Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Ginkel is woedend: 'Dit was te, in alle opzichten'

Laatste update:

Marco van Ginkel is even helemaal klaar met Sulley Muntari. Laatstgenoemde zette vrijdag op de training een harde tackle in, waarbij Van Ginkel een enkelblessure opliep. De Nederlander, die al zoveel blessureleed achter de rug heeft, komt hierdoor in het restant van dit kalenderjaar niet meer in actie. "Natuurlijk moet je er op een training vol voor gaan, maar er zijn grenzen", bromt Van Ginkel.

/

De middenvelder liep verrekte enkelbanden op en zal drie tot vier weken buitenspel staan. "Dit was een overdreven actie", zegt Van Ginkel op de website van Sport-Promotion. "Ik zag hem ook niet aankomen, waardoor ik vol op mijn rechterenkel werd geraakt. Dezelfde enkel waar ik eerder doorheen klapte tegen Empoli. Muntari bleef me gisteravond bellen, maar ik heb hem eventjes laten gaan. Ik moest echt tot bedaren komen. Dit was te, in alle opzichten.''

Uiteindelijk valt de schade nog redelijk mee. "De bandjes zijn beschadigd, maar niet gescheurd", zegt Van Ginkel. "Het bot is ook niet geraakt. Ik had mijn enkel goed in de tape laten zetten, dat is waarschijnlijk mijn redding geweest. Maar balen is het wel. Ik had in de basis begonnen, tegen Napoli. En volgende week spelen we tegen Roma. Dat zijn prachtige duels die ik nu kan vergeten.''

Italiaanse media beweerden eerder deze zaterdag dat Milan Muntari disciplinair wilde schorsen, maar dat werd al snel ontkend door Filippo Inzaghi. "Muntari ging er fel in, maar het was geen gewelddadige actie", zei de coach van Milan. "Als dat wel zo zou zijn geweest, dan had ik hem al uit de ploeg gezet. Het is heel jammer voor Van Ginkel, maar het is niet eerlijk om dit soort dingen over Muntari te schrijven. Hij had geen enkele intentie om hem te blesseren, dus voor mij is de zaak afgesloten."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gezien de historie van Muntari denk ik zomaar dat dit wel opzettelijk gebeurde. De man heeft gewoon geen zelfbeheersing en draait soms compleet door. Nee, als de trainer hier een statement wil maken moet hij m zeker disciplinair straffen en een paar wedstrijden laten banken. Wie niet horen wil moet maar voelen.

13 december 2014 om 16:30

Welke historie van Muntari? Laatste jaren van hem worden veelal gekenmerkt door onkunde (voor het niveau Milan althans) en compensatie door vaak geniepige overtredingen, maar in mijn herinnering heb ik hem nog nooit opzettelijk iemand zien blesseren, laat staan een ploeggenoot nota bene. Neemt overigens niet weg dat als hij echt te fel inkwam, daarop actie ondernomen moet worden. Milan staat de laatste jaren sowieso al onder kritiek vanwege haar felle trainingsregime (vooral onder Allegri met Pato). Als dan ook nog blijkt dat de spelers te opgefokt zijn, dan helpt dat ook niet mee.

13 december 2014 om 17:07

Tegen Ajax nog ging hij bewust op de kuit staan van een speler omdat hij weer eens zijn man liet glippen en nog een keer een elleboogje. Smerige voetballer

13 december 2014 om 19:13

Hij heeft moisander toen geblesseerd getrapt waardoor van der hoorn in de ploeg kwam! En laten we nou net door die pannelap verloren hebben en de cl overwintering kwijt geraakt zijn

14 december 2014 om 03:44

Haha muntari toch, waarom verbaasd dit me niet dat hij het is. Tiote gooit ook regelmatig zulke vage afrikaanse tackles/moordaanslagen eruit op het veld.. Nare speler om tegen te spelen denk ik die muntari en dat zeg ik niet omdat hij zo geweldig goed is.

13 december 2014 om 16:39

Toch een vreemde conclusie om te trekken nadat v Ginkel zelf aangeeft dat Muntari hem maar bleef bellen om waarschijnlijk zijn excuses aan te bieden.

Niet even over laten gaan en ophangen zodat je kan zeggen dat je gebeld hebt, maar er staat toch duidelijk "hij bleef maar bellen".

Nee.
Muntari is een lompe ezel misschien, maar dit is heus niet opzettelijk.

13 december 2014 om 16:45

Ajaxwastop

Jij bent een schande, hoe kan jij iets concluderen zonder erbij te zijn? Jij neemt dus graag dingen klakkeloos over en komt met verzinsel over 'verleden' of historie om dan dingen te kunnen concluderen, hele nare manier van kijken

13 december 2014 om 16:55

Een schande? Komop laat je niet zo mee sleuren. Opzettelijk is wellicht te zwaar neer gezet maar je kan niet ontkennen dat deze man een meerdere voetballers al uit de wedstrijd heeft geschopt. Dat hij belt om wellicht zijn excuses aan te bieden is mosterd na de maaltijd. Als ik bij mijn werkgever meerdere malen dezelfde fout maak en elke keer daarna sorry zeg zal hij het op een gegeven moment ook wel met mij gehad hebben.

13 december 2014 om 17:16

Wat en flapdrol is die Inzaghi toch

13 december 2014 om 17:17

Opzettelijk nog wel? Je maakt jezelf belachelijk..

13 december 2014 om 21:52

Volkomen eens. Ik heb laatst de wedstrijd AC Milaan - Inter Milaan gezien, wat een anti voetballer is Muntari, veel balverlies en harde gemene overtredingen. Hij had eigenlijk binnen een kwartier al rood moeten hebben. Maar in deze landen mag meer.

Wat zal hij balen van zijn keuze naar Chelsea en de keuze naar Milan..ongelofelijk. Dit is toch het zoveelste bewijs dat je niet zomaar van de Eredivisie naar het buitenland moet gaan als je één of twee seizoenen leuk speelt.

Hij had of nog een jaartje bij Vitesse moeten blijven of naar een club als Ajax moeten gaan. Wat een zonde...

13 december 2014 om 16:23

Hij heeft een prima keuze gemaakt. Bij Chelsea kreeg hij vertrouwen en minuten. Alleen jammer dat hij veel blessures heeft gehad. Ik ben er van overtuigd dat hij het gaat maken. Veel loopvermogen gekoppeld aan een goede techniek en scorend vermogen.

13 december 2014 om 16:33

Hij kreeg amper minuten bij Chelsea! 13 minuten in de Premier League, 75 minuten CL en 9 minuten League Cup.

Met al de kwaliteit die Chelsea al had op het middenveld was hij nooit verder gekomen dan invalbeurten.

13 december 2014 om 16:36

Ach man welnee. Hij kwam fysiek veel te kort om al naar Chelsea te gaan. Dat hij een zware blessure kreeg, kon hij inderdaad niet veel aan doen, maar dan wat dan nog. Bij Ajax was hij een toegevoegde waarde geweest.

Ik vond hem goed voetballen een weekje geleden, maar please... Hij heeft zich laten inpalmen door de praatjes van Mourinho.

13 december 2014 om 16:38

Bijna uiteindelijk blij dat we Van Ginkel niet hebben gehaald, want anders was Klaassen het kind van de rekening geworden.

Klaassen heeft zich uitstekend ontwikkeld en ik denk dat hij Van Ginkel wel gepasseerd is. Klaassen is daarnaast een jaar jonger dan Van Ginkel.

13 december 2014 om 16:43

@gulio

Niet gek, als je al in september bij Chelsea er een lange tijd uit ligt is het moeilijk meer minuten te maken.

13 december 2014 om 16:55

Hij kreeg 2x een paar minuutjes, de wedstrijden die erna kwamen zat hij niet eens meer bij de selectie. Daarna raakte hij pas geblesseerd. Na zijn blessure zat hij ook niet meer bij de selectie en werd hij dus verhuurd aan Milan. Dat spreekt lekker vertrouwen uit ja.

Als Chelsea het echt in van Ginkel had zien zitten, dan hadden ze hem niet aan Milan verhuurd, maar aan een club waar hij zeker minuten zou maken. Hij wordt gewoon nog 1 of 2 keer verhuurd en daarna verkocht.

13 december 2014 om 18:42

@gulio
inderdaad, dat is wat van Ginkel de komende jaren te wachten staat. En ondertussen is de carrière van een talentvolle Hollandse jongen en potentiële topvoetballer om zeep geholpen. Bah.

13 december 2014 om 16:25

Pardon? Dus een blessure (veroorzaakt door een ander) is het bewijs dat je niet van de Eredivisie naar het buitenland moet gaan?
Hij zegt nog: "ik had in de basis begonnen, tegen Napoli. En volgende week spelen we tegen Roma. Dat zijn prachtige duels die ik nu kan vergeten."
Met alle respect, maar AC Milan is van een andere orde dan Chelsea. Ik zie hem bij AC Milan echt nog wel veel minuten maken.

Ik weet niet hoe vaak Emanuelson op dit moment speelt. Maar hij had ook een periode dat 'ie iedere week bij Milan speelde. En da's al helemaal geen wereldtopper. Dus 't kan echt wel.

13 december 2014 om 16:37

Oh ik zie hem bij Milan ook minuten maken. Het lijkt mij van uiterst belang dat hij de Italiaanse taal onder de knie krijgt. Maar ik denk dat hij in een mooiere positie in zijn carriere stond als hij naar Ajax had gegaan (al weet ik ook dat Vitesse hem niet aan Ajax wou verkopen)

13 december 2014 om 16:38

Emanuelson zit tegenwoordig bij Roma en heeft volgens mij nog helemaal niet gespeeld dit seizoen

13 december 2014 om 17:20

Dit ligt niet aan zijn keuze, maar gewoon dom pech. De afgelopen jaren heeft hij lange blessures gehad en daarom erg weinig gespeeld. Een fitte en gezonde van Ginkel, zal gewoon in de basis staan bij AC milan.

Volgens Van Ginkel was het er over en volgens Inzaghi niet..... tegenstrijdig.

13 december 2014 om 17:09

Een trainer valt zijn spelers niet publiekelijk af.

13 december 2014 om 18:54

Behalve Maaskant.

Van Ginkel, erg jammer dat hij zo achtervolgd wordt door pech en blessures. Ook is het jammer dat hij van Vitesse naar Chelsea ging, veel te grote stap. Bij Milan gaat hij het ook niet redden en ik denk dat hij pas weer stappen kan gaan maken wanneer hij er eerst 2 terug doet. Gewoon weer even naar een wat kleinere club en basisspeler worden.

ik snap de frustratie van Van Ginkel zeker, en vind die Muntari ook geen AC Milan waardige speler. Maar om dit met de media te delen, nee dan zit je bij mij fout Van Ginkel.

Ben benieuwd of het nog goed gaat komen met hem door al zijn blessures. Ligt er vaker uit dan niet.

Was Robben op zijn leeftijd ook vaak geblesseerd?

Des te zuurder nu hij in de basis zou beginnen, en die Muntari is gewoon gestoord, wegwezen met die vent!

13 december 2014 om 16:36

Haha. Verdedigend is Muntari goed, zie geen reden om hem weg te doen.

13 december 2014 om 17:10

Voetballend dramatisch. Je zal met hem nooit eem hoger niveau halen. Een beetje een Enoh geval.

13 december 2014 om 19:18

Hahaha beste vergelijking ooit!

13 december 2014 om 19:19

Hahaha beste vergelijking ooit!

Haha muntari heeft zichzelf weer eens in de basis geschoffeld

13 december 2014 om 16:47

Muntari is ongeacht van ginkel een basisspeler hoor, dit deed die dus niet om hem te blesseren zodat hij kan spelen

13 december 2014 om 18:12

Haha ik wissel hem altijd als ik met Milaan speel. Doe ik al sinds 2010 toen hij nog bij inter speelde.

Muntari is echt totaal gestoord en gaat dikwijls over de schreef. In de duels met ajsx vorig jaar viel hij me ook al negatief op.

Ja terecht dat hij even boos is, maar als Muntari echt zijn excuses aan wil bieden moet je gewoon een vent zijn en elkaar de hand schudden, hoe zuur het ook is. Maar in eerste instantie wel een begrijpelijke reactie van van Ginkel.

Slappe hap die Inzaghi.

Inzaghi moet ingrijpen. Maar van ginkel zegt zoiets niet zomaar. Jammer was net op de weg terug.

van Ginkel is gewoon veel te zwak voor het nivo. Stomme move. moest gewoon in nederland bij een topper of bij een subtopper in het buitenland spelen. Hij gaat het niet maken hoor

tegen ajax heeft deze montari ook flink uitgedeeld. Geblesseerde speler en meerdere overtredingen en werd ook nog de hand boven het hoofd gehouden door een partijdige scheidsrechter. Schorsen die vent, want hij doet het steeds weer.

Van Ginkel heeft geen recht van spreken.. Hij koos ervoor om naar het buitenland te gaan, wetend dat het er daar zwaarder aan toe gaat.. Fysiek kan zijn lichaam het niet aan. Suleymani kan je hierop niet verwijten. Speelt al x jaar bij Milan, en toevallig is het de man van glas die ten ondergaat aan de tackle van Suleymani...

Van Ginkel was zelfzuchtig, en wilde de hotshot zijn door naar Chelsea te gaan. Blessure aan overgehouden, door overbelasting... En toen naar Milan, in zijn eerste periode weer in de ziekenboeg, en nu weer.. Dit is gewoon allemaal Karma.. Was je in Nederland gebleven dan kon je jezelf ontplooien, en kon je een vaste waarde zijn voor de top van Nederland.. Dit heb je dus allemaal over jezelf afgeroepen.

Als 19 jarige poppiejopie doen door naar Chelsea te gaan.. Daar mislukt, en nu mislukt je avontuur weer, puur door hebzucht.

Van ginkel is gewoon zwaar mislukt

Van Ginkel is gewoon blessure gevoelig en kan weinig hebben, ik heb het zelf niet gezien maar als de coach zegt dat de actie van Muntari fel was maar zeker niet geweldadig dan moeten we hem toch geloven.

Van Ginkel zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Misschien was het toch beter geweest om eerst door te groeien bij Ajax. Bij Chelsea zal hij niet meer aan de bak komen met alle plekken op het middenveld die dubbel bezet zijn. En bij Milan is hij een buitenbeentje die zich nog moet aanpassen aan het team, getuige de onbesuisde en respectloze tackle van Muntari. Jammer voor zo'n talent met veel potentie. Op deze manier verknalt hij zijn carrière. Laten we hopen dat hij erbovenop komt. Beterschap Marco!

Van Ginkel is een zacht eitje. Daarom is het ook geen toeval dat juist hem dit overkomt. Triest om te zien hoe hij zijn eigen carrière om zeep helpt

Jammer dat waren indd mooie wedstrijden, die hij moet missen. Sommige spelers krijgen nu eenmaal meer met blessures te maken dan andere. Is gewoon domme pech in zijn geval. Maar er komt ook een periode dat hij langer fit is en dan gaan we de oude en misschien wel verbeterde van ginkel zien.

Schoolvoorbeeld hoe je je carriere kunt verknallen door op jonge leeftijd voor het geld te kiezen. Zonde. Hopelijk is hij weer vlug fit en maakt hij zo snel mogelijk een goede keuze door gauw terug te komen naar nederland.

Lekker naar Chelsea gaan jongen en daarna naar Milan, terwijl je daar fysiek en mentaal niet aan toe bent. Hoeveel heb je nou gespeeld, een minuut of vijf? Het is geen toeval dat je weer geblesseerd raakt. Lekker geld verdiend, maar zoveelste jeugdspeler die zijn sportieve carrière inderdaad verknalt door te snel voor geld te kiezen. Eigen schuld, niet naar anderen wijzen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren