Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van den Brom aapt NK Osijek niet na tegen PSV: ‘Dat zou raar zijn’

Laatste update:

De Eredivisie gaat dit weekend weer van start en AZ wacht zaterdag meteen een moeilijke wedstrijd tegen PSV. Trainer John van den Brom weet dat de wedstrijd in het Philips Stadion zeer lastig gaat worden, maar kijkt desalniettemin uit naar de confrontatie met de ploeg van Phillip Cocu.

"Ik weet nog goed dat we vorig jaar uit tegen PSV behoudend gespeeld hebben om er zo lang mogelijk een wedstrijd van te maken", begint Van den Brom op de persconferentie vrijdag. "We wilden minder naïef spelen. Dat is gelukt, op de uitslag (1-0, red.) na." De oefenmeester stelt dat de voorbereiding van de Alkmaarders goed is verlopen en dat ze klaar zijn voor het duel met PSV.

Van den Brom zag PSV in Eindhoven verliezen van NK Osijek in de derde voorronde van de Europa League. "Ik was er toen van overtuigd dat ze die nederlaag tijdens de return recht zouden zetten. Dat is niet gelukt. PSV had het lastig tegen een compacte ploeg, want dat zijn we in de Eredivisie niet gewend. Wij gaan in ieder geval niet ineens compact spelen, dat zou raar zijn nadat we zeven weken met onze nieuwe speelstijl bezig zijn geweest."

Het verschil in speelwijze zit volgens Van den Brom op het middenveld; met de punt naar achteren in plaats van de punt naar voren. "Daardoor hebben we nu twee 'lopende middenvelders': Joris van Overeem en Guus Til. En Marko Vejinovic hebben we gehaald om met de punt naar achteren te spelen." Stijn Wuytens staat voortaan centraal achterin. "Ja, hij heeft de knop wat dat betreft wel omgezet. Ik vind Stijn opbouwend, koppend en in de duels goed. Hij staat naast een opgebloeide en fitte Ron Vlaar."

Zie je AZ stunten in Eindhoven?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat het twee gelijkwaardige ploegen zijn die de degens met elkaar kruisen morgen.
PSV die al een enorme tik heeft gehad en een AS die bloed ruikt en er dus vol op zal gaan.

Zal een leuke wedstrijd worden waarbij ik dit seizoen erg veel verwacht van Stengs! Hoop dat hij zich kan doorontwikkelen. Leuke speler om naar te kijken.

11 augustus 2017 om 18:25

Ben heel benieuwd of AZ inderdaad ook echt zo zelfverzekerd is, ook als PSV onverhoopt de 1-0 maakt. Het AZ van vorig jaren zou door die schok dan met de staart tussen de benen afdruipen.

Ik hoop dat ze dat minder naïef spelen ook tegen andere ploegen eens kunnen laten zien. Vorig seizoen was inderdaad niet het frivole AZ in het Philips Stadion wat ik gewend was. Maarja heb ze dan weer onwijs naïef zien voetballen uit bij Ajax bijvoorbeeld. Dan schiet je er per saldo niet zoveel meer op.

Dat AZ niet extreem compact zoals Osijek gaat voetballen, verbaast mij niet. Geen enkele Nederlandse ploeg zet de linies zo dicht op elkaar als die Kroaten deden. Wat dat betreft kan het alleen maar makkelijker worden qua ruimtes zoeken voor PSV in de Eredivisie.

Typische vd brom fout.
Selectie is kwalitatief een stuk minder door een veel lager budget... dan moet je slim zijn (zie osijek) en pas je aan...

12 augustus 2017 om 08:05

Maar wat Vd Brom zelf ook aangeeft, waarom zou je het nu over een andere boeg gooien terwijl je de gehele voorbereiding op een bepaalde stijl traint? Wanneer clubs als NAC, ADO of VVV Venlo zich ingraven kan ik het begrijpen, maar ik vind dat een club van het kaliber AZ, Utrecht of Vitesse bijvoorbeeld gewoon van hun eigen kracht moeten uitgaan, ook al is het budget (veel) lager.

Kwalitatief ontlopen de ploegen elkaar niet zoveel. Wordt een leuke pot, waarin AZ denk ik toch aan het langste eind trekt.

Denk dat Slot zijn visie door van de Brom word overgenomen dit jaar. Meer naar voren voetballen in plaats van behoudend spelen.

12 augustus 2017 om 03:06

Dat is al gebeurd

Ik denk niet dat Van Den Brom zo dom is om de poorten open te gooien tegen Psv. Het lijkt me niet meer dan logisch dat AZ compact gaat spelen en vanuit de omschakeling gevaarlijk probeert te worden. PSV mag dan momenteel ogen als een kat in het water, maar de selectie heeft nog steeds genoeg kwaliteiten om AZ veel pijn te doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren