Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Persie vol bewondering na afscheid: ‘Prachtig, hij is een legend, man’

Laatste update:

Robin van Persie speelde zondagmiddag tegen ADO Den Haag zijn laatste thuiswedstrijd als profvoetballer. De 35-jarige spits gaat na dit seizoen met pensioen en kreeg, ondanks de 0-2 nederlaag, de handen op elkaar in De Kuip. Van Persie werd na het laatste flutisignaal in het zonnetje gezet vanwege zijn verdiensten als voetballer, onder meer door Marco van Basten.

De oud-spits en voormalige bondscoach van het Nederlands elftal was in De Kuip aanwezig om Van Persie te bedanken. Die was daar dan weer mee in zijn nopjes. "Prachtig. Van Basten is een legend, man", vertelt Van Persie na afloop vol bewondering voor de camera van FOX Sports over Basten. "Het is zo'n bijzondere persoon ook."

Van Basten liet Van Persie in 2005 debuteren in het Nederlands elftal. Van Persie raakte daar onder de indruk van de trainer in ruste. "Ik heb hem drie jaar meegemaakt als trainer ook bij het Nederlands elftal. Hij doet alles op gevoel, is onafhankelijk in zijn doel en laten. Ik keek echt tegen hem op, nog steeds eigenlijk. Ik vind het een heel bijzondere man."

Van Persie kijkt in gesprek met Hans Kraay jr. nuchter doch trots terug op zijn imposante carrière. "Ik heb veel doelen bereikt en daar ben ik ook wel trots op. Ik heb voor prachtige clubs gespeeld: Feyenoord, Arsenal, Manchester United, Fenerbahçe, Oranje. Dat zijn wel dingen waar ik trots op ben."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Daar gaat een reden om uit te kijken naar de samenvattingen van de Eredivisie wedstrijden. Wat liet hij dit seizoen nog klasse zien zeg. Het ga je goed Robin! Bedankt voor de tijd!

Heb alle jaren met veel plezier en bewondering naar zijn ontwikkeling als voetballer en mens gekeken. 1 van mijn favoriete spelers ooit en wat kan deze man tog voetballen.

Hij leest het waarschijnlijk niet, maar als voetballiefhebber ben ik dankbaar hem zo lang gezien te hebben en ook prachtig dat hij is teruggekomen naar NL om zijn carriere af te sluiten. Als we willen dat toppers terugkomen moeten we dat ook vaker positief benoemen vind ik.

Nu genieten van tijd voor zijn familie en daarna hopelijk een mooie rol in het voetbal.

Het ga je goed Robin!

Het is echt voorbij... snik. Wat een speler, wat een mens. Op een gegeven moment kom je op een leeftijd dat je minder tegen voetballers opkijkt en dat je ze minder als helden ziet dan vroeger, maar Robin is al sinds mijn 7e, 8e een van mijn grote helden en dat is altijd zo gebleven. Doet pijn om te beseffen dat het voorbij is. De laatste held uit mijn jeugd zwaait af.

De woorden van Van Basten, daar kan niemand wat aan toevoegen. Schitterend.

Je bent zelf een legend Robin. Het ga je goed. Voor mij blijf je de beste van de afgelopen 15 jaar in Nederland.

Diepe buiging voor Van Persie vanuit Amsterdam, die ook het predikaat "Legend" absoluut verdient!!! Hopen dat hij wat van zijn ervaring en kennis kan doorgeven aan de nieuwe generaties zodat er ook toekomstige Legends blijven opstaan.

Net als velen hier is de generatie RvP, Sneijder en Robben voor mij de eerste die ik van begin tot eind heb meegemaakt. De straatschoffie uit Rotterdam misschien te snel uit de Eredivisie was vertrokken, om een volwassen balvirtuoos en killer te worden in Engeland onder de vleugels van Bergkamp en Henry. Maar waar je in het buitenland alle lof kreeg, leek je in Oranje elke keer jezelf te moeten bewijzen. Topscorer aller tijden, maar door ons land verguisd tijdens de eindrondes van 2010 en 2012. Huntelaar is de betere spits zeiden velen. Misschien was het spel teveel afgestemd op Sneijder en Robben, maar voetballend gezien was je gelijkwaardig of zelfs beter. In Engeland en met name Manchester kon je niet stuk, en in Nederland kreeg je die erkenning ook dankzij de kopbal tegen Spanje. Helaas liet je lichaam het niet langer toe om op het allerhoogste niveau te blijven acteren, maar de afgelopen twee jaar liet je op je oude dag zien dat jouw gave nooit zal wegvloeien. Hopelijk staat er binnenkort iemand op die in de buurt komt van jouw kwaliteiten, en ons over een aantal jaar kan doen herinneren aan de prachtige speler die Robin van Persie was en nog steeds is. Ik maak een diepe buiging.

12 mei 2019 om 23:32

@patroo

ik weet niet wie Huntelaar beter vond als Van Persie maar dan heb je echt zand in je ogen. niet dat Huntelaar verder geen goede spits was maar RvP was echt een klasse beter en veel completere spits als Huntelaar.

Huntelaar heeft het alleen waar gemaakt bij Schalke wat op zich ook wel een goede prestatie is, maar RvP bij clubs als Arsenal en United die in die tijd nog bij de top van de Premier League hoorden. als ik me niet vergis is hij ook twee keer topscorer van de Premier League geworden

13 mei 2019 om 06:24

Bij Ajax heeft de Hunter het ook niet slecht gedaan. Nu niet en ook niet in het verleden.
Maar als spits vind ik van Persie wel completer, is op meerdere plaatsen en op meerdere manieren te gebruiken. Terwijl Hunterlaar een pure afmaker was.
Nu had van persie ook wel zijn streken in het Oranje...ik weet nog goed dat hij zei je moet Snijder wisselen , toen hij zelf werd gewisseld. Dit kwan niet echt collegiaal over....
Een mooie carriere en stuk van de vaderlandse voetbalgeschiedenis

Ga je goed ouwe meester! Bedankt voor je de mooie jaren bij Oranje, maar ook bij United en Arsenal. Ik been eens geen fan van die clubs, maar voor jou ging ervoor zitten, want in je beste jaren was het alsof je Rembrandt live een schilderij ziet maken. En bedankt dat je nog terug wou komen naar huis om de kinderen te laten zien hoe mooi voetbal kan zijn. Ik hoop dat je ze hebt kunnen inspireren.

Tja. En dan hersenlozen die Van Basten uitfluiten. Dat die mafkezen niet gecorrigeerd worden door de meerderheid van het vak begrijp ik totaal niet.

De man die voor mij het voetbal mooi heeft gemaakt. Legendarische speler. Van Persie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren