Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Gaal: 'Ik denk dat dat gebrek aan respect in uw hoofd zit'

Laatste update:
/

Nederland stond drie keer in de WK-finale, maar wist geen enkele keer te winnen. Een buitenlandse journalist wilde dinsdag tijdens de persconferentie weten of Nederland nu eens wereldkampioen moet worden om het respect te krijgen dat het land zou verdienen. Louis van Gaal was niet te spreken over die vraag.

"Volgens mij is er juist heel veel respect voor het Nederlandse voetbal, dus ik denk dat dat gebrek aan respect in uw hoofd zit", zei de bondscoach. "We spelen aantrekkelijk voetbal, zijn als klein land ver gekomen en stonden een drietal keer in de finale. Helaas kan er maar één winnen, maar dat vind ik geen slechte prestatie voor zo'n klein land."

Nederland speelt woensdagavond tegen Australië en de spelers zullen tijdens dit duel speciale polsbandjes dragen. Hiermee vragen zij aandacht voor de vermissing van twee Nederlandse meisjes (Lisanne Froon en Kris Kremers) in Panama. "Dit is een belangrijke boodschap", citeert NUsport Arjen Robben. "Wij zijn voetballers, maar ook mensen. De vermissing van de twee meisjes gaat ons aan het hart. Hopelijk helpen wij hiermee een beetje."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wederom heeft Louis volkomen gelijk! Ik vrees echter dat het dit jaar moet gaan gebeuren.. anders moeten we weer 20 jaar wachten op een kans

18 juni 2014 om 08:46

Ach, dat zeiden we 4 jaar geleden ook. en nu zeggen we het weer. Ik denk dat het allemaal wel mee valt. Er komt immers een mooie generatie aan.

18 juni 2014 om 08:49

Dat valt wel mee.. we switchen wellicht naar een betere verdediging.. maar in de aanval gaan we toch drastisch achteruit. Het middenveld kunnen we wellicht opvangen met Strootman, Van Ginkel en hopelijk groeien Maher.. Guzman en Fer door.. al denk ik dat Maher verloren is omdat hij gewoon geen flikker uitvoert in het veld

18 juni 2014 om 09:07

Iedereen die de jeugd een beetje volgt weet dat Feyenoord en Ajax de laatste pak em beet 4 jaar een wat mindere lichting hebben gehad in de jeugd. Die gasten die nu allemaal bij Feyenoord spelen zij in principe ook geen wereldtalenten, die spelen wegens een gebrek aan geld. Maar de lichting die daarachter zit, zitten echt pareltjes tussen. Dat geldt voor Ajax net zo goed. DIe jongens zijn over een jaar of 4/5 allemaal wel rijp voor Oranje. Als die jonge jongens achterin een beetje stappen gaan maken in het buitenland binnenkort (De Vrij, Bmi, Veltman, Kongolo, Blind, etc.) heb je over een jaar of vier weer een prima Nederlands Elftal. Niks mis mee.

De lichtingen van Oranje zijn altijd in golfbewegingen gegaan wat kwaliteit betreft. Tussen de generatie Cruyff/neeskens/hanegem en de generatie Van Basten/rijkaard/gullit zat ook niet heel veel. Dan had je het over mensen als Bennie Wijnstekers en Peter Houtman. Van Basten en co waren toen nog niet rijp. Na de generatie Van Basten had je weer de mindere generatie van Taument, Bryan Roy en John de Wolf. Daarna kwam de geweldige generatie van De Boer, Sar, Stam, Davids, etc. Maar daarachter zat ook niet zoveel, dat waren jongens als Bosschaart, Van der Gun, Richard Knopper en Yussuf Hersi. Toen kwam weer de generatie die in 2010 de WK-finale haalde. Ik probeer maar te zeggen: Het niveau van de poel aan voetballers voor Oranje heeft altijd al geschommeld. Zo gaat dat gewoon. Daardoor gaat men vaak ook net iets te lang door met dezelfde generatie, wat vaak leidt tot teleurstellende resultaten. De generatie 88 kwam in 90 niet door de groepsfase heen, die van 98/200 wist zich niet te kwalificeren voor wk 2002 en de ploeg die in 2010 in de finale stond, kwam in 2012 weer niet door de groepsfase heen. We hebben in Nederland net een te kleine continue aanwas aan talent om steeds door te kunnen blijven selecteren helaas. Zoals landen als Duitsland, Brazilië, Spanje en in mindere mate Frankrijk en Italië dat wel kunnen. In theorie althans. Frankrijk heeft wel altijd het talent gehad, maar daar is al bijna tien jaar non stop ruzie in de tent. Italie lijkt voor het eerst in mensenheugenis eindelijk eens echt een iets mindere generatie te hebben. Waar tot een jaar of 6 geleden nog zowat alle Italianen bij Europese topclubs speelden, speelt een heel groot gedeelte van de selectie nu zelfs niet eens bij Italiaanse topclubs, maar gewoon bij middenmoot/subtop in de Serie A.

18 juni 2014 om 09:12

Het is inderdaad jammer dat er geen absolute toppers als Robben, Sneijder en van Persie in het verschiet liggen bij de nieuwe generatie.zelfs een nieuwe Huntelaar zit er volgens mij niet aan te komen... Ben benieuwd hoe onze aanval er over 4 jaar op het WK uitziet maar ik verwacht eerlijk gezegd niet veel soeps!

18 juni 2014 om 09:15

Je moet niet vergeten dat gasten als Depay, Boetius, Vilhena, Maher, Veltman, de Vrij noem de hele bende maar op binnen 4 jaar veel stappen kunnen maken, of juist niet inderdaad. Ook kunnen in die 4 jaar veel spelers waar we nu nog niet veel van verwachten zich zo ontwikkelen dat ze bij een "topclub" spelen. Kijk naar de stappen die Strootman in 4 jaar heeft gemaakt.

Zo'n beetje na elk tournooi maken we ons druk over de volgende generatie. Ik maak me niet zo heel druk, ik geloof dat er een leuk groepje staat over 4 jaar.

18 juni 2014 om 09:39

Je hebt helemaal gelijk, Nolimit!

Er is steeds weer twijfel, als een " grote" generatie afscheid neemt. In de praktijk is er echter niet zo vaak sprake van een "droge" periode.
Ik kan mij alleen maar begin jaren tachtig herinneren (zeg maar de generatie Wijnstekers) dat het wat minder was. Alle andere periodes is het steeds weer goed gekomen. Ook nu weer zullen veel van de spelers die jij noemt (en anderen) uitgroeien tot sterkhouders bij hun clubs en Oranje!

18 juni 2014 om 09:52

Ik heb tich wel erg veel vertrouwen in Depay, Boetius, Kishna en Promes. Bovendien schrijf ik John en Narsingh nog niet af. Alleen coor de spits positie is er niet veel.

18 juni 2014 om 09:54

Ik heb toch wel erg hoge verwachtingen bij Depay als opvolger van Robben, en in iets mindere mate ook wel veel vertrouwen in Boetius.
Locadia en Zivkovic lijken ook uit te kunnen groeien tot top spelers, misschien als opvolgers van van Persie en Huntelaar.

Misschien als Maher zijn mentaliteit beter wordt dat deze ook nog kan doorgroeien tot een belangrijke kracht. als opvolger van Sneijder.

misschien dat 4 jaar iets te vroeg komt maar ik sluit absolluut niet uit dat wij weer goeie spelers voortbrengen!

( ik bedoel uiteraard niet dat de genoemde spelers van eenzelfde kwaliteit zijn als onze huidige sterren )

Edit: Aantal jaren terug toen veel topspelers stopte was er ook deze onzekerheid, en kijk ons lande is de laatste jaren

18 juni 2014 om 11:54

We hebben aanvallend toch ook grote talenten, alleen geen goede spitsen

18 juni 2014 om 10:03

Joh, dat denken mensen al generaties.. Na Cruijff en van Hanegem (die niet meededen in '78) zou dat niets worden en weer werd de finale gehaald.

Toen na de deceptie in '90 zouden we ook jaren moeten wachten en zie in '98 hadden we ook een zeer goed toernooi..

Hetzelfde geldt toen in 2002/2004 de gouden generatie van '98 wel was gestopt.. En zie in 2010 weer de finale..

Oranje onder 17 is de laatste jaren een paar keer Europees kampioen geworden en haalde finales. Dus de aanwas is er nog wel..

18 juni 2014 om 12:25

Valt wellicht mee.

Sinds 1974 heeft Nederland 7 keer meegedaan aan een WK. Daarbij 3 keer de finale gehaald en een keer vierde. Niet slecht en zelfs vele malen beter dan Engeland. Het is dat laatstgenoemde hun enige finale wel gelijk wonnen.

Tja dat is voetbal he.. Je moet er hard voor vechten en dan krijg je hem pas. Ik hoop dat het een leuke finale word zonder brazillie want die wil alleen ma winnen met de scheidsrechter en die neymar leert iedereen ook hoe die moet gaan vallen.

Ik denk juist dat het bij Louis in het hoofd zit dat NL heel veel respect geniet in de wereld. Tuurlijk, we spelen altijd mooi en leuk, vermaken het publiek. Daar krijg je in NL de handen voor op elkaar, maar in het buitenland staat er gewoon : 0 titels.... Misschien zijn we te snel tevreden met alleen goed voetbal? Goede vraag van de journalist.

18 juni 2014 om 09:20

Mwahh, ik reis behoorlijk veel voor mijn werk. Met name in Noord en Zuid- Amerika (in het verleden ook veel in Europa).
En echt overal wordt er toch echt met heel veel respect gesproken over het Nederlandse voetbal en de mooie voetballers en elftallen die Nederland heeft voortgebracht. Het enige team waar met minder respect naar wordt gekeken is dat van 2010, was ook geen typisch Nederlands elftal onder van Marwijk.
Dus ik denk dat er wereldwijd wel degelijk heel veel respect is voor het Nederlandse voetbal!

18 juni 2014 om 10:06

Alleen al het feit dat er sinds 74 wordt gesproken over de Dutch Style en Totaalvoetbal in alle grote voetballanden zegt voldoende. Een Frankrijk zoveel groter in omvang heeft een wereldtitel, en ik gok dat vele mensen dat alleen weten door die ster op dat shirt. Wij zijn een van de weinige die een eigen (en erkende) stijl hebben.

18 juni 2014 om 10:42

Dan stel ik voor om eens voetbal te kijken op de BBC of bij de Belgen op Sporza. Daar zijn ze namelijk hartstikke jaloers op veel aspecten van het Nederlandse voetbal. In Engeland zijn ze bijvoorbeeld helemaal idolaat van de manier waarop talent wordt ontwikkeld in Nederland op de grassrootslevel, zoals ze dat in Engeland noemen. De jongste jongens, de D'tjes en de E'tjes. In Engeland kennen ze dat veel en veel minder. Met name door een gebrek aan vrijwilligers. Die oud-voetballers van United (scholes, Butt, de Nevilles, etc.) hebben niet voor niets recentelijk een amateurclub opgekocht om er een opleidingsclub van te maken voor de jongsten.

Ook worden er in Engeland altijd veel respectvolle grappen gemaakt over de intelligentie van Nederlandse voetballers en trainers. Toen Van Gaal naar United kwam (althans toen dat bekend werd gemaakt), maakte The Guardian al de grap dat hij dan de rol van de rechtervleugelverdediger kon gaan vergelijken met kunst uit de Renaissance. Dat soort dingen. Nederlandse trainers en spelers staan erom bekend dat ze veel over tactiek (denken te) weten en er graag over meepraten. Niet voor niets worden Nederlandse voetballers vaak aanvoerder in Engeland.

18 juni 2014 om 13:01

Precies wat Scotsman zegt. De hele wereld was verbijsterd over ons spel in de finale vier jaar terug. Juist omdat Nederland bekend staat als een land met prachtig voetbal en sierlijke spelers.

18 juni 2014 om 14:28

ok, ik ben overtuigd :-). Eerlijk gezegd kijk ik met heel veel trots terug op ons WK van 1998 en EK van 1988, 2000, en 2008. Overigens ook naar 2010, waar het waanzinnig knap was dat we de finale haalden...

18 juni 2014 om 09:18

Ja inderdaad, in 1930 (ruim 80 jaar geleden) en 1950 toen heel Europa in puin lag... ik hecht daar weinig waarde aan...

18 juni 2014 om 09:31

Overigens ben ik het best wel met je eens aangaande Uruguay.

Net zoals de eerste 5(!) Europa cup's 1 van Real Madrid ook niks voorstellen, wat ze gewoon een club maakt net als alle andere topclubs uit de historie van het Europese voetbal ( AC Milan, Bayern, Ajax, Barcelona, Manu, etc.).

Helaas blijven dit soort behaalde prijzen wel staan op papier, ongeacht de omstandigheden.

18 juni 2014 om 12:57

Wat een onzin.. Uruguay heeft die prijzen gewoon eerlijk gewonnen in tegenstelling tot Real Madrid, en er deden op die 2 WK's ook gewoon landen als Brazilie, Argentinie, Zweden(waren toen wereldklasse), Italie, Spanje, Frankrijk, Joegoslavie etc mee dus dat was niet zomaar een prestatie. Overigens hebben ze de meeste Copa Americas gewonnen (meer dan brazilie en argentinie ja) dus er valt niet te ontkennen dat Uruguay het zeer knap doet voor een land waar 4 miljoen mensen wonen

18 juni 2014 om 16:00

Sportman33
Daar heb je gelijk in, Uruguay heeft idd eerlijk de prijzen gewonnen. In tegenstelling tot Madrid.
Ik doelde meer op het 1950 verhaal van Gaalmeister, maar als dat idd ook een sterk bezet toernooi was heb je daar ook gelijk in.

Voor een land met 16 miljoen inwoners doen we het gewoon hartstikke goed. Vergis je niet: het aantal landen dat het WK ooit heeft gewonnen is op twee handen te tellen: Spanje, Brazilie, Italie, Engeland, Duitsland, Argentinie en Frankrijk. En vooruit, Uruguay ook bijna 65 jaar geleden. Allemaal landen met meer dan 60 miljoen inwoners.

18 juni 2014 om 09:24

Uruguay heeft iets meer dan drie miljoen inwoners hoor..
En ik geloof dat Argentinië ook lang niet de 60 miljoen haalt. (maar wel veel meer dan Nederland).

18 juni 2014 om 10:51

Klopt Argentinië heeft 42 miljoen inwoners. Toen Uruguay de wereldtitel pakte, waren er veel minder deelnemers dan nu.

18 juni 2014 om 10:46

Het land heeft 42.192.494 inwoners (2012). Inderdaad een stuk minder.

En toch worden wij bijna nooit als topland gerekend die het WK gaat winnen. Dus die verslaggever heeft wel gelijk.

Sommige mensen moeten eens wat meer gaan reizen en daar over voetbal praten . Nederland heeft echt wel naam in het buitenland hoor alleen nooit een wk gewonnen , moet jee ook beetje mazzel mee hebben .

18 juni 2014 om 13:14

Ik ben in brasil, en als je weet hoeveel respect de brazilianen voor het Nederlandse voetbal hebben, dat is ongelooflijk veel, maar ook de rest van de wereld, iedereen houdt je hier aan in je oranje shirt, hoe goed oranje wel niet is, en hier is op het ogenblik toch de hele voetbalwereld aanwezig

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren