Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van den Brom ziet AZ vanaf tribune punten verspelen bij hekkensluiter

Laatste update:

AZ is er zondagmiddag niet in geslaagd de volle drie punten op te halen bij Roda JC Kerkrade. De Alkmaarders kwamen, met coach John van den Brom geschorst op de tribune, na een blunder van Ron Vlaar zelfs op achterstand. Een fraaie treffer van Wout Weghorst in de tweede helft betekende ook meteen de 1-1 eindstand. AZ biedt FC Twente zodoende kans om de vijfde plaats over te nemen, terwijl Roda de rode lantaarndrager blijft. Willem II en Go Ahead Eagles staan één punt boven de hekkensluiter.

/

AZ maakte in de openingsfase het spel, maar de eerste kans van de wedstrijd was toch voor de thuisploeg. Ridgeciano Haps leek zich door de harde wind in het Parkstad Limburg Stadion op een voorzet van David Boysen te verkijken, waarna Mikhail Rosheuvel bijna van het buitenkansje profiteerde. Zijn poging ging echter aan de verkeerde kant langs de paal van het doel van Sergio Rochet. De doelman werd even later ook bijna verrast door een lange pass en kon maar net voorkomen dat de bal over hem heen stuiterde.

AZ probeerde zich daarna door de verdediging van de Limburgers heen te voetballen, maar ging veel te slordig met het balbezit om. De bezoekers kregen een dikke vijf minuten voor tijd uit een counter dan ook het deksel op de neus: Vlaar verloor op de middenlijn door een slechte pass de bal aan Abdul Ajagun, waarna de Nigeriaan alleen door mocht richting het doel. Vanaf de rand van de zestien knalde hij de bal keihard langs Rochet in de kruising.

/

Deze tegenvaller werd even later bijna gevolgd door een nieuwe teleurstelling nadat Haps de bal uit een corner compleet verkeerd raakte en het leer rakelings langs zijn eigen doel zag zeilen. AZ trad in de tweede helft aan met Muamer Tankovic, terwijl ook Mats Seuntjes vlot in de ploeg kwam, en deze wijzigingen leken de Alkmaarders nieuw elan te geven. Die tweede invaller was een half uur voor tijd dan ook betrokken bij de knappe gelijkmaker. De middenvelder lepelde de bal richting Weghorst, waarna de spits het leer in één keer in het dak van het doel joeg.

Met Iliass Bel Hassani kwam twintig minuten voor tijd de laatste AZ-invaller binnen de lijnen en de middenvelder liet zich meteen zien. Een eerste poging belandde op het dak van het doel van Benjamin van Leer, waarna hij uit de daaropvolgende corner de lat trof. Tien minuten voor tijd testte hij de doelman nog een keer met een goede poging van afstand, maar Van Leer hield de 1-1 op het scorebord. De laatste goede kans voor de bezoekers was voor Tankovic, die vanuit een compleet vrijstaande positie de bal net langs de goal krulde.

Vind jij dat AZ meer verdiende?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop oprecht dat vdbrom nu eindelijk heeft gezien dat Tankovic en Bel Hassani in de basis horen.

20 november 2016 om 15:30

Daar snap ik ook helemaal niks van. Zoals ik ook niet snap dat ze met een middenveld spelen waar twee spelers op lopen die aanvallend helemaal niets brengen. Totaal geen creativiteit. Er gebeurde ook inderdaad pas iets toen de twee spelers die jij noemt in het veld kwamen. Je moet in ieder geval een van de twee opstellen. Bij Tankovic heb ik om de een of andere reden het gevoel dat de trainer hem niet zo erg mag. Anders kan ik niet verklaren dat hij Dos Santos op dezelfde positie tijdenlang aan heeft laten prutsen zonder deze jongen ooit een echte serieuze kans te geven.

20 november 2016 om 16:05

Tanko scoorde vorig seizoen en ging uit protest op de bank zitten, dat heeft zeker niet goed gedaan bij JvdB. Ik zeg niet dat het goed is alleen het is wel begrijpelijk. Garcia was vandaag ook weer waardeloos en ging alleen voor eigen succes. Alireza had ook een offday en zelfs Vlaar was vandaag waardeloos. Het positieve is dat we maar 2x hebben verloren.

20 november 2016 om 16:25

Dat was toen inderdaad niet zo handig van Tankovic maar dat leek mij nou ook weer niet zo ernstig dat je hem daar zo lang voor moet negeren. Er waren er vandaag inderdaad wel heel veel met een slechte dag.

az had niet echt de wind mee he,en roda op zn ouderwets punten pakken.

Roda verdiende toch echt meer. AZ heeft 1 echte kans, meteen een goal. Na de goal was AZ beter en werd het tegenhouden voor ons. Vind het geen sterke titel, laatstaan een sterk artikel.

20 november 2016 om 14:43

Afgezien van een fout van Vlaar was Roda ook niet heel gevaarlijk? Het kansje van Rosheuvel kwam ook door een fout van Haps/de wind.

Roda wilde niet vooruit
AZ kon niet vooruit

Verdiende dus juist geen winnaar, de wind speelde bij veel voorzetten en counters toch een (te)grote rol om een mooie pot voetbal te kunnen hebben.

AZ verpest het zoals gewoonlijk weer zelf.. je weet dat Roda zich ingraaft.. wat doe je? Stel je dribbelaars (garcia bijv.) op en geen mensen met een voorzet (bel hassani)?

Het waait erg? Hou de bal laag! Leer je in de F-jes, speel dan met Tankovic ipv Muhren of Weghorst.. Speel dan lekker 4-2-4 en ga ballen de 16 in pompen.

Typisch wisselvallige AZ, met 22 miljoen budget heb je een redelijk elftal maar zo onstabiel als wat.. En zodra men tegen de nummer laatst moet gaat het fout, net zoals Groningen een paar weken terug.

Rochet
Luckassen
Vlaar
Wuytens
Haps
Rienstra
Muhren
Bel Hassani
Jahanbaksh
Weghorst
Tankovic
20 november 2016 om 16:06

Eerst moet je de ballen laag houden en een alinea verder zeg je dat ze de ballen de 16 in moeten pompen?

20 november 2016 om 16:21

Een bal erin pompen hoeft niet hoog te zijn hoor, met spelers als Tankovic en Bel Hassani heb je veel voetbal in de grond en blijft de bal vrijwel altijd laag. Hoog tempo voeren maak je een defensief team als Roda pas kapot.

Met een beetje kansloos dribbelen (garcia) kom je nergens.

Ik begrijp de opstelling van AZ ook totaal niet.. tegen een defensief team met Rienstra en Luckassen voor de verdediging spelen.. wie verdedigen zij dat precies? Een Luckassen bijvoorbeeld is totaal geen echte opbouwer.. waarom zet je daar geen Bel Hassani neer of Tankovic? Dat het spel daar begint als Roda toch niet wilt aanvallen.

20 november 2016 om 16:24

Tankovic is geen middenvelder die op de plek van Luckassen kan spelen. Ik zo tegen roda aantreden:
Rochet
Johansson-Vlaar-Wuytens-Haps
Luckassen-Overeem-Til
Jahanbahsks-Friday-Tankovic

Voetballen tegen een muur. Bij iedere kleine kans van AZ stonden er meteen 11 gelen in het strafschopgebied. Dan weet je dat je slim moet spelen, en dat doet AZ dan weer niet. Jammer, hier hadden we geen punten hoeven te verspelen.

20 november 2016 om 15:01

Zo een speelstijl wordt zelden beloond gedurende het jaar. Dus het zal mij ergens niet verbazen als Roda wederom gaat degraderen. Kijk de laatste 10 jaar naar de elftallen die degradeerde, veelal een negatieve/defensieve instelling.

AZ had gewoon met de technische spelers Tankovic, Bel Hassani e.d. moeten spelen i.p.v Garcia waar je alleen wat aan hebt in de counter, tegen psv, ajax of feyenoord bijvoorbeeld.. die clubs vallen aan en laten ruimte achter de defensie.

Abdul Ajagun kende ik niet, maar hij deed me denken aan Babangida met die rushes! Vond het een knap doelpunt van hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren