Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart ziet potentiële Oranje-klant op tweede niveau in Duitsland

Laatste update:

Rafael van der Vaart denkt dat Ludovit Reis op termijn het Nederlands elftal kan gaan halen, zo zegt hij in gesprek met het Duitse BILD. Reis speelt momenteel voor Hamburger SV, op het tweede niveau van Duitsland. Toch ziet Van der Vaart specifieke kwaliteiten bij de 22-jarige middenvelder waarmee hij in de toekomst interessant kan worden voor Oranje.

Van der Vaart zelf speelde tijdens zijn carrière in twee verschillende periodes voor HSV. In het Volksparkstadion staat hij zelfs te boek als een clublegende. De 109-voudig international geniet er dan ook van dat landgenoot Reis zich momenteel laat zien bij de nummer twee van de 2.Bundesliga. “Ik ben een grote fan van Ludovit. Hij is een geweldige voetballer. Ik hou van zijn techniek, de dynamiek en het spel met en zonder de bal. Met drie doelpunten is hij ook best gevaarlijk als middenvelder.”

Reis zou op den duur een leuke speler kunnen worden voor Oranje, zo denkt Van der Vaart. Daar is echter wel één belangrijke stap voor nodig. “Hij heeft alleen een kans in het grote Oranje als hij ergens op het hoogste niveau speelt. En het beste zou zijn bij HSV. De concurrentie is in Nederland simpelweg te groot om als tweedeklasser bij Oranje te worden uitgenodigd." Reis, die in Hamburg tot medio 2026 vastligt, speelde vijftien interlands voor Jong Oranje. De middenvelder kan overigens ook kiezen voor een interlandcarrière bij Slowakije, aangezien zijn ouders daar zijn geboren.

Reis brak op jonge leeftijd door bij FC Groningen, waarna Barcelona hem voor ruim drie miljoen euro overnam. In Catalonië speelde de controleur zijn wedstrijden in het beloftenelftal, al mocht hij regelmatig meetrainen met de hoofdmacht. Barça verhuurde Reis in het seizoen 2020/21 aan het Duitse VfL Osnabrück, waarna Hamburg hem in de daaropvolgende zomer transfervrij overnam. Inmiddels staat de rechtspoot op 58 wedstrijden voor HSV, waarin hij goed was voor negen doelpunten en vier assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prediken voor eigen parochie dit. Reis was al een rare vaste oproep bij jong Oranje. Je denkt toch niet dat Reis beter is dan Koopmeiners, Frenkie, Gravenberch.

29 december 2022 om 15:47

Waar zegt van de vaart ook nu? Hij zegt voor de toekomst.

29 december 2022 om 15:54

Bedoel je niet Teun, Frenkie, Ryan? Of bedoel je Koopmeiners, de Jong, Gravenberch?

29 december 2022 om 22:11

Ik denk het niet man.

29 december 2022 om 16:21

Ik heb dit jaar alle wedstrijden van HSV gezien omdat mijn schoonvader fan is van HSV. Ik moet zeggen dat Reis zich verdomd goed heeft ontwikkeld en op dit moment één van de beste speler is van HSV. Als hij zich verder zo ontwikkeld dan gaat hij gegarandeerd Oranje halen.

29 december 2022 om 18:41

Ach zo zijn er ook hele goede KKD spelers.

Van de vaart heeft gewoon zijn Hamburg bril of anders onderbroek weer aan. Zo’n onrealistisch uitspraak op dit moment! Ook niet voor de toekomst.

Het gaat meer spelen als hij in de Bundesliga ook laat zien. Nu kan je er niet veel mee.

Groningen - Barcelona - Osnabrück - Hamburg.
Doet me dan toch denken: wat als ie in Groningen was gebleven? Misschien rond deze leeftijd een transfer naar de top 3 van Nederland? Dan is Oranje inderdaad dichterbij

29 december 2022 om 15:46

Ja en misschien ook niet? Als je goed genoeg bent kom je er echt wel.

29 december 2022 om 16:20

Als je als jeugdspeler gescout wordt heb je in ieder geval talent.
Maar een juist carrièrepad kiezen is net zo belangrijk.

29 december 2022 om 16:22

DNSDKR. En wie zegt dat dit niet een juiste carrièrepad is? Er zijn meerdere wegen naar Rome. Alsof er alleen in Nederland wordt getraind?

29 december 2022 om 16:59

denk dat die jongen een heel aardig carrierepad heeftg ekozen tot nu toe.

Na barca 2 kom je altijd weer ergens aan de bak, zie osnabruck, daarna een stap omhoog naar HSV waar hij speelt en stappen maakt in de 2e buli en of na promotie in de 1e buli kan spelen als 1 van de bepalende spelers, of een stap naar een andere competitie op het hoogste niveau te maken.

Geen idee wat die jongen in de zomer moet kosten, ligt ook aan 1e of 2e buli, maar als hij betaalbaar is zie ik hem wel naar bv een az vertrekken of een club van zulk statuur.

lijkt me toch een hele mooie opbouw met vooral heel veel speelminuten

29 december 2022 om 17:06

Zou eigenlijk een prima vervanger van Q timber kunnen zijn bij feyenoord nu. Dit half jaar kan die prima wennen en volgend seizoen waneer kokcu weg gaat of symanzki heb je een prima blok staan met Q timber, reis en wie weet kokcu als die blijft of symanzki als die gekocht kan worden.

29 december 2022 om 21:32

Ik snap wat je zegt, alleen denk ik niet dat de stap van HSV naar AZ er een omhoog is.

Mocht HSV promoveren, dan zou ik lekker daar blijven en als ze niet promoveren en hij heeft een goed seizoen gespeeld kan hij ook vast wel naar een andere Bundesliga club.

Een Bundesligaclub schat ik hoger in dan AZ.

29 december 2022 om 16:58

En als hij nu als schijnbaar één van de beste spelers van HSV naar een Bundesligaclub transfereert of promoveert met HSV is hij als 22/23-jarige een speler met ervaring in een top-5 competitie en kan hij zo door blijven groeien.

En als hij dat één keer is kan hij altijd nog naar de Nederlandse top-3, maar veel makkelijker naar een andere goede club in een topcompetitie omdat hij veel meer ervaring opgedaan heeft met hogere tegenstand. Volgens heeft die jongen nu al mooie avonturen achter de rug en kan hij er zomaar komen en ook nog eens met een minder vergrootglas van de Nederlandse media.

Dan moet hij opschieten. Er zijn volgens mij niet veel spelers die op hun 22e op het tweede niveau spelen en toch oranje nog halen. Noppert daargelaten...

29 december 2022 om 16:38

Jaap Stam.

29 december 2022 om 17:00

jimmy floyd hasselbaink

29 december 2022 om 17:02

hahaha en een stuk recenter Noppert, was een jaar geleden nog 2e keeper bij GAE

29 december 2022 om 17:02

Tja, 'tweede niveau' is natuurlijk een breed begrip. Het maakt nogal een verschil of iemand op zijn 22e nog in de KKD (of zelfs Segunda Division, Serie B of Ligue 2) speelt of in het Championship of de 2. Bundesliga, wat beide echt behoorlijk sterke competities zijn die in de middenmoot niet zoveel onder doet voor de middenmoot Eredivisie.

In Duitsland en Engeland zijn zoveel grote clubs dat er wel een paar naar het tweede niveau moeten, zeker als je een paar van die snel groeiende clubs hebben die ineens op het eerste niveau blijven hangen.

Het is misschien niet gigantisch waarschijnlijk, maar als je op je 22e één van de betere spelers bij HSV bent kan je echt prima nog naar Oranje als je doorontwikkelt.

Ah, was deze speler wat uit het oog verloren. De 'kkd' divisies in de grote landen, zoals de 2e Bundesliga, Ligue 2 en Championship zijn uitstekende competities voor getalenteerde spelers die geen toptalent zijn om meer haar op de tanden te krijgen. Zich beter te ontwikkelen.

Ludovit Reis heeft alle wedstrijden dit seizoen meegespeeld en kan idd een goaltje maken. Maar zoals VD Vaart zelf al aangeeft, om in aanmerking te komen voor Oranje zal hij in een grote competitie moeten spelen (een middenmoter in de Bundeliga bijv). Of bij een (sub)topper in de Eredivisie.

We hebben niet behoefte aan nog meer middenvelders. Wij komen aanvallende talenten tekort.

Daar moet op gescout worden. Topaanvallers

29 december 2022 om 17:05

Je kunt wel scouten maar dan moeten ze er nog wel zijn natuurlijk; je bent geen club die ze kan aankopen.

Als je aanvallers wilt van hetzelfde niveau als onze middenvelders en verdedigers blijft er niet zo'n heel grote reikwijdte over natuurlijk; buiten dat we absoluut nog een middenvelder kunnen gebruiken. Xavi Simons is 19 en voor de rest hebben we niks naast Frenkie (al geloof ik zelf nog wel in Gravenberch).

29 december 2022 om 17:43

Een bondscoach die Danjuma meeneemt, dan hebben we een aanvallend impuls extra.

29 december 2022 om 18:20

we moeten eerst kappen met praten over linies en systemen als we het voetballers hebben. Het gaat om de type speler en zijn eigenschappen. Nog niet zo lang geleden hadden we spelers die makkelijk op meer dan 2 posities konden spelen.

Jurgen Klopp was zo onder de indruk van Van Persie omdat hij tijdens een wedstrijd op 3 verschillende posities kon voetballen. Voor ons stelde dat niet heel veel voor, want het was vanzelfsprekend dat de spits van oranje dat gewoon kan. En nu hebben we het steeds over specialisten en wie op welke posities past.

We moeten weer terug naar de basis: techniek en inzicht. Een talent met deze kwaliteiten kan overal voetballen.

Ik denk niet dat er veel mensen hier hem aan het werk hebben gezien bij HSV dus het is moeilijk oordelen maar bij Jong Oranje vond ik hem vrijwel altijd de slechtste speler op het veld en had hij mazzel dat Van De Looi de coach was.

22 jaar op het 2e niveau van Duitsland.. Tuurlijk kan iemand altijd later opbloeien maar ik heb het idee dat vd Vaart hier door een iets wat gekleurde bril kijkt met zijn HSV verleden.

29 december 2022 om 16:10

22 jaar is toch niet zo oud. Als hij over 1 of 2 jaar in de bundesliga voetbalt en goed speelt, dan is hij nog maar 23 of 24. Hij was tevens 17 toen hij zijn debuut bij de fc maakte en heeft wat ups en downs gehad, maar bij hsv speelt hij aardig stabiel. Maar niet elke speler van het nederlands elftal hoeft van de kleuters te komen. Als degene maar goed speelt op dat moment wanneer hij zijn debuut maakt en ook groeit in zijn ontwikkeling, ongeacht welke leeftijd.

29 december 2022 om 16:11



Waarom niet lekker voor Slowakije gaan voetballen? Denk dat hij daar best een belangrijke speler kan zijn en met wat geluk maak je nog een EK mee . Hebben met Dubravka, Hancko, Skriniar, Lobotka, Duda en Suslov toch geen slecht elftal

Echt een goede speler destijds bij FC Groningen blijkbaar doet hij het in een kwalitatief best aardige competitie als de 2.bundesliga ook goed bij HSV

Het eeuwige talent... Was bij Groningen een degelijke speler, maakt een transfer naar Barça waar hij in het tweede elftal komt te spelen. En toen (2.) Bundesliga... Gaat juist alleen maar bergafwaarts in plaats van juist beter. Kon ook nooit begrijpen waarom vd Looi hem bleef selecteren bij Jong Oranje. Voegde daar letterlijk helemaal niets toe.

Raf gaat zich nu ook al met het NL elftal bemoeien ?

Reis was bij groningen al een groot talent en daarmee een transfer naar barca verdiende. Hij gaat het wel maken, is denk ik een goede speler voor naast frenkie

Sjongejonge ik moet vaak lachen om bepaalde foto’s die ze bij VZ gebruiken. 100% expres dit haha

Ik kijk soms wel eens HSV voor de grap maar Reis valt echt op, het is ook niet voor niets dat hij opgepikt werd door Barcelona. Ik zie hem zeker een CVM worden voor Oranje en Teun een CM



Ach ... hij zegt het zelf al.... op den duur een leuke speler voor Oranje ...zitten we echt op te wachten ..... zijn er niet veel van .... leuke spelers die weliicht heel misschien ooit ....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren