Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Bronckhorst wacht af: ‘Dan kan het balletje zomaar gaan rollen’

Laatste update:

Feyenoord is maandag begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen en deed dat zonder de WK-gangers Nicolai Jörgensen, Karim El Ahmadi, Sofyan Amrabat, Renato Tapia en Brad Jones. Vooralsnog is geen enkele speler vertrokken uit De Kuip en als het aan trainer Giovanni van Bronckhorst ligt, dan blijft dat zo. Hij houdt er rechter rekening mee dat clubs zich gaan melden voor een aantal van zijn spelers, zo vertelt hij dinsdag in het Algemeen Dagblad.

Waar bij Ajax de transfercarrousel begint te draaien en PSV voor een zomerse metamorfose lijkt te staan, zit er nauwelijks beweging in de selectie van Feyenoord. “Dat het zo rustig is rond de club mag zo blijven, wat mij betreft. Maar ik weet als trainer dat er tot september nog veel kan gebeuren. Als clubs zich melden waar je niet tegen op kan, kan het balletje zomaar gaan rollen.”

De kans is groot dat Van Bronckhorst afscheid zal moeten nemen van zijn aanvoerder. Maandagavond gaf Karim El Ahmadi namelijk aan dat hij waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord heeft gespeeld. De Marokkaans international schermt met aanbiedingen van ‘drie á vier clubs’ en lijkt op weg naar het Turkse Bursaspor.

“Vanaf de eerste dag willen we er het uiterste uithalen en langzaam groeien naar wat een echt team moet worden”, gaf Van Bronckhorst maandag op de persconferentie aan. Over de doelstelling voor het komende seizoen was hij duidelijk: “We willen langer meedoen dan vorig seizoen. Het jaar ervoor, toen we kampioen werden, stonden we vanaf de eerste tot de laatste dag bovenaan. Dat is toch het mooiste.”

Denk jij dat Feyenoord komend seizoen mee gaat doen om het kampioenschap?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gegund voor KEA. Nog even cashen en wat verandering van competitie. Vraag aan jullie ; wie zal de vaste aanvoerder worden bij zijn vertrek?

26 juni 2018 om 08:01

Hoop voor Feyenoord dat er wel degelijk nog wat staat te gebeuren.
Met het team wat ze nu hebben worden ze 3de of 4de denk.
Stilstand is achteruitgang daarbij hebben ze nog wel wat extra kwaliteit nodig om mee te kunnen doen.

26 juni 2018 om 08:37

Sinds de tijd van Karsdorp, Kongolo en Vilhena heb ik voor het eerst weer veel vertrouwen in de jeugdspelers. Er gaan een hoop mee doen met de voorbereiding en ik verwacht gelijk veel van ze.

26 juni 2018 om 08:45

Ik heb ook erg veel vertrouwen in de jeugdspelers. Velen zullen dit seizoen blijven aansluiten bij de selectie, maar kunnen ook meetrainen met Jong Feyenoord en het (als voornamelijk max. 18-jarigen) gaan opnemen tegen andere Jong elftallen waar het fysieke gedeelte een stuk meer aanwezig is.

En bovenal ben ik van mening dat Feyenoord vooral geen blessures nodig heeft. Kwaliteit hebben we wel en dat lieten we ook de 2e seizoenshelft (toen er geen blessures meer waren) wel zien.

26 juni 2018 om 10:47

sorry rbn maar dan hou je de jeugdopleiding niet erg in de gaten. Die is bij feyenoord sinds het vertrek van Brard (en Wim Jansen) echt veel minder geworden. Dit is te zien in de resultaten (minder kampioen), in de slechte jeugdtrainers als Makaay, te weinig aflevering van toptalenten, maar ook in het vertrek van enkele grote talenten naar het buitenland.
Dylan Vente is een leuk talent maar daarbuiten zie ik bij feuyenoord jeugd geen jongens meer van het niveau Vilhena, Karsdorp, Nieuwkoop, Chong ...
De eens zo vermaarde jeugdopleiding is voorbij gestreefd door AZ en zelfs PSV die de laatste jaren veel beter bezig zijn.

26 juni 2018 om 10:59

Persoonlijk vind ik Kokcu, el Bouchataoui, Burger en (voor zijn blessures) met name ook Toure wel veel indruk maken hoor. Ook Geertruida heb ik veel vertrouwen in en allen zijn ze nog niet eens 18 jaar en velen sluiten ondertussen wel aan bij de selectie.

Nee, het is nog niet top zoals onder Brard, maar ik vind dat er nog altijd veel talent rondloopt. Ook onder Brard waren er grote talenten vertrokken naar het buitenland. Dat hou je helaas niet altijd tegen.

26 juni 2018 om 08:09

Van Persie?

26 juni 2018 om 08:36

Als Jones 1ste doelman wordt, zou hij het worden, andere als Tonny niet vertrekt wordt hij het en anders Berghuis/ Van der Heijden ofs.
Zoiets

26 juni 2018 om 12:53

Neem aan Van Persie als hij speelt.

El Ahmadi zal ik toch jammer vinden, een toonbeeld van Feyenoord al vond ik hem in het kampioensjaar wel behoorlijk beter dan afgelopen jaar. Daarnaast vorig jaar al met Amrabat (die een jaar heeft kunnen meedraaien) en nu ook Ayoub adequate vervanging gehaald.

Feyenoord moet echt aanpoten deze transferperiode hoor. Huidige selectie zit vol middelmaat, onder AZ-niveau. Hoop dat ze nou weer eens echt gaan scouten en niet 'met het bord op schoot', zoals de afgelopen jaren...

26 juni 2018 om 09:17

Als de selectie zoveel minder is, ben ik wel benieuwd welke spelers van AZ allemaal per direct in het basisteam van Feyenoord gezet zouden worden.

26 juni 2018 om 09:33

Jahanbaksh, Til, Midtsjo, Stengs en eventueel Svensson en Vlaar zou ik toch bij Feyenoord zien spelen

26 juni 2018 om 09:51

Til en Midtsjo zijn in ieder duel met Feyenoord al overklast door onze eigen middenvelders. Svensson vind ik persoonlijk maar een doorsnee back en dus niks beters dan wat we zelf hebben lopen en Vlaar is (hoe jammer ik dat zelf ook vind) al behoorlijk aan het aftakelen.

Jahanbaksh heeft wel veel indruk op me gemaakt, maar dan zie ik nog altijd liever Berghuis. Stengs schijnt wel een groot talent te zijn, maar of hij bij ons in de basis staat.. Nah.

De enige speler die ik van AZ wilde speelt nu wel bij ons: Hapsie.

26 juni 2018 om 09:55

Til komt nog te kort, zei hij zelf ook. El Ahmadi en Vilhena zie ik liever dan Midtsjo. Stengs is een groot talent maar speelt op de positie van Berghuis, idem voor Jahanbaksh. St. Juste vind ik beter dan Svensson.

Vlaar zou niet meer bij ons passen, heeft een draaicirkel van een tank. Betwijfel ook of Botteghin het nog aan zou kunnen. Laatste paar wedstrijden van van vorig seizoen vond ik hem erg matig.

26 juni 2018 om 10:11

Sorry Zouterlande,
maar hoogstens Svensson zou direct in aanmerking kunnen komen voor een basisplaats. De huidige Vlaar is niet beter dan de huidige Botteghin of vbeek. Til en Midtsjo spelen met geen mogelijkheid el ahmadi en vilhena eruit. En van Stengs hebben we eigenlijk nog niets gezien. Dan zou ik nog eerder Bizot noemen als potentiele kandidaat (obv het dramatische jaar van Jones).

26 juni 2018 om 09:22

De huidige selectie heeft in de tweede seizoenshelft anders laten zien dat een fitte selectie gewoon goed en vooral stabiel voetbalt en daardoor vrijwel alles won. Waaronder twee keer (vrij overtuigend) tegen hetzelfde AZ. In de eerste seizoenshelft hebben we het mede door de vele blessures gewoon laten liggen.

Nee, ik heb veel vertrouwen hoor in deze groep. Er zal alleen wat gebeuren als er iemand weg gaat. En waarom is zo'n 'exotisch' gescoute aankoop beter dan een bord op schoot?

26 juni 2018 om 09:29

ja, toen de druk van het kampioenschap eraf was, konden ze lekker vrijuit ballen. Spelers als Larsson, St-Juste, Ayoub, Amrabat zijn allemaal minder dan de speler die daar destijds stonden in het kampioensjaar.

Een speler van een pakweg Rosenborg, Kopenhagen of Sparta Praag zullen kwalitatief misschien niet veel beter zijn, maar hebben we de ervaring met druk om het spelen van een kampioenschap. Dat hebben spelers van Heerenveen en Utrecht (nog) niet

26 juni 2018 om 09:41

Lijkt me nogal wiedes dat vervangers minder zijn dan hun voorgangers. Zo werkt dat namelijk in Nederland en daarnaast waren Kongolo en Karsdorp ook echt grote talenten en Elia was gewoon klasse. En alleen Larsson was daarvan een basisspeler overigens en uiteindelijk ook vaak geblesseerd geweest helaas.

In ons kampioensjaar hadden we ook diverse spelers die 'met het bord op schoot' waren gehaald en op Dirk en Jorgensen na ook nooit kampioen waren geworden en de druk ook 'gewoon' aankonden.

Het zou goed kunnen dat het ervaren van die druk van een kampioen zijn in het seizoen erna meegespeeld heeft, maar dat nemen ze nu ook weer mee als bagage. Bovenal blijf ik erbij dat de vele blessures (hadden tot december of januari nooit met vaste 11 gespeeld) de grootste oorzaak is van het gros van het puntverlies.

26 juni 2018 om 09:51

Hahah, wat een onzin zeg. Je mag van een club als Feyenoord gewoon verwachten dat zij een fatsoenlijke vervanger halen voor cruciale posities. In dat jaar hebben juist de ervaren spelers Elia, Kuijt, Jorgensen en El Ahmadi ons erdoor gesleept.

Dat gaan Ayoub en Amrabat echt niet doen, helaas. Ik moet zeggen dat ik Larsson wel een goede aankoop vond. Maar een JPB snapte ik dan weer helemaal niks van, en terecht, zo is gebleken. De laatste jaren is het alleen maar eredivisie subtop of oud-Feyenoorders die gehaald worden

26 juni 2018 om 10:00

Onzin? Dus Feyenoord heeft geen blessures gehad? Of je gaat er in de meeste gevallen niet op achteruit als je vervangers haalt?

En ik vind dat Feyenoord die cruciale plekken gewoon goed vervangen heeft. Elia was vervangen door Larsson (boetius was goedkope back-up), Kongolo is vervangen door Haps en Karsdorp door Nieuwkoop. Laatstgenoemde maakte veel indruk, maar ook hij helaas ook veel geblesseerd afgelopen seizoen. Dat je op de meeste plekken achteruit ging is logisch.

Amrabat en St. Juste waren ook gewoon logische aankopen die met name met het oog op de toekomst gehaald zijn (edit: en voor de breedte), zoals ook vermeld was bij hun transfers.

Van al die cruciale posities is alleen Elia vervangen. Kuyt zat zelfs al op de bank en is uiteindelijk vervangen door van Persie.

En is het nou 'ons' of 'ze'? Want als je 'ons' zegt, moet je ook weten dat geld niet voor het oprapen lag en we vorige zomer dus voor het eerst goed konden spenderen door die transfers. Dan kan je geen groot risico nemen.

26 juni 2018 om 10:17

Het halen van vervangers heb ik het over.

Wat jij zegt over logische aankopen ben ik het deels wel mee eens, maar je kan niet alleen maar dit soort aankopen doen, en dat hebben ze wel gedaan, dat moet je toch ook inzien?

Het geld lag niet voor het oprapen? je doet net of we nog in de situatie van 6 jaar terug zitten. Feyenoord heeft meer dan voldoende budget om AZ ruim te overstijgen(ruim 30 miljoen). Dit jaar is dat geld er ook. En een risico nemen is naar mijn inziens juist wat ze moeten doen om langer mee te doen met het kampioenschap, niet in de form van 10 jaar terug met veteranen, maar meer types jorgensen qua leeftijd/ervaring

26 juni 2018 om 10:26

Welk stuk over de vervangers was er dan onzin?

Ik doe niet alsof we in de situatie van jaren terug zitten. Ik zeg alleen dat we vorige transferzomer voor het eerst zo'n groot budget (25 milj. ) hadden en het daardoor niet konden veroorloven om direct naar Zuid-Amerika of waar dan ook te gaan voor de eerste beste risico aankoop. Dan kijk je eerst binnen de grenzen, omdat je hen beter kunt inschatten en het risico daardoor vermindert. En omdat we in de breedte kwaliteit tekort kwamen, hebben we ons daar met Amrabat en St. Juste o.a. versterkt, die in de nabije toekomst voor hun plek (moeten) vechten.

Dit jaar is het geld er ook en is de transferzomer nog maar net begonnen. En er bijna geen plek waar echt een aankoop voor nodig is omdat alles dubbel bezet is. Alleen als er iemand vertrekt komt de club in actie en in dat geval heb je - los van de transfersom - inderdaad een budget.

Maar ben je nou voor AZ of Feyenoord?

26 juni 2018 om 10:34

Dat deze altijd minder zijn dan de voorganger. Maar als titelkandidaat moet je toch niet alleen maar op veilig spelen en in de breedte inkopen wanneer sterkhouders van je kampioenselftal weggaan.

Feyenoord uiteraard, maar dat moet toch niet veel uitmaken in deze discussie?

26 juni 2018 om 10:42

Afijn; niet altijd, maar vaak wel.

Zoals ik al vertelde heeft Feyenoord die posities destijds met Nieuwkoop, Haps en Larsson (zoals je zelf ook al vond) goed vervangen en daarnaast (!) ook nog in de breedte spelers aangekocht.

En dat maakt voor mij wel uit, omdat het onduidelijk was en je op een troll begon/begint te lijken.

26 juni 2018 om 10:46

ah oke, ben het niet met je eens en ben dus een troll? Kom gewoon met goede argumenten, jij ook, normale discussie toch?

26 juni 2018 om 10:54

Ja hele goede argumenten, maar als ik in m'n reacties al meerdere malen aangeef dat Feyenoord zowel vervangers heeft gehaald voor de vertrokken spelers en/of cruciale posities en daarnaast ook de bank heeft versterkt en jij erna alsnog blijft afvragen waarom we alleen de breedte versterkt hebben (terwijl dat nogmaals niet zo is) en eigenlijk niet eens een punt maakt, ga ik me wel afvragen hoe serieus je eigenlijk bent of niet goed begrijpen kan lezen.

Gaat er niet om of je het wel of niet met me eens bent. Maar fijn dat er nog een Feyenoorder is

26 juni 2018 om 09:53

Whahahahha onder het AZ niveau ga jij aub nog een uurtje legge

26 juni 2018 om 09:54

Duidelijk geen kijk op het spelletje ....lekker laten brabbele dat knulletje

26 juni 2018 om 10:18

oke pik, goeie argumenten. Zie nu pas in dat jij wel kijk op het spelletje hebt met deze argumenten

Denk dat Feyenoord de schaduwlijst al lang compleet heeft en ze wachten nu rustig af hoe het WK verloopt. Als spelers vertrekken dan is het zo, kunst is dan om goed in te kopen. Persoonlijk vind ik de afgelopen inkomende transfers niet allemaal even succesvol maar het is ook lastig om goede spelers te vinden heden ten dagen!
Gelukkig beschikken ze over een talentvolle jeugd die op z'n minst een eredivisie waardige speler kan produceren en dat zie ik liever doorstromen dan een buitenlander voor miljoenen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren