Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Nistelrooij volgt Van Bommel op als trainer PSV Onder-19

Laatste update:

Ruud van Nistelrooij volgt Mark van Bommel op als trainer van PSV Onder-19, zo maken de Eindhovenaren via officiële kanalen bekend. Het is de eerste keer dat de oud-spits zelf een elftal onder zijn hoede heeft, nadat hij eerder als spitsen- en assistent-trainer actief was. “Het vak van trainer/coach heeft me gegrepen”, zo reageert Van Nistelrooij op de website van PSV.

“Dit is een prachtige kans om de volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten”, zegt de oud-spits. De Onder-19 van PSV stond afgelopen seizoen onder leiding van Van Bommel, die nu de naar Fenerbahçe vertrokken Phillip Cocu opvolgt als hoofdtrainer van de Eindhovenaren. Van Nistelrooij gaat bij de Onder-19 naar eigen zeggen op zoek naar zijn plafond als trainer. "Hoe zo'n traject precies verloopt is niet exact te plannen, maar ik heb er goed over nagedacht en er uitgebreid over gesproken met een aantal mensen.”

“Dit is een mooi moment om deze klus op me te nemen. Ik kijk er ontzettend naar uit om in deze functie met deze getalenteerde groep aan de slag te gaan”, stelt Van Nistelrooij. Ook algemeen directeur Toon Gerbrands toont zich content met de aanstelling van de voormalig topschutter. “Dat we hem nu al in deze rol kunnen inpassen, komt uitstekend uit. We zijn blij dat zo’n boegbeeld zich in deze rol wil doorontwikkelen.”

Van Nistelrooij was afgelopen seizoen een aantal dagen per week als assistent bij het eerste elftal actief, maar dat zal volgend seizoen niet het geval zijn. “Door zijn nieuwe functie is een structurele bijdrage in de staf van Van Bommel niet mogelijk, maar de lijnen blijven kort en wanneer mogelijk zal Ruud ook zijn gezicht aan de profzijde van De Herdgang laten zien. Dat heeft hij met Mark al afgesproken”, besluit Gerbrands. Tim Wolf, afgelopen seizoen trainer van PSV Onder-14, gaat Van Nistelrooij assisteren bij de Onder-19.

Goede keuze van PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi zo. Op deze manier hebben we onze volgende opvolger over 5 jaar weer al in beeld en kan hij er naar toe werken ;-).

Opvolger van van Bommel wordt klaargestoomd? 😋 zou t wel erg tof vinden als op deze manier mijn oude psv helden (cocu, van Bommel, van nistelrooij) zo zich door zouden kunnen ontwikkelen en op een dag hoofdcoach kunnen zijn van het 1e.

Wel mooi, al die club- en oranjehelden van vroeger Lijkt me vrij duidelijk dat PSV hem op zijn beurt weer gaat doorschuiven als van Bommel na 3-5 jaar zelf weer vertrekt. Al hoewel, als van Bommel niks wordt zullen ze zich toch moeten afvragen of het ''home-grown'' trainer principe echt werkt. We gaan het zien.

25 juni 2018 om 14:43

Dat is altijd de vraag natuurlijk... Je ziet er wel duidelijk een beleid in.. Trainers die in de jeugd hebben gewerkt kennen deze spelers wel goed als ze straks naar het eerste toe gaan.. En Cocu heeft het ook niet heel slecht gedaan denk ik.. Net zo goed dat Frank de Boer het ook leuk deed bij Ajax.

Maar alle oranjehelden.. ja dat is zeker leuk om te zien.. Hopelijk komen er nog vele bij

25 juni 2018 om 14:49

Klopt. Het zal ook zeker helpen dat al deze ex-spelers stuk voor stuk voor de wereldtop hebben gespeeld. Dat geeft ze toch ervaring en gevoel mee die je er niet in kunt trainen bij een trainersopleiding. Dat is dan ook het directe verschil tussen een van Bommel en Keizer op voorhand.

Ik bespeur hier een vorm van beleid.
Van Nistelrooy wordt op deze manier natuurlijk alvast klaargestoomd om Van Bommel op te gaan volgen.
Doet PSV goed hoor, oud spelers de kans geven en tegelijkertijd de continuïteit waarborgen. Zijn ook nog eens Nederlandse coaches met een glansrijke carrière op het veld.

Dit doet PSV toch echt goed. Gasten van de club met een geweldige spelers carriere en ook nog eens zeer gewaardeerde oud internationals.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren