Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart: 'Het is geen probleem en verrassing'

Laatste update:

Er komt over enkele maanden een einde aan de tweede periode van Rafael van der Vaart bij Hamburger SV. De 32-jarige aanvallende middenvelder verhuisde in 2005 van Ajax naar HSV en keerde in 2012, na omzwervingen bij Real Madrid en Tottenham Hotspur, weer terug in Hamburg.

/

Een succes is de hereniging bij die Rothosen echter niet geworden voor Van der Vaart, die 109 keer voor het Nederlands elftal uitkwam. De spelverdeler keek er dan ook niet van op toen hij hoorde dat er na dit seizoen geen plaats meer voor hem is en dat hij mag vertrekken. “Het is geen probleem en geen verrassing voor mij”, maakt Van der Vaart duidelijk in gesprek met BILD.

“Misschien is het ook wel beter voor beide partijen”, vervolgt VDV. “Er is een tijd van komen en een tijd van gaan.” De middenvelder lijkt komende zomer naar Sporting Kansas City te verkassen, maar wil zich eerst met HSV handhaven in de Bundesliga. “Tot de laatste seconde zal ik alles voor mijn HSV geven”, belooft de routinier, die niet langer verzekerd is van een basisplaats bij de degradatiekandidaat.

Denk je dat Rafael van der Vaart bij Sporting Kansas City gaat voetballen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
30 maart 2015 om 08:57

Dat is allang niet meer het geval, VdV trok laatst een sprint, nou ze hebben het gemeten en geweten hoor. 25km per uur, dat is toch te erg voor woorden?

30 maart 2015 om 09:16

Hij was altijd al traag, daar liggen zijn kwaliteiten niet.

30 maart 2015 om 09:25

Te erg voor woorden? Ik nodig je uit om:
1) Het zelf sneller te doen
2) even wat stats er bij te zoeken: Zoek even op top 10 snelste voetballers.

"9. Arjen Robben (bayern München), met een gemeten topsnelheid van 30,7 km p/u. Zijn specialiteit en al een lange tijd geen geheim wapen meer, is het naar binnen trekken vanaf de rechterkant en verwoestend uithalen met zijn linkerbeen. Tijdens het WK-duel tegen Spanje werd een topsnelheid gemeten van 37 km p/u waarmee hij de snelste speler van de wereld is."

25km pu is dus prima.

Van der Vaart wordt ent als Heitinga afgeserveerd op basis van helemaal niks, napraterij! 9 van de 10 hier hebben die gasten niet eens meer zien voetballen het laatste jaar!

30 maart 2015 om 09:29

Ik verbaas me er ook over hoe spelers als VDV worden weggezet als een speler die er nooit iets van heeft gebakken. Als je voor clubs als Ajax, Hsv, Spurs en vooral Real Madrid hebt gespeeld dan kun je wel degelijk iets. Heeft het bij zijn eerste periode bij Hsv, Real en Spurs toch geregeld laten zien.
Natuurlijk zijn er uitzonderingen in de vorm van Drenthe die ook bij een Real heeft gespeeld, maar dat is niet te vergelijken met een international met 109 caps lijkt me.

30 maart 2015 om 10:07

@ arjan4ajax, ik denk niet dat er veel mensen zijn die zo over de carrière van VDV praten hoor. Het is alleen zo dat hij op z'n 28e al het lichaam had van een 35 jarige. Niet dat hij daar perse wat aan kan doen maar dat is de reden dat hij niet meer meekomt..

Jammer, want met de kwaliteiten die hij voorheen had had hij prima nog jaren bij een topclub kunnen spelen.

30 maart 2015 om 10:12

Laatste jaar was erg slecht, hij heeft gewoon geen drive meer en de media tegen in Hamburg. Heitinga heeft volgens mij nog nooit langer dan 4 wedstrijden achter elkaar gespeeld toen hij Ajax verliet. Zijn focus ligt teveel op boos kijken a la Stam dan de focus op de aanvaller

30 maart 2015 om 10:22

Sm1thers,

Je doet precies of 'maar' 5 km per uur verschil niet groot is.
Dat is het dus wel.

Maar toegeven, die top is niet zo belangrijk, het is de kruissnelheid die telt.

Timmy Simons had in zijn tijd bij FC Nürnberg een hogere topsnelheid dan Robben. Simons haalde een top van 32,5 km per uur.

Het verschil is dat Timmy een veel lagere acceleratie heeft, slechts een fractie die top kan houden en daarna snel daalt naar tragere snelheden.

En als we denken dat Robben snel is, dan moet je hem eens vergelijken met een echte specialist, Usain Bolt bv. Goed voor een top van 44,72 km/u en een gemiddelde over de 100 meter van 37,58 km/u.

Maar hij kan dan weer minder goed voetballen. lol

30 maart 2015 om 10:26

Ach de laatste tijd is hij toch ook meer bezig met zijn vrouwen als met voetbal, wel sneu nu is hij afgeserveerd door zowel sylvie als door hsv.

30 maart 2015 om 10:28

Als ik de top 10 pak en daar zit je 5km pu vanaf en dat zijn over het algemeen nog aanvallers ook vind ik dat je niet kan spreken over 'te erg voor woorden'. Daarnaast zal VDV met zijn 25km pu nog steeds bij de snellere middenvelders horen.

En ja ach, Usain Bolt...als Jeroen Verhoeven in een Maserati stapt is ie ook sneller...

30 maart 2015 om 10:52

Te veel blessures en gewoon uit vorm, zonde voor wat zo'n geweldige speler was

30 maart 2015 om 11:26

Je praat zo veel onzin. Waarom moet iemand hier het beter doen? Zijn wij top sporters? En nee 25km is inderdaad geen probleem wanneer je andere kwaliteiten hebt maar die heeft hij ook niet. Zijn overzicht is slecht, zijn reactie vermogen is slecht, het lijkt vaak wel alsof het hem helemaal niet meer boeit. En sprint snelheid zelf is niet alles. De timing/anticipatie moet ook goed zijn, maar hij begint zijn sprints te laat. Kijk je wel naar de wedstrijden? Sinds hij weg is uit de PL stelt het niets meer voor.

30 maart 2015 om 12:08

Wat jij hier zegt getuigt echt van onwetendheid kameraad. 25 km per uur is erg traag voor een sprint van een professional. Ron Vlaar( absoluut niet de snelste en tevens verdediger) haalt een snelheid van 29 km/u. Bron: Kicker Viewer/ Sky sports statistics.

30 maart 2015 om 14:42

Grappig maar met deze marge is een halve kmpu al veel sneller! Maar als vdv in beweging blijft en niet vanuit stilstand kun je dit behoorlijk camoufleren! Daar is ie slim genoeg voor! Als spelverdeler is het niet echt relevant hard te kunnen lopen imo!
Daarom is RVP ook niet een echte spits omdat hij de pure snelheid mist!
Vdv is vergelijkbaar met types als riguelme goed aan de bal kwetsbaar als ze de bal niet hebben
Mer het gegeven dat HSV moet knokken voor elk cm op het veld is het vrij logisch dat vdv niet rendeert
Zet m bij Bayern en hij loopt zo mee

30 maart 2015 om 16:52

De gemiddelde snelheid op een racefiets met wind mee is 26,3.. dus ipzich best rap. En een topsnelheid of een contante snelheid maakt nogal verschil op een speler. Sneijder zijn topsnelheid ligt ook laag, maar hij is sneller weg dan andere spelers. Een topsnelheid van 25 km pu is naar mijn weten niets mis mee en doet echt niet zomaar iedereen hem na.

30 maart 2015 om 23:01

ik weet niet van jou maar die ene 5 km meer per uur is crusiaal in een sprint.

Heeft hij nog niet genoeg verdiend zeg. Als je echt clubliefde hebt ga je terug naar Ajax, maar meneer wil nog gaan cashen in de VS. Zijn goed recht.

30 maart 2015 om 09:03

Ik weet niet of je bij Kansas nou zo veel verdient. Het is niet bepaald LA of New York daar.

30 maart 2015 om 09:17

4 miljoen ging het gerucht....

30 maart 2015 om 09:21

Daar doe ik een moord voor

30 maart 2015 om 09:29

Dat is nog zeer riant. En dat terwijl er misschien 3 verdwaalde boeren met hun favoriete koe op de tribunes zitten daar. Knap dat ze dat kunnen betalen dan.

30 maart 2015 om 09:33

Het zijn niet de clubs die de lonen betalen, maar de bond, de Mls.

En ze hebben wel een salary cap, maar die is beduidend hoger dan bij Ajax.

30 maart 2015 om 09:37

Jerome010,

De Amerikaans competitie trekt meer volk naar het stadion, dan de Ed.

Vorig seizoen goed voor zo'n 6,185,773 toeschouwers.

Oh en de MLS is winstgevend. Winstgevender dan de ED.

30 maart 2015 om 09:41

Niet te vergeten dat de MLS een groeiende competitie is, zal me niet verbazen als ze de komende 10-15 jaar enkele wereldspelers zullen produceren. Nu is het ook handig dat Amerika ook zo'n industrie heeft om topspelers te kijken.

30 maart 2015 om 09:57

Forzazitterd,

Ik schat dat over een jaar of 10 a 15 al, ze bij de top-5 zullen zitten van de belangrijkste en grootste voetbalcompetities.

Het is echt booming. De meeste clubs hebben nu een echt voetbalstadion en lokken massa's volk. En tegenwoordig kan je in USA de klok rond voetbal kijken op Tv.

Bij tieners is voetbal één van de populairste bekeken sporten op Tv.

Een jaar of 15 geleden was een MLS wedstrijd met Amerikaanse commentaar aangluren en aanhoren een ramp. Maar tegenwoordig zijn ze ook daar professioneel geworden.

De MLS krijgt 90 miljoen dollar per seizoen voor zijn TV-contract. Da's niet veel minder dan wat de ED vandaag krijgt.

De influx van Hispanics in het zuiden, de goede prestaties van het nationaal elftal, de accommodaties, de TV-coverage en de verbeterde kwaliteit van het voetbal zelf, het zorgt allemaal voor een opwaartse spiraal.

30 maart 2015 om 10:02

Er zitten gemiddeld meer toeschouwers in de MLS dan in de Eredivisie. Bovendien zijn de stadions kleiner daar qua capaciteit maar zitten ze nagenoeg bijna altijd vol. Qua toeschouwersaantal ondertussen de 3e sport in de Usa.

30 maart 2015 om 11:29

Nee, de salaris cap in de MLS is een stuk lager dan de cap die Ajax aanhoud. Maar elke club mag een uitzondering maken vier een speler die dan dus meer krijgt dan de cap. Vd vaart is dan met zijn salaris de uitzondering en is dan de grote naam en uithangbord. En salarissen betalen de clubs zelf, ze krijgen wel geld vd bond

30 maart 2015 om 09:05

Als hij echt clubliefde voor Ajax heeft komt hij juist níet terug.. Kan alleen maar tegenvallen want de verwachtingen (van velen, van mij niet) zijn immens.. Daarnaast denk ik dat hij zich niet in de basis speelt op het middenveld of spits, dan heb je gewoon een hele dure bankzitter die aan het eind vh seizoen meer minuten JL heeft gespeeld dan Ed..

30 maart 2015 om 09:06

ik had hetzelfde gedaan. ff lekker cashen en later bij hsv als jeugdtrainer aan de slag. dus ik geef hem groot gelijk.

30 maart 2015 om 09:18

Ik denk dat VdV een laag trainingsethos heeft en dat is juist iets waar jong spelers niets aan hebben. Je hebt rolmodellen nodig die groepen op sleeptouw nemen. Guardado en Tadic hebben en hadden die positieve invloed.

30 maart 2015 om 10:18

Als Rafael een trainingsbeest was geweest had hij de 90 min wel vol kunnen maken. Hij zit tegenwoordig halverwege al stuk dus ik vraag me af of hij wel zo leeft voor zijn vak. Volgens mij is het gewoon voorbij.
Zijn eerste periode bij HSV had hij de longinhoud van twee paarden, tegenwoordig van een 70-jarige.

30 maart 2015 om 14:55

Dat is niet helemaal waar wat je zegt beste vriend
Je hebt een significant verschil tussen spieren en weefsel per individu
De een heeft meer aanleg voor lange duur en de ander voor expolisiviteit! Het is waar dat t te trainen is maar fysieke gesteldheid heeft wel degelijk veel invloed
Voorts moet je in je kracht gaan voetballen en niet in je zwakte! Technisch gezien heeft vdv meer techniek in zijn kleine teen dan bijv kuyt in zijn hele voet! Je kan van marathonlopers niet verwachten dat ze sprint kanonnen worden en vice versa! Je kan het aan de bouw wel zien! Immers toornstra cocu bommel janmaat etc langeduur Romario messi achabar Manu Ronaldo waren en zijn gericht op kort kracht explosiviteit

30 maart 2015 om 15:26

Op zich heb ik niets aan je verhaal toe te voegen, Rafael is echter ook nooit een sprintkanon geweest of wel? Het is alleen zo dat Rafael in zijn eerste periode bij HSV wel de meters kon maken, dat houdt hij tegenwoordig allemaal niet meer vol. Hij wandelt wat in de middencirkel rond en teert op zijn techniek en passing en na 60 minuten is de koek op. Een profvoetballer onwaardig, hoe je het ook wendt of keert. Je moet de 90 minuten vol kunnen maken.

30 maart 2015 om 16:28

Daar heb je ook helemaal gelijk in abe! Denk dat hij niet de drive meer heeft misschien is hij fysiek wel op! Misschien is zijn privé leven wel te publiek etc om het geld hoeft hij t dus niet te doen dat zal een rol spelen

Is ook eigenlijk niet best zodra ze bij hun club vertrekken zeggen ze allemaal dat ze graag terug komen maar als het moment daar is kiezen ze allemaal voor het geld terwijl ze allang binnen zijn maar mooi gaan cashen en nooit weer in de arena komen

Hij heeft geen clubliefde voor Ajax alleen voor HSV. Wil gewoon nog lekker cashen in America. Zelfs Ajax heeft niks meer aan hem.

Vele mensen zijn negatief over van der Vaart. Ik blijf er bij dat hij een toegevoegde waarde kan zijn voor dit Ajax met zijn routine en leiderschap. Hoe meer deze jongen afgeserveerd wordt hoe meer hij verbeten zal zijn om te laten zien dat hij het niveau nog aan kan. Dit zou wat mij betreft een goede toevoeging zijn voor dit Ajax.

30 maart 2015 om 11:32

Vertel dan even over zijn leiderschap bij HSV en hoe hij daar de jonge spelers beter maakt. Want beide zie ik niet. Als ik hem zie dan zie ik iemand die wel wil maar het niet meer kan opbrengen, geen echte wil heeft om er alles voor te doen

30 maart 2015 om 11:47

We hebben het over de man die jaren aanvoerder is geweest van Oranje? Aanvoerder is geweest bij HSV en bij Ajax. Jij denkt dat hij elke keer aanvoerder is gemaakt omdat hij niet aan coaching doet in het veld of omdat hij van die mooie helder blauwe ogen heeft?

Van der Vaart is altijd een type geweest wat aan coaching doet in het veld. Hij is nu enkele jaren in het nieuws geweest door randzaken en blessures. Ja dat klopt. Wil niet zeggen dat die jongen het voetballen verleerd is. Ik ben er van overtuigd dat wanneer je deze jongen vertrouwen geeft en aanvoerder maakt van je elftal dat hij je dit uit zal betalen.

Wellicht is hij niet meer het grootste loopwonder (en volgens mij valt ook dat nog wel mee) maar het voordeel is van routine is dat je steeds slimmer wordt en beter weet waar je moet staan. Dan heb je niet die aantal meters nodig. Ik denk dat Ajax nog veel aan van der Vaart kan hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren