Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Bronckhorst praat over Tapia en sprak met Van Beek: ‘Hij zat er doorheen’

Laatste update:

Feyenoord en FC Twente zijn eruit wat betreft Renato Tapia, maar de verdediger annex middenvelder wacht nog op zijn werkvergunning. Het is daarom nog maar de vraag of Tapia donderdag bij de wedstrijdselectie zit als Feyenoord het opneemt tegen sc Heerenveen. De nieuwe keeper Pär Hansson is er sowieso nog niet bij.

/

“Tapia is een speler die met zijn power iets toe kan voegen aan ons team. Jong, maar wel ervaring in grote interlands met Peru”, aldus trainer Giovanni van Bronckhorst tegen RTV Rijnmond. De trainer weet dat er gewonnen moet worden van sc Heerenveen: in de Eredivisie leed Feyenoord drie nederlagen op rij. “Ik blijf rustig in deze crisis, ik analyseer en ik handel ernaar”, aldus Van Bronckhorst. Michiel Kramer staat ook tegen sc Heerenveen in de spits. Geruchten dat Dirk Kuyt de bekritiseerde aanvaller vervangt in de punt van de aanval kloppen dus niet.

Feyenoord hoopt hoe dan ook nog een nieuwe aanvaller vast te kunnen leggen, zo bevestigt Van Bronckhorst. Wie dus ook moet komen is Tapia, die (mits speelgerechtigd) op de plaats van de geschorste Sven van Beek zou kunnen spelen. Logischer is dat Jan-Arie van der Heijden zijn rentree in de basis viert. Van Beek maakte in het verloren duel met AZ (4-2) een zwakke indruk. “Hij zat er even doorheen en daar hebben we over gesproken. Ik heb nog altijd veel vertrouwen in hem”, aldus de coach.

Denk je dat Renato Tapia het goed gaat doen bij Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is dat niet raar dat er een werkvergunning moet komen terwijl die al in Nederland voetbalde... En van den Beek heeft echt even rust nodig, lijkt iets gebroken te zijn bij hem misschien toch teveel druk.

27 januari 2016 om 13:34

Als iemand van baan/werkgever wisselt moet al het papierwerk opnieuw gedaan worden voor de nieuwe werkgever. Anders kloppen de gegevens allemaal niet meer.

27 januari 2016 om 14:20

Van den beek ken ik niet. Van de Beek wel, maar die speelt ergens anders. Van Beek heeft geen rust nodig, maar vertrouwen. Ik vind het heel goed dat Gio zich openlijk zo over hem uitspreekt. Hij zit nu in een slechte fase, maar Van Beek heeft laten zien heel goed te kunnen voetballen. Hij straalde eerst no-nonsense uit. Nu staat hij onzeker op een meter te dekken. Als hij weer meer lef in zijn voetbal legt, gaat het vanzelf beter. Echt een typische geval van het talentensyndroom. Na een goed begin even ver terugvallen. Is De Vrij ook overkomen, maar kijk waar die nu staat.

27 januari 2016 om 14:57

Van den Beek is het talentje van Ajax. Van Beek is de Feyenoorder.

Ik had me als trainer pas zorgen gemaakt als van Beek er na zo'n wanprestatie (en eigenlijk al weken slecht spelen) er niet doorheen zou zitten.

Vind het knap hoe rustig van Bronckhorst blijft in de huidige (mini?)crisis bij Feyenoord. Voor een onervaren trainer is dit echt een behoorlijke uitdaging, maar hij houdt zich knap staande vooralsnog.

Hoop dat van Beek even een tijdje de rust krijgt en in de luwte wordt gehouden.

27 januari 2016 om 20:56

Nou dat kan je het eigenlijk nooit weten. Hij komt wel rustig naar buiten toe, maar intern is het natuurlijk heeel wat anders

Tapia een jongen met Power? Vind juist dat het allemaal veel te traag bij hem gaat...

27 januari 2016 om 13:35

Power is kracht he, geen snelheid dus..

27 januari 2016 om 13:37

Waarschijnlijk bedoelt ie dan ook kracht. En die snelheid heeft ie zeker wel, als hij dat nonchalante gewoon weg laat. Je had m vorig seizoen eens moeten zien, toen was hij een van de betere spelers bij FC Twente, dan wel in de Eredivisie.

Tapia is een overschatte speler. In het huidige elftal van Twente heeft hij al moeite met de omschakeling. Hij is veel te laks en slap in z'n spel. Dat gaat De Kuip niet accepteren. Daarnaast is hij veel geblesseerd. Hij kan zeker niet op de plaats van Van Beek centraal achterin spelen. Hij is constant z'n man kwijt.

Dat Youri Mulder heel positief is is juist heel gevaarlijk. Die noemde Olaitan ook een spits die echt wel iets kan....

Kan mij niet voorstellen dat in de jeugd van Feyenoord geen vergelijkbare speler is.

Van Beek speelt een paar weken minder. Jammer maar hoort bij de ontwikkeling van een speler.

De laatste Nederlandse centrumverdediger van wereldklasse was volgens mij Jaap Stam. Jaap maakte pas op zijn 23e de stap naar PSV en daarmee naar een topclub. Volgens mij heeft Van Beek op zijn 21e jaar al ruim 70 wedstrijden gespeeld voor Feyenoord 1.

Nu zeg ik niet dat Van Beek het niveau van Stam zal kunnen halen maar toen Stam 21 was en speelde bij Zwolle of Cambuur had zeker niemand verwacht dat hij zo'n geweldige carriere zou krijgen.........

I.p.v. de beste man elke keer af te branden moeten we juist blij zijn dat er in Nederland een aantal taentvolle nederlandse centrumverdedigers zich aandienen.

27 januari 2016 om 16:42

Hee, je pikt mijn stokpaardje in! Die carriere van Jaap Stam gebruik ik vaak als anekdote

Ben het dus ook eens met je verhaal. Wat ik wel verontrustend vind, is dat we de afgelopen 5 jaar een enorme batterij spelers hebben gezien die een hoog niveau haalden, maar uiteindelijk niet op een stabiel topniveau zijn geland. Dan heb ik het over Veltman, Bruma, Rekik, Kongolo, BMI, Janmaat, Buttner, Pieters, Van Rhijn, en volgens mij vergeet ik er nog een hoop. Alleen De Vrij is echt stabiel goed gebleven, maar net niet op het echte topniveau nog.

Ik hoop nog steeds dat er a la Jaap Stam een of twee zijn die alsnog de stap zetten. Maar het duurt wel lang.

Ik denk dat Feyenoord zijn nonchalantie er wel uit kan halen en dat hij een vechtersmentaliteit krijgt. De fans, trainers en spelers zullen hem daar toe motiveren.

Verbijsterend dat Kramer mag blijven staan,niets presteren en elke week in de basis.
Het hele seizoen draait het niet,dan probeer je toch wat anders?bv twee aanvallers,kuyt en Elia.
Met de in vorm zijnde Vilhena en de andere beschikbare middenvelders is er meer uit te halen.
De beste verdediger,botthegin belangrijk maken door hem op zijn beste plek te zetten is een vereiste,de
overschatte v.beek is absoluut nog niet zo stabiel als Botteghin.ik heb Tapia zien spelen,een rasvoetballer die
met jongens als Gustafson en Vilhena de Kuip zal laten genieten.nu twee keer winnen en bij winst in
de Arena is er van alles mogelijk!

27 januari 2016 om 14:22

Van Beek overschat noemen... Hij is 21 ofzo en nu al een prima verdediger. De meeste verdedigers zijn op hun top als ze wat ouder zijn. Die jongen kan nog heel veel groeien. hij maakt nu een moeilijke fase door. Dat moet je niet verwarren met een gebrek aan talent.

27 januari 2016 om 15:39

@feye88,
Prima verdediger van Beek, er kom veel op je af ze gaan je,
vergelijken met de Vrij en wat je zegt hij is 21 jaar.
Geen wonder dat hij er een keer doorheen zit hij is al een paar weken,
uit vorm. Misschien kom die schorsing wel even op het goede moment.

Ik zou in Watford proberen Berghuis te huren met optie tot koop en Kuyt in de spits zetten.
Feyenoord moet niet nog meer spelers halen die een paar wedstrijden tot een half seizoen goed gepresteerd hebben. Gericht spelers halen voor volgend seizoen. Tapia op het middenveld ben ik nog wel een voorstander van, als ze hem maar niet als verdediger gaan gebruiken.
Vermeer/hansson (hahn 2016/2017)
Karsdorp/Nieuwkoop-van Beek/Botteghin-Botteghin/Kongolo-Kongolo (woudenberg 2016/2017)
Vejinovic/Schuurman-Tapia/El Ahmadi-Vilhena/Gustafson
Berghuis/Bilal-Kuyt/Kramer-Elia/Achahbar

Vermeer
Karsdorp
van Beek
Botteghin
Kongolo
Vejinovic
Tapia
Vilhena
Berghuis
Kuyt
Elia
27 januari 2016 om 14:25

Huh, je wil Berghuis halen, die nauwelijks 1 seizoen goed heeft gepresteerd en ontkracht dat in de volgende zin.
Achahbar is geen buitenspeler, maar een soort tweede spits. Bilal komt te kort. Als Feyenoord een speler gaat halen, moet dat een topper zijn voor NL begrippen. Geen middelmaat meer. Berghuis is geen garantie voor goed spel, dus die moet je niet halen.

Je moet nu kijken naar je leermeesters, o.a. Koeman en de boel dicht spijkeren!

Dat hoeft niet perse in een 5-3-2 of 4-4-2, maar je kan ook defensieve zekerheid bouwen in een 4-3-3.

Ik weet niet of Botteghin al kan spelen, maar anders had ik hem verkozen boven v. Beek, anders Tapia maar voor de leeuwen gooien achterin en anders Tapia voor Vejinovic op het middenveld.

Kuijt sowieso naar de punt en Kramer als pinchhitter, anders Achabar minuten gaan gunnen. Toornstra naar de flank, daar waar hij op mij de meeste indruk maakte en dus als volgt gaan spelen, in een "verdedigende" 4-3-3:

Vermeer, Karsdorp, Botteghin of Tapia, v.d. Heijden, Kongolo, Vejinovic of Tapia, el Ahmadi, Vilhena, Toornstra, Kuijt en Elia

27 januari 2016 om 16:07

Als je met deze spelers defensiever gaat spelen gaat het helemaal fout. Dan komt de tegenstander nig meer druk zetten en daar gaat het dan ook mis.
Kongolo doet het matig als back, van beek is hopeloos uit vorm en krasdorp is verdedigend toch wel erg kwetsbaar zoals de laatste tijd blijkt. Bottegin moet het nog laten zien en met van der heiden woord het ook niet beter.

27 januari 2016 om 18:27

Een 532 is niet defensiever. Zeker met Kongolo (die met die zevenmijlslaarzen over de linkerflank dendert en heel lastig te stuiten is) en Karsdorp (aanvallend sterk, defensief labiel) heb je dan veel breedte en dreiging via de backs. Dan hoeft een 532 of 523 niet per se defensiever te zijn dan een 433, dat gaat om accenten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren