Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van de Beek: ‘Misschien zijn we zelfs wat verder dan vorig jaar’

Laatste update:

Net als vorig seizoen is Ajax-trainer Erik ten Hag nog zoekende naar de juiste samenstelling van het middenveld. Donny van de Beek was aan het begin van de vorige jaargang niet zeker van een basisplaats, maar speelde zich in de uitwedstrijd tegen Bayern München in de basis als aanvallende middenvelder. De Oranje-international groeide uit tot een onmisbare schakel achter de spitsen en kwam in de serieuze belangstelling van Real Madrid te staan. Dit seizoen stond hij enige tijd aan de kant met een spierblessure, maar inmiddels is hij weer fit en klaar voor de wedstrijd tegen Valencia.

Ten Hag koos de afgelopen weken vaak voor Lisandro Martínez en Edson Álvarez als verdedigende middenvelders, met Quincy Promes als aanvallende middenvelder. Van de Beek begon tegen Fortuna Sittard achter de spitsen, maar zakte na rust een linie terug en speelde daar tegen FC Groningen de hele wedstrijd. “Waar ik sta, maakt me oprecht heel weinig uit. Op acht krijg je iets meer ruimte om te voetballen en dat is ook wel lekker”, vertelt hij in De Telegraaf. Van de Beek snapt dat mensen hem liever in een aanvallende rol zien. “Omdat het achter de spits qua goals en assists goed liep. Nu moet ik wat meer rekening houden met de controle, maar het bijsluiten kan nog steeds. Op tien kun je continu blijven gaan en nu is het meer het moment herkennen en uitkiezen.”

Hedwiges Maduro: 'Trainerswissel Valencia voordeel voor Ajax'

Ajax maakte vorig seizoen grote indruk door de halve finales van de Champions League te bereiken. Of de huidige ploeg in staat is om die prestatie dit seizoen te evenaren? “Ik vind het een lastige”, reageert Van de Beek. “Matthijs de Ligt en Frenkie zijn in principe onvervangbaar. De nieuwe spelers zijn andere types dan die we hadden en we hebben pas één wedstrijd in de Champions League gespeeld, dus is het moeilijk om te zeggen hoe hoog uiteindelijk ons plafond ligt. Maar het is duidelijk dat we weer een goede ploeg hebben.”

Van de Beek beseft dat de huidige ploeg van Ajax nog een lange weg te gaan heeft. “De start van het seizoen is cijfermatig prima, we staan er nationaal en internationaal goed voor. Qua spel is nog niet alles geweldig en kunnen we nog veel progressie boeken. Maar in deze fase van het seizoen mogen we niet klagen hoe we ervoor staan. Misschien zijn we zelfs wat verder dan vorig jaar en dat geeft rust. Iedereen is ontspannen”, aldus de Ajacied, die weet dat hij en zijn ploeggenoten woensdagavond goede zaken kunnen doen in het Mestalla. “We weten dat het rommelt binnen de club, maar ze hebben wel gewoon eventjes bij Chelsea gewonnen. Dan kun je echt wel wat. Dus zullen we top moeten zijn. Dan kunnen we ze verslaan.”

Wat verwacht jij van Valencia - Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk ook dat Ajax nu verder is, echter denk ik ook dat ze het hoge niveau aan het eind van vorig jaar niet kunnen aantikken. De Jong en de Ligt waren daarvoor te goed. Gewoon lekker spelen en ervoor gaan, dan kun je misschien wel weer ver komen in de CL.

2 oktober 2019 om 08:06

toch is het weer een jaar waarin de vaste orde in Europa niet op zijn sterkst is, hoewel bayern er goed uitziet. als Ajax stunt vanavond is overwintering zeer denkbaar in elk geval. de kracht vorig jaar was niet De Ligt of De Jong, maar dat er elke week wel een speler opstond als een ander het even liet liggen. Het is heel erg kortzichtig om te denken dat er geen rek in dit Ajax zit. 8 van de 11 basisspelers bleven en zijn normaal gesproken ook weer een jaartje verder in hun ontwikkeling. De sfeer in de groep is onverminderd goed. Ik vertrouw dat Ten Hag in het voorjaar weer een vreselijk moeilijk te stoppen team heeft staan. Het enige wat we niet moeten doen is constant blijven vergelijken met De Ligt of De Jong. Toen hadden we geen Martinez, ook een fenomeen, maar anders.

2 oktober 2019 om 08:25

Ik zeg ook niet dat er geen rek in zit. Ik denk alleen niet dat Ajax nu spelers heeft zoals die 2, die een tegenstander helemaal kapot kunnen spelen en het idee geeft dat er niks te halen valt. Uiteraard zal Ajax nog groeien, maar zo domineren op het middenveld zoals bijvoorbeeld de eerste helft uit tegen Tottenham zit er nu niet meer in helaas.

2 oktober 2019 om 08:36

Bayern was ook goed gister , maar wat waren de verdedigers van tottenham aan het doen dan ?

2 oktober 2019 om 09:05

Misschien eens wat hoogtepunten terugkijken en je beseffen dat Ajax met Tadic, Neres Ziyech en VD Beek vier spelers behield die dat soort tegenstanders vorig jaar bij vlagen kapot speelden? Of heb je De Ligt mensen scheel zien tikken? Dat was vooral een vrijwel foutloze zekerheid achterin, leider en met regelmaat knikte hij een corner binnen. Nu doet Tagliafico dat, gingen we er met Dest op vooruit, brengt Promes meer opties en blijkt Martinez goed voor minimaal balverlies en veel behendigheid. Nee, een nieuwe halve finale ligt niet voor de hand. Maar het Ajax van vorig jaar was begin oktober ook nog niet in staat om te domineren tegen Tottenham. Laat in het voorjaar wel. Dus waarom zou je er nu al vanuit gaan dat deze selectie niet beter ingespeeld raakt en veel beter kan dan nu?

2 oktober 2019 om 10:42

Manodedios, aanvallend heb je gelijk. Maar Frenkie was wel de olie in de motor. Altijd aanspeelbaar, in beweging en altijd juist inspelend.

Schone speelde ook altijd naar voren en snel.

Maar goed, das was einmal, deze groep heeft voldoende talent om te kunnen overwinteren in de CL

2 oktober 2019 om 12:36

@Manodedios. Je hebt denk ik niet goed opgelet, want dan zou je weten wie de motor was. En ja, de Ligt speelde de aanvallers van de tegenstander kapot. Oftewel een erg belangrijke spil in de verdediging. Misschien de wedstrijden zelf maar eens een keer weer bekijken? Mijn standpunt blijft en daar zul je het mee moeten doen

Zit helemaal niet zo'n gekke gedachte achter. Vorig seizoen kende hoge pieken maar ook diepe dalen. Gigantisch op de broek krijgen in Rotterdam en Eindhoven, die 2 duels tegen Heracles, bijna uit de beker geknikkert worden door Roda. Als de ondergrens minder laag ligt kun je zeker stellen dat ze verder zijn. Daarentegen verwacht ik niet dat ze het niveau van April, Mei nog zullen aantikken dit seizoen. Dat was echt abnormaal

Vind ik altijd zulke onzinnige uitspraken. We zijn “iets verder.” Echt van die heerlijke voetbaljargon. Ja, misschien hebben sommige spelers iets meer ervaring ten opzichten van vorig seizoen. Maar met de verkoop van De Ligt en Frenkie hebben ze ontzettend veel kwaliteit ingeleverd. Zonder de kopgoals van De Ligt kwam Ajax niet zo ver natuurlijk. En laten we eerlijk zijn, Ajax is dit seizoen nog niet getest. Als je de begrotingen van de tegenstanders van Ajax tot nu toe tegen die van Ajax zet hadden ze alles moeten winnen. Alleen de 3-0 tegen Lille thuis was knap omdat Lille ook rond de 100 miljoen zit. Valencia zit rond de 170 miljoen, dus als Ajax die vanavond wint, zeker uit, zal het wederom een wereldprestatie zijn. En nu hoor ik jullie denken: “ik heb een zak geld nog nooit zien scoren.” Hou één keer de eindstand van de Eredivisie of een willekeurige andere competitie naast de begrotingen van de clubs en je ziet dat een zak geld wel degelijk scoort. Kortom: vanavond heeft dit Ajax de eerste echte grote test van het seizoen. Ik ben benieuwd en ga er lekker voor zitten!

2 oktober 2019 om 09:58

Met die redenatie was Ajax een jaar geleden ook nog niet getest. Op 2 oktober precies een jaar geleden speelden ze uit tegen tegen Bayern, waar volgens diverse spelers voor het eerst het gevoel ontstond dat ze iedereen partij konden bieden. In die zin is Ajax in zoverre alvast verder, dat ze niet zoals eind september vorig jaar door psv van de mat werden geveegd. Maar je hebt gelijk, ze moeten alles weer opnieuw bewijzen. Zie alleen het nut niet van een vergelijking tussen Ajax nu en Ajax in april vorig jaar. Als je dit Ajax vergelijkt met Ajax van oktober vorig jaar schat ik dat ze inderdaad iets verder zijn. Een gelijkspel vanavond zou een prima resultaat zijn, maar denk dat minder mensen veel geld durven in te zetten op een nederlaag, dan vorig jaar tegen bayern

2 oktober 2019 om 10:01

Psv uit “nog niet getest”? Poeh poeh

2 oktober 2019 om 10:10

Tegen PSV, maar ook tegen Feyenoord, zijn echt echt wedstrijden op zich. Tegen PSV was De Ligt geblesseerd en moest Frenkie dat gat opvullen

2 oktober 2019 om 11:46

Dat was vorig seizoen he Noldries. Mrboity bedoelt (denk ik) dat Valencia zeker niet de eerste test van dit seizoen is, gezien ze ook al tegen PSV hebben gespeeld in Eindhoven voor de competitie. Als je dat duel (de moeilijkste van het jaar op nationaal gebied) al gaat overslaan in het rijtje 'serieuze duels' ben je selectief bezig. Valencia-uit wordt een moeilijke pot, maar zeer zeker niet de eerste serieuze wedstrijd. Met PSV (2x), Lille en (in iets mindere mate) PAOK-uit en Vitesse-uit heb je echt al wel meer serieuze potten gespeeld dit seizoen.

Ajax speelt gewoon goed, maar ik heb nog niet de frivoliteit van mid tot eind vorig seizoen gezien. Drie factoren die daarin ontbreken zijn: 1. Neres is duidelijk uit vorm en draagt daardoor minder bij aan het spel. 2. vorig jaar was Tadic zo geweldig. Altijd aanspeelbaar, hele korte combinaties en zo een verfijnde techniek. Het leek bijna wel zaalvoetbal. Dat heb ik dit seizoen nog niet zodanig gezien, maar kan nog komen. 3. Uiteraard ook het vertrek van De Ligt en De Jong. Dat lijkt vooral qua stabiliteit in de defnesie nog door te werken, maar uiteraard worden ze ook in balbezit gemist.het zal een mooie krachtmeting worden in Valencia. Hopelijk kunnen we met 3 punten naar huis, maar ik teken ook best voor een gelijkspel. Als je thuis alles wint, wat mogelijk is, dan ga je door naar de volgende ronde.

2 oktober 2019 om 08:38

En vorig jaar speelde ze echt aanvallend nu vind ik ajax veel te verdedigend spelen , shone was wat traag maar dit middenveld is nog trager tegen psv viel het al op maar in de cl gaat dat zeker opbreken en ga je niet zo ver komen als vorig seizoen met alvares en martinez

2 oktober 2019 om 08:59

36 goals gemaakt in de eerste 14 officiele duels (ruim 2.5 per wedstrijd), hoe is dat in hemelsnaam "veel te verdedigend". Ter vergelijking: vorig seizoen maakten ze 30 goals in de eerste 14 duels. Zo zie je maar dat onderbuikgevoelens niet altijd rijmen met de realiteit. Dat je zo ver als vorig jaar niet gaat komen lijkt me nogal logisch ja, toen stonden ze op een minuut na in de CL finale (!!), dat is ook helemaal niet de verwachting. Wel moet je doel 'gewoon' zijn om te overwinteren in de CL, en dat kan zeer zeker met deze selectie in deze poule. Wordt het een eitje? Nee. Maar het kan zeker.

2 oktober 2019 om 10:13

Tegen Psv leek het me toch gewoon taktiek. Niet als een blind paard gaan draven want dat is zelfmoord tegen Psv. Ik snap dat jij en ze daarvan balen bij Psv maar wat denk je nou zelf... zo naief is Ajax ook weer niet

Zeker donny als je twee vedette weggekocht worden en je start het seizoen zo dan ben je gegroeid als team.

Donny kan gelijk hebben met zijn conclusie dat Ajax nu al verder dan het afgelopen seizoen is.ik geniet steeds meer van het mooie combinatiespel van Ajax.gisteravond alle andere CL-gangers zien spelen, maar ik vind het "Ajax-voetbal" toch veel aantrekkelijker.het Ajax van nu is ook sterke, wel anders dan afgelopen seizoen, maar zelfs beter vind ik, alleen het centrum si nog omstreden en Onana moet nou eens met zijn gepiel ophouden.

Ik ben zelf voor Ajax maar ik zie voorlopig juist een minder goed draaiend Ajax. Vooral de aanval draait vooralsnog minder dan vorig seizoen. Neres is uit vorm en Tadic vind ik veel minder sterk spelen in de spits dan vorig seizoen. Hij moet echt weer als linksbuiten gebruikt worden. En ook Vd.Beek zal minder rendement krijgen nu hij op een andere positie moet gaan spelen. En De Ligt en De Jong worden natuurlijk ook enorm gemist. Maar ook de ervaring en klasse van Schone is een gemis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren