Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart: ‘Nu lijkt het alsof Van der Sar niet mee kan doen’

Laatste update:

Rafael van der Vaart heeft het gevoel dat Jasper Cillessen door zijn afwezigheid bij het Nederlands elftal groter wordt gemaakt dan hij daadwerkelijk is. De oud-middenvelder stelt in het programma Studio Voetbal van de NOS dat Cillessen geen keeper is ‘die wedstrijden voor je kan winnen’. Van der Vaart noemt Justin Bijlow daarentegen een ‘potentiële topkeeper’.

“Ik heb altijd gezegd dat ik Cillesen prima vind keepen, maar hij zal geen wedstrijden voor je winnen. Hij maakt nooit hele grote fouten, maar heeft altijd momenten dat je denkt: had hij die niet moeten hebben? Ik denk dat we nu (met Bijlow, red.) een potentiële topkeeper hebben, dus waarom zou je die niet laten staan?”, vraagt Van der Vaart zich af. Ibrahim Afellay sluit zich aan bij zijn collega-analist.

“Die jongen heeft alles: uitstraling, een goede trap. Die redding in de laatste minuut (tegen Letland, red.) zegt alles, dat onderscheidt de topkeepers van de normale keepers. Je krijgt de hele wedstrijd niks te doen en sleept je team er doorheen op zo’n moment. Ik vind de keeperspositie ook geen positie waarop je wekelijks wisselt”, geeft Afellay te kennen. “Het enige dat tegen hem spreekt, is zijn blessuregevoeligheid. Dat kan roet in het eten geven. Als deze jongen fit blijft, heb je voor de komende vijftien jaar een keeper voor het Nederlands elftal.”

“Het is ook typisch Nederlands”, vindt Van der Vaart over de suggestie dat Cillessen moet terugkeren in de selectie van Oranje. “Ik ben gestopt met voetballen en word steeds beter gemaakt. Dat gaat hetzelfde met Cillessen: toen hij keepte, was er heel veel kritiek. Altijd. Nu keept hij niet meer en heb ik het gevoel dat Van der Sar niet mee kan doen, als ik mensen hoor praten. Dat is toch ook niet zo?”

Ondanks dat Bijlow met een redding in blessuretijd er mede voor zorgde dat Oranje met 0-1 won in Letland, sprak bondscoach Louis van Gaal na afloop van een ‘open strijd onder de lat’. “Cillessen is weer fit, speelt en heeft onder mijn leiding altijd goed gepresteerd. Vlak hem niet uit. En Mark Flekken heeft zich afgelopen dagen goed gepresenteerd.” Naast Bijlow maken momenteel Flekken, Tim Krul en Joël Drommel deel uit van de selectie van Oranje voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Letland (0-1) en Gibraltar (maandagavond).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is wel wat omtrent keepers dit weekend bij Oranje. Cillessen wint inderdaad geen wedstrijden voor je. Ik kan mij geen 1 redding van hem herinneren die cruciaal was achteraf. Ik herken hem alleen maar van zijn chagrijnige kop.

11 oktober 2021 om 00:38

Redding op de 1 op 1 met david silva tegen spanje. Als die erin ging stind het 2-0 en was het toch wel gelopen hoogstwaarschijnlijk. Ook vorig jaar tijdens de nations league pakte hij een 1 op 1 tegen italie waardoor nl een puntje pakt. Dit zijn zo uit mn hoofd ff een paar voorbeelden. Dus zou zeggen: iets dieper graven in je geheugen.

11 oktober 2021 om 07:55

Of wat te denken van die geweldige redding in de slotfase van de verlenging tegen Costa- Rica. Krul krijgt terecht lof voor de penalty’s maar het is wel dankzij die redding van Cillessen dat het überhaupt tot penalty’s kwam. Ik vind dit weer zo’n onzin van van der Vaart. Die wedstrijd op het WK was precies wat Bijlow nu deed, namelijk de enige kans van de tegenpartij onschadelijk maken. Verschil is wel dat het ons meer heeft opgeleverd, namelijk een derde plek op een WK. Ook heeft Barca dankzij Cillessen een copa del rey gewonnen. Mensen vergeten dat hij echt een jaar heeft gekend waarin hij een zeer hoog niveau hield en Barca in die wedstrijden overeind hield.

11 oktober 2021 om 09:08

Heeft hij ook gehad, dat goede jaar. Maar dat is intussen heel wat jaartjes geleden, en ik het verleden behaalde resultaten..

11 oktober 2021 om 12:08

Op het WK 2014 was Cillissen echt goed vooral tegen Spanje (Silva moment) en ook tegen Costa Rica. Na het WK zakte hij helaas ver weg.

Vind vooral de hele uitstraling van Cillessen altijd een beetje ongeinteresseerd, alsof hij er helemaal geen zin in heeft. Bijlow heeft zich tot nu toe alleen maar positief laten gelden in Oranje en wanneer je hem ziet staan, lijkt het wel alsof hij al jaren bij Oranje onder de lat staat, zoveel vertrouwen en gewoon een goeie uitstraling, hoop echt dat hij gewoon fit kan blijven want een potentiele topkeeper is het zeker.

11 oktober 2021 om 12:03

Uitstraling. Uitstraling. Altijdnweer dat argument wat totaal geen argument is. Zo kijkt hij gewoon. Wat maakt t uit alsof hij in jouw.ogen zo n uitestraling heeft als hij gewoon ballen pakt?

11 oktober 2021 om 12:39

Ik denk dat jij de betekenis van ''uitstraling'' nog een keer goed moet gaan onderzoeken. Wat heeft uitstraling nou met kijken te maken joh?

11 oktober 2021 om 13:52

Maar Aguero dit argument geld ook voor bijvoorbeeld Zoet, die me ook nog eens niet bijster intelligent overkomt. Verder zou ik zelf gewoon lekker met Bijlow blijven keepen. Flerken heb ik niks van gezien maar zal vast wel wat kunnen. Een Cillissen is toch wel redelijk vergane glorie. Hetzelfde geld voor Krul, Stekelenburg en Pasveer.

11 oktober 2021 om 14:01

Keepers moet je beoordelen op kwaliteit niet op uitstraling, anders wij hadden wij de Goey en v/d Sar ook kunnen afschrijven.
Beide een uitstraling als van een zak aardappelen maar beide topkeepers en wat te denken van Courtois..?

Er wordt wel erg veel gediscussieerd over de keeper van het NL-elftal. De conclusie is steeds hetzelfde: Bijlow is op dit moment de beste en jong genoeg om nog beter te worden. Blijft hij fit, dan zitten we voorlopig wel goed.

11 oktober 2021 om 12:04

Eens. Echt een goede keeper. Zolang die fit is zou ik hem sws laten staan. Drommel ben ik nog niet helemaal van overtuigd..

Ik was wel gecharmeerd van Bizot maar die heeft na zijn topjaar 2 jaar terug er daarna weinig van laten zien, ik denk dat de enige die overblijven voor het Nederlands elftal toch Bijlow en Drommel zijn, Bijlow vindt ik zonder te aarzelen te zeggen dat dit de nr 1 is.wat zitten we toch eigenlijk slecht in de keepers zeg.vroeger had je dit niet, schrijvers, jongbloed, vsn beveren, de goei, Hiele, van Breukelen, steek, vd sar

11 oktober 2021 om 03:03

Ik lees dat vaker, "dat we zo slecht in de keepers zitten", maar achter Van der Sar of Stekelenburg zaten ook niet altijd geweldige keepers hoor. We moeten niet doen alsof een Boscker of een Waterreus nou wereldkeepers waren. Als Bijlow dus als vaste nr 1 is en daarachter zit een aardige 2e keeper is het gewoon goed bezet.

11 oktober 2021 om 07:02

Bijlow is de beste. Al ben ik wel benieuwd naar die Gorter van Ajax. Zie hem als groter talent dan Drommel. Maar hij zal eerst moeten gaan spelen en aantonen niveautje hoger aan te kunnen. Maar heb de KKD vorig jaar goed gevolgd en vond hem een prima keeper.

11 oktober 2021 om 08:33

FR010FRDAM, achter v/d Sar had Oranje meestal wel een goede keeper. Wk '98 en Ek '00 de Goey, ek '04 iets minder maar degelijk met Waterreus en Westerveld.
Wk '06 met Stekelenburg en Boscher, ek '08 Stekelenburg en Timmer.

Vanaf het wk '10 achter Stekelenburg word het minder met Vorm (wel een degelijke keeper) en Boscher.

11 oktober 2021 om 07:16

Hoeveel van die keepers die jij noemt waren op het niveau van Bijlolw op hun 23ste?

11 oktober 2021 om 10:21

Ik vond Jongbloed eerlijk gezegd niet zo veel. Kijk het wk 78 eens na.

11 oktober 2021 om 10:34

Vond het toch een aardige lijnkeeper, wil er alleen mee zeggen dat we aardig schaars zijn in goede keepers, terwijl wij vroeger er veel hadden jammer en waar ligt dit aan

11 oktober 2021 om 12:21

In 74 had Oranje geen goede keeper nodig, omdat ze altijd heel ver van de eigen goal speelde. Jongbloed kon ook aardig meevoetballen. In 78 kwam Jongbloed pas in beeld door een blessure van Piet Schrijvers (na een botsing met Ernie Brands in de finaleronde tegen Italie)

11 oktober 2021 om 12:14

Waterreus, Menzo, Doesburg, Tonnie van Leeuwen, Frans de Munck, Westerveld.Treytel, Stuy, Pieters Graafland.....

Jan van Beveren is de beste Oranje doelman aller tijden.

Ach, Cillessen is zo vaak een enorm stabiliserende factor geweest voor de teams waar hij voor uitkwam. Bij Barcelona heeft ie op sportief vlak een beetje zijn carriere om zeep geholpen. Er waren aanvankelijk wat onzekerheden over ter Stegen, maar die is natuurlijk gewoon beter omdat Duitsland echt een reeks topkeepers heeft in de huidige lichting. Maar dat van Gaal vier keepers oproept waaronder Mark Flekken, die de drie seizoenen hiervoor tweede keus was voor Freiburg en nu een paar potjes stabiel keept- met het grootste deel van zijn procarriere al achter zich in de derde divisie van Duitsland- is een teken aan de wand voor Jasper. Over en uit kan je wel stellen.

Cillesen is een eersteklas hansworst met een uitstraling van likmevestje. Er is nog nooit een spits het veld opgekomen met de gedachte ‘verdorie, vandaag moet ik tegen Cillesen’. Bijlow heeft dat wel en is in potentie veel beter. Lekker laten staan dus.

11 oktober 2021 om 07:59

De Gea heeft ook de uitstraling van een puppy, maar was toch echt jarenlang onpasseerbaar. Uitstraling hoeft niet alles te zeggen natuurlijk. Wel geef ik je gelijk dat zijn uitstraling een nadeel is wanneer er penalty’s moeten worden genomen. Als veldspeler wordt je meteen veel meer druk opgelegd omdat je weet dat je eigen keeper nauwelijks een penalty tegen weet te houden.

11 oktober 2021 om 08:32

An sich denk ik dat ook niemand dat momenteel heeft met Bijlow, aangezien niemand hem zal kennen. Neemt niet weg dat Bijlow een uitstekende keepers is. Dat het altijd over uitstraling gaat is zo'n makkelijke dooddoener; Courtois ziet er ook uit als een lulletje rozenwater en de Gea heeft ook geen enkele uitstraling.

Hoewel ik het er mee eens ben dat je gewoon met Bijlow verder moet, wordt die redding tegen Letland ook met het uur groter gemaakt. Ja het is fijn dat hij hem gewoon tegenhield maar het was ook absoluut geen moeilijke bal.

11 oktober 2021 om 08:13

Van dichtbij ingeschoten, achter iemands rug vandaan, van richting veranderd ook nog. Maar verder geen moeilijke bal hoor.

Als er zoveel discussie en twijfel over een keeper (Bijlow) is kan je hem beter niet selecteren
Als er dan gezegd word vlak doe of die niet uit...en die komt eraan...spreekt er niet veel vertrouwen uit naar de keeper die speelt....
Selecteer hem dan niet!

Heb Cillessen altijd best zwak gevonden op afstandschoten, Krul overigens ook. Nu met Bijlow heb ik daar veel meer vertrouwen in, het is toch dat stukje uitstraling vind ik die een keeper heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren