Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Van Breukelen zei: ‘Mijn vrouw en kinderen hebben er echt last van’’

Laatste update:

Hans van Breukelen maakte dinsdag bekend per 1 augustus af te treden als technisch directeur van de KNVB en voor de oud-doelman komt er zo na ruim een jaar een einde aan een moeilijke periode bij de bond. Ron Jans, die overigens ook onder Van Breukelen opstapte bij de KNVB, maakte zich al eerder zorgen om de bestuurder.

“Toen heb ik ook aan Van Breukelen gevraagd: hou je het zelf nog wel vol? Waarop hij zei: ’Ik wil níét opgeven, maar er zijn momenten dat mijn vrouw en kinderen er écht last van hebben. En als dat gaat overheersen, dan stop ik ermee”, vertelt de nieuwe technisch manager van FC Groningen aan De Telegraaf.

De oud-coach van onder meer PEC Zwolle denkt dat de meeste problemen bij de KNVB uit de tijd voor het aantreden van Van Breukelen stamden. Volgens Jans was hij de enige die het durfde om nog in te stappen bij de KNVB: “Waarbij je soms dacht dat hij het misschien wat anders had kunnen aanpakken. Hij gaf zelf aan van niet, daarin had hij zich iets kwetsbaarder kunnen opstellen. De haaien roken vervolgens bloed en er was geen houden meer aan.”

Ben jij het eens met Ron Jans?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed gezegd van Ron Jans. Niemand gelooft natuurlijk dat van Breukelen achteren een aantal van zijn handelingen staat. En terwijl niemand z'n handen wilde branden aan de functie, deed van Breukelen het wel. Niet dat hij het goed vervulde, maar dat ter zijde. Jans ten voeten uit om het zo te brengen ook, even de menselijke kant van de meest gehate man uit de Nederlandse voetballerij op dit moment laten zien.

21 juni 2017 om 07:11

ik ben het niet helemaal met je eens. Dat hij niet goed functioneerde is nou juist waar het om ging. Hij heeft zichzelf erg overschat en de functie onderschat. De persconferentie waren totale chaos en sloegen nergens op. Dat het fout is gegaan kan gebeuren, maar tot zijn o slag deed van Breukelen alsof alles goed ging en dat was zorgde vooral voor kritiek. Je zegt dat niemand zich aan de functie wou branden, maar er had helemaal niemand moeten worden aangesteld zolang er geen goede leiding was.

21 juni 2017 om 09:12

Overwinning voor de media en met name Voetbal Inside dit. Objectief beschouwd heeft van Breukelen nauwelijks iets fout gedaan. Hij heeft het vreemde contract met Blind niet afgesloten, de zoektocht naar een nieuwe coach was moeilijk maar toch geslaagd en het einde van de competitie dit jaar niet meer zo een janboel als vorig jaar. En dan mieren en zoeken naar negatief nieuws mbt de procedure van het zoeken naar nieuwe coach. Ik vind dat door het slijk trekken van mensen door VI aan banden gelegd moet worden. Het is nieuws maken door op te ruien.

21 juni 2017 om 09:19

En dan te bedenken hoe iedereen op dit bericht reageert, alsof het normaal is dan zijn gezin er last van heeft. Zo in de trant van eigen schuld. Dat zet je toch wel aan het denken hoe machtig propaganda is en waar mensen (ook in oorlogen) toe in staat zijn als je ze maar de juiste informatie toedient.

22 juni 2017 om 06:06

Fat van zijn familie valt niet goed te praten en dat gaat om mensen die niet goed bij hun hoofd zijn. Zijn functioneren valt toch wel veel over te zeggen. Vanaf de eerste persconferentie riep hij dingen die nergens over gingen en was hij nooit concreet. Hij heeft Blind niet aangesteld, maar was toen het niet goed ging wel verantwoordelijk. Dat hoort er nou eenmaal bij. Dat het fout ging met Gullit was ook zijn verantwoordelijkheid en kwam uiterst amateuristisch over. Tuurlijk zijn het lastige zaken, maar dat hoort bij zo'n publieke en verantwoordelijke taak en daarom is het belangrijk dat je daar iemand neer zet die hier ervaring mee heeft en weet hoe hij daar mee moet omgaan. in de top kan je niet zeggen, het was niet mijn schuld.

Hoe verschrikkelijk slecht Van Breukelen (hoewel hij echt niet de enige was) ook gedaan heeft, de kritiek was in mijn ogen buitenproportioneel. Het was vaak goedkoop scoren dmv persoonlijke dingen en het ging nauwelijks over echt concrete zaken. Het was een beetje hoe we van Nederlanders gewend zijn, makkelijk over de rug van een ander proberen te scoren. Nogmaals, hij heeft het echt niet goed gedaan, dus ik wil hem absoluut niet verdedigen, maar de kritiek was echt buiten proporties (vooral bij Voetbal International). En dan nu doen alsof het lek te boven is....😅

21 juni 2017 om 03:09

Kritiek was meer dan terecht. Als je alles fout hebt gedaan wat je maar fout kan doen, dan krijg je terecht de wind van voren. Er werd terecht gewezen op zijn onkunde. Bij VI waren ze misschien iets meer richting bespottend gegaan, maar Hans van Breukelen heeft naar eigen zeggen een dikke huid. Dus daar zou die niet wakker van liggen. Alleen kan ik het me voorstellen dat voor zijn familie het minder leuk is. Je zal maar wekelijks moeten aanhoren hoe slecht je vader of man zijn werk doet. Wat overigens gewoon terechte constateringen zijn.

21 juni 2017 om 07:48

Ik vind ook dat de kritiek buitenproportioneel was. Naarmate het einde in de buurt kwam kon hij werkelijk waar niets meer goed doen. Men leek niet meer rationeel naar zijn functioneren te kunnen kijken. Bv. Het aanstellen van Dick en Ruud was naar mijn mening gewoon veruit de beste mogelijkheid. Wanneer je dan in je overweging meeneemt dat hij zowel met Advocaat en Gullit persoonlijke conflicten heeft gehad, maar hen alsnog aanstelt zegt natuurlijk ook iets over de man. Het zegt dat hij de organisatiebelangen boven zijn eigen belangen kan plaatsen. Natuurlijk is dit iets wat verwacht wordt. Maar zeg nou eerlijk, kan je momenteel veel personen vinden in de wonderenwereld van het voetbal?

21 juni 2017 om 09:28

Dit is wel een aardig voorbeeld van 'de pot verwijt de ketel'. Je zegt een hoop verstandige dingen maar je doet dat eigenlijk allemaal teniet door te stellen dat hij zijn werk 'verwchrikkelijk slecht' heeft gedaan. Het probleem zit 'm juist ij t feit dat 'm allerlei dingen worden verweten zonder dat hij daar schuld aan heeft. Werkelijk alles wat Hans deed werd op een negatieve manier uitgelegd.

Ik ben erg blij dat van Breukelen eindelijk weg is op zijn positie, maar die arme man/en of gezin bedreigen of lastigvallen! Gaat mij honderd bruggen te ver, en dat moet eindelijk eens keihard juridisch gestraft worden. Deze raddraaiers krijgen steeds meer de overhand, voetbalwet zoals in Engeland zal zoveel schelen...😩

21 juni 2017 om 06:27

Het kan ook zijn dat ie elke dag gestrest en gespannen thuiskomt, waardoor hij verandert als persoon en dat daardoor zn vrouw en kinderen er last van krijgen. Doet ook veel met een mens. Denk in ieder geval niet dat ie echt bedreigd wordt of zo

21 juni 2017 om 09:29

5fdp en VakF1, ik was een beetje aan het gissen! En ik had het over twee verschillende aspecten bedreigen of lastigvallen. Maar wat jullie zeiden kan ook prima, stress wat zijn doorwerking heeft op zijn gezin.

21 juni 2017 om 07:42

Waar maak je uit op dat hij bedreigd wordt? Logischer lijkt me dat wanneer je vader/man erg slecht ligt in de publieke opinie dat je daar zelf ook last van hebt. Erg vervelend, maar dat had Hans natuurlijk van te voren ook kunnen bedenken, hij weet hoe het werkt in het voetbal.

21 juni 2017 om 08:01

@sulejmani: Nergens in het hele stuk dat Van Breukelen bedreigd wordt. Het lijkt er meer op dat Van Breukelen dusdanig gespannen was dat er thuis sprake was een onhoudbare situatie.

Wat jij doet is mensen ten onrechte beschuldigen! Smaad noemen ze dat

21 juni 2017 om 09:26

Hardgras, volgens mij pleeg jij smaad.🙄 Als ik me niet vergis, stond er lastigvallen of bedreigen. Jij geeft er je eigen twist aan, bedreigen noemde ik optioneel en niet als waarheid.

21 juni 2017 om 12:15

Lees je eigen tekst nog eens en wat jij blijkbaar voor waarheid aanneemt:
"ik ben erg blij dat van Breukelen eindelijk weg is op zijn positie, maar die arme man/en of gezin bedreigen of lastigvallen! Gaat mij honderd bruggen te ver, en dat moet eindelijk eens keihard juridisch gestraft worden. Deze raddraaiers krijgen steeds meer de overhand, voetbalwet zoals in Engeland zal zoveel schelen...😩"

Nergens in het stuk van VZ wordt vermeld dat Van Breukelen bedreigt wordt of lastiggevallen. Dan kun je bijdehand gaan doen maar jij wekt de suggestie dat het wel gedaan is.

21 juni 2017 om 10:25

Waar haal jij vandaan dat zijn gezin bedreigd of lastiggevallen werd? Volgens mij is hij gewoon volledig gestrest geweest onder de continue (negatieve) publiciteit en heeft dat uiteindelijk zijn uitwerking op de thuissituatie. Niet zo gek ook. Heb nergens gelezen dat hij of zijn gezin lastiggevallen is.

21 juni 2017 om 14:30

in dit artikel staat niet dat zijn familie daadwerkelijk is bedreigd, maar dat neemt niet weg dat ik ook vind dat het hard gestraft mag worden.

In de voetbalwereld in nl is het zo dat wanneer dirksen jou niet mag dan ben je de sjaak en kan je nooit wat goeds doen. Hij grijpt dan elke kans om je af te maken. Zie van basten, elhamdaoui enz.

21 juni 2017 om 02:36

Amraitgoeya, wat een onzin zeg met de kwestie Ten Cate en de aanstelling Advocaat heeft hij het vertrouwen compleet verloren. Maar hij heeft nog wel meer fouten gemaakt zoals die powerpoint presentatie, draaierig om simpele vragen. Het bedrijf Btsw wat plotseling diverse opdrachten binnen de Knvb krijgt. Een bedrijf waar van Breukelen zelf connecties mee heeft.

En zo zijn er wel meer gevallen.

[edit] dit gezegd te hebben, Derksen en co pakken over het algemeen de mensen die het verdienen (in dit geval) of de zogeheten easy targets.

21 juni 2017 om 10:39

Leuk he de kwestie ten Cate/Advocaat. Denk dat als ze een poll op vz maken iedereen ook voor advocaat had gekozen. Ten Cate zei zelfs dat hij levensmoe was!!! De manier waarop wordt compleet uitgetrokken terwijl het eindresultaat naar behoren is.

22 juni 2017 om 00:12

@voetbaltjer

Ik vind ze allebei niet geschikt.

Maar daar gaat het niet om, het gaat erom hoe hij met die situatie om gegaan is. En dat heeft hij gelijk vanaf het begin verkeerd gedaan, toen het naar buiten kwam heeft hij getracht zijn straatje schoon te vegen. De Vi en Ten Cate voorkwamen dat echter. Vervolgens geeft hij als klap op de vuurpijl een Powerpoint presentatie voor een grote club journalisten die hij behandeld als een club kleine kinderen. Dat hele stuk was tenenkrommend, als hij slim was, was hij toen gelijk gestopt verantwoordelijkheid nemen. Dan had hij verantwoordelijkheid genomen, nu doet hij dat niet en geeft zichzelf zelfs nog even een klopje op de schouder.

Deze man heeft totaal geen zelf reflectie, hoe die ooit is aangesteld als bestuurder...

Er blijkt maar weereens dat Van Breukelen nul zelfkritiek heeft. Ik zou mij er persoonlijk ook voor schamen als mijn vader zich zo zou gedragen en zo slecht zou functioneren in een publieke functie. Als er is sprake van bedreigingen dan moet dat zeker aangepakt worden. Maar ik lees nergens dat er sprake is van een eventuele aangifte.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren