Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van de Beek: ‘We hebben die klik, hij voelt het aan wanneer ik wegloop’

Laatste update:

Ajax wist woensdagavond zijn tweede Champions League-duel met 0-3 te winnen op bezoek bij Valencia. Donny van de Beek nam in het Mestalla de derde Amsterdamse treffer voor zijn rekening. “Ja, niet normaal. 0-3. Daar teken je vooraf voor, simpel zat”, reageert de middenvelder na afloop in gesprek met Veronica.

“Als je naar de eerste helft kijkt, kom je ook goed weg. Zo eerlijk moet je zijn. Uiteindelijk scoren we, door een geweldige goal van Hakim. In het drukzetten stonden we helemaal verkeerd, dat hebben we in de rust even doorgenomen. Uiteindelijk ging het wat beter. Zij kwamen er met twee of drie man tussen in het midden, daardoor was voor mij heel lastig om te belopen”, stelt Van de Beek, die vertelt dat Ajax het na rust in dat opzicht beter deed.

“In de tweede helft hebben we het anders aangepakt en ging het een stuk beter. We speelden meer vanuit de man, we hebben duidelijke afspraken gemaakt”, gaat de middenvelder verder. Zijn treffer in Valencia deed denken aan het doelpunt in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur van vorig seizoen, in het met 0-1 gewonnen heenduel van de halve finale van de Champions League. “Spurs-achtig, ja. Daar zat ik ook aan te denken. Ik deed eerst nog een schijntrap en uiteindelijk ging-ie erin.”

Vooral de assist van Dusan Tadic sprong in het oog bij de treffer van Van de Beek. “Het was een geweldige pass. Dusan en ik hebben die klik, hij voelt het aan wanneer ik wegloop. Dat ziet hij vaker”, zegt Van de Beek. Hij bekent dat Ajax enigszins goed is weggekomen bij Valencia, dat de nodige kansen liet liggen om tot scoren te komen. “Ik ben onder de indruk van hoe zij speelden, dat meen ik echt. Ze speelden echt goed voetbal in de eerste helft, we zijn een aantal keer goed weggekomen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Het is toch ongelooflijk dat hij steeds weer de vrije man is die voor het doel opduikt. Niet normaal meer hoe vaak hij net op de goeie plek staat om het eindstation of de assistgever van een aanval te zijn. Heerlijk is het dan ook dat hij nog bij Ajax te bewonderen valt dit seizoen.

2 oktober 2019 om 23:37

Fantastisch opgesteld inderdaad die Donny. Kijk tegen Fortuna, Emmen etc. geloof ik het allemaal wel met Ajax. Maar dat ze nu 0-3 uit bij Valencia winnen geeft toch weer aan dat het een groot elftal is. Eredivisie toch echt wel ontgroeid en ik denk dat ze weer hoge ogen kunnen gooien in de CL. Wanneer ze dit niveau vasthouden kunnen ze wel de kwartfinale halen.

2 oktober 2019 om 23:44

Voordeel is wel dat Ajax in de Eredivisie op 80% kunnen voetballen, meer risico kunt nemen door iets te proberen, goed voor je ontwikkeling. Zie maar als trainingsuren voor de volgende belangrijke wedstrijden. Het is helemaal niet ontgroeid, hoor. Bij grote competitie moet je er wekelijks staan, geen trainingsuren maar er meteen voor staan. Geen risico nemen.

Een week geleden was hij volgens de helft hier nog klaar nadat hij na zijn blessure een uurtje matig speelde tegen fortuna en kon hij alleen nog naar het Bernabeu door een kaartje te kopen. Mooi dat hij nog geen week later in Mestalla laat zien waarom Real Madrid hem van de zomer wilde. Klasse speler!

3 oktober 2019 om 00:21

Het enige waar ik me dit seizoen aan irriteerde bij Donny dit seizoen was dat hij vaak al naast of dieper dan Tadic/Huntelaar stond. Vandaag zie je dat hij op bepaalde momenten juist erbij komt en dat is zijn grote kracht en zie je ook dat Tadic weer veel meer waarde heeft ala spits zijnde. Donny is goed om als middenvelder de gaten in te duiken, niet als verkapte spits.

Ik vond dat het vlak na de rust niet zo geweldig was van Ajax. Toen kwam Valencia vaak bij en in het 16 metergebied van Ajax

Slow clap voor vd Beek. Slow clap.
Blij met zijn doelpunt.
Ik had het idee overigens dat iedereen zin had om Cillesen onder vuur te nemen met afstand schoten en zelfs met kunststukjes. Alsof ze weten hoe onzeker hij is.

Verder een wedstrijd zoals heel dit seizoen. Heel matig waarbij Onana zowat 100% kansen uit het doel weet te houden of dat de tegenstander zelf knullig doet. Weinig soepel lopende aanvallen. En uiteindelijk vrij geflatteerd winnen.

Ik wil echt niet negatief doen over Donny hoor want hij maakt een bevrijdende doelpunt, 3-0 en toen was het klaar. Maar we hoefden ook deze wedstrijd niet de telraampjes erbij te pakken om zijn hoeveelheid balcontacten bij te kunnen houden. Heb er 5 geteld over de hele wedstrijd.

2 oktober 2019 om 23:38

Doe volgende keer toch maar dat telraampje

3 oktober 2019 om 06:47

Inderdaad, 5 was bijna goed. Het waren er 26. Niet super overigens voor zijn doen maar als je toch enkele keren dreigend bent én scoort is dat geen reden om negatief te zijn natuurlijk!

2 oktober 2019 om 23:40

Beter telraam kopen?
Hij speelde niet fantastisch, maar zo beroerd?

3 oktober 2019 om 00:03

Ik vond hem niet beroerd. Maakt een goed doelpunt waarbij de loopactie perfect was en goed de rust bewaarde en dat stiffie was ook prachtig. Verder niet gezien. Zou een keer leuk zijn als hij zo'n balletje geeft die hij van Tadic kreeg. Als meest aanvallende middenvelder.

3 oktober 2019 om 00:25

Mooi man, al die matige wedstrijden van Ajax. Het is zo beroerd dat ze kansen hebben weggegeven uit tegen Valencia. Hetzelfde Valencia dat de afgelopen 44 officiã«le (edit: thuis) wedstrijden slechts 5 keer een nederlaag heeft geleden. Ajax wint er met 3-0. Waar heb je het in hemelsnaam over ?

3 oktober 2019 om 02:32

@rosselinislow clap voor de slow clap.. wel mooi om te zien dat vd Beek een antwoord klaar had voor zijn criticasters. Toch wel een aardig spelertje he...

Dit is wat ik altijd zeg. Zonder zijn doelpunt is vd Beek niks en zal je ook niet veel van hem horen. De hele wedstrijd niet gezien en ook weinig balcontact, wat heel vreemd is voor een aanvallende middenvelder. Hij profiteert van de harde werken van Tadic en Ziyech om een goaltje te pikken. Daarom vind ik hem totaal niet goed genoeg voor Real. Want die hebben een andere spelstijl dan Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren