Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Bommel bereikt Champions League-groepsfase na cruciale goal Kerk

Laatste update:

Royal Antwerp heeft zich geplaatst voor de groepsfase van Champions League. De ploeg van trainer Mark van Bommel won mede dankzij een cruciale treffer van Gyrano Kerk met 1-2 van AEK Athene. De Grieken kwamen vlak voor tijd op 1-1, waarna Michel-Ange Balikwisha voor de Belgische ontlading zorgde. Na de 1-0 zege in Antwerpen vorige week was dat ruim voldoende om het felbegeerde ticket voor het miljardenbal te grijpen. Net als Antwerp heeft ook FC Kopenhagen zich geplaatst voor de groepsfase. De Denen wonnen vorige week met 0-1 van Raków en hielden in eigen huis stand: 1-1.

Aan de kant van AEK stond Domagoj Vida in het hart van de verdediging. De Kroaat schakelde zijn ex-club Dinamo Zagreb in de vorige ronde hoogstpersoonlijk uit via een treffer diep in blessuretijd (2-2). Op het middenveld kreeg Nordin Amrabat een basisplaats. Steven Zuber en Ezequiel Ponce vormden het spitsenkoppel. Voormalig AZ'er Levi García moest geblesseerd toekijken. Aan de kant van Antwerp plaatste Van Bommel twee Nederlanders in de basisopstelling: Jurgen Ekkelenkamp en Vincent Janssen. Laatstgenoemde werd geflankeerd door Arbnor Muja (rechts) en Balikwisha (links). Toby Alderweireld leidde de Antwerpse verdediging. Kerk moest het doen met een reserverol, terwijl Jelle Bataille ontbrak na zijn rode kaart in de heenwedstrijd.

Het begin van de wedstrijd was voor Antwerp, dat in de persoon van Muja voor het eerste gevaar zorgde. Zijn schot vanaf links was een prooi voor AEK-goalie Cican Stankovic. Met name Balikwisha zorgde voor dreiging, terwijl AEK de kat uit de boom keek. Uit het niets kregen de Grieken een prima mogelijkheid om op voorsprong te komen. Antwerp-doelman Jean Butez speelde de bal zomaar in de voeten van Orbelín Pineda, waarop de nummer 10 van AEK het probeerde met een schot. Butez maakte zijn fout goed door de inzet van de Mexicaan te keren. AEK kwam vervolgens in een goede fase terecht waarin het Antwerp onder druk zette. Het leverde echter geen grote kansen op, terwijl Antwerp in aanvallend opzicht ook steeds minder zijn tanden liet zien.

In het eerste kwartier na rust kregen beide ploegen kansen op de openingstreffer. Pineda leek Zuber in staat te stellen om te scoren, maar dat voorkwam Alderweireld met een uiterste ingreep. Aan de andere kant was de kans voor Antwerp nog veel groter. Muja had de bal op nog geen meter voor een leeg doel voor het inschieten, maar maaide volledig over de bal. Het volgende slechte nieuws kwam toen duidelijk werd dat Alderweireld vanwege een schouderblessure vervangen moest worden.

Twintig minuten voor tijd kwam Antwerp op voorsprong. Een verre inworp van Sam Vines deed Balikwisha naar de achterlijn sprinten, waar hij net op tijd was om voor te geven op Kerk. Vlak voor het doel kreeg hij een niet te missen kans: 0-1. In minuut 90 kwam AEK langszij Sergio Araujo, die van dichtbij raak schoot. AEK zette aan en de leverde grote ruimtes op voor Antwerp. Balikwisha liet zien hoe snel hij was en schoot Antwerp in blessuretijd naar de zege: 1-2.

FC Kopenhagen - Raków 1-1
Kopenhagen boekte vorige week een zeer perspectiefrijke zege in Polen dankzij een eigen treffer van Bogdan Racovitan (0-1). In het eigen Parken Stadion was Kopenhagen in de openingsfase de bovenliggende partij, al kwam het goed weg toen Giannis Papanikolaou rakelings over schoot. Uit het niets kwamen de Denen tien minuten voor rust op voorsprong. Denis Vavro zag doelman Vladan Kovacevic te ver naast zijn doel staan, liet de bal een keer stuiteren en schoot vanaf een meter of dertig heerlijk raak: 1-0. Voormalig NEC'er Jordan Larsson trof ogenblikken later de lat voor de thuisploeg. Na rust zat het Raków niet mee. Zo trof Vladyslav Kochergin de paal en stuitte Fabian Piasecki op Kamil Grabara. De goalie van Kopenhagen had even later geen antwoord op een schot van Lukasz Zwolinski, maar daar bleef het bij.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Knappe prestatie van Van Bommel, het is echt hem gegund. Bovendien is dit toch wel tekenend dat een ploeg, met Overmars als TD, zo goed presteert.

Knap wat Van Bommel presteert bij Antwerp. Is toch een sprookje voor de supporters.

30 augustus 2023 om 23:23

Ja ik ken veel antwerp supporters. Die weten echt niet wat ze meemaken

30 augustus 2023 om 23:28

Geweldig voor de club! De miljoenen stromen binnen en Overmars kan verder bouwen!
Klasse van Bommel!

Wat een geweldig werk levert v Bommel op het moment af!

Ben bang dat Antwerp wel eens flink op de kloten kan gaan krijgen in die zes potjes. Ben niet bepaald kapot van die selectie.

30 augustus 2023 om 23:19

Vergis je niet dat Antwerp nog iets iets gaat doen op de transfermarkt (heel rijke eigenaar). Bovendien een top trainer. Ik zie psv of feijenoord niet zomaar winnen tegen dit stug Antwerp

31 augustus 2023 om 00:14

@Sead Hasani; zeker een rijke eigenaar. Alleen Antwerp smijt niet met grote bedragen. Wel zijn ze in voorgaande jaren creatief geweest om transfervrije namen of namen met een aflopend contract voor flinke tekenbonussen en/of mooie salarissen aan te trekken, maar echt smijten met transferbedragen? Daar doen ze nog niet echt aan volgensmij. Het is een club die gestaag en gezond wil groeien, en bovendien een club in opbouw. Duurste uitgaande transfer valt ook reuze mee volgensmij, het doel is voornamelijk kapitaal creëren op het veld. Niet om kapitaal uit te geven. Dat komt later wel (als ze goed beleid blijven voeren i.i.g.).

30 augustus 2023 om 23:26

Met een top organisatie en heel veel vechtlust kom je ook al ver.
Met Vermeeren en Keita hebben ze ook twee enorme talenten in het centrum.

Zo blij dat we naar de groepsfases gaan.
Maakt niet uit wie we loten.😄
Zo blij.

31 augustus 2023 om 00:15

Gefeliciteerd! Hopen op zes mooie potjes voor jullie.

31 augustus 2023 om 11:14

Dankjewel

Spannende wedstrijd op het laatst maar die Schelvis blijft een saaie op tv

30 augustus 2023 om 23:26

Schelvis is niet altijd even fleurig inderdaad, maar (zeker wat betreft Italie) weet hij zeker wel waarover hij praat

De 2 jonge middenvelders van Antwerp zijn pareltjes !

En zo bewijst Van Bommel langzamerhand gewoon een uitstekende coach te zijn die destijds misschien iets te snel weg moest bij PSV!

Wel mooi voor Van Bommel... Heeft naar zijn mislukte ervaring in Eindhoven, toch wel een prima jaar in België!

Van Bommel is gewoon een toptrainer. Zo’n jonge selectie en die jongens toch zo matuur en gedisciplineerd laten spelen. Je ziet gewoon dat dit team heel helder wordt gecoacht.
Dat wordt feest op de Bosuil.

Leuk dat Antwerp het gehaald heeft. Heel knap gedaan wat Van Bommel en Overmars daar aan het doen zijn, Financieel zal dit ook heel belangrijk voor ze zijn om die volgende stap te zetten. Verder wel jammer dat AEK Athene en Panathinaikos net de groeffase mislopen, Had het echt mooi gevonden 2 Griekse clubs in de Champions League, Mooie clubs!

Als je ziet dat Kopenhagen en Antwerpen de CL halen,dan is het met een gunstige loting voor Feyenoord best reëel om een 3e plek te halen

Hoe kan het dat griekenland met 2 clubs play-offs chanpions league en 1 club europa leageu speelt en waarschijnlijk ook clubs confederations cup. Zo hoog op de cooef lijst stonden ze niet toch?

31 augustus 2023 om 12:01

Misschien omdat ze zo laag stonden moesten ze allemaal in de eerste voorrondes beginnen en hebben ze die allemaal goed doorstaan?

Geen Antwerp fan maar toch respect voor hun parcours.
Er zit wel wat kapitaal achter natuurlijk maar ze doen niet zomaar wat en ze lijken wel te weten waar ze naartoe willen zonder overhaasten.
Brengen niet zo'n oogstrelend voetbal tot nu toe maar veel strijd en organisatie en ze spelen heel gedisciplineerd. Hebben ook niet echt een ruime kern dus des te knapper deze prestatie. Durven ook jonge veulens voor de leeuwen gooien. Keita en Vermeeren in het middenveld is echt smullen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren