Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Persie: ‘We hebben elkaar gesproken in Istanbul, donderdag’

Laatste update:

Danny Blind kiest er aan het begin van zijn periode als bondscoach van Nederland voor om Arjen Robben als eerste aanvoerder aan te wijzen en daarachter Robin van Persie als vice-aanvoerder. Onder Guus Hiddink was Van Persie nog het eerste verlengstuk van de coach en onder Van Gaal waren Van Persie en Wesley Sneijder om beurten captain. Van Persie zegt de huidige verdeling prima te vinden.

/

In gesprek met FOX Sports geeft de 98-voudig international aan het niet als een probleem te zien dat hij de band heeft ‘ingeleverd’ bij Blind. “Ik heb altijd al gezegd dat we het met z’n allen doen. Toen ik nog geen aanvoerder was ook, en toen ik twee jaar geleden aanvoerder werd heb ik dat ook uitgesproken. Het is een teamsport, het is het goed recht van de nieuwe bondscoach om zijn aanvoerder te kiezen: dat vind ik vrij normaal.”

“Hij heeft voor deze volgorde gekozen. We hebben elkaar donderdag gesproken in Istanbul, dat was een heel goed gesprek en dit was een van de onderwerpen. Natuurlijk is het jammer dat ik geen eerste aanvoerder meer ben, maar vice-captain is ook een eer. Maar los daarvan is het een eer om hier te zijn. Ik heb 98 interlands gespeeld en daar ben ik trots op”, aldus Van Persie, die graag de honderd wil halen en doorbreken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Robben vind ik ook de meest capabele aanvoerder van dit Nederlandse elftal, met daarachter Sneijder. Dus ik snap de keuze Van Persie als vice-captain ook niet zo goed. Maargoed

Robben is terecht de aanvoerder van Oranje. Al had ik het liefst Sneijder gezien, maar dat is omdat ik gewoon een groot fan van hem ben. Alleen snap ik nog steeds niet waarom RvP vice-captain is, hij is nou eenmaal geen leider. Robben en Sneijder wel.

Goed gezegd van Robin. Laat zien dat je nog steeds de beste spits ben. Aanvoerderschap is een bijkomstigheid.

Ik vind het mooi dat de 3 van de oude garde nog aanvoeder en vice aanvoeders zijn. Al leek het in de wedstrijd altijd anders maar rondom de wegstrijden zelf heb ik vernomen dat hij een uitstekende aanvoerder was waar iedereen naar op keek en luisterde. Maar Robben heeft dit ook en Robben is ook nog eens een echte leider op het veld. Ben benieuwd of we het EK nog halen want ik vind de selectie niet echt sterk, daarnaast zie ik die jonge jongens riedewald en tete ons niet verder helpen...

Kan iemand mij deze beslissing uitleggen. Robben heeft tot nu toe 3 wedstrijden gespeeld in de kwalificatie en dat deed hij nou niet echt heel erg overtuigend. die 2 goals tegen letland daargelaten

sterker nog, de laatste keer dat robben echt doorslaggevend was 18 juni 2014 tegen australie maar er wordt in nederland gedaan of het allemaal van een buitenaards niveau was wat robben liet zien. nogmaals : rvp en robben beide spits op het wk 2014, rvp 4 goals ,robben 3. Robben zijn tournooi was legendarisch rvp viel tegen (ondanks dat rvp op 85 procent fitheid zat) volgens 80 procent van nederland..

Waar was robben tegen argentinie, tegen Costa rica(oh ja die donderspeech als niet aanvoerder) en tegen mexico (oh ja schwalbe voor de rest niet gezien)

het is niet zo gek dat robben en v persie het moeilijk hebben voorin (memphis anyone?) Niet zo gek gezien het niveau wat er achter hem loopt maar dat argument mag je kennelijk in dit land niet gebruiken wanneer het over v persie gaat.

Robben heeft dit jaar sinds maart amper gespeeld en 1x gescoord (via een penalty die hij afpakte van Vidal, lekkere leider)

Ik begrijp dat Robben een geweldige speler is die mits in vorm bij de top 10 vd wereld hoort maar de beslissing om de band v van persie (die alom geprezen werd door ploeggenoten met name de jonkies) weg te nemen vind ik vreemd. Robben is geen leider, eerder een winnaar (twee heel erg verschillende zaken) en is bovendien veel egoistischer als rvp..

zeg dan, robben is aanvoerder voor nu maar als rvp terug is blijft dat de aanvoerder. dit is voor de buhne

RVP moet het ook allemaal weer laten zien maar ik vind dit een rare beslissing

1 september 2015 om 15:56

Het gaat helemaal niet of de speler in vorm is, maar of hij het team kan motiveren en de leider van het team kan zijn. Dat is Robben op dit moment en ik denk dat jij het afgelopen WK niet hebt gekeken. Daar zag je dat niet van Persie maar Robben de speeches deed en de echte leider was.

1 september 2015 om 16:01

sorry maar wat een flauwekul!

de speeches?? die speech tegen costa rica voor de hele wereld...dat is geen leiderschap das overacting...speelde zelf een draak van een wedstrijd maar gaat iedereen lopen oppeppen..net of je dat nodig hebt als prof op een wk..was puur voor de buhne...en laten we eerlijk zijn..je hoorde alle jonkies over hoe rvp met ze praatte, oefende na de training. das een aanvoerder. iemand die communiceert binnen de ploeg..robin is gee nschreeuwer als robben maar kennelijk denkt nederland dat een robben die ze zien schreeuwen een leider is. robben is nooit een aanvoerder geweest (talloze incidentjes waarin ie ploegmakkers afmaakt, vernederde etc)

een geweldige voetballer? ja
een geweldige aanvoerder/teamplayer? nee

1 september 2015 om 16:05

Haha...nooit in een kleedkamer geweest? Er zijn aanvoerders die 15 minuten lang het woord pakken (en krijgen) in de pauze. Robben is al langer een leider in dit oranje. Van Persie werd toch meer gezien als het vriendje van van Gaal. Dat was onder Hiddink gelukkig niet meer zo. Volgens mij moet Robin nog 2 of 3 jaar laten zien dat hij enorm goed kan voetballen. En geen geleuter meer over aanvoerderschap. Robben heeft dit nu eenmaal iets natuurlijker (ook omdat hij de indruk maakt meer inzet te willen leveren voor oranje)

1 september 2015 om 16:14

haha, nou...slechts een aantal keer..als aanvoerder..maar das een ander verhaal.

het gaat mij erom dat veel mensen hun mening baseren op een beeld vh wk wat geen recht doet aan het aanvoerderschap v rvp..
thats it.. inzet op basis van het type speler is onzin. robben is veel explosiver, zegt niets over inzet

1 september 2015 om 16:15

Je kan er zelf anders ook wat van hoor Scrabble, wie deed altijd de interviews? En wie hoorde je altijd lovend over Robben? De rest van de spelers.. Je bent echt een van de weinige die zegt dat van Persie een meer natuurlijke leider is dan Robben.. Met van Persie is niks mis mee en hij is een geschikte aanvoerder, maar Robben is gewoon meer geschikt. Of je het er nou mee eens bent of niet, dd bondscoach beslist en jij bent een van de weinige (misschien wel de enige) die er commentaar op heeft.

1 september 2015 om 16:26

Ik zeg niet dat V persie een meer natuurlijk leider is..ik vind v persie helemaal geen aanvoerderstype maar hij heeft t goed ingevuld vind ik.

Ik zeg alleen dat ik Robben niet de leider vind die velen(helaas) in m zien

1 september 2015 om 19:19

Je merkt in interviews dat Robben een leider is. Hij geeft realistische antwoorden, komt goed uit zijn woorden en is een sympathieke kerel. In tegenstelling tot Van Persie die bij was emotie nog wel eens raar wil gaan doen. Daarnaast is Robben onze meest succesvolle speler en de k ik dat de rst nar hem opkijkt.

Sneijder lijkt me overigens ook een goede aanvoerder. Van Persie daarentegen totaal niet.

1 september 2015 om 17:01

Scrabble, over het algemeen (zeker in je analyse van het wk en de aanvoer voor Rvp) heb je gelijk. RVP en Robben zijn van hetzelfde niveau qua voetballer (wanneer ze in vorm zijn, zijn ze beide top 10 materiaal), RVP vind ik voetballend (technisch en allround spel) beter en Robben compenseert dit weer door zijn ongelofelijke snelheid en goede naar binnen trekkende beweging waardoor hij zeer, maar dan ook zeer dreigend en effectief kan zijn. Ook presteren ze ongeveer hetzelfde, maar Robben is iets meer uitgesproken dan RVP en daardoor misschien iets handiger als aanvoerder tijdens de wedstrijd. RVP is lekker rustig en praat met jongens achter de schermen, wat hij blijft doen. Hij zweept tijdens de wedstrijd niet echt op. Hij geeft ook niet echt aanwijzingen. Robben is misschien wel egoïstischer dan Rvp, maar hij geeft wel constant aanwijzingen en roept een hoop. Misschien is dat wat die jonge gasten nodig hebben, wat jij en ik daar ook van vinden. Robin heeft het wel gewoon prima gedaan als aanvoerder, maar misschien moet er nu even een nieuwe impuls komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren