Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Dijk is helemaal terug op wereldniveau: ‘Zó goed! Beter dan Haaland’

Laatste update:

Virgil van Dijk heeft zondag grote indruk gemaakt als captain van Liverpool in de topper tegen Manchester City (1-1). De Oranje-international wordt na afloop van alle kanten bewierookt, onder door meer oud-Liverpool-verdediger Jamie Carragher. "Ik vind Van Dijk zelfs een betere verdediger dan dat Erling Braut Haaland als spits is. Zó hoog sla ik Van Dijk aan", aldus Carragher bij Sky Sports.

Van Dijk weerhield Haaland niet alleen van scoren, de centrale verdediger was in balbezit eveneens van grote waarde voor Liverpool. Liefst 97 van de 99 passes die Van Dijk verstuurde bereikten het eindstation. De Nederlander verloor bovendien geen enkel kopduel. Zowel Anfield Watch als This is Anfield geeft Van Dijk het rapportcijfer 9.

Carragher zal daar in de studio van Sky nog niet van op de hoogte zijn geweest, maar de oud-mandekker is eveneens zeer lyrisch over het optreden van Van Dijk. "De grote centrale verdedigers op aarde spelen niet alleen hun eigen wedstrijd, die controleren de hele laatste linie van vier. Dat deed Van Dijk vandaag."

Liverpool kampt met veel blessures, waardoor Jürgen Klopp opnieuw moest puzzelen om een opstelling te maken. Joe Gomez verhuisde noodgedwongen naar de linksbackpositie, waardoor de zelf opgeleide Jarell Quansah in het centrum naast Van Dijk kwam te spelen. "Als je vooraf naar het wedstrijdformulier kijkt dan denk je: oeh, Manchester City komt met onder anderen De Bruyne en Haaland..."

De defensie van Liverpool wist de aanvallers van City echter grotendeels te beteugelen. "Ook Quansah speelde geweldig, briljant", vindt Carragher. "Hij is een jonge speler die zich mag focussen op zijn eigen wedstrijd. En dat kon ook dankzij Van Dijk, die heerste. Quansah kan zich daardoor concentreren op zijn eigen wedstrijd."

De reactie van Van Dijk


Bart Nolles van Viaplay vraagt Van Dijk of Haaland zondag in zijn broekzak zat. "We gaan geen disrespect tonen", reageert de verdediger. "Je wil altijd tegen de beste spitsen spelen. Haaland is een geweldige doelpuntenmaker, maar gelukkig hebben we hem vandaag niet laten scoren. Ook credits daarvoor naar Quansah."

Van Dijk spreekt na afloop van 'een heerlijke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer'. "Maar wij kwamen voor de winst natuurlijk. Helaas hebben we die niet kunnen pakken."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van Dijk echt fantastisch dit jaar inderdaad. Misschien wel de beste centrale verdediger van de wereld dit seizoen want Rüdiger vind ik zelf ook fantastisch. Liverpool zoveel problemen achterin maar Van Dijk is de oase van rust. Had Haaland helemaal in zijn broekzak vandaag. Goed moment dit seizoen want we hebben onze aanvoerder hard nodig tijdens het EK.

10 maart 2024 om 20:59

Echt ongekend goed vandaag, Liverpool laat hem gewoon een paar x 1 op 1 met Haaland, en de rust die hij er bij uitstraalt. Echt een masterclass verdedigen was het vandaag.

11 maart 2024 om 02:34

Ik zag hem bij een van die 1-op-1 momenten achteruit lopen en Haaland op z’n verkeerde been dekken tot Haaland het strafschopgebied had bereikt en met links vrij kon schieten… volgens mij overdrijft Carraghrr hier een beetje.

11 maart 2024 om 06:20

Okay Niels! En achteruit verdedigen is verboden ofzo? Stapt hij als een bezetene in, en wordt ie door z’n benen gespeeld is het waarschijnlijk ook niet goed. Overigens is het niet alleen Carragher die m bewierookt.

11 maart 2024 om 06:42

Dat instappen doet hij nooit. VVD is koning achteruit lopen en ik zeg niet dat hij als een bezetene moet instappen, daarbij heeft Haaland ook niet de techniek om iemand door de benen te spelen. Haaland speelde ook niks klaar tegen bijvoorbeeld de verdediging van Burnley of Bournemouth. Zijn die centrale daar dan ook wereldtoppers ?

11 maart 2024 om 07:49

Heb je wel gekeken? Toch een paar keer op een cruciaal moment behoorlijk goed gestapt en de bal veroverd hoor

11 maart 2024 om 08:22

Vandaag was hij niet slecht. Maar bij de kans waar ik op doel verdedigd hij gewoon slecht. Wij weten toch dat ook dat je Haaland op z’n linker poot moet verdedigen. Als je dan half achteruit omkijkend helemaal tot in je eigen 16 meeloopt en Haaland van binnen de 16 eigenlijk vrij kan schieten met links heb je dat moment slecht verdedigd. De rest was oké, Mocht ook wel een keer.

11 maart 2024 om 10:25

Haaland had een schot met links, maar kon er geen kracht en precisie achter zetten mede door de druk van Virgil.

Het is maar hoe je het bekijkt. Virgil was echt sterk vandaag, net als hij dit hele seizoen gewoon echt top is en mede daardoor staat Liverpool ook waar ze staan. Na een mindere periode na zijn blessure is Virgil weer terug op zijn niveau. Hij pakte ook echt de leiding achterin. Dat er soms een kans komt vs een team als City gebeurd elke verdediging.

Daarnaast schoot Haaland van buiten de 16 en niet erbinnen Niels .

11 maart 2024 om 11:01

De rest was oké, Mocht ook wel een keer.

Die overduidelijk negatieve ondertoon is echt zo beschamend en vooral lachwekkend.

11 maart 2024 om 11:15

Virgil heeft (na zware blessure) heel lang niet het niveau gehaald wat wij allemaal van hem verwachten. Dat kan je toch niet ontkennen Samcro.
Dat het nu weer de goede kant opgaat is waar.

10 maart 2024 om 21:08

Virgil man van het veld

10 maart 2024 om 21:10

Rüdiger speelt inderdaad goed, maar nee (zeker nooit geweest) en niet eens in de buurt van Virgil dit (en afgelopen) seizoen(en).

10 maart 2024 om 22:13

Rüdiger vind ik fantastisch dit seizoen. En hij speelt met een belabberde Nacho terwijl Courtois, Alaba en Militao er allemaal uitliggen al het hele jaar. Komt zeker in mijn ogen wel in de buurt van Van Dijk dit seizoen.

10 maart 2024 om 22:53

Tja, Van Dijk moet het doen met Quansah, Bradley en Joe Gomez op linksback en Alisson ligt er ook uit. Dan kan Rudiger nog van geluk spreken dat hij met Mendy en Vazquez nog twee backs naast zich heeft staan met de nodige kwaliteit en ervaring. Om dan de aanval van City op deze manier uit te schakelen is echt enorm knap hoor.

11 maart 2024 om 02:32

@spursfan

Van Dijk moet het deze wedstrijd zo doen. Rudiger speelt al het grootste deel van het seizoen met Nacho achterin aangezien Alaba en Militao geblesseerd zijn.

Niet persé dat hij beter is dan van Dijk, maar je maakt een kromme vergelijking.

10 maart 2024 om 22:08

Rüdiger is ook zeker een goede CV, maar mijn inziens (nog) niet het niveau van Van Dijk. Daarnaast heeft Rüdiger ook wel eens van die aparte trekjes dat moet er echt uit.

En wij maar kritiek op hem blijven geven, soms snappen we hier in Nederland er helemaal niets van. Van Dijk wordt op handen gedragen in Liverpool en terecht.

10 maart 2024 om 20:36

Inderdaad als iemand die cv is van de top 3 een fijne wedstrijd speelt tegen een spits uit de ED dan moet hij in Oranje. We hebben zo een goede laatste linie. Ga niet meer met 5 man spelen zorg voor die extra middenvelder of aanvaller.

10 maart 2024 om 22:39

Als je zo'n goeie laatste linie hebt, dan moet je er zoveel mogelijk inzetten...3 goeie middenvelders erbij en 2 ok spitsen.

10 maart 2024 om 20:36

Ik denk echt dat dat komt omdat hij niet bij de top 3 gespeeld heeft. Dit is een van de beste (zo niet de beste) verdedigers die NL ooit gehad heeft, maar toch krijgt hij in NL altijd bakken met kritiek. In het buitenland heeft deze man een legendarische status.

10 maart 2024 om 21:21

@oenie doet me denken aan Seedorf. Ik ben wel van mening dat bij het Nederlands elftal een toptrainer met een echte visie ontbreekt. We hebben echt wel een redelijke selectie. Ja geen Frankrijk of Argentinie maar echt wel goede spelers. Ik merk wel dat het bij koeman ontbreekt aan vertrouwen in de middenvelders. Je moet gewoon Frenkie, Wieffer, Koopmeiners, Gravenberch en Veerman oproepen. Ik zou het wel weten mits de spelers beetje fit zijn kan je echt verrassen. Wanneer we weer reactievoetbal gaan spelen gaat het mis.

10 maart 2024 om 22:58

En Reinders dan? Ik zou ik de zomer met Verbruggen, Hartman, Van Dijk, De Ligt, Dumfries Schouten, De Jong, Reinders, Simons, Gakpo en Brobbey spelen. Dumfries kan lekker opstomen omdat Schouten de controle op zich neemt. Xavi en Gakpo in een vrije rol om Brobbey heen. En dat kan je evt ook afwisselen met een Depay. Dan hebben we een prima team staan!

10 maart 2024 om 20:40

Dat zal ook komen omdat hij zijn Liverpool vorm vaak niet meeneemt naar oranje

10 maart 2024 om 21:22

@ Arsenal Bij Oranje vergeet hij inderdaad Salah en Tiago en Djota mee te nemen. Gakpo lukt vaak wel. O ja en Alison wil ook niet.

10 maart 2024 om 20:59

Dat je veel kritiek op v Dijk ziet, komt voornamelijk omdat er vele (voornamelijk ajacieden) zijn die liever hebben dat er over de Ligt gesproken wordt als de beste Nederlandse verdediger. Er zijn hier op VZ zelfs een aantal die de Ligt als de beste verdediger ooit bestempelen dus dan weet je het al. Zelfde reden waarom ze zijn concurrenten bij Bayern zo lopen af te kraken.

Tuurlijk heeft vDijk het even lastig gehad na zijn zware blessure maar zijn niveau is gewoon bizar hoog. Met de Vrij - vDijk - Ake staat er een prachtige verdediging voor het aankomende EK.

10 maart 2024 om 21:14

MeesKeesje, hoe je het voor elkaar krijgt, geen idee. Maar zelfs in een topic over van Dijk lukt het je om een sneer richting Ajax supporters te geven. Gefeliciteerd jongen.

Van Dijk lukt het nooit om zulke wedstrijden in oranje af te werken. Laten we hopen dat hij die bewaart voor het EK. (Net als de Ligt die dat ook amper lukt in oranje ; ) )

10 maart 2024 om 23:29

Wat een onzin dat Van Dijk het nooit in oranje laat zien. Dat is precies wat ik hierboven zeg, op een één of andere manier wordt Van Dijk anders beoordeeld. Hij heeft namelijk echt goede potten gespeeld bij Oranje, maar toch is de tendens negatief.

11 maart 2024 om 02:37

@oenieboy

De tendens is ongeslagen rond de keuze dat Oranje niet meer met VI wilden praten.

Ondanks dat dit een staf en een gehele selectie bevat die het daar mee eens waren, werden enkel van Dijk, Memphis en Wijnaldum uitgelicht.

Sinds dat moment moesten ze alle 3 zo goed zijn als Messi, anders was er kritiek van sommigen en dat is nu gewoon een standaard riedeltje geworden bij velen waarbij velen elkaar ook napraten en zeker VI naspraken.

Gaat allang niet meer om kwaliteit of niet.

11 maart 2024 om 11:04

Toch bijzonder dat er zoveel mensen blindelings achter die belegen figuren van VI aanwandelen... Hebben ze zelf dan niet door dat ze zo beïnvloed zijn? Dat ze eigenlijk slaafs handelen? Natuurlijk zijn er ook mensen die het met ze eens zijn, maar het grootste deel is werkelijk te zwak om hun eigen keuzes te maken en slikken dit zomaar.

Laten we nu gewoon met van dijk en ake in het centrum spelen dumfries frimpong geertruida rb en hartman op links of vd ven. Niks 5 man achterhoede. Paar middenvelder Brobbey in de spits en gaan!

Vorig seizoen kwam Virgil terug van een zware blessure en had hij de pech dat er geen fris middenveld voor hem stond. Dan zij wij als Nederlanders er maar wat graag bij om hem van Disney te noemen.

Maar deze zomer ALS we een fatsoenlijk EK draaien met van Dijk als aanvoerder dan zijn deze mensen als eerste dronken en staan ze te juichen en roepen ze: ik zei het toch.

10 maart 2024 om 21:18

Je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Als van Dijk op het EK weer eens op 1,5 meter loopt te dekken dan mogen we ook niets zeggen omdat hij ooit tegen city goed speelde?

Hij valt gewoon tegen in oranje.

11 maart 2024 om 02:17

waardeloze mentaliteit en beroerde coach

11 maart 2024 om 02:40

@mentalist

Van Dijk heeft altijd zo gedekt. Ook in zijn beste seizoen en ook vandaag bij die een op een met Haaland deed hij het. De kritiek hierop is naar mijn idee op niks gebaseerd.

Ik denk niet dat we van Dijk hoeven uit te leggen hoe hij moet verdedigen.

Klasse reactie ook van Van Dijk op die kinderachtige vraag. Je wilt een speler als Haaland natuurlijk ook niet extra motivatie meegeven door daarin mee te gaan.

Van Dijk kan de PFA pakken als Liverpool kampioen wordt. Hij was vandaag weer zo belangrijk

Van Dijk speelt al weken weer op wereldniveau

Voor een 100% objectieve analyse van Liverpool en Liverpool-spelers moet je natuurlijk bij niemand anders zijn dan bij Jamie Carragher. Hij heeft daar echt kijk op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren