Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van den Brom: ‘Dat werd elke keer weer opgerakeld, ik werd er doodziek van’

Laatste update:

AZ had voor zondagmiddag sinds januari 2016 geen competitiewedstrijd van een club uit de traditionele top drie meer gewonnen, maar in eigen huis kwam er uiteindelijk tegen Ajax een einde aan die reeks. De Alkmaarders waren met 1-0 te sterk voor de tegenstander uit Amsterdam, die een lelijke knauw kreeg in de titelrace. Trainer John van den Brom was blij dat zijn ploeg er weer eens in slaagde om een topwedstrijd te winnen.

“Elke keer als er een wedstrijd tegen Ajax, PSV of Feyenoord aankwam, werd het weer opgerakeld. Daar werd ik echt dood- en doodziek van”, was hij eerlijk tegenover FOX Sports. “Eerlijk gezegd was het voor mij persoonlijk een heel grote frustratie. We hebben het er uitgebreid over gehad en de enige manier om die reeks te doorbreken is door te winnen. Dat hebben we gedaan. Dik verdiend ook nog.”

AZ won dankzij een doelpunt van Guus Til van Ajax, maar als het vizier wat meer op scherp had gestaan, had de overwinning ook hoger uit kunnen vallen. Van den Brom vindt bovendien dat zijn team de wedstrijd eerder had moeten beslissen: “Als je naar de kansenverhouding kijkt, is het gek dat het maar 1-0 is geworden. 5-2 was mooier geweest. Maar ik ben echt héél blij. Die reeks zorgde voor veel frustratie bij mij, bij de clubleiding, bij de spelers, maar ook bij de supporters.”

Van den Brom ziet AZ door de zege op gelijke hoogte komen met nummer drie Feyenoord, dat wel over een beter doelsaldo beschikt. De Alkmaarders treffen onder meer de concurrent uit Rotterdam en koploper PSV nog in het restant van het seizoen: “Dat is eigenlijk nog veel belangrijker dan deze overwinning. We krijgen nog een heel mooi programma en als we zo spelen kan het nog een heel mooi einde van het seizoen worden.”

Denk jij dat AZ de derde plaats nog over gaat nemen van Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou weet ik wel een mooie uitdaging voor AZ, twee keer in een seizoen winnen van een top team. Het is mogelijk dit jaar en je zou Ajax er heel blij mee maken.

17 maart 2019 om 18:32

Ik teken er voor. Heb er nog geen vertrouwen in maar hopelijk winnen we van Feyenoord.

17 maart 2019 om 18:37

Dat is geen top team, dat is de subtop, gelijkwaardig aan AZ. Nee winnen van Psv, de koploper, dat zou echt een mooie prestatie zijn. Een geweldige manier om het seizoen te besluiten.

17 maart 2019 om 18:50

Haha. Nee ben het met je eens hoor, hoop ook dat AZ van Psv weet te winnen, dat zou geweldig zijn voor zowel AZ als Ajax. Al teken ik liever voor winst tegen Feyenoord.

17 maart 2019 om 18:51

Ach gisteren las ik nog dat Feyenoord zich geen zorgen hoefde te maken omdat az toch niet zou winnen van Ajax. Afgelopen woensdag tegen zwolle was het ook niet overtuigend .

17 maart 2019 om 18:57

Haha heerlijk zon reactie naar vandaag speedy!! Gaat u maar door

17 maart 2019 om 18:46

Als AZ wint van PSV...is PSV al landskampioen!

Vd brom heeft nu wel het beste elftal van ajax verslagen van de laatste 22 jaar. En dat telt. Az heeft veel spelers die klaar zn voor een volgende stap! Proficiat en wordt 3e. Lukt makkelijk met deze selectie. Hopelijk kunnen psv en az dan laatste speelronde op bril stand gooien!

17 maart 2019 om 18:34

Welke spelers? Ik zou namelijk echt niet weten welke dat zijn. Idrissi speelt goed, maar nog niet goed genoeg voor een volgende stap, zelfde geldt voor Midtsjo, Koopmeiners. Misschien alleen Svensson. En Maher. Maar die moet blijven.

17 maart 2019 om 18:45

Ik denk dat de selectie redelijk intact kan blijven. De meeste uitblinkers hebben nog niet genoeg laten zien om de stap omhoog te maken. Vorig jaar was het duidelijk dat Weghorst en Alireza AZ waren ontgroeid, maar dat heb ik nu eigenlijk bij niemand. Iedereen zit wel op zijn plek. Ik vind het overigens nu wel echt heel lang duren voor Maher zijn contractverlenging. Dat mag Huiberts koste wat kost niet laten lopen, dat zou oliedom zijn. Een goede voetballende spits en CV erbij en dan zie ik AZ als favoriet voor plek 3 (tenzij Feyenoord de bezem door de selectie haalt en met voltreffers komt).

17 maart 2019 om 18:39

Dat zou helemaal prima zijn. Als Ajax alles wint zijn ze dan namelijk op doelsaldo kampioen

Dat geloof ik heel goed. Voor elke wedstrijd werd AZ afgedaan als: "oh die winnen toch nooit van top 3, dus dat winnen we wel.". En dan in wedstrijden als het eindelijk leek te lukken (psv thuis 2-0 voorsprong in laatste kwartier weggegeven) liet AZ het weer afweten. Ondanks dat de spelers zeiden er niet mee bezig te zijn, speelt dat ongetwijfeld wel in het achterhoofd. Maakt de overwinning des te mooier, en dan ook nog verdiend tegen Ajax (voor AZ-fans de meest intense wedstrijd van het jaar), dat kan niet beter. Nu moet AZ het vertrouwen houden, want er komen nog lastige potjes en de derde plek is cruciaal.

En over twee weken spelen ze weer bout en verliezen ze weer

17 maart 2019 om 19:49

Dan heb je het interview niet gezien en dit artikel niet gelezen. Van den Brom heeft toch gezegd dat hij die reeks irritant vond en dat dat voor frustratie zorgde? Nergens zegt hij dat het onterecht was dat het telkens werd opgerakeld. Hij vond het vooral irritant en werd er doodziek van. Snap niet helemaal waar je op baseert dat hij nu zn gram wilt halen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren