Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van den Boomen liet lucratieve aanbiedingen uit drie topcompetities links liggen

Laatste update:

Branco van den Boomen is blij met zijn transfer naar Ajax. De Amsterdammers maakten maandagmiddag bekend dat de 27-jarige middenvelder per 1 juli transfervrij overkomt van het Franse Toulouse. Hij heeft een contract tot medio 2027 getekend in de Johan Cruijff ArenA. “Ik heb er al gespeeld en weet hoe mooi en groot de club is”, aldus Van den Boomen tegenover De Telegraaf.

Volgens de ochtendkrant legde Van den Boomen nóg lucratievere aanbiedingen uit onder meer de Premier League, LaLiga en Bundesliga naast zich neer om terug te keren bij Ajax. De geboren Veldhovenaar speelde eerder in de Amsterdamse jeugdopleiding en kwam tot vijftien duels in Jong Ajax. Transfermarktexpert Fabrizio Romano meldde afgelopen zondag eveneens dat Van den Boomen Ajax boven vier à vijf andere clubs verkoos. “Ik denk dat het Nederlands elftal – een van de doelen die ik mezelf heb gesteld – en het spelen in de Champions League beter via Ajax kan realiseren dan bij een subtopper of middenmoter in Engeland of Duitsland.”

Van den Boomen zegt nu met veel meer zelfvertrouwen te spelen dan toen hij Ajax in 2014 verliet. Over zijn grootste kwaliteiten hoeft hij niet lang na te denken. “Mijn trap, maar ook mijn inzicht, mentaliteit en de kwaliteit om iemand alleen voor de keeper te zetten. En in Frankrijk heb ik de grootste stappen gemaakt in de fysieke duels en mijn mentale weerbaarheid. Het feit dat ik ook vaak aanvoerder ben geweest, hielp daar ook zeker bij. De Ligue 1 wordt onderschat en is door alle atleten met power echt een heel sterke competitie.”

De middenvelder geeft aan een speler te zijn die altijd honderd procent geeft. “Ik probeer aanspeelbaar te zijn, het spel van links naar rechts te verplaatsen en de kwaliteitsspelers die Ajax heeft in een één-tegen-één-situatie te zetten. Het meest trots ben ik op het traject dat ik heb bewandeld, want bij FC Eindhoven en De Graafschap heb ik ook de andere kant van de medaille gezien.” Van den Boomen zegt zichzelf nooit in de steek te hebben gelaten. “Als ik aan opgeven dacht, was dat maximaal voor twee uurtjes, omdat ik zelfs bij Eindhoven en De Graafschap aan alles voelde dat ik de top kon halen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat deze jongen ons prima kan verassen. Van wat je uit zijn statistieken kan halen is dat hij een geweldige trap heeft. Ik hoop dan ook zeker gebaseerd op het afgelopen seizoen dat hij de plek van Taylor gaat overnemen op het middenveld op de 8 positie. Ik hoop dat Ajax dan wat gevaarlijker gaat worden in de standaard situaties. De korte corners en vrije trappen van afgelopen seizoen waren dramatisch. Een kilometervreter op die positie zou ook niet verkeerd zijn, misschien kan die een beetje fungeren als box-to-box speler. Ik ben in ieder geval positief over zijn komst. In het minste geval is hij een goede breedte aanvulling voor het team.

31 mei 2023 om 09:04

Maar is het een kilometervreter ? Ik ken hem van de Graafschap maar daar vond ik het vooral een luie speler die niet echt de vuile meters maakte. Maar hij schijnt vele bijgeleerd te hebben.

De belangrijkste vragen zullen zijn wie zijn de spelers die straks zijn vrij trappen en corners binnen moeten gaan koppen (want in de huidige selectie kan alleen Alvarez goed koppen) en is zijn handelingssnelheid goed genoeg om ook onder druk het spel te verleggen.

31 mei 2023 om 09:21

De omschakeling gaat zoveel gevaarlijker worden bij Ajax. Vd Boomen heeft naast een goede trap een hele goede aanname en weet continu waar zijn teamgenoten staan. Dit zorgt ervoor dat bijna iedere bal vooruit gaat. Waar Tailor altijd eerst het balletje onder de voet moet hebben om hem vervolgens breed te spelen.

31 mei 2023 om 09:25

Hij doet me ontzettend denken aan schone. Ook geen wereldspeler of gekomen van een topclub maar het wel extreem goed gedaan met ook een fabelachtige trap.

31 mei 2023 om 10:09

@alexander234. Daar dacht ik ook een beetje aan. Veel meer een spelverdeler als 6 ipv een loper of sloper. De laatste succesvolle counter van Ajax kan ik me al bijna niet herinneren, dus fijn als iemand het spel snel kan verplaatsen. Blind kon dat maar Taylor, Alvarez, Timber en bassey kunnen dit bijvoorbeeld niet goed (genoeg). Dus wat min betreft wel de moeite waard, zeker aangezien de vd Boomen Nederlands is en transfervrij. Of hij het tempo uiteindelijk aan kan op europees topniveau is de vraag, maargoed CL spelen we toch niet. Ik zou wel nog graag een type Alvarez achter de hand hebben. Zodat je ook een ander speltype kan spelen als de wedstrijd daarom vraagt.

31 mei 2023 om 10:18

Waarom steeds die vergelijking met Schöne? Totaal andere spelers. Van den Boomen is het beste als hij veel ruimte krijgt om zijn lange pass in te zetten of te schieten, terwijl Schöne echt van het korte combinatiespel was. De enige vergelijking zijn hun schoten en standaardsituaties. En dat ze traag zijn, maar Schöne had een prima handeligssnelheid en techniek in de kleine ruimte.

31 mei 2023 om 10:58

Deze jongen is ook prima onder druk in de kleine ruimte. Nadeel is dat hij zich meestal vrij hoog aansluit, en heel traag omschakelt. Hij heeft echt een controleur naast / schuin achter hem nodig.

31 mei 2023 om 12:06

Van wat ik heb gezien onder druk was het wel een stuk minder dan Schöne, dus dat is een beetje mijn punt. De vergelijking vind ik een beetje scheef.

En Ajax moet sowieso nog een goede 6 halen, denk niet dat Vd Boomen dat als enkele 6 kan inderdaad. En of hij überhaupt in de basis komt vraag ik mij ook af, maar we gaan het zien.

31 mei 2023 om 13:12

@Ajax12321, ik zeg ook niet dat het dezelfde speler is als Schone. Maar als je kijkt naar de laatste "voetballende" 6en van Ajax heb je Frenkie en Lasse. Dan lijkt het spel van vd Boomen het meest om Schone vanwege de passing. Er zijn nooit 2 spelers gelijk aan elkaar. Maar vd Boomen en Schone hebben beide uitstekende traptevhniek, goede spelhervattingen, zijn idd traag dus moeten het hebben van inzicht en van spelers die om hun heen het vuile werk op kunnen knappen indien nodig. Als Ajax gewoon weer met een 10 speelt zou je 2 controleurs op kunnen stellen, waarvan 1 type stofzuiger. Beetje een type die "in dienst speelt van".

31 mei 2023 om 13:13

Als je een vergelijking zoekt, vind ik hem wel wat weg hebben van Orlando Engelaar. Fysiek iets minder, maar wel een betere trap nog. We gaan het wel zien - het lijkt op een logische transfer of het nou voor de breedte is of een aanwinst. Nederlander, goede leeftijd en een specialist (dode spelmomenten). Ben heel erg benieuwd in elk geval, het middenveld loopt niet over van hoogvliegers op het moment.

31 mei 2023 om 13:34

Ja, alleen vond ik Schöne qua speelstijl veel beter bij Ajax passen dus ben zeer benieuwd.

31 mei 2023 om 15:01

Eens. Ik ben ook benieuwd. Maar ik zie dit meer als de vervanger van Grillitsch en nog niet per se als de vervanger voor Alvarez. Hoop nog op een sterke middenvelder, want fysiek heel sterk zijn vd Bommen, taylor, klaassen en berghuis natuurlijk niet.

31 mei 2023 om 17:53

Een goede 6 en eventueel Guler. Dan ben ik tevreden.

Lijkt me een nuttige speler , het cement tussen de stenen. Men verwacht altijd dat Ajax spelers haalt zoals van der Vaart , Sneijder, maar dit soort spelers zijn net zo hard nodig.

31 mei 2023 om 09:07

Beetje net als Schone. Niet snel, geweldige trap. Schone heeft ook geweldige dingen bereikt, kwam ook transfervrij. Zie zoveel mensen hem afschrijven net als met Lasse toen. Er is, als er gespeeld word zoals Ajax hoort te spelen, echt wel plek voor dit soort spelers.

31 mei 2023 om 09:20

Het is alleen de vraag of hij de handelingssnelheid van Schone of van bijvoorbeeld een Diemers heeft. Beide hebben ze een goede trap en het overzicht alleen kon Schone wel aanhaken bij de top en kon Diemers dat niet.

31 mei 2023 om 09:28

Dat is zo, maar ik zie qua speelstijl meer overeenkomst met Schone dan Diemers. Diemers stond toch dichter bij het doel van de tegenstander en was meer een 10 voor zo ver ik weet. Maar je hebt wel gelijk dat het afwachten is, vind alleen dat mensen doen alsof dit de meest bizarre transfer ooit is, terwijl Schone ook bewezen heeft een meerwaarde te zijn.

31 mei 2023 om 10:26

Ik zie dit soort aankopen ook meer als een breedte aankoop. Ik denk als bekend wordt wie de trainer is er meer aankopen zullen volgen die de selectie een kwaliteitsinjectie zullen geven. Dit is een aankoop waar je eigenlijk weinig verkeerd meedoet.

31 mei 2023 om 10:31

@ajaxf1

Toen Schöne naar Ajax kwam was hij een spits of rechtsbuiten hè. Hij kwam pas veel later terecht op een plek die in essentie spelverdeler voor de defensie was

31 mei 2023 om 10:33

Schone is volgens mij nooit een spits geweest maar speelde (zeker bij de Graafschap) vooral op de 10.

Ik hoorde van de week Frank de Boer zeggen: “je hebt in je elftal iemand nodig met zo’n traptechniek”. Hier kan ik mij volledig in vinden, nu doorpakken met slimme aankopen. Niet uit paniek gaan smijten met geld. Kijk even hoe Ajax groot is geworden? Het relatief goedkoop kopen van spelers, beter maken en weer met winst doorverkopen!

31 mei 2023 om 09:17

Ajax is vooral groot geworden door Tadic en Blind. 2 spelers die het team op sleeptouw namen waardoor andere spelers vanuit de luwte konden groeien.

31 mei 2023 om 11:35

Eens, helemaal sinds het wegvallen van Martinez en Blind zijn er geen spelers meer die een paar linies over kunnen slaan.

Van den Boomen kan dat vanuit de 6 positie wel, Alvarez verspeelt vooral heel veel ballen vanaf die positie, die hij dan weer terugveroverd. Zou toch graag zien dat we wat minder balverlies gingen leiden, van den Boomen zijn kwaliteit ligt daar wel.

Alvarez voor een leuk bedrag verkopen en dan Reijnders er nog bij halen, Zirkzee ook goed als extra concurrentie en dan zou ik mogelijk nog een verdediger willen zien. Als je Kudus en Timber behoudt staat er verder een leuk team.

31 mei 2023 om 14:01

Reijnders gaat niet goedkoop zijn. Draait een meer dan uitstekend seizoen bij Az.

De kans dat Kudus of Timber blijft is klein. Laat staan allebei. Ik zie ze eerder allebei vertrekken.

Wat mij verbaasd is dat als we ruim 2 maanden terug gaan in de tijd, v.d. Boomen niet goed genoeg was volgens vele Ajacieden en niets te zoeken had in een NL elftal. Nu tekent hij bij Ajax en is het een geweldige voetballer en worden zij kwaliteiten benoemd. Sommige geven aan dat hij gehaald is voor de breedte. Prima maar je wil toch een sterke bank. Ik denk dat velen toen en nu reageren zonder een aantal wedstrijden te hebben gekeken en deze jongen al afschreven en nu van toegevoegde waarde vinden. Ik laat mij graag verrassen en oordeel niet voor dat ik hem een aantal wedstrijden de kans heb gegeven zich te bewijzen.

31 mei 2023 om 09:28

Dit is altijd zo makkelijk, een tijd terug moest hij van velen Oranje in omdat hij het zo goed deed maar nu hij bij Ajax getekend heeft is dit niet het niveau dat Ajax moet nastreven.

31 mei 2023 om 09:31

Als je dat al verbaasd dan kun je beter hier wegblijven. Zo gaat het toch altijd. Ik denk dat nog geen 1% van wie hier inhoudelijk reageert op de kwaliteiten van deze speler hem maar 1 keer heeft zien spelen. En dan heb ik het niet over een youtube filmpje. Niemand kijkt voor zijn plezier naar Toulouse. Het is puur onderbuik gevoel en recht praten wat krom is. Ik zie het wel of het wat is. Hij heeft weinig gekost dus het is altijd een gokje waard.

31 mei 2023 om 09:32

Op Twitter gaat een plaatje rond van een PSV-supporter die eerst roept van Branco kom naar ons en nadat Branco bij Ajax heef getekend zegt dat ie niet nodig is. Dat is een beetje hoe veel supporters denken. Of je nou voor Feyenoord, PSV of Ajax bent.

31 mei 2023 om 09:44

Ik heb het een beetje andersom. Vond dat hij wel een plek in oranje verdiende op basis van zijn prestaties en kijkend naar de andere middenvelders die erbij zaten (Klaassen en Taylor). Toch zie ik het als een gok voor Ajax, maar geen onverantwoorde gok, hij komt gratis aan. Los van tekengeld en salaris. Ajax gaat met deze aankoop wel steeds verder van de eigen filosofie af. Vroeger kochten ze enkel grote talenten aangevuld met spelers waarvan de verwachting was dat ze op basis van het verleden een meerwaarde zouden zijn.
Dat is met deze speler echt de vraag.
Als Feyenoord hem had gehaald had ik het wel leuk gevonden, benieuwd wat hij gaat brengen, maar ik ben er ook niet echt rouwig om.

31 mei 2023 om 10:18

Volgens mij heeft niemand gezegd dat Van den Boomen niet goed genoeg was. Heel veel wouden hem gewoon in het Nederlands Elftal zien door zijn prestaties in Frankrijk. Zeker als een Taylor en Klaassen waren opgeroepen. Daarnaast is het altijd nog afwachten hoe hij het gaat doen. Want hij heeft nog geen minuut gespeeld en veel hebben hem volgens mij niet consistent gevolgd in Frankrijk.

31 mei 2023 om 10:32

Twee maanden? Als je nou twee jaar had gezegd.. algoed, dat had je punt een beetje onderuit gehaald. Mensen zeggen het hele seizoen al dat van den Boomen, Spierings en Dallinga zich aan het onderscheiden zijn in Zuid-Frankrijk. Ik snap dit hele huilverhaal niet wat je ophangt.

31 mei 2023 om 11:15

Wat mij verbaast is hoe goed het geheugen van menig VZ-lid is. Blijkbaar heeft mv010 het allemaal zo scherp dat hij nog van twee maanden geleden weet dat er vele Ajacieden hebben geroepen dat Van den Boomen niets in het Nederlands elftal te zoeken heeft.

En dan ook nog kunnen beoordelen of het inderdaad "vele" Ajacieden zijn die dat riepen, terwijl er nu slechts "sommige" roepen dat hij voor de breedte gehaald is. En dat dat dus representatief moet zijn over hoe de achterban er over denkt.

Echt heel knap. Moet je wat mee doen!

31 mei 2023 om 11:21

Weer zo een enorme misgunner. Ja laat jij je maar lekker verassen jongen dan was je hele betoog niet nodig geweest joh.

31 mei 2023 om 13:13

Ik lees letterlijk alleen maar fans van andere clubs dit zeggen maar goed

Ik ook! Blijf gewoon supporter van ADO Den Haag.

Is er eigenlijk wat bekend over de hoogte van zijn tekenbonus? Overal staat dat het een buitenkansje is aangezien hij transfervrij was, maar ik neem toch aan dat hij een flinke tekenbonus heeft weten te bedingen? Zeker als je ook naar clubs kunt die een (veel) hoger salaris kunnen bieden.

31 mei 2023 om 10:44

Niet bij mij, maar ik verwacht dat hij een behoorlijke tekenbonus heeft gekregen met dito salaris. Hij had al vaker aangegeven dat hij nu een financiele klapper wou maken

31 mei 2023 om 11:23

ik tover een bedrag uit mijn hoed dus neem het met een korrel zout.
maar ik denk, als er een tekenbonus is uitgereikt, dat het rond de 250.000 tot 1.000.000 is.
(bron: football manager)

31 mei 2023 om 14:57

Je hebt een behoorlijke veiligheidsmarge ingebouwd. Jouw weersvoorspelling is ook: het wordt morgen tussen de 20 en 30 graden?

Als zijn keuze voor Ajax ontstaan is vanwege europees voetbal en mogelijk het Nederlands elftal dan heeft hij een goede keuze gemaakt. De kans dat hij dit via een team in het buitenland behaalt is over het algemeen een stuk kleiner.

31 mei 2023 om 10:52

De kans dat je het Nederlands elftal haalt met een Nederlands paspoort en een selectieplaats in Ajax 1 is 100 procent

31 mei 2023 om 10:57

Dat gevoel krijg je soms wel idd, maar er zullen vast wel nederlanders bij Ajax voetballen die geen international zijn.

31 mei 2023 om 12:08

Sterker nog, er zijn maar 2 internationals van Ajax op dit moment. Timber en Bergwijn.

Heel blij met zijn komst, gezien dat we geen CL spelen zullen een beetje op de kosten moeten letten. Bovendien denk ik dat van den Boomen veel aan Ajax kan toevoegen, op de plek van Alvarez kan hij meer de linies overslaan en is beter in het combinatie spel.

Denk dat met name Brobbey en Bergwijn daar van kunnen profiteren, zelden zie je die gelanceerd worden.

Van den Boomen heeft daarnaast nog een uitstekende vrije trap, wat het verschil kan maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren