Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Ginkel heeft basisplaats bij AC Milan, Ménez eist heldenrol op

Laatste update:

Marco van Ginkel zal zich afgevraagd hebben of het wel zo verstandig was om zich aan AC Milan te laten verhuren, want veel speelminuten kreeg de middenvelder nog niet. Zondag mocht Van Ginkel tegen Udinese zowaar in de basis beginnen. Een doorslaggevende rol had hij niet (de heldenrol was voor Jérémy Ménez) maar AC Milan won wel van Udinese: 2-0. Genoa klom met een zege bij laagvlieger Cesena naar plek drie op de ranglijst.

/

AC Milan - Udinese 2-0
Doellijntechnologie is er nog niet in de Serie A en dat zorgde er mogelijk voor dat AC Milan na een kwartier niet op voorsprong kwam. Verdediger Adil Rami kopte de bal in na een hoekschop, de bal raakte de kruising en leek via keeper Orestis Karnezis over de lijn te verdwijnen. De Milanezen schreeuwden moord en brand en claimden een treffer, uit een herhaling leek de bal ook compleet over de lijn te zijn, maar de arbitrage kende geen treffer toe. De thuisploeg bleef ondanks die tegenslag gewoon zoeken naar een openingstreffer, maar Giacomo Bonaventura, Stephan El Shaarawy, Jérémy Ménez en Keisuke Honda hadden het vizier niet op scherp.

Na rust kwam de wedstrijd plots in een stroomversnelling. Eerst kreeg Maurizio Domizzi van Udinese rood en voor die actie kreeg hij ook nog eens een strafschop tegen. Ménez schaarde zich achter de bal en de van Paris Saint-Germain overgenomen aanvaller faalde niet: 1-0. Met elf tegen tien ging AC Milan op zoek naar de 2-0, maar die zou pas vallen toen het tien tegen tien was. Na een rode kaart voor Michael Essien, de controleur incasseerde een tweede gele kaart, soleerde Ménez naar de 2-0.

Cesena - Genoa 0-3
Genoa doet uitstekend mee in de top van de Serie A en een overwinning op laagvlieger Cesena kon de ploeg zelfs tijdelijk op de derde stek terechtkomen. Men slaagde in die opzet en alle actie vond plaats in de knotsgekke eerste helft. Na zeven minuten stond het al 0-2: Alessandro Matri opende de score en Luca Antonelli tekende een paar minuten later al voor de tweede van de middag. Genoa kreeg direct daarna enorme kansen op de 0-3, maar wist keeper Nicola Leali lange tijd niet meer te verslaan. Zelfs niet van elf meter: Matri miste een strafschop. Door de hulp van Massimo Volta, die de bal vlak voor tijd in zijn eigen doel werkte, kwam Genoa voor rust alsnog aan de 0-3. Daar zou het bij blijven.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Enorm knap wat Genoa in dit eerste halfjaar klaarspeelt in de Serie A, ze staan nu zelfs voor sowieso één dag op een plek die recht geeft op mogelijk Champions League voetbal. Als je de ploeg zo ziet spelen zoals vanmiddag en zoals ze al enkele maanden doen, dan is het eigenlijk geen verassing dat ze vooralsnog boven ploegen als Milan, Inter, Lazio en Fiorentina staan. Zo volwassen, efficiënt en verrassend genoeg ook zo dominant (ook al is Cesena natuurlijk niet zo’n grote ploeg). Daarnaast zijn ze tot nu toe ook de enige ploeg geweest die een geweldig sterk Juve met 0 punten naar huis wist te sturen. Verwacht wel dat ze uiteindelijk later in het seizoen wat terug zullen zakken, aangezien ze niet de middelen hebben die eerder genoemde ploegen wel hebben, maar in ieder geval spelen ze zich nu zo in ieder geval in een vroeg stadium van het seizoen veilig voor degradatie en zit er wellicht nog wel Europees voetbal in. Alle respect voor Gasperini is op zijn plaats. Hij heeft nu meer dan genoeg bewezen dat die periode bij Inter slechts een incident was.

Het hielp natuurlijk wel dat er vroeg al twee doelpunten gemaakt konden worden. Vervolgens zat Leali dus enkele malen in de weg, maar bij die 0-3 ging hij niet bepaalt vrijuit. Schot werd weliswaar van richting veranderd, maar met een goede reflex had hij eigenlijk die bal kunnen/moeten hebben.

Vind overigens een titel die zo gefocused is op Van Ginkel nogal onterecht naar de prestatie van Milan in zijn algemeen toe of die van Genoa. Maar goed, als je maar die hits krijgt....

30 november 2014 om 17:11

Denigrerend? Dat zie je echt verkeerd. Het is toch hartstikke leuk voor ons als Nederlanders om te lezen dat een Nederlander een basisplaats heeft? Doet niks af aan de prestatie van Genoa, die het inderdaad leuk doen

30 november 2014 om 17:26

Heb ook dat woord er na mijn reactie uitgehaald volgens mij. Kwam namelijk even niet op het juiste woord.

Natuurlijk is het interessant voor Nederlandse volgers van voetbal om te zien dat Van Ginkel weer eens wat speeltijd krijgt, maar het is niet zo dat hij als bijvoorbeeld Strootman ik weet niet hoe lang geblesseerd is geweest. Het team hoort in eerste instantie in de spotlights te staan, tenzij Van Ginkel's prestatie op het veld zo uitzonderlijk is dat het noemenswaardig genoeg is voor een header. Je zou kunnen beredeneren dat, aangezien Van Ginkel zo weinig speeltijd heeft gekregen tot nu toe, een basisplek zo'n uitzonderlijk geval is Zo zie ik het persoonlijk echter niet, hij heeft gewoon veel concurrentie daar

30 november 2014 om 18:13

Totaal met je oneens.

De wekelijkse resultaten etc van de Serie A interesseert praktisch niemand. Dat was in de jaren '90 wel anders.
Maar de ontwikkeling van spelers die op termijn international kunnen worden is voor Nederlanders uiteraard veel interessanter.

30 november 2014 om 18:28

Dit ben ik dan niet met jou eens, haha. Er zijn veel Nederlanders die fan zijn van een Serie A club, zoals Juve, Milan, Inter, Lazio etc. Dat het 'praktisch niemand' interesseert is natuurlijk onzin. Ik zelf als Milan supporter vind het tof dat De Jong en Van Ginkel er spelen, maar ik zie ze liever elke week winnen, met of zonder v Ginkel

30 november 2014 om 17:12

Ik gun het Genoa echt enorm. Ik denk dat ze dit jaar zichzelf net niet kunnen plaatsen voor Europees voetbal, maar een achtste plaats zullen de Grifoni ook uiterst tevreden zijn. Gasperini doet het echt top bij Genoa, aanvallend dominerend voetbal, georganiseerd en jonge spelers.

Goed dat Pippo is begonnen met een trio van Bonaventura, Essien en Van Ginkel. Het blok wat hij daarvoor hanteerde (essien - Muntari) is namelijk een voetballoze zooi zonder enige creativiteit. Deze drie punten waren hard nodig voor Milan. De volgende wedstrijd zal ook weer een zware klus worden want dan mogen ze het opnemen tegen Genoa.

30 november 2014 om 17:20

Gelukkig staan Genoa en Samp weer waar ze horen, namelijk in de (sub)top van de competitie. Jaren geleden speelde Samp nog Serie B, en stond Genoa ook op het punt om af te glijden. Gelukkig is het nu allemaal anders. Teams als Genoa, Palermo en Samp horen gewoon in de subtop te staan. Dit maakt de competitie ook een stuk leuker, er zijn nu echt een stuk of zes/zeven teams die allemaal strijden voor de plekken om Europees voetbal.

30 november 2014 om 17:35

Er is inderdaad nauwelijks sprake van een subtop op dit moment. Palermo staat 12e en staat slechts 6 punten achter op de nummer drie, Genoa dus. In theorie kunnen de rollen in enkele weken weer omgedraaid zijn.

De titelstrijd zal gaan tussen Juve en Roma, al zal Roma misschien deze week ook al een pas op de plaats moeten maken gezien hun vorm. Dan is het in ieder geval leuk om te zien dat zelfs de strijd om plek 3 nog helemaal op ligt met zoveel kandidaten. Wel jammer voor Parma, maar goed, iemand zal moeten degraderen en als ze zo spelen als ze al het hele seizoen doen (behoudens het duel met Inter) dan verdienen ze het helaas ook.

1 december 2014 om 11:09

Ik heb een vraag voor de italiaanse kenners. Ik constanteer net het feit dat Fiorentina tegen Cagliari met geen een italiaan in de basis begon. Vinden jullie dit geen absolute schande?! Zelfs Manchestwr City heeft tenminste nog een engelsman (hart)... ongelofelijk.

1 december 2014 om 13:49

Je haalt hier eigenlijk een discussiepunt op waar de Italiaanse voetbalwereld zich al 4 jaar zorgen om maakt, met als nieuw hoogtepunt afgelopen zomer.
Tuurlijk is het jammer dat immer minder Italiaanse spelers de kans krijgen, maar het is ook direct de realiteit. Ploegen als Fiorentina willen proberen met de top mee te kunnen. De echte Italiaanse topspelers komen vooral bij Juve terecht. Fiorentina zal het dus moeten doen met spelers die daar misschien net onder zitten. Echter wordt de ploeg op dat punt weg geconcurreerd door buitenlandse ploegen die veel meer kapitaal in huis hebben. Zo verkaste Immobile naar Dortmund en Cerci naar Fiorentina, beide spelers die absoluut niet bij Fiorentina zouden hebben misstaan.
Wat betreft jeugdige spelers zijn trouwens spelers van de Balkan, waar Italië weer steeds sterkere banden mee krijgt zoals in de jaren 90, ook nog eens goedkoper. Hetzelfde geldt voor (tweederangs) Argentijnse spelers, die veelal roots hebben liggen in Italië. Er is echter een punt waar het integreren van buitenlandse talenten weer juist niet rendabel is en dat is bij de allerkleinste ploegen in de Serie A.

Men probeert nu ook bij de Italiaanse voetbalbond nieuw beleid door te voeren, want het aantal jonge Italiaanse spelers dat in de Serie A speeltijd krijgt is het laagste van heel Europa, minder dan 10%.

Mooie overwinning.
Doelpunt is terecht niet goedgekeurd, de bal was net niet helemaal over de lijn, al scheelt het heel weinig.

30 november 2014 om 17:13

Tja, lastig te zeggen. Hoe eerder de doellijntechnologie er is, hoe beter, wat mij betreft. In die aftandse stadions in Italië zal het echter nog wel even duren denk ik. Loopt daar eigenlijk ook een proef met camera's in bepaalde stadions of niet?

Leuk dat er ook een stukje van Genoa wordt geschreven VZ! Ik mis helaas een stukje van Fiore, die een geweldige prestatie hebben neergezet tegen Cagliari. Genoa doet het echt geweldig dit jaar, wat vooral komt door geweldige resultaten in uitwedstrijden. Volgens mij is Genoa op het moment de best presterende uitploeg van Italie. Ze hebben ook een brede selectie, met jongens als Pinilla, Lestienne en Fetfatzidis op de bank. Een terugval gaat er misschien wel komen, maar Europees is echt wel mogelijk. Palermo overigens weer gewonnen, al was het op het einde even bloedstollend spannend. Sorrentino dacht even een speler van Parma uit te gaan kappen in de buurt van zijn goal, geen goed plan. Wel een verdiende overwinning, Parma is echt een Serie B ploeg. Zij moeten echt voor elke linie een of twee goede spelers erbij halen, anders is degradatie al bijna een feit. Ik wil trouwens ook even melden dat momenteel niet Chievo, maar Atalanta het meest kansloze voetbal van de Serie A speelt. 5(!) doelpunten hebben ze pas gescoord, in 13 wedstrijden. Met zo'n voetbal mogen ze van mij lekker degraderen, met die kansloze Colantuano erbij.

30 november 2014 om 17:53

Atalanta....je zou eigenlijk meer verwachten van de kweekvijver van Italië. Denk echter niet dat ik een traantje zal laten om een degradatie van hen. Spelen inderdaad zeer onopvallend (wist zelfs niet dat ze zó slecht speelden) en nog belangrijker, die achterban lijkt me altijd zo onsympathiek. Als ik 'il Bocia' weer hoor zeggen "we zijn vrienden met niemand, we zijn anti-alles" of iets in die lijn, dan hoef je van mij geen meelij te verwachten.
Torino doet het overigens ook belachelijk slecht in de Serie A. Gelukkig weten ze er nog enigszins voor te compenseren met hun Europa League voetbal, maar dat is ook direct een reden waarom het zo slecht gaat met hun in de reguliere competitie.

Eindelijk weer eens een overwinning, werd ook weleens tijd. Vanmiddag toch wel een van de beste wedstrijden van het seizoen gezien van Milan, al liet Udinese ook wel weinig zijn, maar toch zowel verdedigend als aanvallend een goede wedstrijd gespeeld. Voor de rest mooi dat van Ginkel een goede wedstrijd speelde en dat Montolivo weer terug is. Zou mooi zijn als Alex eens een keer volledig wordt en blijft en Abate, de Sciglio en de Jong weer terug komen dan staat er eindelijk weer eens goed blok. Gelukkig kunnen de Jong en Montolivo aangevuld met of van Ginkel of Poli of Bonaventura, dan kunnen Essien en Muntari op de bank want die zijn echt verschrikkelijk om te zien.

Zou mooi zijn wanneer Milan geen derde wordt, waar toch wel een beetje voor vrees dat een van de twee clubs uit Genoa het wordt. Als Napoli het maar niet wordt met de verschrikkelijke Benitez.

Jammer dat er overigens geen stukje is over Palermo die het erg knap doen als promovendus met een ontzettend leuke selectie en twee fantastische aanvallers. Hopelijk behoud Zamperini ook de rust en mag Iachini ook bij twee of drie nederlagen blijven zitten.

Verder enorm jammer dat het er voor Parma nu al zo slecht uitziet, toch een mooie club met veel geschiedenis die niet verloren mag gaan voor de Serie A.

30 november 2014 om 17:22

Zamparini heeft de rust bewaard aan het begin van het seizoen, ook na een dramatisch resultaat tegen Empoli. Ik heb wel zo'n gevoel dat Iachini het vertrouwen wel krijgt van Zamp, ook na wat mindere resultaten. Al weet je het met hem natuurlijk nooit zeker..

30 november 2014 om 17:33

Zeker, hij heeft geloof ik meerdere malen gezegd dat hij Iachini niet gaat ontslaan. Maar goed ik hem al meerdere malen horen zeggen dat hij een trainer vertrouwen wil geven, om hem daarna te ontslaan en te zeggen dat hij er niks van kan, om hem een maand later opnieuw aan te stellen en hem dan een paar weken later weer te ontslaan. Maar vooralsnog ziet alles er goed en rustig uit, dus hopen dat het zo blijft.

Weer zo belachelijk de cijfelijst hier. Kan niet gekken worden. Alleen omdat het een Nederlandse voetballer is krijgt Marco van Ginkel een 8,3, terwijl zijn naam in de samenvatting geen 1 keer voorkomt.

Vond Menezes vandaag wel goed spelen. Wat hij wel moet verbeteren is zijn spelverdeling. Hij wilt zowat altijd een actie maken en dat werkt ook vaak in het nadeel van Milan.
Althans dat is mijn mening.

Hopen dat van Ginkel minuten blijft maken bij Milan en dan kan het Nederlands elftal in Maart er toch wel is heel anders uitzien.

30 november 2014 om 20:28

Precies er loopt genoeg talent in Nederland. Met van Ginkel clasie strootman Klaassen blind fer wijnaldum heb je genoeg keus. Daar achter komen Hendrix haye sinkgraven eraan.

30 november 2014 om 22:06

Nouja met van Ginkel en Strootman heb je een potentieel droomduo in elk geval.

waarom speelt milaan thuis in het geel?

Blij met de drie punten, deze waren echt hard nodig. Nu de weg omhoog zien te vinden. Forza Milan!

Goede overwinning voor AC Milan.

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar 2-0 is wel een zakelijke en goede overwinning voor AC Milan. Ze zullen sowieso geen kampioen worden, want daarvoor hebben ze te weinig kwaliteit, maar ik hoop wel dat AC Milan in de top vier weet te eindigen.

Die Jérémy Ménez is ook een prima aankoop voor AC Milan. Ik ben altijd wel gecharmeerd van hem geweest en ik was erg blij toen ik hoorde dat AC Milan hem transfervrij had binnengehaald.

Maar dat zijn jammer genoeg toch de dingen waar AC Milan het tegenwoordig van moet hebben: transfervrije spelers of hopen dat Silvio Berlusconi eens 'n keertje wat meer wilt investeren.

Ondanks dat AC Milan Fernando Torres voor twee jaar heeft gehuurd van Chelsea, hoop ik toch dat ze aan het einde van dit seizoen een nieuwe spits binnenhalen en dat Berlusconi dan ook wat extra geld beschikbaar stelt voor een nieuwe spits.

Als ze dan iemand transfervrij binnenhalen, dan kunnen ze misschien André Pierre Gignac binnenhalen, aangezien hij na dit seizoen transfervrij is en het dit seizoen uitstekend doet bij Olympique Marseille.

Hij is dan niet een absolute wereldspits, maar Gignac kan denk ik wel een aanwinst voor AC Milan zijn en slechter dan Torres kan hij het niet doen. Daar komt dan nog bij dat AC Milan het meestal sowieso wel heeft gemunt op transfervrije spelers.

Mooi voor Marco van Ginkel dat hij vandaag een basisplaats had, maar desondanks denk ik niet dat hij een vaste basisspeler zal worden bij AC Milan als Riccardo Montolivo terug is van zijn blessure en na dit seizoen zal van Ginkel dan ook terugkeren naar Chelsea.

Misschien dat dit een goede opstelling is voor volgend seizoen, natuurlijk ook afhankelijk van welke spelers er aangetrokken of verkocht zullen worden (zie opstelling).

Diego López
Abate
Rami
Alex
de Sciglio
de Jong
Montolivo
Ménez
Honda
el Shaarawy
Gignac

Het gezicht van essien na zijn 2de gele kaart! Werkelijk waar fantastisch om die beelden terug te zien

Hoop dat van ginkel nu in de basis blijft bij A-C Milan en naar zijn oude niveau terug kan komen. Succes marco!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren