Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart en De Boer spreken elkaar tegen: 'Er is altijd contact'

Laatste update:

Technisch directeur Peter Knäbel weigert om het te bevestigen, maar het schijnt al vast te staan dat Rafael van der Vaart geen nieuw contract zal krijgen bij Hamburger SV. De middenvelder kan zodoende in de zomer transfervrij vertrekken en de vraag is waar zijn toekomst ligt. Frank de Boer heeft in ieder geval aangegeven dat hij Van der Vaart graag ziet komen.

/

Op de persconferentie van vrijdag bevestigde De Boer opnieuw dat de 32-jarige spelmaker op zijn lijstje staat. "Hij is zeker een interessante speler voor ons, maar ik heb nog geen contact met hem gehad", zei de coach. Van der Vaart zegt in Kicker echter wat anders: "Met Ajax heb ik natuurlijk altijd contact", aldus de middenvelder, die werd opgeleid bij de Nederlandse recordkampioen 117 competitiewedstrijden in het eerste elftal speelde.

Van der Vaart ging in de zomer van 2005 van Ajax naar HSV en speelde later nog voor Real Madrid en Tottenham Hotspur, voordat hij in de zomer van 2012 terugkeerde in Hamburg. De middenvelder is de aanvoerder van het elftal van Joseph Zinnbauer, maar zat vorige week negentig minuten op de bank tegen Borussia Mönchengladbach. Zaterdag speelt HSV tegen Eintracht Frankfurt.

Ajax moet werk maken van de terugkeer van Rafael van der Vaart

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan helaas het niveau niet meer aan + dat we al genoeg aanvallende middenvelders hebben.
Alleen met een prestatie contract kan hij misschien een meerwaarde zijn maar dat zie ik hem niet doen

27 februari 2015 om 16:31

Hoezo kan het niveau niet meer aan? Bundesliga is 10 x sterker dan de Eredivisie. Rafael speelt misschien wel 60-70 minuten maar in de Eredivisie zie ik hem gewoon 80-90 minuten spelen.

27 februari 2015 om 17:05

Ik weet niet of hij het niveau niet meer aan zou kunnen. Ik denk dat het een win-win is. Ajax speelt een systeem naar het hart van Van der Vaart, Van der Vaart kan weer opleven en van waarde zijn voor Ajax.

De Bundesliga is niet 10x sterker en dit HSV zou 3 van de 4x verliezen van Ajax. De Bundesliga is alleen veel fysieker en spelen de topclubs ook nog eens Europees topniveau én mooi (perfect Nederlands) voetbal. Dat voetbal speelde Ajax in de jaren '70 al en later in de jaren '90 weer in perfectie. Het zal je niet verbazen dat een Bayern eigenlijk het Ajaxspel via Van Gaal en nu Guariola bij Bayern gekomen. Ajax wil weer terug op dat niveau komen en heeft de potentie. HSV is een club die zowel financieel als sportief al 2 jaar aan de grond zit. Het is maar waar je je carriere wil afsluiten. Mentaal vind ik VdV nooit zo'n ster.

27 februari 2015 om 17:16

Hij zit bij HSV op de bank, want hij wordt niet goed genoeg geacht, Ajax zou 3 van de 4x winnen van Hsv, maar toch denk jij dat ie nog wat kan bijdragen aan dit Ajax? Het is een win-win situatie maar je vind hem mentaal geen ster....een bericht vol tegenstrijdigheden

27 februari 2015 om 19:47

@vossing, het zal wel een gevoel zijn.

Tenminste, dat voel ik zelf ook zo.

M'n verstand zegt, dat wordt niets meer met Van der Vaart.
M'n gevoel zegt: wat een speler! kom maar snel naar Ajax :D

Niet goed genoeg voor een degradatie kandidaat in Duitsland en dat moet de redder worden van de huidige kampioen van Nederland, het kan verkeren.
Natuurlijk weet ik dat de eredivisie niet veel voorstelt, maar zo worden we wel heel hard met de neus op de feiten gedrukt.

27 februari 2015 om 15:53

Milik speelde ook niet in Duitsland? Niet alleen bij Leverkusen maar ook tijdens zn verhuurperiode daar...

28 februari 2015 om 10:39

Milik is vandaag 21 jaar geworden. Als jij met Kiessling speelt, heb je weinig aan Milik. Dus een hele slechte vergelijking.

28 februari 2015 om 11:11

Milik is ook uitgeleend aan Augsburg en speelde daar ook niet... uitstekende vergelijking dus (Y)

27 februari 2015 om 15:53

Eredivisie stelt echt wel wat voor, veel mensen onderschatten dit.

27 februari 2015 om 16:40

Is te zien in europa idd

27 februari 2015 om 17:06

Precies. Onze nummer 3 had met een iets chillere scheids de nr 2 van Italie uitgeschakeld..

27 februari 2015 om 17:39

Je ziet toch zelfs ook wel dat dit grotendeels door omgekochte scheidsrechters komt? Zie Ajax in de CL al jaren, zie Feyenoord gister, noem maar op.

27 februari 2015 om 15:54

Jij trekt totaal de verkeerde conclusie. Een speler als Van der Vaart maakt spelers om hem heen beter en moet het ook niet hebben van het vele lopen. Ik zal graag een vergelijking met Pirlo willen trekken, uiteraard is Pirlo beter en een ander type speler, maar het gaat om het idee. Pirlo zou ook niet renderen bij een club als Hsv, maar bij Juvetus wel omdat hij daar een rol krijgt waarin hij kan excelleren.

Durf jij nou daadwerkelijk te beweren dat HSV beter is dan de Nederlandse top?

27 februari 2015 om 16:06

Je wil de vergelijking trekken met Pirlo, die zoals je zelf al aangeeft (veel) beter is en en een ander type speler is, wat vergelijk je dan? Alleen dat je ze niet veel moet laten lopen ofzo?

Nu weet ik niet of HSV het in een onderling duel zou winnen van Ajax, PSV of Feyenoord, maar HSV zou veel minder wedstrijden verliezen en/of gelijkspelen in de eredivisie, dus ik denk dat ze zeker mee zouden doen om het kampioenschap hier.

27 februari 2015 om 16:47

"maar HSV zou veel minder wedstrijden verliezen en/of gelijkspelen in de eredivisie." Waaruit blijkt dat? Uit het geweldige voetbal dat HSV dit jaar laat zien? Pure speculatie zonder enige onderbouwing. HSV is een zeer matige club en zal absoluut niet mee doen om het kampioenschap in Nederland. Lachwekkende redenatie van jou.

27 februari 2015 om 17:21

Sorry hoor, maar nou sla je de plank echt helemaal mis. Alsof de degradatiesone van de Bundesliga mee zou doen om het kampioenschap hier. Echt nul komma nul verstand van voetbal.

27 februari 2015 om 15:58

Ben het hier met je eens! Denk dat ze beter een speler als Emanuelson en/of Nigel de Jong moeten terughalen ipv vd Vaart. Overigens is de Eredivisie een competitie waar mislukte spelers (voor toen destijds Pellè) altijd kunnen slagen. Noem vd Vaart overigens geen mislukking, maar hij kan in z'n huidige vorm amper het niveau aan van een degradatiekandidaat in de Bundesliga..

27 februari 2015 om 16:08

Dus omdat HSV degradatievoetbal speelt in de BL en Raf wordt geslachtofferd (hij speelt ook slecht) zal hij het niveau in de ED niet aankunnen?

Raf is gewoon een klasse voetballer. Als Schone meekan met Ajax, dan kan Raf dat denk ik ook. Alleen dan hopelijk niet vanaf de flanken.
Dit Ajax heeft zo weinig kwaliteit. We mogen blij zijn als we een speler van het kaliber vd Vaart kunnen krijgen. Met Andersen en Sinkgraven winnen we al helemaal niet de strijd.
Dat soort broekkies horen zo nu en dan in te vallen voor Raf als hij op is.

27 februari 2015 om 16:18

Goede vergelijking. Als Schone hier mee kan dan moet Raf dat ook gewoon kunnen. Lijken op bepaalde punten ook wel erg veel op elkaar.

27 februari 2015 om 17:25

maar wat heeft Schone nou bijgedragen aan het elftal van dit jaar dan. Is Lasse nou echt een meetpunt voor v/d Vaart. Geef dan Schone een goed contract, heb je een jongere speler die heel wat meer minuutjes heeft gemaakt dan de blessure gevoelige v/d Vaart.

27 februari 2015 om 17:28

Ja heb je gelijk in, alleen denk ik niet dat Van der Vaart de ideale versterking is voor Ajax. Ik zou bv. eerder kiezen voor een Emanuelson of Nigel de Jong. Maar dat is tenslotte slechts mijn mening.

27 februari 2015 om 16:10

mwoa...waarom komt guardado dan? is maar 1 speler maar geen kattepis.

zou een enorme fout zijn hem terug te halen. Dan heb ik het nog niet eens over of hij nu over de top is of niet. Hij was altijd een speler die loerde op een eigen succesje. Nooit iemand die de lijnen uitzette of in dienst van anderen. Dan kun je dat nu niet plotseling van hem verwachten. Zo'n situatie was er ook met Winter. Dat was ook niet echt een succes.

tenzij v/d Vaart een soort Ooijer rol wil invullen maar dat verwacht ik niet. Daar is ie nog te jong voor.

Hij heeft het over Ajax niet over de Boer zelf, lijkt me dus niet dat ze elkaar tegenspreken v.d Vaart heeft het over Ajax in het algemeen, hij heeft zeker nog contacten bij de club, mensen die daar werken.

Denk dat gezien de talenten die ook doorkomen v.d Vaart niet nodig is, als spits ook niet nodig en centraal op het middenveld komt hij echt ook loopvermogen tekort, hij heeft niet de techniek van Sneijder dat hij zo het spel kan verdelen vanaf die plek.

27 februari 2015 om 16:10

Volledig mee eens. Weinig inhoudelijke titel met alleen stemmingmakerij als doel. Oftewel voetbalzone ten voeten uit.

27 februari 2015 om 16:21

We kunnen hem wel gebruiken hoor we hebben op dit moment 3 Am's voor twee posities(sinkgraven, Andersen en Klaassen) met twee toptalenten erachter die nog in jong ajax moeten spelen (nouri en van de Beek). Bazoer kan er ook spelen maar ik zie hem liever met Serero vechten voor VM. Riedewald kan dan een linie terug voor Lb/lcv.

Je hebt eigenlijk 6 spelers nodig voor de 3 middenveld posities met RAF is die uitstekend bezet: Bazoer, Serero, Klaassen, van der Vaart, Sinkgraven, Andersen. Met El Mahmoudi, Nouri en van de Beek als aanstormende talenten.

De vraag is kan van der Vaart nog iets toevoegen?
Wellicht 1 of 2 seizoenen. Ajax heeft normaal gesproken meer balbezit als de tegenstanders waardoor er minder gelopen hoeft te worden. Van der Vaart kan het bij HSV niet meer belopen omdat ze daar continue achter de tegenstander aanlopen. En natuurlijk is van der Vaart in balbezit nog steeds een prima speler. veel techniek en veel inzicht. Wellicht is er nog een rol voor hem weg gelegd in Amsterdam

Waar spreken ze elkaar tegen dan VZ? De Boer zegt geen contact te hebben gehad en Raf zegt altijd contact met Ajax te hebben..... is De Boer de enige binnen Ajax met wie je contact kan hebben?

27 februari 2015 om 16:08

Exact. Helaas een stigmatiserende titel en daardoor openen wij dit artikel dan. Terwijl de inhoud wat mij betreft toch al interessant was.

En dan nu waar het om gaat; vdV terughalen. Ik zou het alleen doen als het om het brengen van ervaring in de spelersgroep gaat. Als hij talenten in de weg gaat staan; niet doen. De Boer is denk ik wijs genoeg om dit goed aan te pakken. Het gaat allemaal om het uitspreken van verwachtingen, maar er blijven voors en tegens. Het zou leuk zijn eens te onderzoeken wat de toegevoegde waarde is van spelers op hun 'retour'.

28 februari 2015 om 16:01

Ik zou het ook doen. VdV als een soort dirigent op het middenveld met 2 spelers met loopvermogen voor zich. Moet makkelijk kunnen. VdV moet je het spel laten sturen, maar niet het snot voor zijn ogen laten rennen. In de Eredivisie moet hij dat nog makkelijk aan kunnen!

Hij is oud, fysiek zwak en vaak geblesseerd. Ajax is zijn enige hoop.

Als Ajax volgend jaar CL wil spelen kan het spelinzicht en scorend vermogen van van der vaart in de voorrondes in augustus wel eens heel belangrijk zijn is mijn verwachting.

Shirtje al besteld. Duidelijker kan niet meer: die is binnen. Welkom terug Rafael!

Nou ik hoop gewoon dat hij komt. Eindelijk iemand die een crosspass kan geven over een meter of 30/40. Iemand met een goede steekpass. Iemand met een goed afstandschot vanuit het middenveld. Iemand met veel voetbalinzicht. Tegelijkertijd ook iemand die niet zo fit meer oogt en het plezier opnieuw moet vinden als het gaat om voetballen. Wie weet gebeurt dat bij Ajax. Weet niet, maar een speler als vd Vaart transfervrij halen juich ik sowieso toe.

Ja we hebben Sinkgraven en Anderen, maar beiden vind ik nog te licht om jaarlijks 50 of meer wedstrijden te spelen. Ook ontlast je Klaassen meteen met de komst van Raf.

Daarnaast hoop ik ook op een nieuwe Lcv, linksback en CVM (dromen mag). Nee Serero vind ik prima hoor, maar een echte ballenafpakker kan echt geen kwaad.

27 februari 2015 om 16:07

Ik zou het ook toejuichen.... maar waar zet je hem neer? Spits is geen optie, die is volgend seizoen met Milik en Zivkovic goed bezet. Aanvallend op het middenveld heb je Klaassen en Sinkgraven en Andersen nog achter de hand. Ik neem aan dat je hem niet voor de bank haalt.....

27 februari 2015 om 16:13

Ik hoop op de volgende opstelling.

Kishna-Milik-El Ghazi
Raf -aankoop CVM- Klaassen
aankoop Linkdback- Aankoop LCV- Veltman- Van Rhijn
Cill.

Yes ik zal het niet erg vinden als Sinkgraven of Andersen op de bank terechtkomt. Men heeft het over loopvermogen, maar vd Vaart compenseert dat met goeie passing. Iets wat je van Andersen en Sinkgraven sporadisch ziet. Daarnaast zijn beiden spelers ontzettend kwetsbaar in de omschakeling. Voor hetzelfde geldt kunnen we dus gewoon Raf in de basis zetten die vast ook kwetsbaar is in de omschakeling.

Serero vind ik eerlijk gezegd wel te goed voor op de bank, maar een ballenafpakker vind ik in ieder geval broodnodig bij Ajax.

27 februari 2015 om 22:14

2 Dingen.

1 Er zijn maar weinig spelers die zoveel onderscheppen/afpakken dan Serero.

2 Als Sinkgraven iets heeft laten zien de laatste weken is dat hij over een fantastisch steekpass beschikt.
Komt bij dat Sinkgraven ook een bal wil veroveren en Vdvaart dat in zn gehele carriere nog nooit heeft gedaan.

28 februari 2015 om 15:58

Ik denk dus aan Raf als CVM met Klaassen en Sinkgraven voor zich en Raf de dirigent op het middenveld. Kan je Serero van de hand doen.... was toch interesse voor 5 milj.?

welkom thuis Rafael. Je bent de man met ervaring die ajax nodig heeft en de rust in het team krijgt. jij bent gezien je leeftijd nog steeds van meer waarde. Wie dit niet ziet moet maar de donald duckgaan lezen...

27 februari 2015 om 22:15

Vdvaart zn thuis is Hamburg hoor althans volgens hemzelf.

Zou de missende schakel zijn bij Ajax. Echte ervaren internationale topper met een ajax verleden. Hij moet zich dan wel schikken in een rol met wat minder minuten, maar gezien zijn fysieke gesteldheid, lijkt mij dat goed voor hem.

Hij kan een uitstekende mentor zijn voor Klaassen, Sinkgraven, Andersen etc. En heeft nog altijd specifieke kwaliteiten. Hij zou ajax tactisch ook weer wat meer opties geven.

Ik hoop dat we hem vastleggen, hij is transfervrij dus dan moet er ook wat mogelijk zijn met salarissen of tekengeld.

Ajax is geen contact met de boer natuurlijk.

Lijkt me voor zowel Ajax als Vd Vaart geen goede zaak. Ajax krijgt een dure speler die al jaren niet echt fit meer is geweest en om de haverklap geblesseerd is.
En voor Vd Vaart dreigt een Van Bommel-scenario, de verwachtingen zijn bijna niet waar te maken en in plaats van respect krijgen oud-topspelers in Nederland meestal alleen heel veel techniek. Daar komt ook nog bij dat Van Bommel uit de basis van een Italiaanse topclub kwam en dat Vd Vaart van de bank van een Duitse degradatiekanidaat moet komen.

Ik hoop echt van harte dat Van der Vaart weer bij Ajax gaat spelen, zoveel ervaring, zoveel voetbalkwaliteit. Je zult zien dat in een aanvallend team Van der Vaart wel weer gaat renderen.

Om eerlijk te zijn vind ik vd Vaart een stuk minder technisch dan in zijn jonge jaren, terwijl hij qua spelinzicht in al die jaren ook niet of nauwelijks verbeterd is.
Prima gozer verder hoor, maar ik zie hem niet als versterking voor Ajax, hoogstens voor in de kleedkamer.

ajax moet haast maken en hem zo snel mogelijk voor 2 jaar vastleggen, een mooie speler die echt de eredivisie nog wel aankan en jonge spelers als sinkgraven en bazoer heel veel kan leren. Hopelijk kiest ie niet voor turkije ofzo voor het geld.

Suggestieve kop.... vd Vaart zegt ook niet dat hij contact heeft gehad met De Boer, maar dat hij contact heeft gehad met Ajax. Dat kunnen theoretisch ook Overmars, vd Sar of welke andere werknemers dan ook van Ajax geweest zijn.

De vraag is of VD Vaart nog echt iets toe kan voegen aan het huidige etlftal. Zijn vorm is ver te zoeken. Alleen qua routine en ervaring zou hij iets over kunnen brengen op de jongere jongens...

27 februari 2015 om 19:49

Dit dus. Hij heeft wellicht wel contact gehad met iemand bij Ajax, maar niet met Frank.

Hoop niet dat hij komt, zie liever een verdediger komen met ervaring met vdv win je de oorlog ook niet mee

Zou een prima vervanger van schone (die toch naar alle waarschijnlijkheid weggaat) zijn. Heeft natuurlijk genoeg ervaring en kan heus nog wel mee in de eredivisie.

Van mij hoeft hij niet te komen, maar ik heb sowieso niets met "oud" spelers die terugkeren. Dat werkt bijna nooit zo goed als gedacht......

Van der Vaart was een fantastische speler en heeft een mooie carriere gehad. Maar afbouwen moet hij maar ergens anders doen. Ga lekker cashen in een zandbak of Amerika.

Bij Ajax zal het tempo wellicht wat lastig worden voor hem. Nou lees ik reacties dat hij dan maar een minuut of 70 moet spelen. Dat betekent dus dat je iedere wedstrijd al een wissel kwijt bent voordat je bent begonnen want je moet v/d Vaart op een gegeven moment wisselen. Zonde toch?

Ik zeg niet dat hij niet mee kan, misschien lukt hem dat nog prima maar ik vraag me eerlijk gezegd af of het risico dat je neemt niet te groot is als je hem naar Ajax haalt. Daarnaast zal hij in Duitsland iedere maand een klein fortuin bijgeschreven krijgen en dat soort salarissen betaald Ajax niet.
Dus zou hij behoorlijk moeten inleveren en dat zie ik hem eerlijk gezegd ook niet doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren