Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Van Nistelrooij ziet pupil liever niet vertrekken: ‘Is ook moeilijk voor hem'

Laatste update:

PSV kan zich komende zondag bij een zege op sc Heerenveen verzekeren van de tweede plaats in de Eredivisie. Bij een overwinning plaatst het zich tevens voor de voorronde van de Champions League. Ruud van Nistelrooij weigert echter al op de zaken vooruit te lopen. De trainer van PSV wil nog niet stellen dat het seizoen van PSV geslaagd is als na de bekerwinst ook de tweede plek veilig wordt gesteld.

“Het is mooi om het erover te hebben als we het hebben bereikt. Dan pas blik je daarop terug”, zo wordt Van Nistelrooij door Voetbal International geciteerd tijdens de voorbereidende persconferentie. De Eindhovenaren hebben met nog twee duels op het programma een voorsprong van vijf punten op Ajax. “We weten waar we vandaan komen en hoe hard we hebben gewerkt om hier te komen. We moeten ons nu focussen op zondag en geen conclusies trekken die er nog niet zijn. Misschien is het een beetje saai, maar dit is wel de benadering.”

Van Nistelrooij is met name erg te spreken over de ontwikkeling van Joey Veerman. “Joey zet hele goede stappen. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van een middenvelder van een topclub met aspiraties bij het Nederlands elftal. Het hoort erbij en hij heeft de knop omgezet, zowel fysiek als in de mindset”, aldus de 46-jarige oefenmeester. Door de sterke optredens van Veerman moet Erick Gutiérrez vaker dan hem lief is genoegen nemen met een reserverol.

De Mexicaans international is geen onbetwiste basisspeler onder Van Nistelrooij en sprak begin deze maand na vijf jaar in Eindhoven zijn vertrekwens uit. De trainer van PSV hoopt echter komend seizoen nog steeds over de defensieve middenvelder te kunnen beschikken. “Het is ook moeilijk voor hem. Daarover zijn we in gesprek en die gesprekken zijn constructief. Earnie Stewart is er geweldig mee bezig, waardoor ik me volledig kan focussen op zondag. Spelers met doorlopende contracten reken ik op en wil ik graag hier houden, dat kan ik erover zeggen.” Gutiérrez verlengde zijn verbintenis in de zomer van 2022 en ligt nog tot medio 2025 vast in het Philips Stadion.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mindset is sowieso het belangrijkste wat moest veranderen bij Veerman. Als je na 2 wedstrijden (terecht) op de bank al via je zaakwaarnemer hintjes naar Besiktas laat lekken dan ben je gewoon een slapzak. Dat heeft Ruud blijkbaar wel goed opgepakt want sindsdien is Veerman zowel aanvallend als verdedigend prima in vorm. Laat steeds minder zn man lopen, minder nonchalante momenten en meer power. Nu nog over een heel seizoen en fysiek stappen zetten en dan is hij klaar voor een mooie buitenlandse club.

19 mei 2023 om 15:43

Normaal ben je erg sterk in je berichten maar hoe kom je erbij dat zijn management dit gelekt heeft? Puur op gevoel of heb je daadwerkelijk bewijs?

19 mei 2023 om 18:27

Ik heb zijn management niet zelf gesproken nee 😉. Maar we weten allemaal hoe het werkt toch? Hij zat even op de bank en 'opeens' had Besiktas belangstelling in hem. Is natuurlijk een bekend 'trucje' van zaakwaarnemers/spelers om de druk op te voeren.

Bij vertrek van Sangare heb je met Guti en Veerman je centrum in principe wel staan. Zet daar Simons bij op 10 en je hebt gewoon een sterk middenveld.
Kun je nog iemand voor de bank halen.

19 mei 2023 om 14:35

Denk je niet dat Guti komende zomer een stap wil gaan maken? Ik denk dat die voor 90% zeker naar Spanje of Duitsland gaat eigenlijk haha.

19 mei 2023 om 14:43

Guti voelt zich in Eindhoven op zich thuis. Wil wel meer aan spelen toekomen, maar wanneer je een vast middenveld bouwt met hem en Veerman, zie ik hem best blijven.

19 mei 2023 om 14:49

Ja maar ga je dat doen? Als Sangare vertrekt neem ik toch wel aan dat je er iemand bij haalt. Anders heb je weer een middenveld dat niet breed genoeg is.

19 mei 2023 om 15:01

Meende dat Guti vorige week nog in een interview aangaf dankbaar te zijn voor wat PSV hem gegeven heeft, maar dat hij vrijwel zeker weg wil komende zomer. En dat snap ik best. Nooit het volledige vertrouwen gehad (al was dat in het begin ook terecht) en valt steeds tussen basis en bank. Die kan vast bij een Celta of Girona oid een basisplek veroveren in een mooie competitie.

19 mei 2023 om 15:17

Ik denk dat Schmidt Guti naar Benfica gaat halen. Had al eens uitgesproken hem een "topplayer" te vinden en ik zie hem daar ook wel aan speelminuten komen

19 mei 2023 om 16:30

Zou Guti lekker verkopen. Hij staat qua inzet al met 1 been buiten de deur en dit is de laatste zomer dat er nog wat aan te verdienen valt. Is ook geen speler die echt onmisbaar is. Hij is nooit onomstreden geweest, maar maakt dan af en toe weer een doelpuntje waardoor mensen kort gaan twijfelen.

Als back up natuurlijk fantastisch, maar ik denk niet dat we er veel aan gaan missen wanneer daar een ander voor gehaald wordt. Koop een leuke jonge speler en laat die regelmatig invallen, ook prima. Of een routinier die zich schikt in een reserverol. Iedereen tevreden en PSV gaat er niks op achteruit en iig wel financieel vooruit. Kunnen ze bij een vertrek van Sangare zich focussen op een echte basisspeler.

19 mei 2023 om 14:35

Simons zie ik liever op links voor, daar is die veel gevaalijker in mijn ogen.

19 mei 2023 om 14:53

Ik vind Simons veel beter tot zijn recht komen op 10. Nu speelt Til daar steeds, wat echt waardeloos is.

19 mei 2023 om 15:13

Op linksbuiten heeft Xavi veel meer ruimte om zn ding te doen. Op den duur moet ie op 10 gaan staan, maar vind hem op linksbuiten nu veel gevaarlijker. Al zou ik zondag graag zien dat Hazard linksbuiten start en Simons als 10, met Bakayoko rechtsbuiten. Leuke aanval heb je dan.

19 mei 2023 om 14:38

Guti wou toch ook graag een transfer maken deze zomer? Anders heb je zeker voor de eredivisie een top middenveld.

19 mei 2023 om 14:46

Volgens mij was/is die vertrekwens er door gebrek aan speeltijd en basisplaats. Zie hem best blijven wanneer je hem als vervanger van Sangare gaat zien en gebruiken.

19 mei 2023 om 14:53

Deze 3 zijn zeker prima, mits ze blijven. Maar wel fatsoenlijke back ups voor blessures en schorsingen. Niet weer een til die week in week uit erin staat

19 mei 2023 om 15:29

Til is een prima back up. Dat Til er nu instaat komt doordat El Ghazi en Hazard niet fit zijn en El Ghazi als hij wel fit was niet genoeg heeft laten zien. Dan moet je Simons wel op links zetten.

19 mei 2023 om 15:06

Ik ga ervan uit dat Guti vertrekt die lijkt wel klaar te zijn met het schipperen tussen bank en basis.

Zou het ook niet zo erg vinden. Hij is niet consistent en met Veerman en Xavi heb je gewoon behoefte aan een pure 6 die stofzuigd en de balans bewaard. Een Skhiri, Vinicius Souza of zoals we vroeger Timmy Simons hadden.

Guti ligt goed in de markt als international in zijnn topjaren. Daar kan je zo maar eens nog 10M voor vangen. Dan moet PSV hem laten gaan. Met een transfervrije Spierings zou je echt al een top backup voor de 6 positie kunnen ophalen.

19 mei 2023 om 15:47

Guti alweer bijna 28. Dit is moment als je er nog wat voor wilt vangen.

Voor een beginnend trainer als Ruud is het seizoen met de beker, de Jcs en een 2e plek geslaagd. Dat kan ik begrijpen. Voor een topclub als PSV is het echter dramatisch dat je voor het 5e seizoen op rij geen titel pakt. Wanbeleid. Benieuwd of ze volgend jaar weer eens een kampioen waardige selectie neer weten te zetten.

19 mei 2023 om 14:48

Ja, Ruud kun je er niet keihard op afrekenen. Die heeft het, gezien de situatie, nog best naar behoren gedaan.
Dan kun je wellicht naar wat zaken als tactiek en teaminzet kijken, maar daar kan ie best aan werken.
Dat ie twee bepalende spelers kwijtraakt, is eerder te wijten aan falend beleid door de jaren heen…

19 mei 2023 om 15:32

Ik snap niet dat we Gakpo en Madueke altijd in hetzelfde schuitje duwen met "bepalende spelers". Madueke heeft dit seizoen 277 minuten in de eredivisie gespeeld, nog niet eens 4 volledige duels dus. In zijn hele psv Carrière heeft hij 5 keer de 90 minuten volgemaakt. Dat was absoluut geen bepalende speler voor PSV, om daar dan midden in het seizoen (met zijn blessure verleden) 40 miljoen voor de vangen is natuurlijk magistraal. Voetbal is nog steeds ondermaats en afhankelijk van bevliegingen van Xavi. Ruud mag zeker volgend seizoen nog de kans krijgen maar als er na deze (waarschijnlijk) flinke zomer investering er met de kerst nog steeds geen goed voetbal op de mat gelegd wordt dan moet je wel verder gaan kijken naar andere trainers.

19 mei 2023 om 14:48

Hadden ze dit seizoen ook al kunnen doen als ze niet alles verkochten. We zullen zien wat er gaat gebeuren volgend seizoen, maar er moet echt kwaliteit bij dat lijkt me duidelijk. Een linksbuiten, centrale verdediger en rechtsback mogen er wel bij.

Daarnaast ben je afhankelijk van de concurrentie. Feyenoord stort in als Slot vertrekt denk ik. Ajax moet nog een trainer aanstellen en heeft ook echt versterkingen nodig. Maar goed het is nu nog vroeg om daar iets over te zeggen.

19 mei 2023 om 14:50

Ik vind het onzin dat PSV geen "kampioenswaardige" selectie heeft. PSV staat qua xG gewoon bovenaan en heeft het in de toppers goed gedaan. Dat lukt je niet met slechte spelers. Zeker de eerste seizoenshelft had PSV gewoon een ontzettend goed team (beter dan vorig jaar), maar ook in de tweede seizoenshelft gewoon nog prima materiaal. PSV heeft het op stomme momenten (cambuur, Groningen, Fortuna uit) echt laten liggen, rare keuzes van Ruud spelen daarin ook een hele grote rol, er had zoveel meer ingezeten dit seizoen

19 mei 2023 om 15:15

Zeker waar, maar al die dieptepunten waren wel vrijwel allemaal in de eerste seizoenshelft. Na Emmen uit was PSV stabiel en verloor het alleen nog maar bij Sevilla, die nu in de EL finale staan. Ruud is beginnend trainer en dan vind ik het niet heel gek dat hij wat meer fouten maakt in zijn eerste maanden

19 mei 2023 om 14:52

5 jaar zonder titel is inderdaad topclub onwaardig, maar de mensen die daar verantwoordelijk voor waren zijn al weg. Daarmee bedoel ik specifiek Toon Gerbrands en John de Jong. Dit seizoen kan je Ruud weinig kwalijk nemen, zeker met het tussentijdse vertrek van Gakpo en Madueke in het achterhoofd. Na een matige eerste seizoenshelft, zit er nu ook eindelijk progressie in. Resultaten zijn vanaf februari al stabiel en achter een ongenaakbaar Feyenoord eindigen is ook geen schande als je kijkt waar we vandaan komen. Enigste zorg nu is het verschikkelijke slechte spel. Hier lijkt geen progressie in te zitten.

19 mei 2023 om 14:59

Ondanks dat Ruud hele vreemde keuzes heeft gemaakt dit seizoen en er nog steeds geen lijn in het spel zit, is hij inderdaad wel de laatste die iets te verwijten valt. Is er maar een beetje ingeduwd, ziet zijn 2 beste vleugelaanvallers verkocht worden en wint alsnog gewoon de beker en wordt (waarschijnlijk) 2e. Wat dat betreft 'prima'. Behalve die schandalige wedstrijd tegen Rangers en Sevilla uit dan. En toch moet ook Ruud komend seizoen uit een ander tactisch vaatje gaan tappen want anders wordt PSV ook volgend jaar geen kampioen.

19 mei 2023 om 19:21

@messibazoer Er wordt wel veel te makkelijk over het feit heen gekeken dat Ajax gewoon veel meer te besteden heeft. 5 jaar is lang, maar er zijn wel verzachtende omstandigheden. Al is dat niet wat we als supporters willen horen.

Komende zomer staat er genoeg te gebeuren. Ik zie in Veerman volgend seizoen een hele belangrijke pion binnen PSV. Ontwikkeld zich dit seizoen steeds meer en zal met het verwachte vertrek van Guti en Sangaré nog meer de kar moet trekken op het middenveld. Hopelijk gaat Stewart snel handelen en gaan we op volle oorlogssterkte de voorronde CL in.

Hoe kun je überhaupt nadenken over een eventueel geslaagd seizoen....
Als Ajax en PSV geen kampioen worden is het seizoen sowieso niet geslaagd.
De beker, Cruijff schaal en noem maar, zijn leuke prijzen voor subtopploegen.

Voor Ajax en PSV is het een bonusprijs.
Als je nu zo'n beker wint, en net als AZ richting een halve finale Europa komt en dan geen kampioen, dan mag je geluid maken

19 mei 2023 om 17:37

Maar na de europese uitschakeling van PSV en het vertrek van sterkhouders was zowel de beker als tweede plaats nog ver weg.

Vooraf aan het seizoen teken je er niet voor maar zoals Ruud zegt weten ze ook waar ze vandaan komen en dan kun je best met een positief gevoel de zomer in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren