Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Van der Vaart zou onder Frank de Boer geen basisplaats hebben’

Laatste update:

Rafael van der Vaart vertrekt aan het einde van het seizoen bij Hamburger SV, maar terugkeren naar zijn ex-werkgever Ajax ziet hij niet als een mogelijkheid. Henk Spaan denkt dat de middenvelder daar goed aan doet. De journalist denkt namelijk dat de Oranje-international namelijk geen basisplaats zou hebben in het elftal van trainer Frank de Boer.

/

“Van der Vaart zou bij De Boer niet spelen”, zo verzekert Spaan in Het Parool. “Voor het middenveld mist hij het loopvermogen. Voor de positie van nummer zes de meedogenloosheid en de snelheid.” Vorig jaar gaf De Boer aan dat hij Van der Vaart ‘een interessante optie’ vond en in de ex-Ajacied een valse spits zag.

Spaan wijst erop dat Van der Vaart niet in de speelwijze van De Boer past en dat het niet aan de kwaliteiten van de spelmaker ligt. “Een voetballer moet de trainer zoeken die past bij zijn talenten. Ik zag Neymar mooi scoren tegen Paris Saint Germain en dacht: deze voetballer zou bij Louis van Gaal nooit de basis halen.”

Denk jij dat Rafael van der Vaart ooit weer voor Ajax gaat spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik wil na de afgelopen 4-5 jaar (en de laatste 2 seizoenen die echt dramatisch waren) eindelijk eens snel en flitsend voetbal zien. Met Van der Vaart haal je sowieso al het tempo er uit.

Zijn kwaliteiten in de 16 en trap zijn geweldig maar hij kan het tempo niet meer aan. Einde verhaal jammer genoeg. Als hij zo fit was als Kuyt en kon blijven rennen met plezier maar dat is niet het geval.

18 april 2015 om 11:38

Ik ben het niet met jou en met de meesten eens. Van Der Vaart heeft het nooit van zijn snelheid moeten hebben. Je kan hem in een soort Pirlo rol gebruiken. Het verstrooien van passes, afstandsschoten en leiderrol. Ajax speelt, tegen welke ploeg dan ook, aanvallend. Daar past hij bij, en niet bij een degradatiekandidaat, waar hij voortdurend achter de bal aan moet rennen.

Hij heeft niet de minste wedstrijden gespeeld bij een topclub als Real Madrid. Sterker nog, de eerste 4 wedstrijden scoorde hij, dacht ik, 3 keer. Spelers kijken nog steeds tegen zo iemand op, wie ook onderdeel was van de basiselftal van een WK-finalist, sterspeler is geweest bij 2 subtopclubs, 1 van de dragende krachten van Oranje in het verleden, en dit allemaal heeft bereikt vanuit Amsterdam. Ohja en de laatste winnaar van de Golden Boy award.

Geloof me, al lukt het hem voetballend niet helemaal, is zijn ervaring en leiderschap ontzettend belangrijk. Je kan hem altijd rond de 60e minuut wisselen, of als invaller gebruiken.

18 april 2015 om 11:47

Pirlo heeft 4 middenvelders en twee centrale verdedigers om zich heen staan die het vuile werk voor hem opknappen, bij Ajax op 6 moet je het verdedigend praktisch alleen oplossen. Voor die rol is vd Vaart totaal ongeschikt. Dat is ook de reden dat FdB hem alleen in de rol als valse spits ziet. Een 9 1/2 dus zoals bv Siem de Jong dat bij Ajax invulde wanneer hij centraal speelde.

18 april 2015 om 11:58

Bazoer, indien hij eindelijk op de CVM staat, kan het werk opknappen, net zoals de eventueel aankomende aanwinst Gudelj.

Daar achter staat Veltman met Viergever, waarvan hun taak is ballen te onderscheppen. Ik zie Van Der Vaart wel als aanvallende middenvelder slagen.

18 april 2015 om 12:17

@jeffrey

Je hebt maar 3 wissels, je kunt niet steeds Van der Vaart opstellen en elke wedstrijd wisselen omdat hij moe is. Je hebt straks zoveel jonge jongens zoals Fischer/kishna/ghazi/bazoer/sinkgraven/.... die ook gewisseld zullen moeten worden, dan zit je er snel door.

18 april 2015 om 12:30

Ik zie niet in waarom een jonge speler per se gewisseld moet worden, behalve als diegene een slechte wedstrijd speelt. En de spelers die jij opnoemt kunnen volgend seizoen zeker wel hele wedstijden spelen want het zijn dan allemaal 2e jaars. Alleen Fischer moet wedstrijdritme opdoen.

18 april 2015 om 12:56

@simon

Omdat jonge spelers vaak in hun 2de jaar een dip zullen mee maken en je dit ook gewoon weer zult mee maken, zoals je het al honderden keren hebt meegemaakt. Standaard 1 wissel klaar houden voor Van der Vaart is onzin.

18 april 2015 om 13:24

Ben het eens met Medelin, en bovendien moeten die jonge spelers natuurlijk ook meer ervaring op gaan doen. Als dat kan onder (mede)begeleiding van een (nog fitte) ervaren rot zou dat helemaal mooi meegenomen zijn. Als Ajax slim is proberen ze het gewoon bij Maxwell, ondanks dat die net zijn contract bij PSG heeft verlengd. Zeker als de geruchten over Boilesen waar zijn en die eventueel na dit seizoen vertrekt.

18 april 2015 om 13:52

@medellin
Daar geef ik je gelijk in, maar inprincipe ga je voor de winst. Ervaring als Van Der Vaart is cruciaal voor overwintering in Europees voetbal. Hij heeft het nodige al meegemaakt. Bij een wereldclub gespeeld, wk-finales, etc. Zulke spelers ga je nog weinig vinden. Een speler die nog op oude leeftijd van waarde kan zijn.

Ik hoop dat ze paar spelers à la Defour, Guardado en Marin weten aan te trekken. Ook al is het op huurbasis. Spelers die net buiten de boot vallen, maar nog van grote waarde kunnen zijn.

Bij Van Gaal speelt iedereen met inzet en kwaliteit. Neymar was de ster in de Braziliaanse competitie, maar heeft zich bij FC Barcelona toch ten dienste van het team ingezet, en de kwaliteit heeft hij zeker. Onzin dat hij niet onder Van Gaal zou spelen.
Sommigen doen alsof Van Gaal een dictator is, maar zo komt hij over naar de buitenwereld. Nee, hij houdt van spelers die alles geven. Dat kan je teruglezen in interviews met ex-spelers (ribery uitgezonderd). Hij is niet voor niets zo een wereldmanager. Spelers moeten op hun maximum spelen. Daar hebben spelers als Ribery, die de absolute ster willen zijn, soms moeite mee, maar je ziet wel hoe Oranje bijv. afgelopen WK heeft gepresteerd, of een Man Utd zich nu weer optrekt aan de Engelse top.

Ik denk dat we trots mogen zijn dat Nederland zo een grote coach heeft weten voort te brengen. Met Robben en Hiddink (ondanks dat het nu minder gaat) absoluut het boegbeeld in het buitenland voor ons.

18 april 2015 om 12:06

toni mocht noit meer spelen omdat hij niet onder de indruk was van van gaals kleine louistje toen van gaal in de kleedkamer ging streaken

verder zijn er nog zat andere spelers die met van gaal gebotst zijn, maar omdat van gaal nog in de voetballerij werkzaam is en ze hem nog tegen kunnen komen/nodig kunnen hebben houden ze zich in

Van der Vaart past in Nederland bij elke speelstijl.

Elke keer dat gezeur over spelers die terugkeren...van der Vaart trekt het bij HSV toch ook niet meer. Ze staan daar laatste en hij raakt geen bal. Ajax moet echt op een wat hoger niveau mikken of gewoon spelers uit de eigen jeugd inzetten. Wat ze niet moeten doen is afgezakte spelers terughalen en hopen dat ze nog net zo goed zijn als 10 jaar geleden.

Ik denk dat van der vaart nog prima in de eredivisie mee kan, t is niet zo dat hij met een rollator over t veld moet. Als 6 of valse 9 en zelfs met gudelj en Klaassen in z'n rug op 10 kan hij nog prima mee

18 april 2015 om 11:41

Hangend rechtsbuiten met een van rhijn of tete die er steeds overheen komt kan ook natuurlijk

Er wordt in het artikel al genoemd dat De Boer vd Vaart als een valse nummer 9 in zijn team ziet. Raar dat spaan dan zelf andere posities verInt waar hij het niet zou redden.

Op die spitspositie is hij wel degelijk een enorme aanwinst al zou dit wel zuur voor Milik en Zivko zijn.

Desondanks denk ik dat Ajax beter na Emanuelson kan kijken als ervaren optie, hij is qua leeftijd op de toppen van zijn kunnen, kan voetballend makkelijk het niveau aan, als linksback verdedigend ook goed genoeg voor de eredivisie en heeft op dat vlak echt wel wat geleerd in de serie A, zal niet heel veel kosten en zal ook akkoord gaan met een salris van rond een miljoen en lijkt me een heel prettige jongen in de groep.

18 april 2015 om 11:41

Volgens mij moeten we gewoon eens stoppen met denken aan ex ajacieden. Urby speelt bij een laagvlieger of zit op de bank daar. En zo geweldig was hij niet als back. Maduro, Heitinga voegen niks toe, al jaren geen fatsoenlijke wedstrijd gespeeld.
En iemand halen om het halen hoeft niet, Poulsen was prima, was een leider, maar Zimling is gewoon kansloos, haal dan niks

18 april 2015 om 12:07

bovendien zal urby in nederland niet als back willen spelen, terwijl dat zijn beste positie is...

18 april 2015 om 13:10

Heitinga en Maduro ben ik het mee eens Maar als Urby linksback zou willen spelen vind ik hem een meer dan nuttige speler daar verdedigend heeft hij echt wel wat geleerd in Italie en kan hij sowieso in de Eredivisie wel mee. Voetballen kan hij ook nog en dat heeft hij bij Milan en nu Atalanta toch nog zeker laten zien.

Daar komt bij dat linksback al jaren het zorgenkindje van Ajax is en omdat er ook op die positie geen jeugdspeler voor handen is de komende jaren kun je met Urby dat probleem voor de komende 5 jaar opgelost hebben.

18 april 2015 om 14:40

Ben het helemaal met Scummyman eens. Maduro en Heitinga zijn absoluut niet (meer) van het niveau dat Ajax na moet streven. Van der Vaart en zeker Emanuelson daarentegen kunnen nog wel degelijk iets toevoegen aan dit Ajax.

Sowieso kan Emanuelson het nooit slechter doen dan Boilesen ... En een speler als Van der Vaart kun je afwisselend op ''6'' of als valse spits laten spelen. Van zo'n ervaren jongen, die ook nog beschikt over de nodige humor, kunnen jonge jongens een hele hoop leren. En zoals Jeffreysch terecht al zei : Van der Vaart heeft het nooit van zijn snelheid moeten hebben, ook niet toen hij jong was. Ook toen was er al kritiek op zijn gewicht en loopvermogen. Toch deed hij het fantastisch in zijn eerste periode bij Ajax. Voetballen kan hij zeker.

Cillessen
v. Rhijn
Veltman
Viergever
Emanuelson
Klaassen
Bazoer
v.d. Vaart
El Ghazi
Milik
Fischer

Wanneer Schone weg zou gaan, zou ik het kunnen begrijpen. Maar hij is gewoon niet meer nodig.

Van der Vaart heeft zijn beste tijd al gehad. Misschien kan hij naar China, Qatar of VS om te caschen. Zelfs in India betalen ze goed terwijl het voetbal niet veel voorstelt.

Spaan heeft gelijk. Hij zou hooguit als pinchhitter gebruikt kunnen worden, maar die rol zie ik op termijn eerder aan Huntelaar toevallen. Maar een ding heeft van der Vaart wel wat ik bij Ajax mis: hij heeft een tomeloze inzet. Hij gaat altijd voorop in de strijd. Toch denk ik wel dat hij ooit terugkeert: als leerling-trainer.

Ajax heeft gewoon ervaring nodig want je ziet dat een gebrek aan ervaring Ajax de titel kost. Van der Vaart komt denk ik niet terug als de Boer hem geen basisplaats belooft dus door zijn naam kan Ajax een streep zetten. Ajax kan Maduro terughalen als backup achter Riedewald, verder mag Emanuelson terugkomen om op de positie van Boilesen te spelen. Ik denk dat Ajax Zivkovic beter een jaar kan verhuren om meer te spelen dus moet er een nieuwe ervaren spits bijkomen ik vind Kuranyi dan een goede optie.

Ik denk dat de boer vd.vaart als spits zou gebruiken, voor het middenveld zou hij het risico niet aandurven met vd.vaart. De boer is een beetje een te laffe trainer, zijn speelwijze staat eigenlijk haaks op waar ajax voor staat. Namelijk aantrekkelijk en aanvallend voetbal spelen.

vdVaart moet je niet meer willen als Ajax zijnde! Hoe jammer het ook is! Is meer geblesseerd dan dat hij speelt en als spits moet je hem al helemaal niet gebruiken! Helemaal na de wedstrijden met Schone dit seizoen als spits en vleugels spelers die een voorzet geven behalve Fischer dan....ok met Siem de Jong ging dat wel goed! Maar zie dat met vdVaart niet gebeuren en hebben Milik en Zivkovic als spits...

18 april 2015 om 12:50

Zivkovic moet eerst nog wennen. Hij is nog steeds geen ajax waardige speler. Er zal een andere spits moeten komen.

18 april 2015 om 12:59

Denk dat Zivkovic ook gewoon bij de selectie zit en gaat invallen en niet meer zn wedstrijdjes gaat afwerken in de Jupiler leaque...

18 april 2015 om 13:43

Ik denk dat het beter is als hij nog een jaartje aan Heerenveen wordt verhuurd ofzo. Stel milik raakt langdurig geblesseerd dan heb je in zivkovic nog geen waardige vervanger.

2 jaar eerder zou ik v/d Vaart er graag bijgehad willen hebben maar nu......, ik heb grote twijfels of hij het nog wel kan bijbenen. Hij is in tegenstelling tot Ooyer en Poulsen een speler die iedere week in de basis wil staan en ik vraag mij af of hij voldoende persoonlijkheid heeft om die jonge garde op sleeptouw te nemen.

Ik denk dat de meeste mensen helemaal nog niet beseffen hoe miserabel Van der Vaart er aan toe is, hij is gewoon compleet opgebrand, hij ziet er niet meer uit als een topsporter, hij beweegt niet meer als een topsporter, hij leeft!!! niet als een topsporter ( nooit gedaan trouwens ) dus is hij geen topsporter meer!!!
Alsof de technische staf van HSV zou bestaan uit complete debielen, die zagen hem toch dagelijks op de training, die konden iedere dag met eigen ogen aanschouwen dat hij nauwelijks meer vooruit komt op een veld, logisch dan ook dat hij daar zijn basisplaats is kwijtgeraakt.
Hoe groot je in naam ook nog bent, je moet wel kunnen rennen en dat rennen langer dan 20 minuten volhouden, dat kan hij blijkbaar niet meer, dan is het over en gedaan met je, bij iedere club, ook bij HSV en ook bij Ajax.
Het meest pijnlijke is nog wel dat hij een overstap naar Ajax zelf nog te vroeg vind, hij vind zich nog te goed voor Ajax en dus de eredivisie.
Het is alsof Boris Becker denkt dat hij het Rafael Nadal nog moeilijk kan maken, Mike Tyson meent de huidige wereldkampioen zwaargewicht nog even mores zal leren en Joop Zoetemelk nog denkt kans te maken op een mooie eindklassering in de Tour de France!
Een totaal gebrek aan realisme en vooral zelfkennis en wellicht gezond verstand!!!
Dat laatste zou me weinig verbazen gezien zijn labiele keuzes als het op vrouwen aankomt in zijn privé leven, hij denkt nog altijd dat Silvie en Sabia op zijn lieve smoeltje zijn gevallen.

Als back-up voor Sinkgraven of een tweede helft op 6 als je al 2-0 voor staat, hij kan vast nog leuke dingen laten zien.

Oh en of Neymar bij van Gaal niet de basis zou halen, ja hoor

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren