uitsupporters aanwezig mogen zijn

Wat was nou de koersgevoelige info? Het aandeel Ajax deed helemaal niks nada niente op 2 augustus toen het persbericht over de aanstelling van Alex Kroes bekend werd gemaakt. Logisch want bijna niemand kende hem en nog minder mensen hadden een idee of hij wel of niet een goede algemeen directeur zou zijn. Dus de aanstelling van Kroes is bewezen helemaal geen koersgevoelige informatie te zijnen als het irrelevant is voor de aandelenkoers, is het ook geen koersgevoelige informatie. Stel ik heb het plan morgen bij Shell te tanken, terwijl ik normaal bij de Anac tank, is dat dan voorkennis? Ik weet als enige dat Shell extra omzet krijgt, maar is dat voorkennis?

2 april 2024 om 22:07

Sorry dat ik het zeg, maar dan heb je er dus 0,0 verstand van. Dat een koers in zo'n geval vrijwel onveranderd blijft, is totaal niet relevant. Het gaat er om dat hij een significante positie zou gaan bekleden binnen Ajax, daarmee invloed zou kunnen uitoefenen op het beleid, en op het moment dat vrij zeker is dat hij die positie gaat bekleden, koopt hij nog ff 17000 aandelen bij. Zogenaamd met het nobele idee om een goed signaal af te geven aan andere aandeelhouders. Jouw tanksessie bij Shell zal zo'n 0,000000000000001% van invloed zijn op het resultaat en beleid binnen Shell. Als jij daarentegen binnen afzienbare tijd de grote baas gaat worden bij Shell en je hebt plannen voor een grootse reorganisatie, is dat ff iets anders. En dan hoef je nog niets eens verstand van zaken te hebben. Je positie/functie is voldoende. En als een dag na jouw aanstelling de koers onveranderd blijkt, doet daar niks aan af. Hooguit een gekrenkt ego.

2 april 2024 om 22:39

Je hebt zelf geen enkel verstand ervan. Zijn aanstelling was niet koersgevoelig, als het koersgevoelig was dan was de koers wel een paar procenten hoger of lager geëindigd. En of het op de lange termijn een succes wordt kan hij zelf helemaal niet inschatten, de lange termijn is ook niet relevant. Het gaat erom of de info dat Alex Kroes algemeen directeur zou worden significante invloed zou hebben op de koers en of Alex Kroes dat zou kunnen weten.

2 april 2024 om 22:08

Dat een aandelenkoers achteraf niet noemenswaardig bewoog wil niet zeggen dat het geen koersgevoelige informatie betreft of kan betreffen. Een CEO aanstellen is wel wat anders dan een van de tig miljoen klanten die een keer ergens anders tankt, maar tot die conclusie was je zelf inmiddels ook al wel gekomen denk ik.

2 april 2024 om 22:48

Dat was een metafoor om aan te geven dat niet alles voorkennis is. Het gaat er om of je voorkennis kan leiden tot een koersstijging. Bij tanken bij Shell niet, maar ook aantreden bij Ajax als relatieve onbekende ook niet. Je moet overigens ook wel erg arrogant zijn als Alex Kroes zijnde om te denken dat je eigen aanstelling per definitie leidt tot een hogere beurswaarde. Dus ik zie de voorkennis gewoon niet. Hij wist nog niets over transfers, financiele situatie van Ajax dus kon helemaal niet beter weten dan jij of ik of zijn aandelen Ajax wel of niet een goede investering zouden worden

2 april 2024 om 23:00

Koersgevoelige informatie heeft niet altijd invloed op de koers... zijn aanstelling had van invloed kunnen zijn op de koers, maar het tegendeel is gebleken. Een grote transfer kan ook gevoelige informatie zijn, maar is dat achteraf lang niet altijd. Een totale reorganisatie, wijziging van beleid, ontslagen etc, kan dat ook zijn, ook op langere termijn (en is dat ook niet altijd). Feit is dat hij op een positie terecht zou komen vanwaar hij invloed zou kunnen uitoefenen op het beleid van Ajax. Als hij zou gokken op een koersstijging puur en alleen door bekendmaking van zijn eigen aanstaande dienstverband, zou hij wel heel vol van zichzelf zijn. En dat zou het nog dommer maken dan zn uitleg die hij er nu al bij gaf. Je zegt dat hij niks wist over transfers, maar juist hij zou de man gaan worden die daar invloed op heeft en ideeën over heeft, misschien zelfs concrete plannen juist waardoor hij is aangenomen.

Ze hebben Van Halst toch nog? Lijkt me een no brainer!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren