Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Bronckhorst: ‘Zij hebben de potentie om international te worden’

Laatste update:

Bondscoach Ronald Koeman nam bij de afgelopen interlandperiode met Tonny Vilhena slechts één speler op in het Nederlands elftal die afkomstig is van Feyenoord. Ajax en PSV leverde allebei minimaal vier spelers af, terwijl vier jaar geleden Feyenoord nog hofleverancier van Oranje was bij het WK in Brazilië. Trainer Giovanni van Bronckhorst vindt het lastig om te zeggen hoe het komt dat Koeman niet meer Feyenoorders heeft opgeroepen. Hij denkt dat er bij de Rotterdammers meer dan genoeg spelers rondlopen die in de toekomst voor het Nederlands elftal zouden kunnen spelen.

“Er zit wel talent in mijn ploeg, maar dat moet je natuurlijk wel etaleren in wedstrijden. En als je naar onze laatste wedstrijden kijkt, dan was het moeizaam”, legde Van Bronckhorst uit op de persconferentie, geciteerd door De Telegraaf. De coach van Feyenoord geeft aan dat Koeman wel degelijk naar zijn spelers kijkt. "Naast Vilhena heeft de bondscoach keeper Justin Bijlow duidelijk op de radar. Steven Berghuis behoorde tot de kern en kan daar in de toekomst weer bij aansluiten.”

Van Bronckhorst ziet voldoende talent rondlopen in De Kuip. "En jonge spelers als Dylan Vente, Tyrell Malacia en Jeremiah St. Juste hebben in mijn ogen de potentie om international te worden. En het kan snel gaan, blijkt de afgelopen dagen maar weer. Kijk eens hoe snel Rosario en Arnaut Danjuma Groeneveld opeens door zijn gekomen", vervolgt hij tegenover het Algemeen Dagblad. “Een speler als Steven Berghuis zat er nu niet bij, maar dat is in potentie ook een international. We hebben talentvolle jonge spelers, maar hun ontwikkeling moet zich wel doorzetten.”

De spelers van Feyenoord krijgen dit seizoen alleen de kans om zich te laten zien in de Eredivisie en KNVB Beker. “Europees voetbal is natuurlijk wel een podium waar ook de bondscoach naar kijkt. Als je op Europa League-niveau of Champions League-niveau goed kunt presteren, is het voor een bondscoach ook een teken dat het talent er is”, aldus Van Bronckhorst.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Spelers die in het verleden al veel kansen hebben gehad en deze niet hebben gepakt of onvoldoende nu niet meer oproepen. Nieuwe lichting is beter en talentvoller. Hopelijk kijkt de bondscoach hier naar. Strootman blind en berghuis wat mij betreft niet meer oproepen. Zijn er nog wel een aantal. Jonge nieuwe Feyenoord talenten wel weer een kans geven mochten ze zich goed ontwikkelen. Net als talenten bij andere clubs uit eredivisie.

Kortom: Een duidelijke reflectie van de ploegen kwalitatief gezien.

PSV & Ajax hebben gewoon dit seizoen kwalitatief betere spelers dan Feyenoord en dat laat zich zien bij Oranje. Verder er niet zo omheen draaien alsjeblieft Gio.

20 oktober 2018 om 08:59

Keeper was geselecteerd en gebleseerd afgehaakt, Malacia speelt voor het eerst zoveel wedstrijden en is pas sinds kort opgeroepen voor jong oranje, St Juste vind ik zo zeer niet minder dan Dumfries dus die zal ook wel zijn kans krijgen. Het centrum daar zit sowieso niks bij, maar dat geldt in Eindhoven ook en bij Ajax is het uiteraard alleen de Ligt. Op het middenveld heb je Clasie, maar die moet even snel plaats maken voor Ayoub, Vilhena zit vaak bij oranje en van Persie is te oud, maar kwalitatief zou hij makkelijk mee kunnen in oranje. Voorin heb je Larsson en Jorgensen, dat zijn beiden Scandinavische spelers en Berghuis die international was en zijn vorm weer terug moet vinden. Dus het is wel logisch dat er weinig internationals rond lopen want zoveel zijn er niet die Nederlands zijn en de spelers die het wel zijn daarvan zijn er twee nog erg jong, een die zijn vorm moet vinden en een die te oud is. Alleen Clasie en van der Heijden zijn niet international waardig bij Feyenoord.

20 oktober 2018 om 09:49

Aah oké bedankt voor de verduidelijking, was al bang dat ik het snapte.

20 oktober 2018 om 10:54

Heeeeel veel spelers met een “ja maar of als”.. dus Feyenoord heeft eigenlijk een geweldige selectie?

20 oktober 2018 om 13:34

Feyenoord heeft niet zn slechte selectie als de meeste Ajax supporters hun aan wilt praten. De selectie is beduidend minder dan Ajax of PSV, maar veel Ajax supporters willen graag aanpraten dat Feyenoord een selectie heeft wat te vergelijken is met een PEC Zwolle oid...

Voor Malacia lopen er teveel voor hem met Haps, Blind, etc.

st. Juste is geen echte back en te klein voor het centrum, plus met alles wat daar loopt is het onwaarschijnlijk.

Vente maakt alleen goals in de jeugd.

Berghuis is dan zowat de enige en als die er dan bijzit speelt hij niet.

Dus mooipraten lukt, maar ik zie het toch anders.....

20 oktober 2018 om 09:02

Onwaarschijnlijk? St Juste is zeker niet minder dan Hateboer en Dumfries. St Juste moet nog wat vlieguren maken. Defensief zeg ik Dumfries, maar aanvallend denk ik dat St Juste meer potentie heeft zeker omdat zijn techniek beter is dan van Dumfries. Vente is ook nog maar jong. Ik neem aan dat Gio bedoelde dat Vente over paar jaar international kan worden en niet dit seizoen. En Berghuis zou nu iets meer hebben gespeeld omdat Koeman nu wel met drie aanvallers durft te spelen. Voorheen speelde oranje met 2 spitsen en daar durft Koeman meer van af te stappen.

20 oktober 2018 om 10:26

St. Juste is defensief eigenlijk zelfs juist beter dan Dumfries.

Ik word misselijk en krijg hoofdpijn als ik de spelers die V. Bronckhorst noemt, voor me zie in het Nederlands elftal. Berghuis, ST. Juste.....nota bene Malacia. Nu ophouden Gianni, dit is puur afbraak! Of past deze in het rijtje artikelen waar Feyenoorders elkaar en zichzelf moed in proberen te praten, we horen nog bij de beste 3 clubs van Nederland.

20 oktober 2018 om 09:37

Wordt jij lekker misselijk als iemand een mening geeft. Wat verwacht jij dan? Dat hij zegt dat er geen talent rondloopt? Het kan snel gaan. Neem een asperientje kijk naar de zon en relativeer.

20 oktober 2018 om 09:57

Malacia maakt altijd overtredingen en de rest is middelmaat. Eindelijk wordt er bij Oranje goed geselecteerd en is het veld spel goed.

20 oktober 2018 om 10:05

Malacia is jong en moet nog veel leren maar wellicht over een paar jaar. Het is helemaal niet gek dat een jongen onder de 20 niet wordt opgeroepen voor oranje.

Dat een Rosario en dumfries werden opgeroepen is ook deels waan van de dag doordat psv zo goed draait.

Dat berghuis niet wordt opgeroepen is omdat hij niet past in Koemans systeem. Berghuis is echter wel goed genoeg voor oranje en dat heeft hij al bewezen

20 oktober 2018 om 10:24

St. Juste doet het anders wel gewoon goed in dit Feyenoord en heeft zeker de potentie om ook bij Oranje aan te haken. Als je al ziet welke rechtsbacks er nu soms bij gehaald worden maakt hij absoluut kans. Berghuis kent ook altijd tot vaak goede wedstrijden in Oranje en heeft zich dus al wel bewezen. Malacia daarentegen heeft nog veel te leren, maar (lees goed) in potentie kan hij het halen ja. Maar afijn: doe lekker alsof ze thuishoren bij een degradatiekandidaat. Blijkbaar word je dag daar veel beter van. Succes met de hoofdpijn.

20 oktober 2018 om 10:26

Waar ligt de potentie van St Juste dan?

20 oktober 2018 om 10:51

Sowieso al hoger dan dat van Hans Hateboer die erbij zit. St. Juste doet het gewoon goed en is aanvallend en verdedigend (erg) belangrijk als back, terwijl hij eigenlijk zelfs een centrale verdediger is.

Maar het belangrijkste: hij kan zeker bij Oranje komen.

20 oktober 2018 om 11:16

@jasonrhijn. Dat is juist het hele ding van potentie. Niemand weet waar dat ligt omdat het stadium nog niet bereikt is.

20 oktober 2018 om 11:21

Daar heb je gelijk in. Maar wordt een speler Barcelona of de top. Of meer middenmoot of een club ergens buiten Nederland. Ik doel daar meer op. Ik heb echt van Lozano wel veel verwachting.

20 oktober 2018 om 13:37

Want Hateboer en Dumfries zijn zo veel beter dan St Juste? Of Malacia die dit seizoen voor het eerst officieel geen jeugdspeler is zou niet kunnen doorgroeien dit is zijn plafond wil je beweren? Of de Berghuis van vorig seizoen wat Feyenoord bijna in zijn eentje droeg zou niet mee kunnen in oranje?

Logisch, loopt ook totaal geen kwaliteit. Vilhena hoeft wat mij betreft ook niet meer opgeroepen te worden, gaat sowieso al alleen maar mee om de lijst compleet te hebben me goed. V Persie zou ik wel graag zien i.p.v. Luuk de jong want dat kan ook echt niet. V Persie laat zien fit te zijn en nog over genoeg kwaliteit te beschikken. Ook voor de jonge internationals goed om hem eens van dichtbij aan het werk te zien, absoluut van meerwaarde. Voor de rest is het ff helemaal niets in Rotterdam

20 oktober 2018 om 12:14

Vilhena viel tegen België uitstekend in. Ik vind em ook geen topper, maar die kan je prima als invaller meenemen.

In potentie.. je moet er uiteindelijk nu staan om nu iets te bereiken. Potentie is leuk, maar zie weinig ontwikkeling bij Feyenoord waardoor die potentie bereikt gaat worden. Voorheen was dit aanzienlijk beter en kwamen er goede spelers bij Feyenoord vandaan die in Oranje ook een toevoeging waren. Met o.a. de vrij, Martins indi in de verdediging. Laatste tijd staat het redelijk stil allemaal.

Ik vind het wel een treffende ontwikkeling. Ik had het mij nog niet zo gerealiseerd, maar sinds Gio aan het roer kwam is Feyenoord van hofleverancier naar vrijwel nul internationals gegaan. Logisch gezien de kansen voor de jeugd (nul) en de manier waarop spelers ontwikkeld worden (niet).

20 oktober 2018 om 10:42

Tussen de (jeugd)spelers die ons hofleverancier maakten en de grote talenten die nu bij Feyenoord minuten maken of eraan komen zit een paar generaties tussen qua talent. We kunnen alles op Gio afschuiven, maar zo gek is dat allemaal dus niet.

Maar inderdaad, de jeugd krijgt geen kansen. Neem alleen al zo'n Bijlow die boven Vermeer wordt verkozen, of Malacia die nu gewoon speelt. Of een groot aantal jeugdspelers van 17/18 wat al erg bij de selectie betrokken wordt. Of een Vente die vaste stand-in is en absoluut groeit.

Ben ik de enige die de reactie allemaal erg hatelijk vind op het nu, er staat duidelijk toekomst dus dat betekend niet gelijk eerst volgende interlandperiode. Er staat ook dat de spelers nog niet spelen naar hun potentieel... dus al die reactie’s van ze bakken er nu niks van slaan nergens op want hij zegt dat ook soort van

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren