Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van de Beek hoopt op groen licht De Boer: ‘Hoop echt op een oplossing’

Laatste update:

Nederland Onder-19 plaatste zich dinsdagavond voor het EK in Duitsland van komende zomer. De ploeg van bondscoach Aron Winter) hield in de laatste groepswedstrijd van de eliteronde de leeftijdsgenoten uit Polen op 0-0. Oranje had aan dat resultaat genoeg voor groepswinst, dankzij eerdere zeges op Oekraïne (3-2) en Noord-Ierland (1-0).

/

Winter hoopt dat Nederlandse (top)clubs komende zomer bereid zijn om hun talenten af te staan voor het eindtoernooi. "We zullen er alles aan doen om de clubs zo ver te krijgen dat zij hun beste spelers meegeven. Of het uiteindelijk ook gebeurt, moet je maar afwachten. Ik denk dat de jongens ook allemaal zo’n EK willen meemaken”, zo stelt de bondscoach, in gesprek met De Telegraaf.

Het EK Onder-19 vindt van 11 tot en met 24 juli plaats, midden in de voorbereiding van de Eredivisie-clubs op het nieuwe seizoen. Donny van de Beek wil niet ontbreken, zo verzekert hij. Een jaar geleden kreeg hij geen toestemming om aan het EK Onder-19 in Griekenland deel te nemen. “Ik weet niet wat Ajax ditmaal gaat beslissen, maar ik hoop echt dat er een oplossing wordt gevonden.” De middenvelder weet dat het een lastige kwestie is. “Als de hoofdcoach niet wil dat ik ga, dan gebeurt het niet. Maar het is gewoon belangrijk dat er een oplossing komt”, zo benadrukte hij in gesprek met OnsOranje.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik begrijp Ajax in deze op zich wel, maar een eindronde is voor spelers toch iets bijzonders en daarbij laat Ajax zien waarin ze zo groot zijn; het opleiden van jeugdspelers en die horen ook in een oranje tenue te spelen. Als 'onze' jeugdteams naar behoren presteren zal geeft dat toch weer een boost. Van de Beek is een aardige speler, maar zal nog geen basisspeler voor Ajax zijn komend seizoen. Ik denk daarbij dat Van de Beek maar moet hopen dat Ajax de CL haalt, anders kan hij het EK wel op zijn buik schrijven i.v.m. de voorronde CL.

Ik vind het zo'n onzin dat clubs dit tegenhouden. Meedoen aan zo'n toernooi is zo veel meer waard dan meedoen aan de voorbereiding. Bovendien blijkt dat de spelers die vorig jaar het toernooi miste nauwelijks of niet eens in het eerste van hun club meedoen.
Natuurlijk is er de kans op een blessure en loopt de club die jou betaalt dan een risico. Maar dat is nou eenmaal het voetbal. Spreek dan af dat de club je gedurende de blessure die je oploopt tijdens zo'n toernooi niet volledig hoeft te betalen oid.

30 maart 2016 om 09:44

Dat is dus niet waar. Het gaat er om dat een jeugdspeler een volledige voorbereiding meemaakt met de A-selectie. Trainen met het eerste elftal brengt zoveel meer ervaring (en voorbereiding) voor het komende seizoen met zich mee. Daarnaast kan de speler zich laten zien tegen A-elftallen.

30 maart 2016 om 10:02

Ik zeg ook niet dat trainen met het eerste elftal geen ervaring met zich meebrengt. Maar de spelers die vorig jaar niet meemochten hebben het afgelopen jaar gedurende het seizoen ook meegetraind met het eerste elftal. Dus die ervaring is er al. Dus de ervaring van het extra meetrainen weegt echt niet op tegen het meedoen aan een toernooi. Het alleen al op de bank zitten tijdens het toernooi is een extra ervaring. De voorbereiding op zo'n toernooi, de trainingen, het verblijf in het buitenland en alles wat daarom heen hangt is veel meer waard dat een trainingskampje in de Lutte.

30 maart 2016 om 10:33

Ben het net je eens de ervaring die je opdoet tijdens zo een toernooi is van veel meer waarde dan meetrainen met het het eerste wat die al doet

30 maart 2016 om 09:46

Als Ajax net als vorig seizoen 2de wordt mist hij ook de kwalificatiewedstrijden van de CL. Van De Beek is op dit moment De Boer zijn 4de middenvelder dus dan zou ik hem niet laten gaan.

Als Ajax kampioen wordt zou ik hem wel laten gaan want hij kan inderdaad belangrijke ervaring opdoen.

30 maart 2016 om 11:50

Volgens mij vinden die wedstrijden net daarna plaats. Het EK is van 11 tot en met 24 juli en de CL-wedstrijden 26/27 juli en 2/3 augustus. Dus ook in dat geval zou hij beide dingen kunnen doen. Niet ideaal, maar dan zit hij toch al in dat tempo. Bovendien is het nog maar de vraag hoever Nederland zal reiken. Met een Van de Beek en de andere Feyenoorders en ajaxspelers in ieder geval verder dan zonder hen.

30 maart 2016 om 15:05

Een belangrijk onderdeel van topsport is rust pakken en bij een toernooi ben je aan het toewerken naar een piek om zo de finale te behalen en te winnen, gevolg kan dus zijn dat spelers zichzelf voorbij lopen gedurende het seizoen.. dus dan zou je zo een speler na het toernooi rust moeten geven en zal hij dus niet mee doen aan de kwalificaties in Europa.

Hangt af wat er met de rest gebeurd en of de Boer er nog zit. Blijven Klaassen, Bazoer, Schone en Sinkgraven, dan zal het geen probleem zijn lijkt me. Hij kan gewoon op vakantie ervoor maar mist een deel van de voorbereiding en eventueel een kwalificatie wedstrijd CL. Geen probleem lijkt me.

Hopen dat de topclubs meewerken en we onszelf dan via onder 19 weer op de kaart zetten.

Nou die gaat niet denk ik, aangezien hij de komende weken veel gaat spelen, met Bazoer en Klaassen geblesseerd (even afwachten natuurlijk hoe erg dat is) en hij is zowiezo de eerste die erin komt als er een plekje vrij is op het midden.

De clubs moeten gewoon een keer bij fifa beklagen en een normale kalender opstellen. Elk jaar hetzelfde probleem. Neem aan dat ook andere landen last ervan hebben. Zo gaan nooit alle topspelers naar een ek en wk. Hierdoor is ook het nivo vaak bedroefend. Echt zonde.

Het is natuurlijk raar de Fifa en Uefa dit soort toernooitjes midden in de voorbereiding van de competitie houden. Hou deze toernooien gelijk met Ek's en Wk's , dat zal commercieel veel minder interessant zijn uiteraard en bij de Fifa en Uefa draait nagenoeg alles om geld.
Spelers zijn in eerste instantie in dienst van de clubs en zeker in de eredivisie waar veel jonge spelers in de selectie's zitten kan het lastig zijn om zomaar een aantal spelers te missen in je voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Het zal er vooral mee te maken hebben of Ajax voorronde Champions league moet spelen of niet. Zo niet dan zal hij wel mee mogen doen. Als ze 2de worden en wel voorrondes moeten spelen dan zal de Boer hem bij de selectie willen hebben.

Niet laten meegaan. Nutteloze toernooien waar je alleen maar energie verspild en geblesseerd kan raken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren