Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Sar: ‘Er wordt gesproken, maar er zijn nog wat praktische zaken’

Laatste update:

Theodore Theodoridis, de secretaris-generaal van de UEFA, zei afgelopen dinsdag in een interview met The Times dat de Europese voetbalbond het geen gek idee vindt om grensoverschrijdende competities toe te staan. Het valt dan ook niet uit te sluiten dat er in de toekomst een BeNeLiga ontstaat, een competitie van Nederlandse en Belgische clubs.

/

Theodoridis voegde eraan toe dat er tot en met 2017/18 in ieder geval niet wordt getornd aan de huidige opzet van de competities, maar zei ook dat er gesprekken gaande zijn tussen Nederland en België. Dat laatste bevestigt Edwin van der Sar tegen Ajax Life: “Ja, maar er zijn nog veel praktische zaken waarover we moeten nadenken.”

“Bijvoorbeeld de manier waarop startbewijzen voor de Champions League worden verdeeld”, aldus de directeur marketing van Ajax. Jelle Goes, technisch manager van de KNVB, zei in mei nog dat erover wordt gefilosofeerd om het bekertoernooi te combineren met dat van België. “Dan kunnen ze strijden om een Europees ticket. We hopen dat de Belgen ook open staan voor dit soort ideeën.”

Van een gezamenlijk bekertoernooi zegt Van der Sar evenwel niets te weten: “Daar ben ik niet bij betrokken.” De KNVB wil uiteindelijk in mei volgend jaar met een plan komen om het niveau van beide competities op te krikken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zeg doen. En ik ben notabene voor een club uit t rechter rijtje.

30 juni 2016 om 22:57

Geldt hier ook, zou voor het niveau erg goed zijn.

30 juni 2016 om 23:13

Graafschap... Dan weet je dat het dus tweede niveau voetbal wordt he... Tegen Eupen of Charleroi...

30 juni 2016 om 23:30

Tsja, maar FC Oss of Fc Emmen is ook beroerd.

30 juni 2016 om 23:47

Ik zou liever een soort van Belgie NL beker strijd zien met poules

1 juli 2016 om 00:36

Dat zijn ook maar clubs die hun best doen

1 juli 2016 om 00:46

Clubs staan hier wel negatief tegen omdat er maar 1 startbewijs is te verdienen de EL. Naast de huidige beker in beide landen kan het wel worden toegevoegd. Het speelschema in beide landen heeft nog ruimte zat en het zal de ontwikkeling van spelers verbeteren.

1 juli 2016 om 00:59

Ik roep dit ook al enige tijd. Dit zal de enige manier zijn om onze competitie nog een beetje te redden.
Je zou zelfs Luxemburg er ook nog bij kunnen betrekken al weet ik dat niet of dat heel veel toegevoegde waarde heeft.

Wel zouden ze inderdaad iets goed moeten verzinnen zodat NL & BE nog steeds beide evenveel CL plekken krijgen..

1 juli 2016 om 01:11

Je kunt toch om te beginnen beide landen samenvoegen voor de plekken. Dus het gemiddelede van beide landen delen door het aantal deelnemers. Kijk hoeveelste je dan staat en vanaf die voet verder gaan. Als je het doet, doe het dan direct goed.

1 juli 2016 om 01:15

Maar je zal ook zien dat veel clubs die het minder breed hebben dan failliet gaan. Aangezien clubs als de Graafschap en fc Eindhoven het zich echt niet kunnen veroorloven om elke keer zoveel kilometers te rijden... Het niveau zal dan misschien wel omhoog gaan, maar er zullen ook ontiegelijk veel clubs wegvallen..

1 juli 2016 om 01:40

Jij denkt serieus dat op benzinekosten clubs failliet gaan en de 12miljoen mensen extra achterland voor tv-gelden niks gaan compenseren? Tsjonge.

1 juli 2016 om 02:18

Het zal er meer worden als we alles samenvoegen, aangezien het meer competitiever zal zijn en het zal veel kijkers pakken.

1 juli 2016 om 10:04

@ Flash, haha benzinegeld is wel laatste kostenpost waar de clubs dan aan zullen denken.

P.s Vanuit Eindhoven ben ik je ook binnen 30 min. in België en vanuit Limburg vaak nog sneller. Terwijl richting groningen zelfs 3 uur kan duren. Dus het is maar net over welke clubs je praat als het ver rijden is.

Ik zeg doen. En ik ben notabene voor een club uit t rechter rijtje.

Een gezamenlijk bekertoernooi mag wat mij betreft morgen ingevoerd worden. Landskampioenschap ligt toch iets gevoeliger, want het liefst wil je toch een competitie die echt van jouw eigen land is, dat spreekt meer aan. Maar het creert wel een sterkere concurrentie en wordt aantrekkelijker.

30 juni 2016 om 22:31

Als het behouden van de CL-tickets hierdoor kan worden gerealiseerd ben ik helemaal voor.
Daarnaast is het helemaal niet verkeerd om twee verschillende voetbalculturen is met elkaar te laten clashen. In Nederland gaat iedereen vol op de aanval, in Belgie is verdedigen juist weer belangrijk.

Daarnaast heb je natuurlijk voordelen van tv-gelden etc.

30 juni 2016 om 22:38

Als we samenvoegen zullen we zeker meer tv gelden ervoor krijgen aangezien het een meer competitieve competitie is en veel mensen zullen ernaar kijken.

Ow woww dat zou geweldig zijn. Maar ik denk dat Ajax psv en feyenoord nog raar op hun neus kijken van de kracht van anderlecht en brugge etc.

30 juni 2016 om 23:18

Ik denk dat mijn club feyenoord dan enorm hard moet gaan strijden voor uberhaubt top5, maar ik zou dit toch enorm aanmoedigen. Stuk aantrekkelijker om te kijken.

Dan ben je nog steeds klein ten opzichte van de grote competities. Je helpt alleen je kleinere clubs om zeep voor noppes....

30 juni 2016 om 23:29

Precies, en dan lees ik reacties ''als we daarmee CL tickets kunnen behouden''...

Ja, funny, zal je zien dat in een slecht jaar 2 Belgische clubs zich plaatsen voor de CL. Hebben we 0 NL in de CL. Heb ik het liever hoe het nu is.

30 juni 2016 om 23:49

Ze kunnen beter een Beker toernooi opstarten met Poules dat zou het niveau ook omhoog moeten gooien

Ik zou zeggen gewoon doen, het is tijd dat we als competitie samenvoegen en sterker worden.

Champions League verdelen lijkt me wel lastig. Stel dat er twee NLe teams bovenaan staan en een Belgische derde, wat is dan eerlijk? Je wilt als land niet achterop raken door het samenvoegen, maar je wilt wel een faire competitie behouden. Ik kijk wel uit naar een opzet met Belgie, misschien dat we Luxemburg er ook in kunnen betrekken in dr lagere competities

Ik zou graag ook voor willen stellen dan om de nationale teams samen te voegen.

Dit vind ik een goed idee. Onze beide competities nemen de laatste jaren af in niveau en als we in Europa nog enige rol van betekenis willen spelen, dan moeten we onze krachten combineren. Ik snap dat er nog al wat haken en ogen zitten aan een aantal praktische zaken zoals het verdelen van een champions league of europa league ticket, maar daar moet wel uit te komen zijn lijkt me. Wat mij betreft kan deze wijziging niet snel genoeg tot stand worden gebracht.

1 juli 2016 om 07:00

Maar zolang er geen rijke Arabieren of Chinezen er 100den miljoenen inpompen verandert er niet zo heel veel denk ik. Ik zou beginnen met de bekercompetitie

1 juli 2016 om 08:38

Liever een slechte competitie dan dat er allemaal Arabieren en chinezen de clubs kopen. Als club moet je je identiteit niet verkopen.

1 juli 2016 om 12:09

Dat ben ik geheel met je eens Afca, alleen denk ik dat mensen te hoge verwachtingen hebben van een eventueel samengaan, that's all..

Het heeft alleen zin als er veel geld verdiend gaat worden. Anders blijft het gat nog steeds groot.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren