Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hooijdonk fluit Wijnaldum terug na opmerking over examen in Oranje

Laatste update:

Georginio Wijnaldum vindt niet dat hij vrijdagavond tegen Schotland (4-0 winst) een examen heeft afgelegd bij het Nederlands elftal. Pierre van Hooijdonk vindt juist wel dat de middenvelder zich opnieuw moet bewijzen bij Oranje, temeer omdat Wijnaldum tegenwoordig uitkomt voor Al-Ettifaq uit Saudi-Arabië.

"De lach is terug", krijgt Wijnaldum na afloop te horen van verslaggever Thierry Boon van de NOS. "Die lach was er al hoor", countert de trefzekere middenvelder direct. "Ik heb na Liverpool (waar hij vertrok in 2021, red.) natuurlijk twee moeilijke jaren gehad. Bij PSG was het eerste jaar moeilijk en het tweede jaar ging ik naar AS Roma en raakte ik geblesseerd. Kwam ik later in het seizoen pas terug."

Wijnaldum krijgt daarna de vraag of hij zijn goal tegen Schotland goed kon gebruiken. "Ja, ik denk wel dat het goed is", antwoordt de middenvelder met een glimlach. "Niet alleen voor mij, maar voor het team." De maker van de 2-0 van Oranje krijgt te horen dat hij tot aan zijn doelpunt 'een beetje onzichtbaar' was. "Ik werd niet veel in het spel betrokken, klopt."

De ervaren international is het niet eens met de stelling dat hij examen moest afleggen aan Ronald Koeman na een absentie van negen maanden. "Dat is wat de media ervan maken, dat het mijn examen is", benadrukt de routinier van Oranje. "Zo zie ik het niet. Ik kom gewoon hier en probeer mijn best te doen."

"Het kan altijd beter. Zoals ik al zei: in fases werd ik niet betrokken in het spel. Dus dat moet wel beter. Daarnaast is het lekker dat ik heb gescoord en op het scorebord kom. Maar het kan natuurlijk altijd beter", aldus de zelfkritische Wijnaldum.

Van Hooijdonk


Pierre van Hooijdonk vindt dat Wijnaldum wel degelijk opnieuw examen moet afleggen bij het Nederlands elftal. "Hij zegt dat het geen examen is en Memphis Depay hoorde je dezelfde woorden uitspreken. Maar als jij in Saudi-Arabië voetbalt.... Dat is toch iets anders dan Engeland, Spanje, Italië of Frankrijk."

"Dan is het geen examen met jouw staat van dienst. Maar als je naar Saudi-Arabië gaat en op een totaal ander niveau gaat voetballen, uit beeld verdwijnt en niemand ziet er iets van, dan zijn we allemaal, inclusief de bondscoach, heel benieuwd naar wat je laat zien. Dan krijg je niet vijf kansen", oordeelt de oud-aanvaller van Oranje.

Van der Vaart


Rafael van der Vaart is iets milder voor Wijnaldum. "Het is een grote speler. Hij is opgeroepen en dan kom je. Hij moet nu heel veel vragen beantwoorden en is onzichtbaar. Maar hij scoort wel en dan mag hij wel enige blijheid hebben. Tja, die vragen.... Op een gegeven moment is het klaar, hij kan er niks aan doen."

"Pierre heeft helemaal gelijk, natuurlijk is het een examen. Maar ik snap wel dat hij zelf zo reageert. En ik vond dit een goed interview van hem, hij bleef rustig. Ik denk dat Koeman het gevoel heeft van: 'Ik roep hem op en hoop dat hij het goed doet.' Maar ik ben het wel met Pierre eens dat hij vandaag niet top was", aldus Van der Vaart.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ongeschikt voor basis, te grote staat van dienst voor op de bank. Thuis laten.

23 maart 2024 om 00:41

Dat werd over Seedorf ook altijd gezegd. Laat ze lekker zelf bepalen of ze of de bank willen zitten of niet. Met je zogenaamde goed bedoelde advies. Lachwekkend.

23 maart 2024 om 00:55

Wijnaldum heeft op clubniveau geen moment de status van Seedorf ook maar benaderd.

23 maart 2024 om 00:58

Je gaat toch niet Seedorf met Wijnaldum vergelijken? Wijnaldum heeft een prima staat van dienst gehad, maar Seedorf was wel op een heel ander niveau actief.

23 maart 2024 om 06:58

Wijnaldum speelde meer interlands dan Seedorf. Je zou best een vergelijking mogen maken tussen de heren over hun status in de selectie. Niet zo krampachtig zeg. Adriano zegt toch nergens dat Wijnaldum een betere voetballer is?

23 maart 2024 om 07:42

Wijnaldum zal ongetwijfeld ook meer penalty's binnen getrapt hebben...

23 maart 2024 om 09:21

Seedorf wordt gezien als een world class player, een van de beste middenvelders ooit. Wijnaldum, prima middenvelder maar niet meer dan dat.

23 maart 2024 om 12:41

Onzin vergelijking want je kan beter maar eens uitzoeken waarom Seedorf tot zo weinig interlands is gekomen. Dit lag niet aan zijn spelerskwaliteiten. Seedorf is en blijft een enorm baas in het veld

23 maart 2024 om 02:16

Seedorf won met 3 clubs die CL ja, das even andere speculaas of niet.
Er zijn tenminste 3 speler beter op zijn positie.
Gini gaat muiten vanaf de bank en geeft dan de Toeslagenaffaire de schuld.

23 maart 2024 om 10:53

Juist een goede ervaren speler met veel prijzen voor in de groep. Dat heeft de groep nodig op zo een toernooi. Was onzichtbaar maar niet perse super slecht. Tempo heeft ie denk wat moeite mee en kan alleen nog in een soort klaassen rol rond de 16 balletjes in tikken. Ik zou hem in plaats van de roon meenemen op basis van zn leiderschap ervaring en prijzen. Tis niet dat hij alles inleverde maar je hebt met timber, schouten gravenberch, veerman, frenkie reijnders gewoon betere middenvelders lopen.


Het woord examen heeft hele strenge en eenduidige uitleg: voldoende of onvoldoende. En dus kriijgt het woord een negatieve connotatie, en ja Wijnaldum heeft wel een puntje; alle mediamensjes namen het woord examen over van Koeman tijdens de persconferentie. Er spelen hier overduidelijk veel meer factoren mees zoals wedstrijdritme, aanpassing aan de groep buiten het veld na lange afwezigheid en zelfvertrouwen. Wijnaldum als hij een tandje bijzet komende maanden door zijn intensiteit te verhogen en een positieve houding blijft tonen is gewoon van waarde voor dit Nederlands elftal. In meeste gevallen geen basisspeler, maar een wissel die in sommige gevallen kan starten.

Ik denk ook doordat Koeman daar zit, Wijnaldum het niet als een examen heeft gezien.

Lekker zelfkritisch.. "ik werd niet veel in het spel betrokken."

23 maart 2024 om 08:53

Stuitend. Het zou eerder moeten zijn: "ik nam geen deel aan het spel" man man man, wat speelde hij verstoppertje. Hij was in de 1e helft ook de man bij Oranje met de minste balcontacten en dat voor een aanvallende middenvelder... In de eerste helft zag je Wieffer en Reijnders ook regelmatig zoeken naar een pass richting het midden van de aanvalshelft, maar Wijnaldum stond niet vrij. Wieffer was slecht, maar 1 van de redenen was ook dat hij de bal niet goed vooruit kon spelen en daar had Wijnaldum een grote negatieve rol in.

Depay en Wijnaldum moeten gewoon niet meer geselecteerd worden. Twee vervelend domme jongens die symbool staan voor de onnozelheid van veel jonge mensen in dit land. Daarnaast voegen ze voetballend niks meer toe. Er zijn zoveel betere alternatieven die nog een hele toekomst voor zich hebben en die bovendien meer karakter hebben!

23 maart 2024 om 08:21

Dom en onnozel.. Kun je dit even onderbouwen of is dit weer gebaseerd op het regenboog argument van die racist met die snor en het meepraten met de media?

Ik ben zeker geen liefhebber van Depay, maar meer karakter hebben dan de beste man.. dat heeft niemand daar. Speelt al 10+ jaar met kritiek en afgunst van het hele land en draagt ondanks dat, al een decennia de verantwoordelijkheid voor het NL elftal. Heeft daarbij nog nooit een raar woord geuit of rare daad gedaan richting de supporters.

Voor zover je het prestaties kunt noemen, hebben deze 2 mannen er voor 70% eigenhandig voor gezorgt dat het Nederlands elftal nog enig resultaat boekte. Het respect dat hier ontbreekt voor mensen die zoveel wijden aan hun carriere is echt door en door triest. Beide mannen zijn op en top proffesionals en hebben meer gepresteerd dan dat ze talent hebben, meer vragen dan ze kunnen is onterecht.

Laten we maar blijven klappen voor de Frenkies en Mathijsjes en de overige jongens zonder media aanwezigheid, die zijn makkelijker lief te hebben ondanks dat zij net zo weinig brengen.

23 maart 2024 om 17:54

Heb je Wijnaldum gehoord over Saudi Arabië en zijn vergelijking met de toeslagenaffaire? Heb je Depay gehoord over Promes?

23 maart 2024 om 08:49

Ik denk dat Depay één van de belangrijkste mensen is buiten het veld en dat de rest hem ziet als alles behalve vervelend. Dat kon je de laatste hoofdtoernooien al zien. Het is zeker niet altijd fantastisch wat hij laat zien maar toch gaat hij voorop in de strijd. In en naast het veld.

23 maart 2024 om 09:23

Wat een werveldomme opmerking Henkie. Depay heeft in vergelijking tot de meeste in het veld gewoon een voldoende op de mat gelegd. Bovendien komt hij pas net terug van een lange tijd afwezigheid. En je nare punt over intelligentie en karakter en hoe dit symbool zou staan voor de domme jonge generatie laat jou heel onnozel en dom overkomen. Denk eens over je standpunt na, waarom zou men dat denken?
Overigens na afloop van de training van Oranje en na afloop van de wedstrijd vond ik hem verassend scherp in zijn antwoorden. Wist de muizenvalvraag van de verslaggever bijvoorbeeld mooi te passeren over het woord 'examen' en ook de Promes commotie kon hij verbaal van zich afschuiven.

Zure rozijnen zoals jij kunnen hun mening gelukkig alleen op dit soort platformen verkondigen. Kleine hint, misschien dat daarom je platgeslagen mening is ontstaan.

23 maart 2024 om 17:56



"en ook de Promes commotie kon hij verbaal van zich afschuiven." Whahaha ben je serieus? Je bent er onderdeel van helaas... De domme en onnozele mensen.

"zure rozijnen zoals jij kunnen hun mening gelukkig alleen op dit soort platformen verkondigen. Kleine hint, misschien dat daarom je platgeslagen mening is ontstaan."
Dit slaat ook nergens op. Ik kan mijn mening overal verkondigen, waarom denk jij van niet? Beetje raar.

Hij scoort maar daar is alles mee gezegd, was vaak te laat in de duels, mist ritme op dit niveau. Hij zal wel een “goede voor de kleedkamer” zijn. Het box-to-box spelen wat hij kon is er wel af.

Ik werd niet betrokken in het spel. Ja, dat is niet echt kritisch zijn op je eigen spel.
Prima voor de bank, maar niet in de basis. Ook Depay niet.
Ik zou op het EK echt 4-3-3 gaan spelen, met in de aanval:
Lang - Gakpo - Malen
Middenveld:
Frenkie, Schouten, Reijnders

Als het een examen was dan heeft hij gefaald, prima goal gemaakt maar qua niveau/fysiek is het echt niks meer, zou schandalig zijn als hij meegaat.

Als je de uitslag niet zou weten, de interviews luistert en alle reacties hier leest, zou je denken dat oranje met 4-0 heeft verloren. En in juni staan "we" met nieuw oranje onderbroek en geschminkte harses weer te schreeuwen als er gescoord wordt. Wat zijn we nog een zeikerig klotevolkje.
Deze gasten komen met 4-0 winst van het veld lopen en worden vervolgens gelynchd voor de camera. Bizar.

Ik snap het zichtbaar argument niet zo. Ja, vrijwillig zit niemand op woestijnwedstrijdjes te wachten, maar als je als bondscoach jouw werk wilt uitvoeren en iets in Wijnaldum ziet, is het natuurlijk een eitje om het juiste zenderpakket te kopen om die wedstrijden te zien.

23 maart 2024 om 10:29

Er zijn genoeg mensen die er wel op zitten te wachten. Niet alleen in Europa wordt voetbal gekeken hè

Zijn we met z’n allen vergeten dat Wijnaldum de belichting was van het gefaalde EK 4 jaar geleden onder de Boer?
Als aanvoeder speelde Wijnaldum als een postbode zonder enige motivatie en de befaamde diepgang waar iedereen het over heeft. Om over zijn interviews en leiderschapskwaliteiten nog te zwijgen.
Sindsdien is het verder bergafwaarts gegaan met zijn mislukte periodes bij PSG, Roma en nu in S-A. Tuurlijk heeft Wijnaldum het daarvoor laten zien, maar als Koeman zijnde vasthouden aan iets van meer dan 4 jaar gelden betaamt niet van sterk bondscoachschap…

23 maart 2024 om 09:40

Eh, de belichaming daarvan was De Ligt met z'n handsbal sorry.

23 maart 2024 om 09:47

Dat speelde ook zeker mee, maar als aanvoerder structureel je niveau niet halen op een van de belangrijkste posities op het veld heeft onze prestaties op dat EK meer beïnvloed, in mijn ogen. Waarom zou je nu de positie van Rijnders en Koopmeiners in twijfel trekken door Wijnaldum te seleceteren..
En ik ben het met je eens mbt Simons. Het komt er totaal niet uit maar deze jongen is de toekomst van Oranje. Malen het vertrouwen geven, met Xavi als stand in!

23 maart 2024 om 10:10

ik was helemaal vergeten dat hij ook voor Roma had gespeeld. Oftewel, ook daar ontzichtbaar, maar dat was hij al sinds het EK onder de Boer.

Bedank Wijnaldum nou gewoon voor zijn diensten en laat hem in SA. En als Koeman echt zo graag hem mee wilt, doe het dan net zoals met Aguero in Qatar.

23 maart 2024 om 11:59

Onzichtbaar bij Roma inderdaad, vooral omdat het revalidatiecentrum niet live uitgezonden werd

Hij was niet best, maar muv Reijnders was zeker in de eerste helft iedereen slecht. Ik maak me veel meer zorgen over Simons dan over Wijnaldum. Tegen Real speelt ie dan zo goed in Bernabeu en dan zie je hem nu tegen Schotland passjes over 3 meter gewoon over de zijlijn spelen, ballen die van zijn voet springen en vooral, en dat is nog het storendste, bij élk duel die handjes omhoog en zelf al de bal pakken als ie valt.

Malen graag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren