Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Marwijk had één ding anders gedaan in 2010: ‘Als ik dát kon terugdraaien’

Laatste update:

Het is zaterdag exact tien jaar geleden dat Nederland voor een derde keer een finale van een WK verloor. De nipte nederlaag tegen Spanje, in de extra tijd door een doelpunt van Andrés Iniesta, op het mondiale toernooi in Zuid-Afrika steekt nog steeds bij Bert van Marwijk. De destijds bondscoach kon het verlies pas een paar weken later van zich afzetten. Van Marwijk kijkt liever niet terug op de verloren finale. “Waarom? Omdat de teleurstelling al groot was, maar die lijkt met de jaren alleen maar groter te worden”, vertelt hij in een monoloog bij VTBL.

Van Marwijk zag na het terugkijken van de finale, kort na het WK op speciaal verzoek van het Algemeen Dagblad, dat Nederland en Spanje redelijk aan elkaar gewaagd waren. “Qua aantal kansen minimaal gelijkwaardig. En de grootste mogelijkheid was zelfs voor ons…”, doelt hij op de grote kans van Arjen Robben, die de bal tegen de teen van Iker Casillas zag gaan. Van Marwijk hoorde maanden later, in het kader van een dubbelinterview bij De Telegraaf, Vicente del Bosque zeggen dat hij hoopte dat Spanje de strafschoppenreeks zou halen. “Na afloop waren Sergio Ramos en Xavi bij ons in de kleedkamer geweest. Rafael Nadal verscheen in de deuropening. Zij hadden precies hetzelfde gezegd. Daardoor ging ik wel nadenken. Dankzij die woorden baalde ik des te meer. De frustratie nam toe.”

De uitstekende sfeer in de selectie van Nederland destijds is volgens Van Marwijk een van de redenen van het succes in Zuid-Afrika. “We hebben er werkelijk alles aan gedaan om een heel hechte groep samen te stellen. Dat is aardig gelukt, want vlak voor de finale zaten we al zo'n negen weken dicht op elkaar en de sfeer was nog steeds geweldig. Dat is uniek en zegt veel. We hadden misschien niet de beste spelers, maar werden wel het beste team op dat WK.” De goede resultaten zorgden voor een gevoel van onoverwinnelijkheid, al lieten de spelers dat één keer niet zien. Tijdens de eerste helft tegen Brazilië in de kwartfinale. “Toen waren ze onder de indruk. Ik moet zeggen: dat steekt nog steeds een beetje. Omdat ik het zo onnodig vond. We waren voor niemand bang, maar ineens lieten we ons de kaas van het brood eten. Hoe dat kan? Zoiets is niet uit te leggen, het gebeurt gewoon.”

“Spelers zijn ook maar mensen. Ik zei tegen Frank de Boer: 'Als we het op 1-0 weten te houden, hebben we in de tweede helft nog een kans'. Want het had ook al 3-0 voor Brazilië kunnen staan. We werden aan alle kanten voorbijgelopen. "In de rust konden we de boel corrigeren. Gregory van der Wiel durfde meer naar voren te gaan en dat hielp, want daar lag de ruimte. En we beten meer van ons af. Wij werden de bepalende ploeg en kregen die gezonde arrogantie weer terug. Niets leek ons nog te kunnen stoppen.”

Waarom ging het mis?
Uitgerekend in de finale ging het toch mis. Nederland deed zichzelf te kort door al vroeg in de wedstrijd twee gele kaarten te pakken, benadrukt Van Marwijk. “Mark van Bommel en Nigel de Jong konden niet meer fel de duels in gaan, waardoor de Spanjaarden meer aan voetballen toekwamen. Dat moesten we juist voorkomen, want daar waren zij extreem goed in.” Van Marwijk wil geen excuses opvoeren, maar noemt wel een ander belangrijk moment. “Vier minuten voor het einde zagen 90.000 mensen in het stadion dat wij een corner moesten krijgen, maar eentje zag het niet: scheidsrechter Howard Webb. Vervolgens werd Eljero Elia ondersteboven gelopen en kregen we geen vrije trap mee. Daarna stond Iniesta in eerste instantie buitenspel, voordat hij de bal weer kreeg en kon scoren. Als je dan slecht wilt denken…”

Van Marwijk wijst er ook op dat Howard Webb de eerste groepswedstrijd van Spanje tegen Zwitserland floot. De Engelsman kreeg van de Spaanse spelers de schuld van de 0-1 nederlaag en de druk op zijn schouders in de finale was dan ook groot. “In de finale gingen zij bij elke overtreding van ons met zeven man om hem heen staan. Een scheidsrechter wordt daardoor beïnvloed, hij is ook maar een mens. Maar ik wil de arbitrage echt niet als excuus opvoeren. Wij hadden het beter moeten doen, denk ik dan maar.” Als Robben bijvoorbeeld oog in oog met Casillas had gescoord. “Als Arjen honderd keer om Casillas heen speelt, scoort hij honderd keer. Nu besloot hij te schieten en dan nog gaat-ie bij hem er 95 van de honderd keer in. Zo ongelukkig...”

Spelershotel
Het Hilton Hotel in Sandton, nabij Johannesburg, was het onderkomen van Oranje in Zuid-Afrika. Van Marwijk wilde dat de spelers geen reden tot klagen hadden en de uitstekende faciliteiten sorteerden effect. Het hotel voelde echt als thuis aan, maar het was slechts het verblijf tot en met de halve finale. De KNVB had maar tot de halve finale geboekt en het hotel was al volgeboekt. “Ik dacht nog: 'misschien is dat niet eens verkeerd, een verfrissende omgeving'. Maar in het nieuwe hotel was het druk, onrustig en er liepen zelfs fans rond. Het was totaal anders dan we gewend waren. De jongens bleven ook ineens op hun kamers. Ik weet niet of het echt van invloed is geweest op de verloren finale, maar als ik dát terug kon draaien, zou ik het doen. Omdat het net die ene procent verschil had kunnen maken.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja als ik iets anders had kunnen doen, dan was het de hele wedstrijd niet kijken en mij minimaal een week hermetisch afsluiten van de buitenwereld.

11 juli 2020 om 13:42

Waarom? Verliezen in de sport is pijnlijk, maar maakt de sport net zo mooi als overwinningen. Als je alleen wil kijken als je wint, blijft er weinig van sport over.

11 juli 2020 om 14:12

Dat de dalen de pieken zo mooi maken klopt Inke. Als voetbalfan heb ik al een aantal flinke dreunen te verwerken gekregen waar mijn gemoedstoestand niet van vooruit ging. Zon dreun voelt ongelofelijk vervelend. Een week lang voel ik mij dan alsof er iemand overleden is of iets dergelijks. al het sport is op dat moment uit den bozen en doet er niet meer toe. tot je beseft dat je door moet en het weer een beetje gaat volgen. 2e worden op zon eindtoernooi knaagt, zeker als je er een teenlengte vanaf bent. Maar aan de andere kant, als het goed gaat raak je in een soort flow. Het is dus net hoe je het bekijkt.

11 juli 2020 om 14:53

Tja je hebt verliezen en verliezen hé. Verliezen kan zeker mooi zijn, maar een wk finale? Dat is dan ook wel het uiterste, wat ik best wel het willen missen. Was er wijze van spreken liever uitgevlogen tegen Brazilië, dan de uiteindelijk wk finale te verliezen.

11 juli 2020 om 14:14

Idd Van Marwijk had zoveel anders beter kunnen doen en dan komt ie met dit. De coach was tijdens dit toernooi duidelijk de zwakste schakel. Hij bleef de falende Van Persie maar opstellen, 7 wedstrijden op rij. Uiteindelijk was van persie zo gefrustreerd op zijn eigen falen dat hij in de finale er aan het begin al af gemoeten had met rood. Van Basten had als coach hiervoor een ding goed door van persie en van Bommel zorgen voor problemen. 2008 was een verademing qua spel en blijheid in de groep. Hierna mocht schoonzoon weer terug en de bijna nooit in oranje uitblinkende spits ook. Ja hij is topscorer aller tijden, maar moet je niet kijken hoe. Op een europacupje 3 na bij Feyenoord, overigens zonder zijn toedoen, heeft hij als coach nergens succes gehad. Ben blij dat hij gestopt is.

11 juli 2020 om 14:24

Je bedoelt vast van Nistelrooy. Ook van Persie heeft geweldige wedstrijden gespeeld in oranje net zoals van Nistelrooy. In oranje speelde je echter altijd in een 433 systeem. Compleet anders als deze spitsen eigenlijk gewend zijn. Kunt wel zeggen: huntelaar had er in gemoeten maar die komt aan zijn aantal oranje doelpunten vooral door tegen de kleine landjes te scoren. En hij heeft t bij de echte wereldtop teams niet waargemaakt (real)

11 juli 2020 om 15:31

Dan maar falende van persie erin laten.. Ik blijf het zeggen.. Iedereen (veel) roepen altijd dat het robben zijn schuld is maar heb altijd het gevoel gehad dat het van marwijk is die enorm heeft gefaald en vooral met het vasthouden aan van persie

De enige reden dat dit Oranje wordt herinnerd is het feit dat ze de finale hebben gehaald. Vior de rest speelden ze werkelijk oersaai resultaatvoetbal.

11 juli 2020 om 13:38

Gek hè, dat je op het WK, waarin elke wedstrijd je laatste kan zijn, resultaatvoetbal speelt?

11 juli 2020 om 13:41

@yamiown er zijn anders genoeg ploegen geweest in de WK historie die kampioen werden met mooi voetbal

11 juli 2020 om 13:43

Die ploegen waren dan ook qua kwaliteit veruit superieur. Zoals v. Marwijk al zegt, Nl was qua kwaliteit mss niet het beste, maar als team werd het wel 1 v. D. Beste.

11 juli 2020 om 13:45

Dat zijn geen ploegen die spelen met Vlaar, Nigel de Jong, Mark van Bommel, Eljero Elia etc.dat zijn ploegen met wereldklasse spelers en waern op dat moment enkel Robben en Sneijder.

11 juli 2020 om 13:45

@yamuown: over de hele wereld hebben mensen het anders altijd over de teams uit 74,78,98 of 2014. Het team uit 2010 daar heeft écht niemand het over

11 juli 2020 om 13:53

@InkeMontana: Oranje had in 2010 één vd beste selecties vd wereld, spelers die bij de elite-clubs uit Europa de bepalende spelers waren. Ze waren zich daar zelf van bewust en vonden dat ze de titel moesten pakken ( ze hadden het altijd over “focus”). Dus dat ze qua kwaliteit minder waren slaat nergens op

11 juli 2020 om 13:56

@yamiown Van Persie en Van Bommel waren natuurlijk ook wel wereldklasse spelers, anders stond je in die tijd niet in de basis bij United en Bayern

11 juli 2020 om 13:57

We hadden een centrum met Matthijssen en Heitinga.

11 juli 2020 om 13:59

En Sneijder had notabene met Inter de championsleague gewonnen

11 juli 2020 om 14:00

@Japie, maar Van Persie was in het Nederlands elftal gewoon niet best, ook een van de redenen waarom Huntelaar 2 jaar later van zich liet horen. Niet op gepaste wijze misschien maar toch. Van Bommel en De Jong waren wel heel belangrijk inderdaad, die losten heel veel vuil werk op.

11 juli 2020 om 14:01

@est-1913: Heitinga speelde op dat moment niet voor niets bij Atletico Madrid. Gewoon een wereldtopper bij een europese top-club

11 juli 2020 om 14:03

Van der Vaart was ook top en Stekelenburg was in de vorm van zijn leven.

11 juli 2020 om 14:05

Van Persie maakte wel ruimte voor Robben en Sneijder he. Als Huntelaar had gespeeld dan zou hij alleen maar in de 16 hangen. Sneijder had hem de bal echt niet gegeven hoor!

11 juli 2020 om 14:07

@MrBoity, dat was Atlético toen nog niet.

11 juli 2020 om 14:07

En dan vergeten we Elia en Kuijt nog

11 juli 2020 om 14:11

@MessiBazoer: komop zeg, in 2010 wonnen ze de uefacup, gewoon een europese topclub toen ook al

11 juli 2020 om 14:15

@Hangover96: mensen hebben het nog altijd over de snoekduik van van persie, de slachtpartij tegen spanje, de fooduik van robben, het wisselen vd keeper doir van gaal. Natuurlijk was geen sambavoetbal maar wel veel avontuurlijker (meer hollandse school) dan in 2010. Zoek maar eens op wat bijv. Lineker daarover zei. Kom zelf vaak in het buitenland dus ik zeg dit niet zomaar

11 juli 2020 om 14:15

achja dan speelde je tegen amateurs uit Saoedi arabie en dan lijkt het allemaal geweldig. Tegenwoordig spelen er geen amateurs meer op deze toernooien. Maar ik zou toch heel graag eens een kampioenschap meewillen maken met slecht voetbal, dan weer eens uitgeschakeld te worden tegen een Rusland maar daarvoor mooi voetbal te zien.

11 juli 2020 om 14:24

@Peperbus: die amateurs uit Saoedie Arabie deden ons in 94 er ook anders heel slecht uit zien, wisten we Maar nipt van te winnen met 2-1 😂

11 juli 2020 om 14:31

@MrBoity, in het buitenland wordt vooral het Oranje van 74 herinnerd en enkele spelers of momenten op andere toernooien. Geen een elftal wordt verder specifiek herinnerd, zelfs niet het Oranje van 88. En wat momenten betreft wordt van 2010 de redding van Cassilas op Robben of de karatetrap van De Jong bijvoorbeeld ook genoeg herinnerd hoor.

11 juli 2020 om 14:50

Nee speelde toen al een jaar bij Everton. Toen Heitinga bij Atletico speelde, was nog een subtopper

11 juli 2020 om 14:53

Dat Atlético was op dat moment een subtopper/middenmotor in Spanje. Pas bij de aanstelling van Simeone werd Atleti een topclub. Heitinga was dus op dat moment maximaal een subtopspeler.

11 juli 2020 om 14:56

Dat blijft ook waarschijnlijk historie... edit: doel op Japie krekel zijn eerste reactie

11 juli 2020 om 14:59

@sankento dat niet alleen maar Van Persie was ook de veel betere voetballer. je gaat een Bergkamp ook niet op de bank zetten voor een Vennegoor of Hesselink omdat die misschien toevallig wat meer goals maakt op dat moment

11 juli 2020 om 15:01

ProEvo
In 1998 werd Nederland alom gevreesd. Kan me niet voorstellen dat men dat Nederland niet herinnert.

11 juli 2020 om 15:15

@Kink84 laat ik het zo zeggen, er wordt zelden over gepraat of geschreven in de buitenlandse media, terwijl je zelfs nu, 46 jaar later, nog steeds het Oranje van 74 zo nu en dan genoemd wordt.

11 juli 2020 om 15:58

Genoeg ploegen die mooi spel lieten zien op een WK of EK en ver kwamen of wonnen. Het Oranje van 2014 was, ondanks minder kwaliteit, een stuk mooier om te zien hoor.

11 juli 2020 om 16:12

@japie: je maakt weer een extreme vergelijking. Huntelaar scoorde erg veel dat seizoen dus hij verdiende een kans aangezien Van Persie geen pepernoot raakte. Vorm van de dag is erg belangrijk op een toernooi.

11 juli 2020 om 16:20

@makallelele hoezo een extreme vergelijking? naast af en toe een bal intikken of koppen kan Huntelaar helemaal niks met een bal. zelfs Kuyt had meer techniek. dan snap ik wel dat je voor een wereldtopper als Van Persie kiest ipv voor een subtopspits die toevallig een keer veel doelpunten heeft gemaakt bij Schalke. als je Van Persie inruilt voor Huntelaar lever je ook nog eens ontzettend veel voetballend vermogen en creativiteit in. daarnaast had je twee buitenspelers die alleen maar binnen door gingen en voor hun eigen kans gingen en dan heb je weinig aan Huntelaar wat een spits is die zelf niks creert en volledig afhankelijk is van de aanvoer van zijn medespelers

11 juli 2020 om 16:23

Dat is voor iedereen anders. Ken er genoeg die van 74 alleen Cruijff kennen, maar het team van de jaren 90 compleet op kunnen noemen.

11 juli 2020 om 16:58

@japie: "toevallig een keer veel doelpunten hebt gemaakt". Dan vind ik dat je Huntelaar toch erg tekort doet. En Vennegoor heeft nooit het niveau van Real of Milan gehaald en Bergkamp vind ik beter dan Van Persie. Ofwel, kromme vergelijking. Ik denk dat we ondanks Van Persie de finale hebben gehaald, niet dankzij

11 juli 2020 om 17:12

Toch knap dat Oranje dan en vaker scoorde met Huntelaar in spits en Hintelaar meer assists had gegeven in die cyclus. Ik vraag me waarin het beter voetballende aspect dan tot uiting kwam. Naast jouw fifa spelletje dan...

11 juli 2020 om 17:21

@makallelele Huntelaar ook niet want die is geflopt bij Real en AC Milan. kan zijn dat Bergkamp een betere voetballer was als Van Persie maar Van Persie was weer een veel betere voetballer als Huntelaar

11 juli 2020 om 17:22

@moniqueverscho... scoren als je in de basis staat in oefenwedstrijden en tegen B-landen is wel een stuk makkelijker als scoren op een WK tegen tegenstanders van formaat in wedstrijden waar het er echt om gaat dus dat zegt mij niet zoveel. Van Persie is iig topscorer allertijden van Oranje en kreeg onder elke bondscoach de voorkeur boven Huntelaar. daarnaast is hij vaker topscorer geworden van een topcompetitie als Huntelaar en heeft hij bij grotere clubs gespeeld dus dat zegt eigenlijk al genoeg tussen het kwaliteitsverschil tussen deze twee spelers

11 juli 2020 om 17:57

@japie, we gaan het niet eens worden, en dat hoeft ook niet. Ik denk dat onze filosofie iets anders is. Ik hecht meer waarde aan spelers in vorm dan spelers die wellicht beter kunnen voetballen. Ik denk dat je meer hebt aan een Huntelaar in vorm dan aan een Van Persie uit vorm. Ik vind het nog steeds jammer dat Huntelaar dat WK geen kans heeft gehad. Wat als... Enfin, we zullen t nooit weten.

11 juli 2020 om 18:12

ik denk daar idd anders over. als spelers van een vergelijkbaar niveau zijn dan vind ik idd wel dat de man in vorm opgesteld moet worden maar als er een aantoonbaar kwaliteitsverschil tussen zit zou ik altijd mijn beste speler voor die positie opstellen

11 juli 2020 om 14:43

Kunnen toch maar twee landen zeggen agv dit wk best knap hoor.

11 juli 2020 om 15:35

Vond ik bij dit toernooi nog meevallen, 4 jaar later was het pas echt oersaai onder van Gaal. Moet erbij zeggen dat dat waarschijnlijk ook de enige manier was om zover te komen met die selectie.

Bijzonder dat de Knvb een hotel tot de halve finale boekt. Welk signaal wil je daarmee afgeven??

Dit blijft altijd achteraf lullen. Er zijn misschien wel 10 scenario's te de bedenken waarin Nederland deze wedstrijd wint (robben die scoort, Puyol die rood krijgt, Mathijsen die raak kopt in de verlenging, Nederland dat gewoon wint na strafschoppen) en misschien nog wel meer Spaanse scenario's. Om dat op te hangen aan een verkeerd hotel vind ik een beetje onzin. Als je de ploegen van die tijd tegenover elkaar zet dan deden ze niet veel voor elkaar onder, Nederland in aanvallend opzicht betere en doeltreffender spelers, Spanje een sterker geheeld en spelers die beter op elkaar ingespeeld waren. Het blijft gewoon eeuwig zonde, want Nederland had (zeker op basis van 2 eerdere nipt verloren finales) echt verdiend dat het een derde keer net onze kant op zou vallen. Het mocht niet zo zijn. Overigens heb ik Bertje nooit meer kritisch naar zijn eigen wissels zien kijken. Elia en Braafheid waren hele matige spelers toen die een negatieve rol hadden bij de tegengoal. Volgens mij had hij die 2 spelers gewoon niet moeten brengen.

11 juli 2020 om 14:02

Elia weet ik niet meer, maar Gio kon volgens mij niet meer verder, die had al 120% gegeven dacht ik.

11 juli 2020 om 16:15

Van Marwijk bekijkt zichzelf sowieso niet kritisch. Hij levert alleen maar kritiek op de scheids (overigens zagen 90.000 man ook dat De Jong rood had moeten hebben, behalve Webb) en de KNVB (hotel niet boeken)

11 juli 2020 om 14:16

Ik vind je opmerking over dat deze ploegen niet veel voor elkaar onderdeden frappant, gezien je de spelers vergelijkt. De enige wereldtoppers aan de kant van Nederland waren Sneijder, Robben en Van Persie. Bij Spanje zou alleen de linksback als 'niet wereldtop' kunnen bestempelen.

11 juli 2020 om 14:22

Van Bommel was absoluut wereldtop in die tijd, Kuijt speelde al jaren uitstekend bij Liverpool. Gio was een routinier, maar wel een uitstekende ex-Barcelona speler. Maak het team niet kleiner dan het is.

Het is voor van Marwijk niet heel sterk dat hij begint over die corner die Nederland had moeten krijgen als je ziet hoeveel mazzel we hadden bij de karatetrap van de Jong. Ik denk dat deze finale echt stuivertje wisselen was als je kijkt naar de kansen die beide teams kregen. Ik heb zelf de finale ook nooit meer teruggezien maar die behoefte voel ik ook niet. Is mij net iets te pijnlijk

ik heb echt helemaal niks met het Spaanse elftal en al helemaal niet met een Iniesta bv, maar ik vond wel dat ze terecht wonnen. Oranje was alleen maar aan het tegenhouden in die wedstrijd en overtredingen aan het maken omdat Spanje voetballend gezien superieur was aan ons

11 juli 2020 om 13:49

Helemaal mee eens, ik vond ook dat Spanje het hele toernooi gewoon leuk aanvallend voetbal heeft laten zien terwijl Oranje oersaai degelijk resultaatvoetbal op de mat legde. Daar is niets mis mee uiteraard (zeker als je de finale haslt op die manier) maar volgens mij spreken wij in Nederland daar altijd schande van als andere landen/clubs zo spelen

11 juli 2020 om 14:02

Spanje speelde oersaai resultaatvoetbal, puur en alleen op het middenveld de bal een beetje rondtikken. Was (net als het spel van Nederland) niet om aan te zien.

11 juli 2020 om 14:03

Nou dat viel ook wel mee hoor. Ik vond Duitsland en in minder mate Argentinië in 2010 veel leuker aanvallend voetbal spelen hoor. De Ek's van 2008 en 2012, toen was Spanje echt goed!

11 juli 2020 om 14:27

Ik denk dat Spanje meer Nederlandse school speelde dan Oranje. Daar zat meer voetbal en avontuur in.

11 juli 2020 om 17:09

Ja leuk en aardig, maar aan het bepaalt alleen het aantal doelpunten wie de winnaar is. "Onterechte winnaar" is een term, bedacht door een gefrustreerde loser.Oranje is niks meer gematst dan Spanje. Dat Webb niks deed aan hoe Puyol Robben tegen werkte bij die aanval is ook een sschande. De corner die niet gegeven werd.

Bertje en zn mannen hebben mij een geweldige zomer gegeven en ik vind het niet erg dat hij vanuit zichzelf redeneert. Resultaatvoetbal zal zijn maar hoe vaak werden we er niet uitgeknikkerd met mooi voetbal? Met een beetje mazzel hadden we gewoon gewonnen.

11 juli 2020 om 14:04

Dat “beetje mazzel” was tegen brazilie opgebruikt denk ik 😉

11 juli 2020 om 16:17

En nu zijn we er uitgeknikkerd met oersaai voetbal. Wat heb je liever?

11 juli 2020 om 19:12

Finale natuurlijk hele maand spanning ipv een paar wedstrijden

Als, als, als. Het blijft jammer dat we de beker niet pakten, maar het was echt een hel van een wedstrijd om te kijken. Spanning in je eigen lijf omdat het een wk-finale is, maar dat je 120 minuten naar een worstelpartij aan het kijken bent zonder echt goed voetbal maakt het er niet beter op. Nederland heeft qua resultaat een prima toernooi gespeeld, maar ook wat gelukkige momenten gekend. Zonder de save van Stekelenburg tegen Brazilie, of als Nigel en Van Bommel vroeg rood hadden gekregen in de finale had niemand het hier nog over een evt winst van NL gehad. Enige positieve was dat ik toen als jong broekie op strandvakantie was en mn verdriet meteen kon wegdrinken.

Dit team zal mij bijblijven als het eerste Nederlands elftal wat de bal niet perse hoefde. Dat de tegenstander de bal mocht hebben. Wat een ijzersterk en geweldig elftal hadden we toen. Dit team heeft mijn kijk op voetbal voor altijd veranderd. Ondergewaardeerd en zelfs verguisd in eigen land maar wel beste prestatie ooit geenevenaard.

Begrijp zelf niet waarom hij Van der Vaart liet invallen. Voor de rest 50/50 finale, meer echt niet.

“Maar ik wil de arbitrage echt niet als excuses opvoeren”
........maar je doet het wel.

Naast het vreselijk voetbal wat ze lieten zien vond ik ze in de media ook echt niet sympathiek. Konden totaal niet tegen kritiek.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren